Ринок OLED-моніторів майже подвоївся за рік: обсяги поставок зросли на 98%

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

xIIImaL: 13.08.2026 12:34 гига мси асус - как сказал классик - шо то .. шо это . Матрица всеравно у всех от самсунга
А потом потенциальный покупатель начинает искать модель с хорошим KVM и нормальным type-с powerdelivery и тут уже оказывается что монитор это не только матрица.
Retro_Gamer
Junior

xIIImaL: 13.08.2026 12:34 ... но когда увидел у msi режим premium color , ну это прям персик вах :pray: ...
Не підкажете, що це за модель така цікава?
xIIImaL
Member

Retro_Gamer: 13.08.2026 12:49
xIIImaL: 13.08.2026 12:34 ... но когда увидел у msi режим premium color , ну это прям персик вах :pray: ...
Не підкажете, що це за модель така цікава?
Да, у всех современных Msi MPG есть этот режим .. Конкретно у меня MPG 491CQP

Zealoth: 13.08.2026 12:41
xIIImaL: 13.08.2026 12:34 гига мси асус - как сказал классик - шо то .. шо это . Матрица всеравно у всех от самсунга
А потом потенциальный покупатель начинает искать модель с хорошим KVM и нормальным type-с powerdelivery и тут уже оказывается что монитор это не только матрица.
так это все по умолчанию сейчас почти везде уже есть . ну тайп си то уже давно у многих моделей минимум 90w ..
но помоему олед моники в первую очередь выбирают точно не по powerdelivery :laugh:
Filabatya
Member

Босяка крім тайп сі 60+ватт ще можна по дісплей порту 1.4 вичислити і пофіг чи є на відусі 2.1)
kairo
Member

xIIImaL: 13.08.2026 12:52так это все по умолчанию сейчас почти везде уже есть . ну тайп си то уже давно у многих моделей минимум 90w ..
Для прикладу візьмемо MSI MPG 322UR QD-OLED X24 та молодшу MSI MAG 321UP QD-OLED-X24. В останньої немає USB-хаба та KVM. USB Type-C (PD) 15Вт замість 90 Вт. Ну і саме головне, порт DisplayPort 1.4a замість DisplayPort 2.1a.

Відправлено через 36 секунд:
Filabatya: 13.08.2026 13:06і пофіг чи є на відусі 2.1
Мій випадок :laugh:
xIIImaL
Member

Filabatya: 13.08.2026 13:06 Босяка крім тайп сі 60+ватт ще можна по дісплей порту 1.4 вичислити і пофіг чи є на відусі 2.1)
2.1 просто не нужен если моник не 8k . В 4к шо 1.4 шо 2.1 одинаково , так как больше 10 бит панель не покажет .
Filabatya
Member

Дск йде, хоч незамітний, але він є при хдмай 2.1 і дісплей порту 1.4. В першому випадку пропускна трішки більша :shuffle:
kairo
Member

xIIImaL: 13.08.2026 13:20
Filabatya: 13.08.2026 13:06 Босяка крім тайп сі 60+ватт ще можна по дісплей порту 1.4 вичислити і пофіг чи є на відусі 2.1)
2.1 просто не нужен если моник не 8k . В 4к шо 1.4 шо 2.1 одинаково , так как больше 10 бит панель не покажет .
DP 1.4a не витягне 4К, 10біт, +100 Гц без стиснення.
МОНАХ
Member

FirstTDM: 13.08.2026 11:37 MSI на пьедестал взобрались - хорошая линейка у них олед мониторов...
► Ніколи не надавав прихильність тому чи іншому бренду, завжди дивився по факту і по відгуках, але в ситуації "на тонкого", коли ситуація сумнівна - поки що завжди обирав АСУС-и (з бюджетними філіпсами, бенк'ю, деллами, самсунгами, асерами - іноді хоч раз, але мав проблеми). ЛДжішки і МСІ-ї ніколи навіть не "щупав"... "Занотував" собі в "склєрознік", треба буде грунтовно повивчати їхні лінійки.
Enjthesilence: 13.08.2026 11:53 один з найвідчутніших апгрейдів для пк з можливих) щось подібне відчув, коли пересів з 60hz на 144 ips. бо неважливо, яке в тебе залізо, якщо монітор - лайно.
► Згоден, в плані якості роботи і насолоди від безпосередньої взаємодії з ПК, монітор - одна з головних речей. Я вже дійшов свого оптимуму по діагоналі і розширенню, скоріш за все і по частоті ("базових" 60-75 мені - "з головою", бо очі вище 50 не дуже вже й помічають різницю) - пора і на матрицю кращу (в сенсі - кольоро-передачі) переходити. Те, що бачив на ОЛЕД-ах в знайомих - мені подобається, як виглядає... Поки що геть не подобається, скільки коштує і що там по термінах служби без суттєвих змін характеристик (бо з моїми запитами на 10 років - технологія ОЛЕД-матриці :laugh: може таке статися, що буде недоступна апріорі).
xIIImaL
Member

kairo: 13.08.2026 13:31 без стиснення.
Я его не вижу , поетому пофих.

Отправлено спустя 6 минут 38 секунд:
МОНАХ: 13.08.2026 13:38 і що там по термінах служби без суттєвих змін характеристик (бо з моїми запитами на 10 років - технологія ОЛЕД-матриці :laugh: може таке статися, що буде недоступна апріорі).
3 года ежедневного юзания - вообще без изменений картинки
erkins007
Member

Вот именно для монитор где постоянно статистика и рабочие окна олед не особо нужен. Это для ТВ он обязателен
FirstTDM
Member

erkins007: 13.08.2026 14:08Вот именно для монитор где постоянно статистика и рабочие окна олед не особо нужен.
А если в рабочих окнах 50% времени крутятся навороченные сайты, фото, видео, презентации, динамические графики? Олед тут очень даже хорошо...
Kassatka
Member

1234waltz: 13.08.2026 10:52- Це що, тепер буде більше OLED дисплеїв у нових ноутбуках?
Не приведи Абсолюття.
1234waltz: 13.08.2026 10:52просто перестанемо випускати смартфони з IPS панельками
Тим більше не приведи Абсолюття.
1234waltz: 13.08.2026 10:52А у шиндоушс ноутбуках ще десять років будемо ставити 250 nits IPS 45% NTSC.
Краще 250 nits 45% NTSC, але на IPS, а не на OLED.
FirstTDM: 13.08.2026 11:37но "плоские" ведь полностью вытеснили "толстые" CRT - так и сейчас: на сегодня особых вариантов нет - хочешь себя порадовать - покупай новый олед B-)
Плоскі немерехтливі енергоефективні монітори, то був величезний прогрес у порівнянні з CRT. Людина, яка реально дбає про власне здоров'я, ніколи не погодилась би пересісти назад на CRT після того, як спробувала LCD. Зараз же навпаки в галузі дисплеїв спостерігається регрес. Я вже писав на цьому форумі детальний пост з доказами. Коротко: дисплеї для ПК стають меншої діагоналі, меншої роздільної здатності, більше жеруть енергії, знову вигорають і знову мерехтять (хоча перед цим вдалося практично повністю позбавитися і вигорання, і мерехтливості). OLED теж одна із ключових причин цієї деградації.
Дякую, але поки ще не втрачені можливості по-справжньому порадувати себе новим якісним дисплеєм без потреби купувати саме OLED.
Plush_Dragon: 13.08.2026 12:22Але щось ціни і не думають падати.
Це надзвичайно чудово. :super: Хоч щось радує у цій темній перспективі засилля OLED'ів. Для мене чим менше виготовлятимуть/продаватимуть OLED'ів, тим краще. У будь-якому сегменті: хоч монітори, хоч телевізори, хоч ноути, хоч смартфони, хоч планшети. Більше шансів, що продовжуватимуть випускати хоч щось нормальне й першоякісне на старих технологіях, а також продовжуватимуть вдосконалювати їх і вводити якісь іновації - хоч якось альтернативні до OLED. Мені більшою мірою чхати яка там підсвітка Mini-Led, Micro-LED чи звичайна Full Array/Edge чи як там вони називаються, головне, що ці Mini-Led створюють прошарок преміальних телевізорів та моніторів, які створюють альтернативу і справжню конкуренцію до OLED, і таким чином можна піти й купити преміальний VA, хай він при цьому називатиметься Mini-Led. Sony он почала просувати нову технологію різнокольорової підсвітки у своїх нових телевізорах, типу це дає більш соковиті кольори. Мені теж на це по суті начхати, але якщо це хоч якось зупинить експансію OLED, то честь і хвала Sony, найкращому виробникові телевізорів сучасності.
FirstTDM: 13.08.2026 12:04На 2027 год все новые MacBook Pro будут на оледах, а MacBook Air перейдут на оледы в 2028... понятное дело, что это планы, но они уже реализуются...
Та пофіг. Якщо з OLED-дисплеями переважно краще не зв'язуватися, то з продукцією найгірших копірастів-пропрієтарників Apple краще не зв'язуватися, взагалі ніколи, окрім випадків, коли мусиш розробляти софт зокрема і під їх платформи. Тому зовсім не має значення, які там будуть екрани та інші характеристики.
FirstTDM: 13.08.2026 11:37Да и ситуация в общем благосклонная к покупке нового монитора - цены на GPU/RAM/SSD улетели в небеса, а новый монитор кардинально улучшает картинку...
1234waltz: 13.08.2026 11:43Взяти в свій час монік на 180 Hz з HDR дало вау ефект більший ніж зміна відеокарти.
Отут повністю згоден, хороший дисплей для ПК дасть куди більше приємних відчуттів, ніж апгрейд заліза цього самого ПК. А якщо ціни на монітори/телевізори ще не зашкалили, як на іншу електроніку, то є сенс скористатися. На 180 Hz та HDR мені більшою мірою начхати, а от збільшення діагоналі та розподільчої здатності мені вже тричі принесло чудовий вау-ефект. І я відстоюю позицію, що від потужної відяхи при дисплеї низької розподільчої здатності просто нема віддачі, у той час як великий дисплей з великою розподільчою здатністю дасть купу переваг навіть з відяхою-затичкою, та й на відясі просто низького класу завжди можна пробувати шукати компромісні налаштування і грати в ігри на високому резолюшені, ніж здатися й назад виставляти низьку розподільчу здатність. Факт, що зараз відяху може бути доцільніше пошвидше купити в умовах скаженого зростання цін, а з монітором/телевізором трохи зачекати, але це дуже тимчасове явище. Ну і ще звичайне комп'ютерне залізо застаріває, а в моніторах/телевізорах навпаки прогрес зупинився і пішов регрес. З кожним роком все більше ми входимо в часи, коли купувати телевізор/монітор краще з нерозпроданих залишків старих моделей чи шукати на б/в ринку.
Filabatya: 13.08.2026 11:40Пролетаріат бере гігу, тьфу на вас мажори :mad:
Ну звісно пролетаріат побіжить купляти моднявий попсовий OLED.
erkins007: 13.08.2026 14:08Вот именно для монитор где постоянно статистика и рабочие окна олед не особо нужен. Это для ТВ он обязателен
Але якщо телевізор використовувати в ролі монітора для ПК, то і для телевізора теж олед не особливо потрібен. А зараз просто нема альтернатив купувати саме телевізор, а не монітор для домашнього ПК, оскільки достатньо поширені ще 4 роки назад 43+ дюймові 16:9 4K-монітори практично зникли з продажу, а телевізори, слава Абсолюттю, все ж таки залишилися, хоча й теж мігрують у область 55+ дюймів, а у 43-50 дюймах лишається шлак. Ну і якщо вже купуєш 43-50 дюймовий дисплей, то краще купити телік, а не монік з точки зору Смарт-ТВ функціоналу, щоб можна було використувувати і як телік, а не лише в ролі моніка.

(Здається, план холівару на сьогодні виконав. :shuffle: )
МОНАХ
Member

xIIImaL: 13.08.2026 13:47 3 года ежедневного юзания - вообще без изменений картинки
► В контексті того, що ОЛЕД-матриці схильні назавжди закарбувати роками-статичні картинки - :laugh: читається ця фраза трохи страшно... Але це - жарт, я зрозумів, що Ви мали на увазі. Дякую. От коли б гарантовано років з 6 так, то я б вже, напевно, загорівся взяти вже й в наступному році (серед моїх знайомців максимум - 2 роки використання).
Kassatka
Member

xIIImaL: 13.08.2026 13:47
kairo: 13.08.2026 13:31без стиснення.
Я его не вижу , поетому пофих.
Ну стиснення затримки збільшує і що найголовніше погіршує загальну стабільність роботи, можуть виникати парусекундні чорні екрани при альттаб і всякі глюки драйверів, яких без стиснення не було б.
kairo
Member

Кассатка, це ти ШаленаБджілка на ІТС?
Kassatka
Member

kairo: 13.08.2026 15:18Кассатка, це ти ШаленаБджілка на ІТС?

Нє, я затятий порохобот і тому дуже поважаю рошенівські вироби й меми. Але такого нікнейму ніколи не використовував і на ІТС взагалі не ходжу, хіба що щось випадково нагуглю.
Правда я на пару місяців з прихильників Євросолідарності перетворився на хейтера, бо вони прогуляли голосування за легалайз прону в Україні. Але потім вони виправилися й таки проголосували за цей законопроєкт під зміненою назвою, тому я даю їм другий шанс.
StTechnik
Member

Kassatka
Я знал что ты странный, но ты оказался ОЧЕНЬ странным. Даже лень оту ахинею на кучу букв про ОЛЕДЫ разбирать по полкам. Там в каждом предложении ерунда и бред. Единственное что ее оправдывает - это твое подсознательное желание убедить себя что ты не купил ненужную 8к хрень. Но у меня плохие новости - ты купил ненужную 8К хрень да еще и в малом размере. :D
xIIImaL
Member

МОНАХ: 13.08.2026 14:46
xIIImaL: 13.08.2026 13:47 3 года ежедневного юзания - вообще без изменений картинки
► В контексті того, що ОЛЕД-матриці схильні назавжди закарбувати роками-статичні картинки - :laugh: читається ця фраза трохи страшно... Але це - жарт, я зрозумів, що Ви мали на увазі. Дякую. От коли б гарантовано років з 6 так, то я б вже, напевно, загорівся взяти вже й в наступному році (серед моїх знайомців максимум - 2 роки використання).
Уверен , он и 6 лет отпахает без проблем и нихера ему не будет . У меня телеку старому оледовскому уже скоро 10 лет , на кухне висит , один из первых оледов на то время , и до сихпор никакой статики на нем не видно . Потому что во всех оледах есть разные защиты от выгорания , и даже те примитивные защиты простого смещения пикселей которые были 10 лет назад как оказалось хорошо работают , не говоря уже о сегодняшних .
_Andrik_
Member

:facepalm:
Kassatka: 13.08.2026 14:46
1234waltz: 13.08.2026 10:52- Це що, тепер буде більше OLED дисплеїв у нових ноутбуках?
Не приведи Абсолюття.
1234waltz: 13.08.2026 10:52просто перестанемо випускати смартфони з IPS панельками
Тим більше не приведи Абсолюття.
1234waltz: 13.08.2026 10:52А у шиндоушс ноутбуках ще десять років будемо ставити 250 nits IPS 45% NTSC.
Краще 250 nits 45% NTSC, але на IPS, а не на OLED.
FirstTDM: 13.08.2026 11:37но "плоские" ведь полностью вытеснили "толстые" CRT - так и сейчас: на сегодня особых вариантов нет - хочешь себя порадовать - покупай новый олед B-)
Плоскі немерехтливі енергоефективні монітори, то був величезний прогрес у порівнянні з CRT. Людина, яка реально дбає про власне здоров'я, ніколи не погодилась би пересісти назад на CRT після того, як спробувала LCD. Зараз же навпаки в галузі дисплеїв .... бла бла бла ... Ну і якщо вже купуєш 43-50 дюймовий дисплей, то краще купити телік, а не монік з точки зору Смарт-ТВ функціоналу, щоб можна було використувувати і як телік, а не лише в ролі моніка.

(Здається, план холівару на сьогодні виконав. :shuffle: )
спойлер
Ответить