Цього кварталу зростання цін на пам’ять DRAM і NAND суттєво сповільниться, вважає TrendForce

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

AssayMAS: 04.07.2026 11:11
powerpizza: 04.07.2026 09:30а от хдд отказался еще 3 года назад
эт ты зря
у всех 1 сдд под ОС и игры и 1 HDD под файло помойку (у особо упоротых работяг +1сдд под файл подкачки)
сдд по разному у людей у кого сата у кого м2
Вот у меня есть 2 ТБ ХДД но стоит выключенным из за внезапных прилётов (вот тревогу объявили я нажимаю выключить ПК кнопку на корпусе... так частенько не успевает до прилётов). Рядом выключенный 2ТБ лежит что бы не помер, сижу на шумном медленном 320ГБ сата хдд из первых... который не жалко.
Комп стоит у дивана,а шум от hdd жёстко кумарит ,поэтому отказался )до этого была сборка на 4790к так там стояло 4хдд,наслушался я их на годы вперёд :laugh:а по поводу прилетов пофиг,стоит гибридный инвертор,перепады или пропал свет кондиционер и пк продолжат работу
Afit
Member

AssayMAS: 04.07.2026 04:28
Afit: 03.07.2026 21:32купит 32 гига
"ограничено богатые" на ддр3 собирают, богачи на ддр5, скоро и на ддр6
Запустить игру в HD (некоторые игры full HD) в 30-60ФПС 2по8=16ГБ ОЗУ хватит, а состоятельные господа могут себе позволить столько железа сколько ФПС им приспичит. Ну типо зачем те больше 75 ФПС в игре если монитор 75Гц... Так что одно железо за другое цепляется и ТОП ПК даёт ФПС в два раза больше "обычного" ПК но стоит в четыре-пять раз больше.
Вчитайся в нашу переписку пожалуйста. Важно понять о чём речь. Я говорю про заградительную цену на DDR5 ДЛЯ СОВРЕМЕНННЫХ СБОРОК. А человек доказывает что в этом плане ничего не поменялось и покупают как покупали. Как же не поменялось если все бюджетные переехали на старое железо :dontknow:
Dilfin
Member

Kirakishou: 03.07.2026 19:23 daesz
Ох вже ж ці питання...
спойлер
Изображение
Але насправді не дуже смішно, вже тоді була тенденція на збільшення цін і я про це пояснив як директору, так і бухгалтерії, але головний бухгалтер назвала мене "господарником", який любить робити запаси, а потім у них на їх сервері, де стоїть MASTER:Бухгалтерія та M.E.Doc накрився SSD і 5к за SSD на 512 Гб для них прийнятна ціна.
Головному бухгалтеру ніколи нічого не потрібно, краще зекономити гроші і в кінці року собі взяти велику премію.) Знайома ситуація.)

Відправлено через 4 хвилини 18 секунд:
Afit: 04.07.2026 15:12
AssayMAS: 04.07.2026 04:28
"ограничено богатые" на ддр3 собирают, богачи на ддр5, скоро и на ддр6
Запустить игру в HD (некоторые игры full HD) в 30-60ФПС 2по8=16ГБ ОЗУ хватит, а состоятельные господа могут себе позволить столько железа сколько ФПС им приспичит. Ну типо зачем те больше 75 ФПС в игре если монитор 75Гц... Так что одно железо за другое цепляется и ТОП ПК даёт ФПС в два раза больше "обычного" ПК но стоит в четыре-пять раз больше.
Вчитайся в нашу переписку пожалуйста. Важно понять о чём речь. Я говорю про заградительную цену на DDR5 ДЛЯ СОВРЕМЕНННЫХ СБОРОК. А человек доказывает что в этом плане ничего не поменялось и покупают как покупали. Как же не поменялось если все бюджетные переехали на старое железо :dontknow:
Компютерщики, вони як лудомани, знають, що втратять багато грошей, але не можуть відмовитись, от я по собі суджу, хочеться купити 5070 ti і знаю, що намахують, що ціна ну дуже завищена і що через рік, два вийде новий модельний ряд і не потрібна вона мені так сильно, але хочеться і щось шепче на вухо, купи, купи, гроші є.))
Afit
Member

Dilfin
Багато ти знаєш людей, які збирають по сьогоднішнім цінам щось нове на DDR5?
Бо в мене жодний знайомий не збирається грейдитись чи збирати. Забили болт і на АМ4 далі сидять
Dilfin
Member

Afit: 04.07.2026 17:39 Dilfin
Бо в мене жодний знайомий не збирається грейдитись чи збирати. Забили болт і на АМ4 далі сидять
В мене так само, всі в очікуванні чуда, але на скільки я зрозумів з заяяв виробників, що ця ші істерія десь до 2030 року орієнтовно. ШІ крутиться - лавеха мутиться.) Доїти кремній стало "не вигідно" от і придумали аферу з ШІ і нехай мене закидають камінням, але це афера, яку запустили ще в 2017 році і виробники прекрасно про це знали і до 2024 року можна було збудувати заводи щоб уникнути дефіциту, але фішка в тому, що комусь дефіцит дуже вигідний.
MqM
Member

Dilfin: 04.07.2026 17:48
Afit: 04.07.2026 17:39 Dilfin
В мене так само, всі в очікуванні чуда, але на скільки я зрозумів з заяяв виробників, що ця ші істерія десь до 2030 року орієнтовно. ШІ крутиться - лавеха мутиться.) Доїти кремній стало "не вигідно" от і придумали аферу з ШІ і нехай мене закидають камінням, але це афера, яку запустили ще в 2017 році і виробники прекрасно про це знали і до 2024 року можна було збудувати заводи щоб уникнути дефіциту, але фішка в тому, що комусь дефіцит дуже вигідний.
Це все гарна теорія змови, але виробники памʼяті не спіймані на фінансуванні ші. А от Нвідіа так, просувала і розвивала ші напрямок, але при тому чомусь не очолила всю галузь, самі себе перехитрили? Теж так собі вяжеться
evenmore
Member

AssayMAS: 04.07.2026 11:11 у всех 1 сдд под ОС и игры и 1 HDD под файло помойку
Отказался от хдд в личных ПК лет 10 назад
В рабочие системы рекомендую внешние (можно в сборе, можно карман отдельно приобрести) 10Тб+. Там где нужно меньше 10Тб, там хдд просто не нужен, не считая узкоспециализированных задач, типа видеонаблюдения. Даже по сегодняшним ценам, с учётом вторички.
Dilfin
Member

MqM: 04.07.2026 18:04
Це все гарна теорія змови, але виробники памʼяті не спіймані на фінансуванні ші. А от Нвідіа так, просувала і розвивала ші напрямок, але при тому чомусь не очолила всю галузь, самі себе перехитрили? Теж так собі вяжеться
Вже антимонопольний комітет прокинувся і коли рижий піде... тоді щось проясниться і як Ви докажете усну змову, але в антимонопольного комітету є якісь важелі, що штрпфували на сотні мільйонів і навіть мільярди техногігантів, наприклад Ітел на 1,06 мільярда в 2009 році чи Google назбирав в ЄС штрафів майже на €11 мільярдів.
daesz
Member

MqM: 04.07.2026 18:04
Нвідія хитра, вона продає карти для ШІ, а коли буль-башка лопне (і я не говорю, що ШІ зникне тому що безкорисний, а банально про те що нікому не потрібен чат ЖПТ чи аналоги в які вливаються гроші, а прибутків вони приносить як кіт наплакав, та й все що пересічній людині потрібно, НАВІТЬ для роботи - вона банально може зробити на домашньому ПК *cough* котиків та лолі нагенерити), то жупан не втратить нічого, бо він продавав карти та вже отримав свій прибуток, трохи акції нвідії мб просядуть. А от ті всі, хто вливав в розвиток самого ШІ та закупівлю вже згаданих карт... :rotate:
Kirakishou
Member

daesz: 04.07.2026 21:28А от ті всі, хто вливав в розвиток самого ШІ та закупівлю вже згаданих карт...
Відверто кажучи, я вже давно не пишу службові та звіти, за мене це робить Gemini. Крім того, я в цьому році пройшов навчання по ШІ, керівництво заставило. Крім того, Gemini дуже допомагає правити сайт на WordPress.
AssayMAS
Member

Kirakishou: 05.07.2026 09:25пройшов навчання по ШІ
а ну поведай нам где учат с новой формой условно разумной жизни, что живёт на заморских серверах, общаться? И в какие тайные знания тебя посвятили, что недоступны на Ютубе? Может какой книга вышел по ИИ?
daesz
Member

Kirakishou: 05.07.2026 09:25за мене це робить Gemini
Але чи платите ви чи ваша фірма щось за використання цього джеміні?
Input_Lag
Member

Отрицательный рост при сохранении общей положительной динамики удорожания.
RoMiLiUs
Member

Летимо в сраку, але трохи повільніше.
kabostebeztak
Member

Піду аймак 5к 2014 куплю щоб ларпити який я крутий, а не оце все.
Ответить