Новости
Последние статьи и обзоры
Ринок OLED-моніторів майже подвоївся за рік: обсяги поставок зросли на 98%
-
yariksom
Member
Предлагаю обсудить Ринок OLED-моніторів майже подвоївся за рік: обсяги поставок зросли на 98%
В статті упущено одне передбачення, зі збільшенням гравців на ринку монвтори хоч трохи та подешевіють.
В статті упущено одне передбачення, зі збільшенням гравців на ринку монвтори хоч трохи та подешевіють.
-
1234waltz
Member
- Це що, тепер буде більше OLED дисплеїв у нових ноутбуках?
- Ні, ну що ти, просто перестанемо випускати смартфони з IPS панельками. А у шиндоушс ноутбуках ще десять років будемо ставити 250 nits IPS 45% NTSC.
- Ні, ну що ти, просто перестанемо випускати смартфони з IPS панельками. А у шиндоушс ноутбуках ще десять років будемо ставити 250 nits IPS 45% NTSC.
-
Sanьka
Member
Яких гравців? Матриці роблять пару контор.yariksom: ↑ 13.08.2026 10:43 Предлагаю обсудить Ринок OLED-моніторів майже подвоївся за рік: обсяги поставок зросли на 98%
І здешевлення буде через збільшення обсягів виробництва/масовість. То що Самсунг чи ЛЖ продасть свої матриці 10 чи 20 "гравцям", різниці не буде. Ну ок Асус чи Дел по стандарту візьмуть більше за бренд, в якийсь Гігабайт чи МСІ - менше
-
dead_rat
Member
Та радій ІПС, за ним нормально працювати.1234waltz: ↑ 13.08.2026 10:52 - Це що, тепер буде більше OLED дисплеїв у нових ноутбуках?
Подекуди взагалі TN досі
-
МОНАХ
Member
► Цікава динаміка по МСІ-ю... якось не відслідковував раніше їхні монітори.
► А вцілому, це мій єдиний із запланованих (бо як щось "ригне", то буде незапланований
) апгрейдів домашнього ПК на найближчі 6-8 років
. (ну, може ще попутно пад якийсь підберу новий, бо не хочу розбирати старий і "гратися" з "курками" / "бамперами", які вже періодично глючать) Але чекатиму насичення користувацького ринку, щоб трохи ціни понизились, бо базовий брати не хочеться (та і сенсу немає) - хоча б бюджетний, але професійний мушу.
► А вцілому, це мій єдиний із запланованих (бо як щось "ригне", то буде незапланований
-
1234waltz
Member
І це страшно, як і псевдо VA, які досі поодиноко зустрічаються.dead_rat: ↑ 13.08.2026 11:15 Подекуди взагалі TN досі
-
Zealoth
Member
Технология избавляется от многих критических недочетов и становится доступнее. Больше людей с ней знакомятся сами и знакомят других. Плюс когда игровая система стоит как крыло от Боинга, монитор за такие деньги уже не кажется чем-то из ряда вон выходящим. Либо вместо смены железок за оверпрайс, можно поменять свою переферию за более вменяемые деньги и тоже получить новые впечатления и удволетворить свое внутреннего транжиру.
-
FirstTDM
Member
Всё логично... все прогнозы оправдываются - в своё время было много скептицизма по поводу LCD мониторов, но "плоские" ведь полностью вытеснили "толстые" CRT - так и сейчас: на сегодня особых вариантов нет - хочешь себя порадовать - покупай новый оледyariksom: ↑ 13.08.2026 10:43Предлагаю обсудить Ринок OLED-моніторів майже подвоївся за рік: обсяги поставок зросли на 98%
Да и ситуация в общем благосклонная к покупке нового монитора - цены на GPU/RAM/SSD улетели в небеса, а новый монитор кардинально улучшает картинку...
Ага... согласен... MSI на пьедестал взобрались - хорошая линейка у них олед мониторов...МОНАХ: ↑ 13.08.2026 11:18Цікава динаміка по МСІ-ю... якось не відслідковував раніше їхні монітори.
-
Filabatya
Member
Пролетаріат бере гігу, тьфу на вас мажори 
-
1234waltz
Member
+++FirstTDM: ↑ 13.08.2026 11:37 Да и ситуация в общем благосклонная к покупке нового монитора - цены на GPU/RAM/SSD улетели в небеса, а новый монитор кардинально улучшает картинку...
Взяти в свій час монік на 180 Hz з HDR дало вау ефект быльший ніж зміна відеокарти.
-
kairo
Member
На ринку вже достатньо ОЛЕД ноутбуків.1234waltz: ↑ 13.08.2026 10:52 - Це що, тепер буде більше OLED дисплеїв у нових ноутбуках?
- спойлер
-
FirstTDM
Member
Ну вот - уже и пролетариат пересаживается на оледыFilabatya: ↑ 13.08.2026 11:40Пролетаріат бере гігу, тьфу на вас мажори
И гига хороша, и цены близкие - просто у MSI выбор моделей больше вот и всё...
-
Enjthesilence
Member
один з найвідчутніших апгрейдів для пк з можливих) щось подібне відчув, коли пересів з 60hz на 144 ips. бо неважливо, яке в тебе залізо, якщо монітор - лайно.МОНАХ: ↑ 13.08.2026 11:18 ► Цікава динаміка по МСІ-ю... якось не відслідковував раніше їхні монітори.
► А вцілому, це мій єдиний із запланованих (бо як щось "ригне", то буде незапланований) апгрейдів домашнього ПК на найближчі 6-8 років
. (ну, може ще попутно пад якийсь підберу новий, бо не хочу розбирати старий і "гратися" з "курками" / "бамперами", які вже періодично глючать) Але чекатиму насичення користувацького ринку, щоб трохи ціни понизились, бо базовий брати не хочеться (та і сенсу немає) - хоча б бюджетний, але професійний мушу.
-
1234waltz
Member
Взагалі нерепрезентативний скріншот, який нічого ні про що не каже.kairo: ↑ 13.08.2026 11:44 На ринку вже достатньо ОЛЕД ноутбуків.
Всі МакБуки та більшість (якщо не всі) Сьорфейси на IPS.
В реальності, поза маня-всесвітом з підрахунком "моделей" на рандомному сайті ситуація наступна. Для ноутбуків та моніторів (тобто панелі середнього розміру) випускається порядка 220-230 мільйонів ІПС панелей за квартал, в той час як ОЛЕГів роблять в районі 9 лямів. Одні Apple постачають 14% ноутбуків в світі, і всі вони на IPS. На цьому можна і завершувати.
-
Sanьka
Member
Мені Олед зайшов. Не скажу що в якості монітору я прямо наробив в штани від вауефекта, але так доволі відчутну різницю відчуваєш. (Тункам чи Героям 3 по великому пофіг на олед, треба гарні ігри)
Думаю максимум від Оледа можна відчути в ТВ.
Думаю максимум від Оледа можна відчути в ТВ.
-
FirstTDM
Member
На 2027 год все новые MacBook Pro будут на оледах, а MacBook Air перейдут на оледы в 2028... понятное дело, что это планы, но они уже реализуются...1234waltz: ↑ 13.08.2026 11:57Всі МакБуки та більшість (якщо не всі) Сьорфейси на IPS.
-
Filabatya
Member
Олед 60гц на тих що з мобільним чіпом 
60гц 8 гіг опери, якби не євросоюз, то ще би лайнтнінг туди влупили - емейзінг)
60гц 8 гіг опери, якби не євросоюз, то ще би лайнтнінг туди влупили - емейзінг)
-
kairo
Member
Звісно, що більшість ноутбуків будуть купувати на ІPC та TN. Бо вони банально дешевше. Із моніторами для ПК та сама ситуація. ОЛЕД, це преміум сегмент. Тільки я не можу зрозуміти, вам яка різниця з того, заходите на умовну Розетку і берете собі ноут з ОЛЕД.1234waltz: ↑ 13.08.2026 11:57Взагалі нерепрезентативний скріншот, який нічого ні про що не каже.
Всі МакБуки та більшість (якщо не всі) Сьорфейси на IPS.
В реальності, поза маня-всесвітом з підрахунком "моделей" на рандомному сайті ситуація наступна. Для ноутбуків та моніторів (тобто панелі середнього розміру) випускається порядка 220-230 мільйонів ІПС панелей за квартал, в той час як ОЛЕГів роблять в районі 9 лямів. Одні Apple постачають 14% ноутбуків в світі, і всі вони на IPS. На цьому можна і завершувати.
- спойлер

-
Plush_Dragon
Member
Але щось ціни і не думають падати.
-
xIIImaL
Member
гига мси асус - как сказал классик - шо то .. шо это . Матрица всеравно у всех от самсунга . И я бы брал самсунг , но когда увидел у msi режим premium color , ну это прям персик вах