Gigabyte представила три нові плати з підтримкою DDR4 для процесорів LGA1700 та AM4

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Аціо
Member

Повідомлення

Nekros
На майбутнє, приклад як задавати питання ваш же чат бот дає відповідь.

Це правда що USB звукові карти інколи вбивають контролери на материнських платах?

відповідь.

Так, це правда, але з важливим уточненням: материнську плату "вбивають" не тільки USB звукові карти, а і низькоякісні, браковані або несправні USB-девайси в цілому. Зазвичай це стосується ультрабюджетних китайських "ноунейм" адаптерів за кілька десятків доларів або звукових карт із пошкодженим кабелем чи роз'ємом. Гарний адаптер за 300-500 доларів навряд нашкодить вашої материнської платі.

P.S. Тобто тут мені радять за 500 баксів купувати звук, до системної плати за 100 баксів бо може сполохнути геніально!
Nekros
Member

Повідомлення

Аціо: ↑ 01.10.2026 01:16 Nekros
На майбутнє, приклад як задавати питання ваш же чат бот дає відповідь.

Це правда що USB звукові карти інколи вбивають контролери на материнських платах?

відповідь.

Так, це правда, але з важливим уточненням: материнську плату "вбивають" не тільки USB звукові карти, а і низькоякісні, браковані або несправні USB-девайси в цілому. Зазвичай це стосується ультрабюджетних китайських "ноунейм" адаптерів за кілька десятків доларів або звукових карт із пошкодженим кабелем чи роз'ємом. Гарний адаптер за 300-500 доларів навряд нашкодить вашої
Ай ай а хто це відповідь редагує? :gigi:
спойлер
IMG_3294.jpeg
Технічних несправностей, помилок підключення.
Ну ясно дурак і хй зламає :gigi:
Аціо
Member

Повідомлення

Nekros: ↑ 01.10.2026 01:23
Ай ай а хто це відповідь редагує? :gigi:
Єдине що я відреагував, це пропозиції за 300-500 баксів(Гугл бот мені одразу дав пропозиції на придбання, я їх видалив), в мене Гугл чат бот.

візьміть в нього прямо запитайте - "материнську плату "вбивають" не тільки USB звукові карти, а і низькоякісні, браковані або несправні USB-девайси в цілому. Зазвичай це стосується ультрабюджетних китайських "ноунейм" адаптерів за кілька десятків доларів або звукових карт із пошкодженим кабелем чи роз'ємом. Гарний адаптер за 300-500 доларів навряд нашкодить вашої материнської платі?"

Щоб перевірити мої слова, ви навіть не вмієте у базу перевірки генерації ШІ бота.
Зразковий користувач ШІ з вас вийде. :lol:
Nekros
Member

Повідомлення

Аціо: ↑ 01.10.2026 01:27 Єдине що я відреагував, це пропозиції за 300-500 баксів
Аціо: ↑ 01.10.2026 01:16 P.S. Тобто тут мені радять за 500 баксів купувати звук, до системної плати за 100 баксів бо може сполохнути геніально!
тобто ти сам вигадав про пристрої за 500 баксів i сам у цьому дорікнув? Геніально! :gigi: :lol:
Аціо: ↑ 01.10.2026 01:27 візьміть в нього прямо запитайте - "материнську плату "вбивають" не тільки USB звукові карти, а і низькоякісні, браковані або несправні USB-девайси в цілому. Зазвичай це стосується ультрабюджетних китайських "ноунейм" адаптерів за кілька десятків доларів або звукових карт із пошкодженим кабелем чи роз'ємом.
спойлер
Снимок экрана 2026-10-01 013519.png
спойлер
Снимок экрана 2026-10-01 013559.png
Ось тобі відповідь. Нічого не станеться від донгла за 40$
Mozdev
Member

Повідомлення

Nekros: ↑ 30.09.2026 19:31
Аціо: ↑ 30.09.2026 13:11 І ці нормальний звук зажали.
Не розумію нащо тобі звук материнки.
Коли зовнішній цап/підсилювач за 40$ рознесе любу інтеграшку.
А якщо пристрій юсб так взагалі не потрібна звуковуха.
Наприклад, для навушників у мене Fiio snowski melody. Порівняй характеристики з «гарним», на твою думку, звуком материнки :gigi:
Він мабуть хоче Ess Sabre як в мене на Msi x570 MEG ACE. :gigi:
Аціо
Member

Повідомлення

Nekros: ↑ 01.10.2026 01:33
Аціо: ↑ 01.10.2026 01:27 Єдине що я відреагував, це пропозиції за 300-500 баксів
Аціо: ↑ 01.10.2026 01:16 P.S. Тобто тут мені радять за 500 баксів купувати звук, до системної плати за 100 баксів бо може сполохнути геніально!
тобто ти сам вигадав про пристрої за 500 баксів i сам у цьому дорікнув? Геніально! :gigi: :lol:
Тобто читати вже втратили спроможність, не дарма ШІ бот вам мозок пошкодив.
Чи то ви по собі міряєте? А тоді зрозумів, бо я мав на увазі що прибрав пропозиції, які мені одразу надав чат бот для придбання за 300-500 баксів.

Nekros
:facepalm: :facepalm: :facepalm:

Ші інвалідність треба вводити, що ти наробив Ілон Маск :lol: :lol: :lol:
Nekros
Mozdev
Member

Повідомлення

Спілкуючись з ші ботом, просіть посилання точні на те, де він взяв то про що каже.
Інакше він такого наросказує :lol:
Востаннє редагувалось 01.10.2026 01:42 користувачем Mozdev, всього редагувалось 1 раз.
Nekros
Member

Повідомлення

Mozdev: ↑ 01.10.2026 01:37
Nekros: ↑ 30.09.2026 19:31
Не розумію нащо тобі звук материнки.
Коли зовнішній цап/підсилювач за 40$ рознесе любу інтеграшку.
А якщо пристрій юсб так взагалі не потрібна звуковуха.
Наприклад, для навушників у мене Fiio snowski melody. Порівняй характеристики з «гарним», на твою думку, звуком материнки :gigi:
навiть так :gigi:
спойлер
Снимок экрана 2026-10-01 014052.png
Аціо: ↑ 01.10.2026 01:39 Тобто читати вже втратили спроможність, не дарма ШІ бот вам мозок пошкодив.
ну не вiрити ж мiсцевим божевiльним свiдкам "звука" з материнки :gigi:
Mozdev
Member

Повідомлення

Nekros: ↑ 01.10.2026 01:41
Mozdev: ↑ 01.10.2026 01:37
навiть так :gigi:
спойлер
Снимок экрана 2026-10-01 014052.png
Раджу на майбутнє робити факт чек, того що каже ші, він часто густо помиляється або взагалі маячню верзе, іноді навіть некоректно парсить ті джерела яки використовував і одразу дав як посилання.

Отправлено спустя 4 минуты 34 секунды:
ESS SABRE9018 дає досить гарний звук, шумів з відеокарти немає, важко сказати що там має трапитися щоб шуми з вк потрапили в ізольований звуковий тракт.

Що до FiiO Snowsky Melody, це дійсно непогане рішення, для тих у кого є гарні навушники класом вище чим наприклад Audio Technica Ath M50x або аналогічні, і погана інтеграшка в пк.
Filabatya
Member

Повідомлення

Мені мій Burr-Brown PCM1792A на звуковій, більше сподобався ніж сябра ESS ES9038Q2M на свистку, забагато високих в ній :shuffle:
Nekros
щоб качнути щось пристойне, треба мати живлення не від юсбі :gigi:
Востаннє редагувалось 01.10.2026 02:07 користувачем Filabatya, всього редагувалось 3 разів.
sensey
Member

Повідомлення

Мені одному здається що дизайн Eagle скомуниздили із старої лінійки асуса прайм z690 і інших.
Nekros
Member

Повідомлення

Mozdev: ↑ 01.10.2026 01:49 ESS SABRE9018 дає досить гарний звук, шумів з відеокарти немає, важко сказати що там має трапитися щоб шуми з вк потрапили в ізольований звуковий тракт.

Що до FiiO Snowsky Melody, це дійсно непогане рішення, для тих у кого є гарні навушники класом вище чим наприклад Audio Technica Ath M50x або аналогічні, і погана інтеграшка в пк.
Та сам ЦАП ESS SABRE9018 не поганий, але потужнiсть пiдсилювача 120-150 мВт. Technica Ath M50x доволi легкi навушники
Плюс нема балансного виходу.
Востаннє редагувалось 01.10.2026 02:15 користувачем Nekros, всього редагувалось 1 раз.
Mozdev
Member

Повідомлення

Filabatya: ↑ 01.10.2026 01:56 Мені мій Burr-Brown PCM1792A на звуковій, більше сподобався ніж сябра ESS ES9038Q2M на свистку, забагато високих в ній :shuffle:
ESS ES9038Q2M дає більш детальний звук, Burr-Brown PCM1792A дає м'яку окраску по звуку, це як в Asahi Kasei Microdevices (AKM).
Nekros
Member

Повідомлення

Filabatya: ↑ 01.10.2026 01:56 щоб качнути щось пристойне, треба мати живлення не від юсбі :gigi:
згоден. Але я не про убер пристойне, а про середню пристойність :gigi:
Наприклад з материнки мої Fiio JT7 зовсiм не грали. А через Snowsky Melody вже дуже не погано, i бас з'явився нормальний.
Зрозуміло, що якщо дати їм 1-2W, то буде ще краще :D
Mozdev
Member

Повідомлення

Nekros: ↑ 01.10.2026 02:02
Mozdev: ↑ 01.10.2026 01:49 ESS SABRE9018 дає досить гарний звук, шумів з відеокарти немає, важко сказати що там має трапитися щоб шуми з вк потрапили в ізольований звуковий тракт.

Та сам ЦАП ESS SABRE9018 не поганий, але потужнiсть пiдсилювача 120-150 мВт. Technica Ath M50x доволi легкi навушники
Плюс нема балансного виходу.
2.0V RMS
Там встановлено виділений операційний підсилювач ( якщо вірно пам'ятаю то Texas Instruments OPA1688) який працює у зв'язці з ЦАП ESS Sabre ES9018
він спокійно працює з Sennheiser HD 600(300 Ом), і запасу гучності вистачає.
Востаннє редагувалось 01.10.2026 02:21 користувачем Mozdev, всього редагувалось 1 раз.
Filabatya
Member

Повідомлення

опір це добре, але головне це чуйка :up:
Дуже цікаві материнки вийшли, судячи з обговорення :laugh:
Mozdev
Member

Повідомлення

Filabatya: ↑ 01.10.2026 02:21 опір це добре, але головне це чуйка :up:
Єм, це ми кудись не туди згорнули :gigi: , а так ам4 нуще точно буде жити доки внас такі проблеми з ціновою істерією, часи такі бо купити зараз пк на ам5 з ддр5, то не всі можуть собі дозволити, витрачати занадто багато грошей, на базові компоненти пк :insane: .
та і 123 бакси за б550 теж не мало, зараз можна знайти Gigabyte B550M GAMING X WIFI6, як аналог за приблизно 5к грн, або той же Gigabyte B550 Eagle.
такщо нові "старі" плати але дороще.
Востаннє редагувалось 01.10.2026 02:36 користувачем Mozdev, всього редагувалось 1 раз.
Nekros
Member

Повідомлення

Filabatya: ↑ 01.10.2026 02:21 опір це добре, але головне це чуйка :up:
Не зовсiм. Чуйка це динамiчний дiапазон, по простому гучнiсть. А гучнiсть не равно якiсть.
Наприклад зараз мої навушники звучат дуже голосно, екстремально голосно. Якщо їх покласти на стіл, то на великій гучності можна слухати майже як колонку.
Тобто гучності більше не хочеться, її вже й так у 10 разів більше, ніж треба.
Але що би змусити велику мембрану переміщатися на велику амплітуду для басiв потрібен струм. I при їх 16Ом булоб iдеально подати 1-2w потужностi
Чутливість 109дб
Intel74320ASuperFin+
Member

Повідомлення

Вместо аниме девки и обрубка В760 могли просто старые аорус доски 690/790 на ддр4 перевыпустить. Ддр5 доски лежат в магазинах и никто их не берет из работяг.
Востаннє редагувалось 01.10.2026 10:19 користувачем Intel74320ASuperFin+, всього редагувалось 1 раз.
dead_rat
Member

Повідомлення

Nekros: ↑ 01.10.2026 02:34 I при їх 16Ом булоб iдеально подати 1-2w потужностi
Чутливість 109дб
Ахаха, дядьку не сміши. З 1 ватом потужності ти собі струс мозку зробиш.
Відповісти