Новости
Последние статьи и обзоры
Asrock x670e taichi не стартует вообще
-
AndP
Member
ВД-40 не проводник, ей клемные колодки задувают. Дело не в этом. Смотри внимательно, может что-то отбил на плате.MessiaH: ↑ 19.07.2026 20:55 Навряд чи пару грамм вд-40 могли щось з нею зробити, тем більше що я одразу її протер і продув
-
Artem_K
Member
Силіконове масло з термопрокладок, воно має низький поверхневий натяг та низьку в'язкість, тому гарно тече через мікрозазори у кріпленнях.MessiaH: ↑ 19.07.2026 20:55До речі на материнці сзаді де бекплейт є сліди як потоки незрозуміло від чого.
-
Artem_K
Member
WD-40 за своєю назвою (Water Displacement, 40th formula) натякає, що вона гідрофобна. Тобто замкнути вона не може.
Варіант - при спробах розкрутити (зірвані шліци) зробилося якась кількість часток металу, які WD-40 діспергувала та ганчіркою або при сушці закинуло кудись під контакти.
Варіант - при спробах розкрутити (зірвані шліци) зробилося якась кількість часток металу, які WD-40 діспергувала та ганчіркою або при сушці закинуло кудись під контакти.
-
MessiaH
Member
Artem_K
Так а де ці контакти можуть бути? Я воздуходувкою усе продув
Так а де ці контакти можуть бути? Я воздуходувкою усе продув
-
S0N1C
Member
або на ті гвинти насів хтось зі всієї дурі викруткою і трохи шари на чіпсеті чи ше десь відірвав 
-
VladimirV
Member
А з чого плата без цп має запускатись? Без цп до пост кодів вона ж не дойде. (в першому пості не сказано що цп вставлений)
Я так розумію індикатор пост-кодів (Debug LED) на мп взагалі нічого не показує при старті (цифри не бігають написано, тільки незрозуміло з цп чи без цп, без цп все буде так як в першому пості).
вставити цп, замінити cr2032 батарейку на нову, витягнувши на хвилину, якщо не буде старту після заміни, нести майстру на діагностику.
Я так розумію індикатор пост-кодів (Debug LED) на мп взагалі нічого не показує при старті (цифри не бігають написано, тільки незрозуміло з цп чи без цп, без цп все буде так як в першому пості).
вставити цп, замінити cr2032 батарейку на нову, витягнувши на хвилину, якщо не буде старту після заміни, нести майстру на діагностику.
-
Artem_K
Member
А прикол WD-40 у тому, що вона частково на важких нелетких нафтопродуктах, що залишаються після видалення леткої основи та покривають поверхню гідрофобною плівкою. Тому якщо щось з нею налипло, то не факт, що видується.MessiaH: ↑ 19.07.2026 22:07Так а де ці контакти можуть бути? Я воздуходувкою усе продув
А куди в теорії могло закинути - да куди завгодно під SMD чи мікросхеми в межах плями WD-40.
-
Artem_K
Member
До речі, так, з повідомлення не зрозуміло що до плати вставлено. Без проца вона має працювати (BIOS Flashback), але пост-кодів не має бути, або 00.VladimirV: ↑ 19.07.2026 22:19А з чого плата без цп має запускатись? Без цп до пост кодів вона ж не дойде. (в першому пості не сказано що цп вставлений)
-
AntonyKandaurov
Member
Надягни светр з натуральної вовни, зніми його і потім полізь крутити кампік. Результат може бути непередбачуванимMessiaH: ↑ 19.07.2026 21:39 AntonyKandaurov
Що мається на увазі під статикою? Взяти шокером доторкнуьтся чи що?
-
MessiaH
Member
Вона маэ запускатись, але в мене цього не трапляється, ніякі посткоди не бігають, тобто при натисненні на кнопку power взагалі нічого не вмикається, але чергове живлення на неї подається бо світься кнопки резет та павер, та сзаді кнопка cmosVladimirV: ↑ 19.07.2026 22:19А з чого плата без цп має запускатись? Без цп до пост кодів вона ж не дойде. (в першому пості не сказано що цп вставлений)
-
MessiaH
Member
Нічого, тільки сама плата, все з неї винув, я ще не знаю, хоч би були живі 2 ссд, які я не зміг час витягнути і пішов до майстраArtem_K: ↑ 19.07.2026 22:31До речі, так, з повідомлення не зрозуміло що до плати вставлено. Без проца вона має працювати (BIOS Flashback), але пост-кодів не має бути, або 00.
-
MessiaH
Member
В мене пк пролежав вимкнений з розетки більш ніж добуFilabatya: ↑ 19.07.2026 23:19коли лізу щось міняти, відключаю кнопку живлення на блоці і декілька разів натискаю павер кнопку
-
VladimirV
Member
ЦП запускає пост коди. Немає ЦП немає кодів, що ви хочете від плати незрозуміло.MessiaH: ↑ 19.07.2026 23:18ніякі посткоди не бігають
Краще б подумали як батарею будете міняти.
-
MessiaH
Member
VladimirV
Коли я подрубив іншу маму без проца навіть, при натисненні кнопки павер пішли пост коди і підсвітка зразу засяяла там де вона є і екранчик почав картинку показувати. Хоча а до может также бути, до без проца вона навіть не стартує? Я просто боюсь, що якщо навіть на секунду подрубити цпу без охолодження, то він сгорить
Коли я подрубив іншу маму без проца навіть, при натисненні кнопки павер пішли пост коди і підсвітка зразу засяяла там де вона є і екранчик почав картинку показувати. Хоча а до может также бути, до без проца вона навіть не стартує? Я просто боюсь, що якщо навіть на секунду подрубити цпу без охолодження, то він сгорить
Последний раз редактировалось MessiaH 19.07.2026 23:52, всего редактировалось 1 раз.
-
Artem_K
Member
VladimirV
Теоретично мала б світитися підсвітка та запуститися вентилятори на повну (якщо підключити). На посткодах мав би бути 00 (дефолтний стан ввімкнутого табло до ініціалізації плати). Якщо нічого з цього, то щось заважає старту.
Теоретично мала б світитися підсвітка та запуститися вентилятори на повну (якщо підключити). На посткодах мав би бути 00 (дефолтний стан ввімкнутого табло до ініціалізації плати). Якщо нічого з цього, то щось заважає старту.
Последний раз редактировалось Artem_K 20.07.2026 00:04, всего редактировалось 1 раз.
-
MessiaH
Member
Вентилятори не працювали точно, я пробував сжо підробити, а що буде якщо проц без охолодження вставити і увімкнути систему?Artem_K: ↑ 19.07.2026 23:51Теоретично мала б світитися підсвітка (якщо не вимкнена) та запуститися вентилятори на повну (якщо підключити). На посткодах мав би бути 00. Якщо нічого з цього, то щось заважає старту.
-
VladimirV
Member
Artem_K
Не знаю звідки це береться, в абсолютній більшості випадків нічого не буде, бо через сокет замкнуті контакти на вашу підсвітку і вентилятори. І ти більше пост коди.
Допоки він не вставить ЦП , нічого у нього не буде. Можливо є якісь виняткові плати, я не знаю.
Не знаю звідки це береться, в абсолютній більшості випадків нічого не буде, бо через сокет замкнуті контакти на вашу підсвітку і вентилятори. І ти більше пост коди.
Допоки він не вставить ЦП , нічого у нього не буде. Можливо є якісь виняткові плати, я не знаю.
-
Artem_K
Member
За нормальних умов тримаєш на ньому руку, вмикаєш й він починає розігріватися, потепліло, одразу вимикаєш. Це не миттєво. Але за умов відсутності підсвітки, старту вентиляторів (це мало б точно бути) та 00 на посткодах (це в теорії повинно б) - вставляти проц такої вартості це вже стрьомно.MessiaH: ↑ 19.07.2026 23:53Вентилятори не працювали точно, я пробував сжо підробити, а що буде якщо проц без охолодження вставити і увімкнути систему?