З’явилися результати NVIDIA RTX Spark у Geekbench — швидше за Ryzen AI Max+ 395 та Core Ultra X9 388H

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
quppeq
Member

Повідомлення

MAKKACIN: 10.08.2026 10:46 Ну якшо це буде коштувати в мінімальній конфігурації в районі 500-700юсд і нормально зібране а не з г і палок, і буде в норм графіці наприклад сталкер 2 тягнути, при цьому мати адекватне споживання то це потужно, знімаю кашкета :-/
але думаю буде 1500дол+ і це тільки старт за лейбочку rtx spark :shuffle:
Ви певно геть не ЦА.
ЦА - це макбук про по 2к+ доларів, а то й 3к+ якщо пам'яті повно.
Вот є всякі сінкпади х, по 100к грн+, ото їм конкуренти
MAKKACIN
Member

Повідомлення

quppeq
Ну мак зазвичай беруть під адобе софт для графіки бо там оптимізація і кольоропередача на маках норм, а я на ноуті чисто якусь ігрульку іноді запуситити, ввечері фільмів в селі глянути тай всьо) Так то да, я взагалі не ЦА цих "продуктів", але я шось не чув щоб робили оптимізацію цього софту під ртх спарк, якщо зроблять на рівні мак то тоді це буде суттєвий прогрес і конкурент :gigi:
ArmagedoonZergs
Member

Повідомлення

Fulkrum: 10.08.2026 05:39
ArmagedoonZergs: 09.08.2026 13:47Народ в коментах ще не зрозумів, що тепер існує пласт покупців яким взагалі пофіг на все, головне це к-сть токенів на секунду і розмір моделі яку можна запустити. І все.
Я думав такий пласт візьме чотири 3090 в ту же ціну замість цих коробочок.
Inqizitor2022: 09.08.2026 14:27арм процессор по синглкору быстрее, чем х86 на 1000 очков - меня терзают смутные сомнения.
Так у тесті де ні бранч предікшн ні чередування типу інструкцій нема воно й не дивно. Арм простіший (трохи) тому й результат у бенчах гарний.
В рюкзак я теж чотири 3090 закину? самим не смішно?

Відправлено через 2 хвилини 59 секунд:
MAKKACIN: 10.08.2026 15:21 quppeq
Ну мак зазвичай беруть під адобе софт для графіки бо там оптимізація і кольоропередача на маках норм, а я на ноуті чисто якусь ігрульку іноді запуситити, ввечері фільмів в селі глянути тай всьо) Так то да, я взагалі не ЦА цих "продуктів", але я шось не чув щоб робили оптимізацію цього софту під ртх спарк, якщо зроблять на рівні мак то тоді це буде суттєвий прогрес і конкурент :gigi:
Ти трішки відстав від світу ноутбуків.
Зараз між макбуками і іншими ноутбуками настільки велетнська прірва в продуктивності і часу життя від батарейки + оптимізації софта.
Що питання стоїть так - чим мені не підійде макбук. І лише якщо є прямо якісь крітікал причини - тоді вже дивишся щось на вінді, але це буде завідомо гірший варіант.
Особливо в Україні де повно "сірих" макбуків які проїхали кордон без відповідного оподаткування.

І іваріант "мені б ігрульку запустити" ти здивуєшся насітльки потужний макбук з crossover.

Якщо 5-7 років назад були типу аргументи "ряя макбук дорого ряя на вінді дешевше". То зараз абсурдна ситуація - макбуки дешевше чим віндові ноутбуки.

Відправлено через 1 хвилину 36 секунд:
MAKKACIN: 10.08.2026 10:46 Ну якшо це буде коштувати в мінімальній конфігурації в районі 500-700юсд і нормально зібране а не з г і палок, і буде в норм графіці наприклад сталкер 2 тягнути, при цьому мати адекватне споживання то це потужно, знімаю кашкета :-/
але думаю буде 1500дол+ і це тільки старт за лейбочку rtx spark :shuffle:
Може тобі ще виробник має і доплатити за те що його лептоп взяв?
Які нафіг 700 долларів, там тільки 32гб оперативки зараз коштує ~350.
Fulkrum
Member

Повідомлення

ArmagedoonZergs: 10.08.2026 22:18В рюкзак я теж чотири 3090 закину? самим не смішно?
Так було ж цитата "пофіг на все". А тепер виявляється треба в рюкзаках носити щоб будь де можна було розгорнути локальну ЛЛМ :)
ArmagedoonZergs
Member

Повідомлення

Fulkrum: 11.08.2026 03:07
ArmagedoonZergs: 10.08.2026 22:18В рюкзак я теж чотири 3090 закину? самим не смішно?
Так було ж цитата "пофіг на все". А тепер виявляється треба в рюкзаках носити щоб будь де можна було розгорнути локальну ЛЛМ :)
Я ж буквально написав "цільова аудиторія лептопів". Мова про ноутбук - а в коментах говорять по відеокарти на кілловат потужності. Що тут сказати.
Відповісти