Інженерний зразок процесора AMD Medusa Point показав непогані результати в Geekbench

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

та і в кінці 2007 Netburst вже був похований майже рік, тому хто там де розповідав шо чекали на 10 ГГц проц тому і зробили так криво - для мене дивно :gigi:
Scoffer
Member

maksim2020: 09.07.2026 15:46Мене давно цікавить одне питання - якщо взяти одне ядро будь якого сучасного проца та задушити його до, скажімо, 200 MHz і порівняти його з Pentium Pro 200 512 kb, наприклад - що буде?
Думаю не більше двох раз різниця буде. Треба враховувати що архітектура P6 це з пень1про по пень-ме включно. Тобто безпосередній попередник кор2. В межах Р6 архітектурні зміни мінімальні: частоту нарощували, енергозберігайки впроваджували, ссе нові, кешу досипали і всякі інші дрібниці. Власне і кор2 не те щоб радикально від Р6 відрізнявся, але все ж таки побільше ніж всі попередники між собою.

Відправлено через 5 хвилин 30 секунд:
А от якщо взяти однолітка першого про пня наприклад якийсь міпс р10000, то на його продуктивність на такт х86 добре якщо в часи сандаля вийшли.
CnC_General
Member

maksim2020: 09.07.2026 15:46
спойлер
Creature4O: 09.07.2026 12:36 Двигун F1 всьго лиш 1,6л

Двигун F1 розкручується до 12-16 тис. обертів. Так само як й літровий мот може їхати 300 км/г - оберти вирішують.

Мене давно цікавить одне питання - якщо взяти одне ядро будь якого сучасного проца та задушити його до, скажімо, 200 MHz і порівняти його з Pentium Pro 200 512 kb, наприклад - що буде?

опаньки. ще один оверклокер прокинувся! вітаю!!!!

можете зробити власноруч таке тестування.
на барахолці багато чого є працездатного за копійки.
S0N1C
Member

CnC_General
є багато чого, тільки не пентіум про і не за копійки :lol:

Відправлено через 1 хвилину 20 секунд:
але замість пентіум про, можна взяти РІІ :shuffle: який нічого все одно схожего на сучасні проци не покаже
dead_rat
Member

Вочевидь тест показав 2 Ггц бо це базова частота, а сам проц маслав на повну. Але усе одно, навіть +15% проти сучасного топа було б відмінно і заставило мене замислитися про апгрейд
Scoffer
Member

S0N1C: 09.07.2026 16:21але замість пентіум про, можна взяти РІІ
пентіум 2 це дещо коцнута версія пентіум1про якщо що
tornadox
Member

S0N1C: 09.07.2026 15:45крізіс все маслає в один потік - це є так, АЛЕ, так робили 90% ігр того часу, і до кінця нульових(і навіть трохи пізніше), тож нічого тут такого екстраординарного немає
Ну так я про це і писав, що багато розробників на той час орієнтувалися на нетбурст і обіцянки інтел: одне ядро і захмарні швидкості в 10Ггц, а коли вийшов багатоядерний та кращий у всьому інтел коре, ніхто не переписував рушії з нуля.
Якби крайзіс не був таким суперамбітним проектом, то не виник би і мем "but can it ruт Crysis?" і його б досі не використовували як імпровізований бенчмарк для сінглкор продуктивності.
Якщо не помиляюся, то ремастер крайзіса мав таку ж проблему спочатку, потрім трішки оптимізували. Xоча графіка там на CryEngine 5, але фізика і все інше досі на старому рушію CryEngine 2, орієнтованому на NetBurst.
waryag
Member

Creature4O: 09.07.2026 14:30 проц ще тільки тестується в лабах, а ти вже знаєш, що "без проривів", навіть якщо це нова архітектура. Все зрозуміло, тримай в курсі.
Зен 6 це еволюційний розвиток зен5, буде непоганий приріст, але не вдвічі. :facepalm:
S0N1C
Member

tornadox: 09.07.2026 16:48 Якби крайзіс не був таким суперамбітним проектом, то не виник би і мем "but can it ruт Crysis?" і його б досі не використовували як імпровізований бенчмарк для сінглкор продуктивності.
я просто не пам"ятаю шоб "but can it ruт Crysis?" колись відносилося до проців, це завжди було в контексті відух, бо коли він вийшов, його більш меньш могла осилити лише 8800 серія

та і ось собсно офіційні вимоги:

Crysis System Requirements (Minimum)
CPU: Intel Pentium 4 2.8 GHz (3.2 GHz for Vista) or faster, Intel Core 2.0 GHz (2.2 GHz for Vista) or faster, AMD Athlon 2800+ (3200+ for Vista) or faster.
VIDEO CARD: NVIDIA GeForce 6800 GT or greater; ATI Radeon 9800 Pro (Radeon X800 Pro for Vista) or greater.

Crysis Recommended Requirements
CPU: Core 2 Duo 2.2 GHz/Athlon X2 4400+ or better
CPU SPEED: Core 2 Duo 2.2 GHz/Athlon X2 4400+ or better
VIDEO CARD: Supported chipsets: NVIDIA GeForce 8800 GTS with 640MB RAM or similar.

https://www.systemrequirementslab.com/c ... ysis/10652
yurius_r
Member

АМД, зробіть будь ласочка монолітного конкурента wildcat lake. 4-8 Zen6c ядер та 4CU нового iGPU і залиште 128біт контролер пам'яті.
Ответить