Новости
Последние статьи и обзоры
Gigabyte представила три нові плати з підтримкою DDR4 для процесорів LGA1700 та AM4
-
Аціо
Member
Nekros
На майбутнє, приклад як задавати питання ваш же чат бот дає відповідь.
Це правда що USB звукові карти інколи вбивають контролери на материнських платах?
відповідь.
Так, це правда, але з важливим уточненням: материнську плату "вбивають" не тільки USB звукові карти, а і низькоякісні, браковані або несправні USB-девайси в цілому. Зазвичай це стосується ультрабюджетних китайських "ноунейм" адаптерів за кілька десятків доларів або звукових карт із пошкодженим кабелем чи роз'ємом. Гарний адаптер за 300-500 доларів навряд нашкодить вашої материнської платі.
P.S. Тобто тут мені радять за 500 баксів купувати звук, до системної плати за 100 баксів бо може сполохнути геніально!
Це правда що USB звукові карти інколи вбивають контролери на материнських платах?
відповідь.
Так, це правда, але з важливим уточненням: материнську плату "вбивають" не тільки USB звукові карти, а і низькоякісні, браковані або несправні USB-девайси в цілому. Зазвичай це стосується ультрабюджетних китайських "ноунейм" адаптерів за кілька десятків доларів або звукових карт із пошкодженим кабелем чи роз'ємом. Гарний адаптер за 300-500 доларів навряд нашкодить вашої материнської платі.
P.S. Тобто тут мені радять за 500 баксів купувати звук, до системної плати за 100 баксів бо може сполохнути геніально!
-
Nekros
Member
Ай ай а хто це відповідь редагує?Аціо: ↑ 01.10.2026 01:16 Nekros
відповідь.
Так, це правда, але з важливим уточненням: материнську плату "вбивають" не тільки USB звукові карти, а і низькоякісні, браковані або несправні USB-девайси в цілому. Зазвичай це стосується ультрабюджетних китайських "ноунейм" адаптерів за кілька десятків доларів або звукових карт із пошкодженим кабелем чи роз'ємом. Гарний адаптер за 300-500 доларів навряд нашкодить вашої
- спойлер
Ну ясно дурак і хй зламаєТехнічних несправностей, помилок підключення.
-
Аціо
Member
Єдине що я відреагував, це пропозиції за 300-500 баксів(Гугл бот мені одразу дав пропозиції на придбання, я їх видалив), в мене Гугл чат бот.
візьміть в нього прямо запитайте - "материнську плату "вбивають" не тільки USB звукові карти, а і низькоякісні, браковані або несправні USB-девайси в цілому. Зазвичай це стосується ультрабюджетних китайських "ноунейм" адаптерів за кілька десятків доларів або звукових карт із пошкодженим кабелем чи роз'ємом. Гарний адаптер за 300-500 доларів навряд нашкодить вашої материнської платі?"
Щоб перевірити мої слова, ви навіть не вмієте у базу перевірки генерації ШІ бота.
Зразковий користувач ШІ з вас вийде.
-
Nekros
Member
Аціо: ↑ 01.10.2026 01:27 Єдине що я відреагував, це пропозиції за 300-500 баксів
тобто ти сам вигадав про пристрої за 500 баксів i сам у цьому дорікнув? Геніально!Аціо: ↑ 01.10.2026 01:16 P.S. Тобто тут мені радять за 500 баксів купувати звук, до системної плати за 100 баксів бо може сполохнути геніально!
Аціо: ↑ 01.10.2026 01:27 візьміть в нього прямо запитайте - "материнську плату "вбивають" не тільки USB звукові карти, а і низькоякісні, браковані або несправні USB-девайси в цілому. Зазвичай це стосується ультрабюджетних китайських "ноунейм" адаптерів за кілька десятків доларів або звукових карт із пошкодженим кабелем чи роз'ємом.
- спойлер
- спойлер
-
Mozdev
Member
Він мабуть хоче Ess Sabre як в мене на Msi x570 MEG ACE.Nekros: ↑ 30.09.2026 19:31Не розумію нащо тобі звук материнки.Аціо: ↑ 30.09.2026 13:11 І ці нормальний звук зажали.
Коли зовнішній цап/підсилювач за 40$ рознесе любу інтеграшку.
А якщо пристрій юсб так взагалі не потрібна звуковуха.
Наприклад, для навушників у мене Fiio snowski melody. Порівняй характеристики з «гарним», на твою думку, звуком материнки![]()
-
Аціо
Member
Тобто читати вже втратили спроможність, не дарма ШІ бот вам мозок пошкодив.Nekros: ↑ 01.10.2026 01:33Аціо: ↑ 01.10.2026 01:27 Єдине що я відреагував, це пропозиції за 300-500 баксівтобто ти сам вигадав про пристрої за 500 баксів i сам у цьому дорікнув? Геніально!Аціо: ↑ 01.10.2026 01:16 P.S. Тобто тут мені радять за 500 баксів купувати звук, до системної плати за 100 баксів бо може сполохнути геніально!![]()
![]()
Чи то ви по собі міряєте? А тоді зрозумів, бо я мав на увазі що прибрав пропозиції, які мені одразу надав чат бот для придбання за 300-500 баксів.
Nekros
Ші інвалідність треба вводити, що ти наробив Ілон Маск
Nekros
-
Nekros
Member
навiть такMozdev: ↑ 01.10.2026 01:37Він мабуть хоче Ess Sabre як в мене на Msi x570 MEG ACE.Nekros: ↑ 30.09.2026 19:31
Не розумію нащо тобі звук материнки.
Коли зовнішній цап/підсилювач за 40$ рознесе любу інтеграшку.
А якщо пристрій юсб так взагалі не потрібна звуковуха.
Наприклад, для навушників у мене Fiio snowski melody. Порівняй характеристики з «гарним», на твою думку, звуком материнки![]()
![]()
- спойлер
ну не вiрити ж мiсцевим божевiльним свiдкам "звука" з материнкиАціо: ↑ 01.10.2026 01:39 Тобто читати вже втратили спроможність, не дарма ШІ бот вам мозок пошкодив.
-
Mozdev
Member
Раджу на майбутнє робити факт чек, того що каже ші, він часто густо помиляється або взагалі маячню верзе, іноді навіть некоректно парсить ті джерела яки використовував і одразу дав як посилання.
Отправлено спустя 4 минуты 34 секунды:
ESS SABRE9018 дає досить гарний звук, шумів з відеокарти немає, важко сказати що там має трапитися щоб шуми з вк потрапили в ізольований звуковий тракт.
Що до FiiO Snowsky Melody, це дійсно непогане рішення, для тих у кого є гарні навушники класом вище чим наприклад Audio Technica Ath M50x або аналогічні, і погана інтеграшка в пк.
-
Filabatya
Member
Мені мій Burr-Brown PCM1792A на звуковій, більше сподобався ніж сябра ESS ES9038Q2M на свистку, забагато високих в ній 
Nekros
щоб качнути щось пристойне, треба мати живлення не від юсбі
Nekros
щоб качнути щось пристойне, треба мати живлення не від юсбі
Последний раз редактировалось Filabatya 01.10.2026 02:07, всего редактировалось 3 раза.
-
sensey
Member
Мені одному здається що дизайн Eagle скомуниздили із старої лінійки асуса прайм z690 і інших.
-
Nekros
Member
Та сам ЦАП ESS SABRE9018 не поганий, але потужнiсть пiдсилювача 120-150 мВт. Technica Ath M50x доволi легкi навушникиMozdev: ↑ 01.10.2026 01:49 ESS SABRE9018 дає досить гарний звук, шумів з відеокарти немає, важко сказати що там має трапитися щоб шуми з вк потрапили в ізольований звуковий тракт.
Що до FiiO Snowsky Melody, це дійсно непогане рішення, для тих у кого є гарні навушники класом вище чим наприклад Audio Technica Ath M50x або аналогічні, і погана інтеграшка в пк.
Плюс нема балансного виходу.
Последний раз редактировалось Nekros 01.10.2026 02:15, всего редактировалось 1 раз.
-
Mozdev
Member
ESS ES9038Q2M дає більш детальний звук, Burr-Brown PCM1792A дає м'яку окраску по звуку, це як в Asahi Kasei Microdevices (AKM).Filabatya: ↑ 01.10.2026 01:56 Мені мій Burr-Brown PCM1792A на звуковій, більше сподобався ніж сябра ESS ES9038Q2M на свистку, забагато високих в ній![]()
-
Nekros
Member
згоден. Але я не про убер пристойне, а про середню пристойність
Наприклад з материнки мої Fiio JT7 зовсiм не грали. А через Snowsky Melody вже дуже не погано, i бас з'явився нормальний.
Зрозуміло, що якщо дати їм 1-2W, то буде ще краще
-
Mozdev
Member
2.0V RMSNekros: ↑ 01.10.2026 02:02Та сам ЦАП ESS SABRE9018 не поганий, але потужнiсть пiдсилювача 120-150 мВт. Technica Ath M50x доволi легкi навушникиMozdev: ↑ 01.10.2026 01:49 ESS SABRE9018 дає досить гарний звук, шумів з відеокарти немає, важко сказати що там має трапитися щоб шуми з вк потрапили в ізольований звуковий тракт.
Плюс нема балансного виходу.
Там встановлено виділений операційний підсилювач ( якщо вірно пам'ятаю то Texas Instruments OPA1688) який працює у зв'язці з ЦАП ESS Sabre ES9018
він спокійно працює з Sennheiser HD 600(300 Ом), і запасу гучності вистачає.
Последний раз редактировалось Mozdev 01.10.2026 02:21, всего редактировалось 1 раз.
-
Filabatya
Member
опір це добре, але головне це чуйка 
Дуже цікаві материнки вийшли, судячи з обговорення
Дуже цікаві материнки вийшли, судячи з обговорення
-
Mozdev
Member
Єм, це ми кудись не туди згорнулиFilabatya: ↑ 01.10.2026 02:21 опір це добре, але головне це чуйка
Дуже цікаві материнки вийшли, судячи з обговорення![]()
та і 123 бакси за б550 теж не мало, зараз можна знайти Gigabyte B550M GAMING X WIFI6, як аналог за приблизно 5к грн, або той же Gigabyte B550 Eagle.
такщо нові "старі" плати але дороще.
Последний раз редактировалось Mozdev 01.10.2026 02:36, всего редактировалось 1 раз.
-
Nekros
Member
Не зовсiм. Чуйка це динамiчний дiапазон, по простому гучнiсть. А гучнiсть не равно якiсть.Filabatya: ↑ 01.10.2026 02:21 опір це добре, але головне це чуйка
Дуже цікаві материнки вийшли, судячи з обговорення![]()
Наприклад зараз мої навушники звучат дуже голосно, екстремально голосно. Якщо їх покласти на стіл, то на великій гучності можна слухати майже як колонку.
Тобто гучності більше не хочеться, її вже й так у 10 разів більше, ніж треба.
Але що би змусити велику мембрану переміщатися на велику амплітуду для басiв потрібен струм. I при їх 16Ом булоб iдеально подати 1-2w потужностi
Чутливість 109дб
-
Intel74320ASuperFin+
Member
Вместо аниме девки и обрубка В760 могли просто старые аорус доски 690/790 на ддр4 перевыпустить. Ддр5 доски лежат в магазинах и никто их не берет из работяг.
Последний раз редактировалось Intel74320ASuperFin+ 01.10.2026 10:19, всего редактировалось 1 раз.
-
dead_rat
Member
Ахаха, дядьку не сміши. З 1 ватом потужності ти собі струс мозку зробиш.