Epic Games Store незабаром отримає офіційну підтримку Linux

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

DDt
А, ну раз в недалёком 2007м году было, тогда ладно, я проиграл спор :rotate:

Відправлено через 2 хвилини 51 секунду:
tornadox: 14.08.2026 15:39 Ти хоч би поцікавився як працює розробка в опенсорс проектах
Тип пишет код и выкладывает его на общий доступ в всемирной сети the internet :lamer:
ArmagedoonZergs
Member

1234waltz: 14.08.2026 15:54
tornadox: 14.08.2026 15:31 Вони фінансують розробку потрібного їм софту як генеральний замовник, тому їхній вплив на Proton, Wine та Mesa є колосальним, навіть якщо код пишуть аутсорсери.
Вони просто взяли корпоративну політику, яка в "серверному" ентерпрайз світі живе. Не більше і не менше. Коли ти ніяк не вкладаєшся в ризикову розробку інноваційного продукта та починаєш його спонсорувати, коли він вже успішний та має мільйонні юзербази.
tornadox: 14.08.2026 15:31 Ти не враховуєш, що Вальв простіше вливати кошти в існуючих розробників та компанії (CodeWeavers чи авторів DXVK), ніж наймати людей у штат і менеджити їх самостійно.
Недолік такого формату бізнеса доволі очевидний. Соні контролює всю свою екосистему, Майкрософт теж, Епл також. Це їх пропрієтарні рішення, ризики та фінансові тягарі на створення яких вони взяли на себе на 100%, отримавши 100% контроль над розвитком технології з гарантією її стабільності.
Валв це щось рівня "спонсора Убунти" чи "Сусі". Бо ти або як IBM купуєш Red Hat та визначаєш вектор розвитку всієї екосистеми. Або миришся з тим, що у будь-який момент червоношляпний МєжДєлМаш, може добровольно-примусово нав'язати тобі свої рішення як стандарт, навіть якщо вони зламають половину твоєї екосистеми і тобі доведеться витрачати грощі та час на переробку свого рішення. Що вже не раз було - з тричі зміненим "пром стандартом" аудіо в лінукс-світі, іксами, Гномом та ГТК, інітами, віртуалізацію і навіть сішну бібліотеку та компілятори.
Завтра захоче Шляпа зламати щось об коліно чи запропонує Apple суму, від якої не можливо відмовити, CodeWaves і буде сюрпрайз.
tornadox: 14.08.2026 15:31 Правда і міфи 50/50, але написано так аби макстмально применшити роль Valve.
Чого применшити. Все по факту.
Ти що здурів. Які ще "мільйонні юзербази", коли вони туди в 2012 році почали вкладатись всі у виска крутили.
Victor Butko
Member

Думаю власникам Steam Deck цей нативний клієнт від Epic буде по барабану, бо не буде мати інтеграції з клієнтом steam, на відміну від heroic, який цю інтеграцію зробив.

Відправлено через 3 години 12 хвилин 6 секунд:
1234waltz: 14.08.2026 15:36 Якщо ми досі про PipeWire кажемо, то Валв нічого і нікому не платила, це проект Red Hat / IBM під GPL, який є стандартом для купи дистрибутивів.
Можливо ви його з Gamescope плутаєте. От він дійсно з "кухні" Валв вийшов і ними розроблений був від початку. Його там проекти по типу Базіта юзають (хоча поза геймінг дистрів він в мейнтрімі не прижився і не сильно потрібен, мабуть).
Ось один розробник pipewire та його блог https://arunraghavan.net/
Arun Raghavan: Привіт!

Я хакер з відкритим кодом та двома десятиліттями досвіду роботи в галузі програмного забезпечення, і більшу частину цього часу я займаюся створенням аудіо, відео та різноманітного низькорівневого системного програмного забезпечення.

Наразі я працюю у Valve, переважно з командою розробників апаратного забезпечення над різними аспектами аудіо та потокової передачі.

Раніше я керував asymptotic.io, надаючи консалтингові послуги щодо мультимедійного програмного забезпечення з відкритим кодом та іншого низькорівневого системного програмного забезпечення для клієнтів по всьому світу.

Я також працюю над звуковими серверами PipeWire та PulseAudio, а також мультимедійним фреймворком GStreamer.

Ви можете слідкувати за моєю роботою в моєму блозі.
1234waltz
Member

Victor Butko: 15.08.2026 15:43 Ось один розробник pipewire та його блог https://arunraghavan.net/
Фейспалм.жпг
Розробник, архітектор, творець та реківник розробки PipeWire та GStreamer це лід інженер Red Hat - Wim Taymans. Який є автором ще й більшості коммітів і десять років від задумки та створення тягне проект на своїх плечах. Те що Габон найняв Равшана два роки тому, це круто. Але ви самі походу не читали що перепостили, то знали б що все що він зробив для проекту, це перепилював аддони з Пульси на ПайпВайр. Мастер гілка ПайпВайр не має його коммітів :D Для того, щоб в цьому впевнитись треба просто зайти на ГітЛаб проекту, але це занадто важко, коли треба доказувати космічний гравітаційний вплив жирного на розробку десктопного лінукса :rotate:
Що тонко натякає, що за межі рішень для СтімОС під апаратку деки та коробки він не лізе, і навіть ця робота - перепилювання плагінів для Пульси та патчі під СтімОС, які за межі СтімОС не виходять.
Тож, будь-ласка, перестаньте вигадувати неймовірний вклад жирного в лінукс-світ, там де його не має.

Відправлено через 59 секунд:
Боже, з ким я на одному форумі сижу, індус Равшан в них ПайпВайр з Жстрімером розробив во славу жирного, капець :(
Victor Butko
Member

1234waltz: 15.08.2026 17:19 Ваши розробники не розробники...
Рівень аргументів - дитячий садок "Бидлячок"
phobosse
Member

Heroic працює прекрасно і як би він не виявився зручнішим. Але натив - це завжди добре ) чекаємо ще і на GOG
Ответить