Corsair випускає модулі ОЗП Vengeance DDR5 на базі мікросхем від китайської CXMT

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
my4a4oc
Member

Повідомлення

Inqizitor2022: 22.05.2026 18:40

Отправлено спустя 1 минуту 11 секунд:
my4a4oc: 22.05.2026 17:35а мені чогось навпаки згадується як тут цінували ддр3 самсунг б дай, зелені плашкі, без радіаторів) з 1333 легко брали 2133 на гарних таймінгах
Я не знаю, кто этим занимался, я сразу 4 планки Кингстон 2400 по 8 гиг себе купил и радовался в то время. Зачем гнать память?!
Мабуть як завжди ціна)

були кінгстон з чорним радіатором 8 гб 1600мгц 800 грн, а були такі самсунг за 520грн 1333, 15 хвилин погратися з таймінгами і частотою, і у вас за майже вдічі дешевше, в півтора рази краще, не кажучі вже про таймінги, бо зачасту в тих же кінгстонах відродясь не було самсунг б дай, там хуникс дубовіший, а от в таких самих простих плашках самсунг майже 100 відостків спочатку виробництва були б дай, потім з часом вже пішов с дай, трохи дубовіший, м дай взагалі дуб, ото шо написав виробник, то і буде працювати, ніякої азарту взагалі)
Востаннє редагувалось 22.05.2026 19:52 користувачем my4a4oc, всього редагувалось 1 раз.
FastBullet
Member

Повідомлення

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
А ты не знаешь почему все модули случайно по умолчанию включается часто 2133 или 2400 МГц :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
А ты не знаешь, случайно, что такое XMP? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Отправлено спустя 1 минуту 54 секунды:
my4a4oc: 22.05.2026 19:44
Inqizitor2022: 22.05.2026 18:40

Отправлено спустя 1 минуту 11 секунд:
Я не знаю, кто этим занимался, я сразу 4 планки Кингстон 2400 по 8 гиг себе купил и радовался в то время. Зачем гнать память?!

Мабуть як завжди ціна)

були кінгстон з чорним радіатором 8 гб 1600мгц 800 грн, а були такі самсунг за 520грн 1333, 15 хвилин погратися з таймінгами і частотою, і у вас за майже вдічі дешевше, в півтора рази краще, не кажучі вже про таймінги, бо зачасту в тих же кінгстонах відродясь не було самсунг б дай, там хуникс дубовіший, а от в таких самих простих плашках самсунг майже 100 відостків спочатку виробництва були б дай, потім з часом вже пішов с дай, трохи дубовіший, м дай взагалі дуб, ото шо написав виробник, то і буде працювати, ніякої азарту взагалі)
Та ні, не може бути)) чувак каже, якщо купити дорожче, то воно ж краще)) Ні, такого бути не може :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Отправлено спустя 6 минут 48 секунд:
Inqizitor2022: 22.05.2026 19:38 Так делали все взрослые люди не школьного или студенческого возраста :laugh:. При желании - просто покупали комплектующие и собирали себе ПК с разгоном максимум процессора, в случае, если процессор это позволял и был смысл. Память и видяха - гнать бессмысленно.
А памяти Кингстон - конечно же нет и не было никогда. С 2008 не было, просто каждый раз приходится покупать, ибо соотношение цена-качество хорошие.
Ти шо небудь про JEDEC чув))?
my4a4oc
Member

Повідомлення

Inqizitor2022: 22.05.2026 19:38
FastBullet: 22.05.2026 19:18Дівчата саме так і робили, купували просто ПК і гралися/працювали) Навіщо ті проблеми))
І ще одне, запам'тай на ВСЕ ЖИТТЯ - НЕМА ТАКОЇ ПАМ'ТІ як КІНГСТОН!!!!!!!!!!! :D :D :D
Так делали все взрослые люди не школьного или студенческого возраста :laugh:. При желании - просто покупали комплектующие и собирали себе ПК с разгоном максимум процессора, в случае, если процессор это позволял и был смысл. Память и видяха - гнать бессмысленно.
А памяти Кингстон - конечно же нет и не было никогда. С 2008 не было, просто каждый раз приходится покупать, ибо соотношение цена-качество хорошие.
Згоден тільки шо гнати зараз проц і вк безглуздо, от андервольтнути залишивши ті ж частоті - оце да, от у вас 3080ті, вона у вас у стоці? Там же легко мінус 50-70 ват зробити майже не втрачаючи продуктивності
firestarter256
Member

Повідомлення

Inqizitor2022
Мне Нужно одно производительность на одно ядро, остальное пофиг! АМД не догнала в этом смысле интел, так что пускай курят в сторонке, кстати для фанатоф есть 9950х и он в Адобн не впечетляет
Востаннє редагувалось 22.05.2026 20:12 користувачем firestarter256, всього редагувалось 1 раз.
_clawfinger_
Member

Повідомлення

Тобто в останні роки Корсар ліпив що попало. Мав проблеми з корсаром на ддр4.Міняв по гарантії , доводилось в США відправляти.То тепер вони взагалі сміття ліпитимуть. Мало того оверпрайс, так сміття ще. Мдя.
FastBullet
Member

Повідомлення

_clawfinger_: 22.05.2026 20:10 Тобто в останні роки Корсар ліпив що попало. Мав проблеми з корсаром на ддр4.Міняв по гарантії , доводилось в США відправляти.То тепер вони взагалі сміття ліпитимуть. Мало того оверпрайс, так сміття ще. Мдя.
Я купував ОЗУ КОрсар ДДР2 ще в 2008 році - і тоді це вже був шлак)))
yurius_r
Member

Повідомлення

FastBullet: 22.05.2026 17:01Навіть не вся фірмова ОЗУ відповідає своїи характеристикам (типу залежить ще від контролера в ЦП та МП)
Що це за маячня. Або пам'ять відповідає характеристикам, або ні. А те що модулі або із супер зажатими таймінгами або із супер частотою працюють лише на конфігурацією під зірочкою не новина. QVL наше все.
FastBullet
Member

Повідомлення

yurius_r: 22.05.2026 21:15
FastBullet: 22.05.2026 17:01Навіть не вся фірмова ОЗУ відповідає своїи характеристикам (типу залежить ще від контролера в ЦП та МП)
Що це за маячня. Або пам'ять відповідає характеристикам, або ні. А те що модулі або із супер зажатими таймінгами або із супер частотою працюють лише на конфігурацією під зірочкою не новина. QVL наше все.
Не смішіть мене так 🤣🤣🤣 і саме тому ж профілі для Інтел, які не завжди працювали на АМД, а потім зʼявились на амд EXPO 🤣🤣🤣
Inqizitor2022
Member

Повідомлення

my4a4oc: 22.05.2026 19:56Згоден тільки шо гнати зараз проц і вк безглуздо, от андервольтнути залишивши ті ж частоті - оце да, от у вас 3080ті, вона у вас у стоці? Там же легко мінус 50-70 ват зробити майже не втрачаючи продуктивності
Да, я сделал ей андервольт и чуть ниже частоты, работает очень тихо и потребление на 70-80 ватт снижено.
yurius_r
Member

Повідомлення

FastBullet
Тобто немає розуміння, що під різні контролери пам'яті різних виробників потрібні різні таймінги? Оце так дивина. І до чого тут виробники пам'яті?
Inqizitor2022
Member

Повідомлення

firestarter256: 22.05.2026 20:02 Inqizitor2022
Мне Нужно одно производительность на одно ядро, остальное пофиг! АМД не догнала в этом смысле интел, так что пускай курят в сторонке, кстати для фанатоф есть 9950х и он в Адобн не впечетляет
На ядро 9800х3Д точно не медленнее 13700К в разгоне. Сейчас нет процессора, который на ядро реально даёт буст, я бы прикупил себе 20 ггц двухядерник дабы в Вархаммер Соулшторм и Старкрафт 2 играть с комфортом.

Отправлено спустя 10 минут 42 секунды:
FastBullet: 22.05.2026 19:55А ты не знаешь почему все модули случайно по умолчанию включается часто 2133 или 2400 МГц :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
А ты не знаешь, случайно, что такое XMP? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:insane: можешь объяснить, что такое я сейчас прочитал, много смайликов, это да, но смысл ускользает. У Кингстона просто в хмп профиле включаешь написанные на упаковке 2400 мгц и на 4770К полёт нормальный.
FastBullet: 22.05.2026 19:55Та ні, не може бути)) чувак каже, якщо купити дорожче, то воно ж краще)) Ні, такого бути не може :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:write: Объясняю - дороже - не значит лучше и можно купить 2 планки самсунга, на них наклеить самодельные радиаторы и их самому разогнать до 2600-2800 мгц с низкими таймингами и будет явно быстрее Кингстона и прочего из коробки. Но: это - лотерея, ночи тестов, бсоды, если тесты таки пропустили проблему (неделя прогрева мемтестом большинство проблем выявляет, да, но для этого нужно лютое везение, так как тест самый простой - 2 дня с 6 проходами). Ошибся - заново +2 дня.
FastBullet: 22.05.2026 19:55 Ти шо небудь про JEDEC чув))?
:facepalm: Это тут причём? Стандарт максимум был до 2133 ддр3 и 3200 для ддр4, а также 6400 для ддр5 - мы видим и 9600 модули у ддр5 памяти сейчас.
kabostebeztak
Member

Повідомлення

Inqizitor2022: 22.05.2026 17:28 Значит, Корсар теперь в чёрном списке. Ясно-понятно.
Очень надеюсь, что Кингстон не запомоется. :mad:

Отправлено спустя 8 минут 31 секунду:
FastBullet: 22.05.2026 17:01Бвчу ти тут новенький)))
Навіть не вся фірмова ОЗУ відповідає своїи характеристикам (типу залежить ще від контролера в ЦП та МП)
Вижу, что ты новенький. С конце 2000-х годов никто не гнал память, если не шёл на рекорды, покупались планки с заводским разгоном согласно профилю и на этом профиле всегда эксплуатировались, ибо зачем получать проблемы, если можно не получать. Все вот эти попытки получить лишние 5% от разгона памяти в хлам ценой бсодов на ровном месте нивелируются просто покупкой модулей с лучшими характеристиками. Грубо говоря, Кингстон память покупается на 6400 cl32 2 планки по 32 гига или если нужно 96 гигов - тогда ГСкилл F5-6000J2836F48GX2-TR5NS и проблема покупки памяти исчезает как таковая.
Е...
Власники AMD FX?
Власники Ryzen?
Я думав що срачі про те треба чи не треба гнати пам'ять закінчились ще в 2018 МАКСИМУМ, тему добре розкрив гейм ван.

Відправлено через 58 секунд:
Inqizitor2022: 22.05.2026 23:26
firestarter256: 22.05.2026 20:02 Inqizitor2022
На ядро 9800х3Д точно не медленнее 13700К в разгоне. Сейчас нет процессора, который на ядро реально даёт буст, я бы прикупил себе 20 ггц двухядерник дабы в Вархаммер Соулшторм и Старкрафт 2 играть с комфортом.
yuriy_dd, це ти?
MqM
Member

Повідомлення

alex_sul: 22.05.2026 15:44 Пропоную обговорити Corsair випускає модулі ОЗП Vengeance DDR5 на базі мікросхем від китайської CXMT

Я тільки за. Китайці нормально роблять коли треба. Зараз саме такий час. Вони прекрасно розуміють що закріплення на ринку дасть змогу потім диктувати свої ціни, як це роблять інші. Тож хапаємо поки є :idea:
А чи за коли китайці роблять технологічні поставки для впк рашки? "Ілі єто другое"?
Судячи по локації вже ознайомився з китайськими поставками :shuffle:
Inqizitor2022
Member

Повідомлення

kabostebeztak: 23.05.2026 00:02 yuriy_dd, це ти?
Нет, просто мне хотелось бы мощный на 1 ядро процессор для определённых игр, которые не будут переводить на современный многопоточный движок, к сожалению.
n+gibat[]r
Member

Повідомлення

DDR5-6000 CL36 це потужно :gigi:
Коли у нормальних плашок CL28/CL30
xIIImaL
Member

Повідомлення

firestarter256: 22.05.2026 18:54 а я умница 192 гиг оперативки урвал
спойлер
:gigi:
4ad5929731bd92e5c37ba087aea446d0.jpg
Serg IX
Member

Повідомлення

Inqizitor2022 Они всегда делали качественно без китайского мусора внутри. Хёникс, Самсунг чипы использовали только.
У меня Corsair Vengeance DDR4 на микроне
s1nedus
Member

Повідомлення

alex_sul: 22.05.2026 15:44 Пропоную обговорити Corsair випускає модулі ОЗП Vengeance DDR5 на базі мікросхем від китайської CXMT

Я тільки за. Китайці нормально роблять коли треба. Зараз саме такий час. Вони прекрасно розуміють що закріплення на ринку дасть змогу потім диктувати свої ціни, як це роблять інші. Тож хапаємо поки є :idea:
А що хапати? Була б ціна як рік тому чи хоча б значно дешевше від того ж gskill то да, а так продовжуємо сидіти рівненько і чекаємо. :super:
Impulse101
Member

Повідомлення

Inqizitor2022: 22.05.2026 17:28 Значит, Корсар теперь в чёрном списке. Ясно-понятно.
Очень надеюсь, что Кингстон не запомоется. :mad:

Отправлено спустя 8 минут 31 секунду:
FastBullet: 22.05.2026 17:01Бвчу ти тут новенький)))
Навіть не вся фірмова ОЗУ відповідає своїи характеристикам (типу залежить ще від контролера в ЦП та МП)
Вижу, что ты новенький. С конце 2000-х годов никто не гнал память, если не шёл на рекорды, покупались планки с заводским разгоном согласно профилю и на этом профиле всегда эксплуатировались, ибо зачем получать проблемы, если можно не получать. Все вот эти попытки получить лишние 5% от разгона памяти в хлам ценой бсодов на ровном месте нивелируются просто покупкой модулей с лучшими характеристиками. Грубо говоря, Кингстон память покупается на 6400 cl32 2 планки по 32 гига или если нужно 96 гигов - тогда ГСкилл F5-6000J2836F48GX2-TR5NS и проблема покупки памяти исчезает как таковая.
Вот это новости. А я вот помню как ходили по магазинам и просили показать плашки перед покупкой чтобы взять именно на микроне, которые из 533 легко превращались в 1066, ну в худшем случае 800, и стоили при этом копейки. :rotate:
sensey
Member

Повідомлення

FastBullet: 22.05.2026 16:07 Думєш, що купуєш фірмову пам'ять, а отримуєш "фірмову" з алієкспрес) по ціні звісно ж Х2))
Так і це пічаль... :( :(

Відправлено через 1 хвилину 6 секунд:
Gelonyrum: 22.05.2026 16:57
Sanьka: 22.05.2026 16:38 Тому, що ти там хапати будеш те ще питання :laugh:
БСОДи, очевидно ж) :gigi:
Люто плюсую. :gigi: :gigi:
Відповісти