Думаю власникам Steam Deck цей нативний клієнт від Epic буде по барабану, бо не буде мати інтеграції з клієнтом steam, на відміну від heroic, який цю інтеграцію зробив.
Відправлено через 3 години 12 хвилин 6 секунд:
1234waltz: ↑
14.08.2026 15:36
Якщо ми досі про PipeWire кажемо, то Валв нічого і нікому не платила, це проект Red Hat / IBM під GPL, який є стандартом для купи дистрибутивів.
Можливо ви його з Gamescope плутаєте. От він дійсно з "кухні" Валв вийшов і ними розроблений був від початку. Його там проекти по типу Базіта юзають (хоча поза геймінг дистрів він в мейнтрімі не прижився і не сильно потрібен, мабуть).
Ось один розробник pipewire та його блог
https://arunraghavan.net/
Arun Raghavan:
Привіт!
Я хакер з відкритим кодом та двома десятиліттями досвіду роботи в галузі програмного забезпечення, і більшу частину цього часу я займаюся створенням аудіо, відео та різноманітного низькорівневого системного програмного забезпечення.
Наразі я працюю у Valve, переважно з командою розробників апаратного забезпечення над різними аспектами аудіо та потокової передачі.
Раніше я керував asymptotic.io, надаючи консалтингові послуги щодо мультимедійного програмного забезпечення з відкритим кодом та іншого низькорівневого системного програмного забезпечення для клієнтів по всьому світу.
Я також працюю над звуковими серверами PipeWire та PulseAudio, а також мультимедійним фреймворком GStreamer.
Ви можете слідкувати за моєю роботою в моєму блозі.