Новости
Последние статьи и обзоры
Wi-Fi 7 проти Wi-Fi 8: як новітні маршрутизатори ASUS та ROG готують домашню мережу до майбутнього
-
S0N1C
Member
а шо пересічний буде ганяти цим рогом? 15мбіт нетфлікс серіал в 4к? 
-
MVE
Member
Пересічний оверклокер - дивитися стріми по ГТА 6 наприкладS0N1C: ↑ 28.09.2026 16:37а шо пересічний буде ганяти цим рогом? 15мбіт нетфлікс серіал в 4к?
-
Vladys77
Member
Нарна оеклама, тільки цін нема. РОГатий маршрутизатор еоштує мабуть тисяч 30. А коробочки гарні, можна таку буде взяти, як хочпб щось буде підтримувати WiFi 8.
-
S0N1C
Member
тобто аналог 5 гіг та 2.5 гіг дротової мережі, ну 2.5 в мене і зараз є, коштувала разом баксів 50 - адаптер в NAS та дешевий світч, і в принципі цього вистачає, при тому шо NAS може десь гагабайт/с віддавати, тобто по доброму туди б 10Г адаптерWi-Fi 8 real-world speeds reach up to 4,336 megabits per second in the same room and maintain an impressive 2,395 megabits per second at 170 feet.
-
Чортківський
Junior
То всьо маркетинг. Оновив пк, роутер з вайфай 6 материнка його підтримує. Запустив контру іііі? В мене вискакує сповіщення про те, що підскакує пінг і гра в цей момент пролагує.... Я щиро вірив, що інженери з 2014 року це змогли пофіксити но ні... Кинув кабель проблем 0
Ех зато в маркетингових матеріалах все супер 
Відправлено через 2 хвилини 33 секунди:
Відправлено через 2 хвилини 33 секунди:
Я таке доречі бачив в огляді на відеокартуUnsecond: ↑ 28.09.2026 16:18 yariksom
а когда что-то криво скажешь в их сторону, то и забанят навсегда еще![]()
-
erkins007
Member
Не вижу смысла пока даже обычную шестерку менять - она по воздуху гигабит передает без всяких проблем
-
tornadox
Member

-
Nuclear World
Member
Тут вай фай 6 ещё диковинкой кажется, они уже говорят, что 7 устарел.
У меня вообще 5 сейчас, года 2-3 назад только перешёл с 2.4. 
-
CnC_General
Member
Scoffer: ↑ 28.09.2026 14:52 Пропоную обговорити Wi-Fi 7 проти Wi-Fi 8: як новітні маршрутизатори ASUS та ROG готують домашню мережу до майбутнього
Сусіди з тплінками ще не всі з n-стандарту перелізли. Чхати вони хотіли на той коордінейтед бімформінг. Років через 20 маякнете, якраз можна буде оновитись до вайвай 8.
- спойлер
- ну в мене такий. був. поки не вийшов з ладу після обстрілів/грози.
підключено до тарифу до 100Мбіт. Немає 10 ТВ в квартирі чи іншого
Посеред ночі коли всі сплять в мене у самому кращому випадку було 80 - близько 90. Вдень 40-50-60. Для Одного ТВ з онлайн трансляцією телесеріалу, та ПК цього достатньо з головою. ну ще + пара смартфонів чи інших підключених гаджетів.
Зараз якраз час купити нормальний роутер Wi-Fi 6Е (за помірну ціну) або навіть Wi-Fi 7. Коли перші моделі виправили недоліки заліза та прошивки.
Куплений Wi-Fi 6Е у сусіда з його тарифом мегабітом показав 820-850Мб.
Я не знаю навіщо та куди дівати таку потужність роутера. Мені вистачає з головою, навіть якщо підключу більше пристроїв. на вхід 100Мб на видохі розпалалелити трафік на всі пристрої.
Проживе 10 років як попередній пристрій - буду тільки радий.
А новітні Wi-Fi 8 ?!!!! так куди? Як???
Он тільки Wi-Fi 7 пристрої у кого та де з'явились, одиниці
-
S0N1C
Member
доречі, єдиний роутер який в мене вмер був ASUS - Asus RT-N56U
всякі тплінки, адсл ноунейми, і ось хуайвей - працювали і працюють роками, асус вмер за роки 3-4
всякі тплінки, адсл ноунейми, і ось хуайвей - працювали і працюють роками, асус вмер за роки 3-4
-
CnC_General
Member
S0N1C: ↑ 28.09.2026 18:40 доречі, єдиний роутер який в мене вмер був ASUS - Asus RT-N56U![]()
всякі тплінки, адсл ноунейми, і ось хуайвей - працювали і працюють роками, асус вмер за роки 3-4![]()
- спойлер
- значить у вас гарна енергетика + "нюх на електронні пристрої". Це просто чудово!
Серед моїх компутерних комлпектуючих це перша що вийшла з ладу за весь час у моїх руках. А те що продавав, то деякі до сих пір живі, та можуть працювати ще.
я бачив людей, у яких ті "залізні", надійні, та безпроблемні (серед своїх однолітків) пристрої працювали ну вкрай як досить нестабільно. нові, з гарантією.
Та навіть надані на заміну інші нові по гарантії так само.
Ну такі вони люди. і така в них енергетика. і таке в них життя до цього, і після.
Та після довгого контакту з такими людьми увесь твій запал бадьорості та щастя кудись зникає. Та й удача помахала хвостом на додачу.
Мені краще з ними розрахуватись та більше справи не мати. Перекинути такого клієнта іншому колезі, нехай іншому його гроші дістануться.
-
Voozy
Member
Я уже давно на WiFi 10
-
erkins007
Member
Асусы как раз таки и славятся тем что их убить програмно крайне сложно.S0N1C: ↑ 28.09.2026 18:40 доречі, єдиний роутер який в мене вмер був ASUS - Asus RT-N56U![]()
всякі тплінки, адсл ноунейми, і ось хуайвей - працювали і працюють роками, асус вмер за роки 3-4![]()
А аппаратно у меня ни один роутер не умер за все годы. Их меняют чаще из-за морального устаревания.
-
S0N1C
Member
він саме хардварно вмер
-
Ekz0rcyst
Member
erkins007
Як і в кожного іншого виробника, у asus є вдалі і не дуже моделі. Невдалі можуть бути з різних причин, - невдале співвідношення ціни до швидкодії, невдала апаратна платформа, туди ж інженерні недоліки типу недостатньої ефективності системи охолодження, короткий термін програмної підтримки, та відсутність можливості встановлення OpenWRT.
Але вибір є, asus не вирізняється чимось таким чого немає в інших виробників в сегменті soho. Єдине, що доволі функціональне штатне ПЗ як для штатного ну і більше нічого цікавого немає.
Як і в кожного іншого виробника, у asus є вдалі і не дуже моделі. Невдалі можуть бути з різних причин, - невдале співвідношення ціни до швидкодії, невдала апаратна платформа, туди ж інженерні недоліки типу недостатньої ефективності системи охолодження, короткий термін програмної підтримки, та відсутність можливості встановлення OpenWRT.
Але вибір є, asus не вирізняється чимось таким чого немає в інших виробників в сегменті soho. Єдине, що доволі функціональне штатне ПЗ як для штатного ну і більше нічого цікавого немає.
-
Afit
Member
Так співпало що гігабітний (оптичний) водафон в моєму під'їзді провели і гроза вбила стару 100 мегабітну конячку від tp-link, бо клятий провайдер тягнув по даху виту пару. Після зміни роутера на Wi-Fi 6 і переходу на гігабітний інтернету я просто відразу отримав такий буст по швидкості що аж офігів! Бо якраз в ці дні вийшов Сталкер 2 і він по проводу залетів за 10 хвилин як діти в школу. На 100 мегабіт це б годину займало. На 100мб більше не повернусяCnC_General: ↑ 28.09.2026 18:14Scoffer: ↑ 28.09.2026 14:52 Пропоную обговорити Wi-Fi 7 проти Wi-Fi 8: як новітні маршрутизатори ASUS та ROG готують домашню мережу до майбутнього
Сусіди з тплінками ще не всі з n-стандарту перелізли. Чхати вони хотіли на той коордінейтед бімформінг. Років через 20 маякнете, якраз можна буде оновитись до вайвай 8.
- спойлер
підключено до тарифу до 100Мбіт. Немає 10 ТВ в квартирі чи іншого![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Посеред ночі коли всі сплять в мене у самому кращому випадку було 80 - близько 90. Вдень 40-50-60. Для Одного ТВ з онлайн трансляцією телесеріалу, та ПК цього достатньо з головою. ну ще + пара смартфонів чи інших підключених гаджетів.
Зараз якраз час купити нормальний роутер Wi-Fi 6Е (за помірну ціну) або навіть Wi-Fi 7. Коли перші моделі виправили недоліки заліза та прошивки.
Я не знаю навіщо та куди дівати таку потужність роутера. Мені вистачає з головою, навіть якщо підключу більше пристроїв. на вхід 100Мб на видохі розпалалелити трафік на всі пристрої.
-
Alexsandr
Member
Тесты бы еще сравнения. А так, 2,4Ггц нрод чатсо берет типа самое дешевое. 5Ггц тоже подешевле. Пхогого за асус по роутерам не скажу, те модели что были у меня прожили долго и перезагружать часто не надо было. но домой пока не видно пока зачем позарез нужен wi-fi 8.
-
CnC_General
Member
Afit: ↑ 28.09.2026 23:25Так співпало що гігабітний (оптичний) водафон в моєму під'їзді провели і гроза вбила стару 100 мегабітну конячку від tp-link, бо клятий провайдер тягнув по даху виту пару. Після зміни роутера на Wi-Fi 6 і переходу на гігабітний інтернету я просто відразу отримав такий буст по швидкості що аж офігів! Бо якраз в ці дні вийшов Сталкер 2 і він по проводу залетів за 10 хвилин як діти в школу. На 100 мегабіт це б годину займало. На 100мб більше не повернуся
- спойлер
CnC_General: ↑ 28.09.2026 18:14
- спойлер
підключено до тарифу до 100Мбіт. Немає 10 ТВ в квартирі чи іншого![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- спойлер
- ну ситуація аналогічна. тільки в мене спочатку після обстрілів, увечері я помітив що вайфай не працює. тоді ще дощ під вечір накрапав коли йщов додому.
а сталкера встановив через рік після анонсу, коли залізо дозволяло щоб 1080р на повну включити))
буст швидкості? так є таке, але коли дивишся відео 4к на двох ТВ, один ти, а другий дружина. А в мене ТВ постійно дивиться лише жінка, мені вибрані серіали легше можна скачати вночі коли ми спимо. За ніч скачано різних серіалів, що вистачає їх тижня на 3 або навіть місяць дивитись. вайбер телега та інші соцмережі для повідомлень споживають мало.
хоча кожному своє!
-
Intel74320ASuperFin+
Member
MLO есть с нормальными 320 мгц каналами? Все фичи 7 вафли работают нормально у всех вендоров? Какой 8 стандарт? 7 еще сырой и оверпрайс.
Материнки поспевали бы с нормальными лан контроллерами. И так некуда тыкать платы расширения с 4 слотовыми видюхами, а лан юсб адаптеры 10 гбит и выше стоят как самолет. Десять лет сидели на дорогих штеудах и марвеллах и только выкатили современный, бюджетный и экономный RTL8127. 8 вафля только догнала 8 категорию эзернет, а в реальных условиях еле перегонит 6/6е.
-
oleg5d75
Member
А толку, навіть WiFi 7 щоб повноцінно працював потрібно щоб всі пристрої в мережі його підтримували, 99.99% юзерам і WiFi 6 забагато. Ви ціни бачили на ті роутери, якщо зараз його купити то до моменту масової появи пристроїв WiFi 8 він тричі застаріє а до того це викинуті гроші