Огляд Razer Naga V3 Pro. Бездротова ігрова миша з 23 кнопками

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
RoMiLiUs
Member

Повідомлення

divinity: ↑ 22.09.2026 18:28Можна хоч 120 кнопок зробити, але як їх нажимати? Під великим пальцем мало що 20+ кнопок, так і місця під цей великий палець немає. А головне - навіщо? В більшості ММО, в тому же ВоВі є можливість запису скриптів, тобто нажимаєш 1 кнопку і нажимається послідовність в 5.

Тут же не просто кнопка, повинна бути можливість швидко і ЗРУЧНО нажати. А зручно - це на клавіатурі. Тому у всіх іграх я міняю зі всіх кнопок мишки на клаву. Навіть 2 боковими для мене незручно користуватись і нажимати на колесо теж. Тому не розумію як цим можна користуватись з точки зору User Experience, це ж просто жах.
Ця, і такого роду миші користуються великим попитом серед людей з обмеженими можливостями.
Vladys77
Member

Повідомлення

Колись мріяв про Naga. Потім купив іншу мишу Razer і в ній здохли пересикачі за півроку офісної роботи. Зрозумів, що Razer фуфло.
Хоча потім ще купив ноутбучну Razer. Користуюсь рідко, поки ще жива.
Echo_Night
Junior

Повідомлення

leif: ↑ 22.09.2026 14:54 117 грамів, офігєть)

колись я такими важкими мишами користувався і горя не знав, а тепер дивлюсь і думаю: нуууу це сильно на любителя))

мені ось на днях має під'їхати мишка вагою 28.8 грамів, переходжу з 35гр :kbd:
Не всі дістрофани і не всі у мережеве дро@иво з читаками грають. Мені Логітек 502 до вподоби і для ігор (лише сюжетні соло) і для роботи. І пофіг що важить +/- 100 грамів.
destructX
Member

Повідомлення

Echo_Night: ↑ 23.09.2026 15:41
leif: ↑ 22.09.2026 14:54 117 грамів, офігєть)

колись я такими важкими мишами користувався і горя не знав, а тепер дивлюсь і думаю: нуууу це сильно на любителя))

мені ось на днях має під'їхати мишка вагою 28.8 грамів, переходжу з 35гр :kbd:
Не всі дістрофани і не всі у мережеве дро@иво з читаками грають. Мені Логітек 502 до вподоби і для ігор (лише сюжетні соло) і для роботи. І пофіг що важить +/- 100 грамів.
а ще бажано шоб був провід, бо не всі тупі мишки оце заряджати, і набір грузіків, шоб можна було грамів 150 з мишки зробити!!!
Echo_Night
Junior

Повідомлення

Як не дивно - грузики є. Не використовую. Але ви не вловили суті. Людина всіх по собі міряє і вважає всіх, хто не користується лайтовими мишками "дуже любителями". А якщо він велоспортом не займається як я та не має вела за 4к$ то що, мені теж його в ряди диваків записати?
leif
Member

Повідомлення

Echo_Night: ↑ 23.09.2026 16:22Людина всіх по собі міряє
це в якому місці?)

я написав лише про своє особисте сприйняття важких мишей, що я їх бачу як девайс "на любителя". скільки таких любителів в відсотковому відношенні мені не відомо, але, враховуючи, що за останні років 7 пересічна пристойна мишка на ринку скинула грамів 50 ваги, то моє твердження цілком валідне і в якості універсального.

більшість обирає досить легкі миші, важкі миші -- на любителя, так само як і ультра легкі миші по 18гр, але любителів останніх, мабуть все таки поменше)
Echo_Night: ↑ 23.09.2026 16:22не має вела за 4к$
ви не повірите) і так, я свої велосипеди купував новими у офіційного дилера в Україні, а не крадені на олх, тому що у нас з засиллям крадених велів з європи, люди нерідко спекулюють говорячи про вартість велосипедів

Відправлено через 4 хвилини 56 секунд:
але так, велосипеди по кілька тисяч доларів це також дуже на любителя, як на мене)
destructX
Member

Повідомлення

Echo_Night: ↑ 23.09.2026 16:22 Як не дивно - грузики є. Не використовую. Але ви не вловили суті. Людина всіх по собі міряє і вважає всіх, хто не користується лайтовими мишками "дуже любителями". А якщо він велоспортом не займається як я та не має вела за 4к$ то що, мені теж його в ряди диваків записати?
насправді в цьому є доля правди. в сучасному ринку лайтові мишки це, умовно, 45-40 грам і менше, та фінгертипи.
45-60~ це вже базована база, всіляко рекомендую спробувати та звикнути, шоб потім зрозуміти різницю, на важку ніколи не повернетесь :D
waryag
Member

Повідомлення

Echo_Night: ↑ 23.09.2026 16:22Як не дивно - грузики є. Не використовую. Але ви не вловили суті. Людина всіх по собі міряє і вважає всіх, хто не користується лайтовими мишками "дуже любителями". А якщо він велоспортом не займається як я та не має вела за 4к$ то що, мені теж його в ряди диваків записати?
Спробуйте, дійсно набагато зручніше. Хоч на початку трохи незвично. Хіба що розмір може бути проблемою.
Echo_Night
Junior

Повідомлення

waryag: ↑ 24.09.2026 08:48
Echo_Night: ↑ 23.09.2026 16:22Як не дивно - грузики є. Не використовую. Але ви не вловили суті. Людина всіх по собі міряє і вважає всіх, хто не користується лайтовими мишками "дуже любителями". А якщо він велоспортом не займається як я та не має вела за 4к$ то що, мені теж його в ряди диваків записати?
Спробуйте, дійсно набагато зручніше. Хоч на початку трохи незвично. Хіба що розмір може бути проблемою.
Мені миша більше для роботи ніж грати. Я просто кайфую віл дворежимного колеса на моїй 502 - це найкрутіша фіча яку я отримав на миші років за двадцять. А не оці всі 8к та 100500 dpi. І це перша миша з підтримкою великого пальця, до неї багато чого топового було (і якісь райзери, і сенсей) - міняти буду на свіжішу модель і мені не потрібні обмилки у 50гр - не зайшло.

Відправлено через 50 хвилин 10 секунд:
leif: ↑ 23.09.2026 16:38
Echo_Night: ↑ 23.09.2026 16:22Людина всіх по собі міряє
це в якому місці?)

Відправлено через 4 хвилини 56 секунд:
але так, велосипеди по кілька тисяч доларів це також дуже на любителя, як на мене)
На любителя якщо тобі лише в магазин гоняти. Я цим спортом багато років займаюсь. З мишами також саме: не всі грають у мережеві шутани і не всім потрібна миша вагою пару пакетів чаю, тим більш та, яка лише на два пальці. Для роботи в DAW для мене, наприклад, вони взагалі не підходять. А я не хочу мати окрім купи навушників на столі під різні задачі, геймпада для деяких ігор, ще купу мишей.
waryag
Member

Повідомлення

Echo_Night: ↑ 24.09.2026 11:14Мені миша більше для роботи ніж грати. Я просто кайфую віл дворежимного колеса на моїй 502 - це найкрутіша фіча яку я отримав на миші років за двадцять. А не оці всі 8к та 100500 dpi. І це перша миша з підтримкою великого пальця, до неї багато чого топового було (і якісь райзери, і сенсей) - міняти буду на свіжішу модель і мені не потрібні обмилки у 50гр - не зайшло.
Мабуть, тоді вам не підійде і свіжий 60-грамовий обмилок від лоджітек :lol:
Echo_Night: ↑ 24.09.2026 11:14 А не оці всі 8к та 100500 dpi.
Вам хтось тут пропонував ці опції?
Echo_Night: ↑ 24.09.2026 11:14На любителя якщо тобі лише в магазин гоняти. Я цим спортом багато років займаюсь. З мишами також саме: не всі грають у мережеві шутани і не всім потрібна миша вагою пару пакетів чаю, тим більш та, яка лише на два пальці. Для роботи в DAW для мене, наприклад, вони взагалі не підходять. А я не хочу мати окрім купи навушників на столі під різні задачі, геймпада для деяких ігор, ще купу мишей.
Ви дійсно не помічаєте дзеркальності ситуацій? :lol:
Ochepatka
Member

Повідомлення

Десь в 2016 +- була в мене Нага, так за рік вона тричі їздила по гарантії, бо кнопки на калькуляторі просто вмирали. Після трьох ремонтів, на четвертий повернули гроші, і я купив Ss Rival 500 яка також мала багато кнопок, але більш "ергономічно" і вгадайте що? Вірно, за рік вона також двічі їздила на заміну бокових мікріків. Всі ці мишки наче розраховані під ммо, але вони просто не виживали під ігровим використанням за призначенням. Ця за 10к також буде вмирати за пів року, якщо її використовувати, а не дивитись на неї в рамочці? :lol:
Відповісти