Corsair випускає модулі ОЗП Vengeance DDR5 на базі мікросхем від китайської CXMT

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
alex_sul
Advanced Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Corsair випускає модулі ОЗП Vengeance DDR5 на базі мікросхем від китайської CXMT

Я тільки за. Китайці нормально роблять коли треба. Зараз саме такий час. Вони прекрасно розуміють що закріплення на ринку дасть змогу потім диктувати свої ціни, як це роблять інші. Тож хапаємо поки є :idea:
JohnTiger
Junior

Повідомлення

Не так давно мені в руки потрапив ноутбук Acer то там з заводу і ОЗП і SSD були виробництва CXMT. Corsair в цьому плані не перші.
FastBullet
Member

Повідомлення

Думєш, що купуєш фірмову пам'ять, а отримуєш "фірмову" з алієкспрес) по ціні звісно ж Х2))
Afit
Member

Повідомлення

FastBullet: 22.05.2026 16:07 Думєш, що купуєш фірмову пам'ять, а отримуєш "фірмову" з алієкспрес) по ціні звісно ж Х2))
Стереотипный стереотип :rotate:
Sanьka
Member

Повідомлення

alex_sul: 22.05.2026 15:44Тож хапаємо поки є
Ціну буде назначати корсар, а корсар сам по собі не дешевий.
А те, що вони на собівартості зекономили, то їм плюс в маржу, а не тобі в кишеню.
Тому, що ти там хапати будеш те ще питання :laugh:
Gelonyrum
Member

Повідомлення

Sanьka: 22.05.2026 16:38 Тому, що ти там хапати будеш те ще питання :laugh:
БСОДи, очевидно ж) :gigi:
FastBullet
Member

Повідомлення

Afit: 22.05.2026 16:17
FastBullet: 22.05.2026 16:07 Думєш, що купуєш фірмову пам'ять, а отримуєш "фірмову" з алієкспрес) по ціні звісно ж Х2))
Стереотипный стереотип :rotate:
:lol: :lol: :lol: :lol:
Бвчу ти тут новенький)))
Навіть не вся фірмова ОЗУ відповідає своїи характеристикам (типу залежить ще від контролера в ЦП та МП)
Тому DDR4 всі хапали Мікрон, до цього самсунг B-die , поки не зняли з виробництва(
Так, якісь серії Hynix могли норм гнатись, але там все звелось до проблем з АМД і частот до 4000 МГц, тому нібіто і не дуже потрібна була та пам'ять, але все таки наприклад в парі з 3500Х та В450М S2H on Hynix я мав 3333 МГц і все((( ставишь Crucial Ballistix і о чудо!!! отримуєш 3600-3800 МГц в залежності від UEFI (якщо точніше то версії AGESA)
На 5700Х взаглі 4000 МГц і аж до 4600 МГц (при напрузі 1,4В), але при інфінті фабрик 1:1 (тобто при 2000 МГц IF) та сама фабрик відвалювалась....
А це взагалі невідома пташка та ще й з Китаю(((
alex_sul
Advanced Member

Повідомлення

Sanьka: 22.05.2026 16:38
alex_sul: 22.05.2026 15:44Тож хапаємо поки є
Ціну буде назначати корсар, а корсар сам по собі не дешевий.
А те, що вони на собівартості зекономили, то їм плюс в маржу, а не тобі в кишеню.
Тому, що ти там хапати будеш те ще питання :laugh:
Колись у мене був Corsair Dominator GT 2133 CL9 CMT4GX3M2A2133C9 комплект.
Він був дорогий. А те що за раз корсар робить - не дороге (vengeance).
Inqizitor2022
Member

Повідомлення

Значит, Корсар теперь в чёрном списке. Ясно-понятно.
Очень надеюсь, что Кингстон не запомоется. :mad:

Отправлено спустя 8 минут 31 секунду:
FastBullet: 22.05.2026 17:01Бвчу ти тут новенький)))
Навіть не вся фірмова ОЗУ відповідає своїи характеристикам (типу залежить ще від контролера в ЦП та МП)
Вижу, что ты новенький. С конце 2000-х годов никто не гнал память, если не шёл на рекорды, покупались планки с заводским разгоном согласно профилю и на этом профиле всегда эксплуатировались, ибо зачем получать проблемы, если можно не получать. Все вот эти попытки получить лишние 5% от разгона памяти в хлам ценой бсодов на ровном месте нивелируются просто покупкой модулей с лучшими характеристиками. Грубо говоря, Кингстон память покупается на 6400 cl32 2 планки по 32 гига или если нужно 96 гигов - тогда ГСкилл F5-6000J2836F48GX2-TR5NS и проблема покупки памяти исчезает как таковая.
Васильович
Member

Повідомлення

Inqizitor2022: 22.05.2026 17:28Очень надеюсь, что Кингстон не запомоется.
Чому? Хіба вони якісь святі, а не просто комерційна контора?
my4a4oc
Member

Повідомлення

Inqizitor2022: 22.05.2026 17:28 Значит, Корсар теперь в чёрном списке. Ясно-понятно.

Вижу, что ты новенький. С конце 2000-х годов никто не гнал память, если не шёл на рекорды, покупались планки с заводским разгоном согласно профилю и на этом профиле всегда эксплуатировались, ибо зачем получать проблемы, если можно не получать. Все вот эти попытки получить лишние 5% от разгона памяти в хлам ценой бсодов на ровном месте нивелируются просто покупкой модулей с лучшими характеристиками. Грубо говоря, Кингстон память покупается на 6400 cl32 2 планки по 32 гига или если нужно 96 гигов - тогда ГСкилл F5-6000J2836F48GX2-TR5NS и проблема покупки памяти исчезает как таковая.
а мені чогось навпаки згадується як тут цінували ддр3 самсунг б дай, зелені плашкі, без радіаторів) з 1333 легко брали 2133 на гарних таймінгах
oversteve
Member

Повідомлення

з цього вссього радує те, що у цих модулів маркування не таке, як у інших корсарів
Wahoo
Member

Повідомлення

Inqizitor2022: 22.05.2026 17:28 Значит, Корсар теперь в чёрном списке. Ясно-понятно.
Кингстон? Не запомоится? Это та контора у которой под одинаковыми серийниками выпускалась память на совершенно рандомных чипах от всех подряд производителей? Кингстон запомоен изначально, вечно.
M1Z0
Member

Повідомлення

Inqizitor2022
С конца 2000 никто не гнал память - это нужно в металле увековечить, как памятник человеческой тупости (хотя надеюсь, что это просто байт)
Inqizitor2022
Member

Повідомлення

Васильович: 22.05.2026 17:34Чому? Хіба вони якісь святі, а не просто комерційна контора?
Они всегда делали качественно без китайского мусора внутри. Хёникс, Самсунг чипы использовали только.

Отправлено спустя 1 минуту 11 секунд:
my4a4oc: 22.05.2026 17:35а мені чогось навпаки згадується як тут цінували ддр3 самсунг б дай, зелені плашкі, без радіаторів) з 1333 легко брали 2133 на гарних таймінгах
Я не знаю, кто этим занимался, я сразу 4 планки Кингстон 2400 по 8 гиг себе купил и радовался в то время. Зачем гнать память?!

Отправлено спустя 1 минуту 8 секунд:
Wahoo: 22.05.2026 17:49Это та контора у которой под одинаковыми серийниками выпускалась память на совершенно рандомных чипах от всех подряд производителей?
Только от Самсунга и Хёникса, а какая разница, кто из них будет в модуле, если модуль отлично работает на заявленных характеристиках?

Отправлено спустя 1 минуту 18 секунд:
M1Z0: 22.05.2026 17:55это нужно в металле увековечить, как памятник человеческой тупости
Память гнали во времена SDRAM и DDR1, реже уже во время DDR2, а потом вообще перестали, когда пошли от вендоров качественные модули быстрые.
Soulwatcher
Member

Повідомлення

Новость как предупреждение, но все, почему-то, радуются :facepalm:
firestarter256
Member

Повідомлення

Ох помню когда я с ДДР4 лез на 5 и сразу 4х48, кричали дорого и где сейчас дешево, а я умница 192 гиг оперативки урвал, моему 13900 не много, ему пропускной способности не хватает
Inqizitor2022
Member

Повідомлення

firestarter256: 22.05.2026 18:54 Ох помню когда я с ДДР4 лез на 5 и сразу 4х48, кричали дорого и где сейчас дешево, а я умница 192 гиг оперативки урвал, моему 13900 не много, ему пропускной способности не хватает
4х48 и умница сочетаются только в случае, если работающая на 4800 память не вредит спокойствию и нервам. В любой другой ситуации при необходимости 192 памяти покупается зион или рипер платформа.
FastBullet
Member

Повідомлення

Дівчата саме так і робили, купували просто ПК і гралися/працювали) Навіщо ті проблеми))
І ще одне, запам'тай на ВСЕ ЖИТТЯ - НЕМА ТАКОЇ ПАМ'ТІ як КІНГСТОН!!!!!!!!!!! :D :D :D
Inqizitor2022
Member

Повідомлення

FastBullet: 22.05.2026 19:18Дівчата саме так і робили, купували просто ПК і гралися/працювали) Навіщо ті проблеми))
І ще одне, запам'тай на ВСЕ ЖИТТЯ - НЕМА ТАКОЇ ПАМ'ТІ як КІНГСТОН!!!!!!!!!!! :D :D :D
Так делали все взрослые люди не школьного или студенческого возраста :laugh:. При желании - просто покупали комплектующие и собирали себе ПК с разгоном максимум процессора, в случае, если процессор это позволял и был смысл. Память и видяха - гнать бессмысленно.
А памяти Кингстон - конечно же нет и не было никогда. С 2008 не было, просто каждый раз приходится покупать, ибо соотношение цена-качество хорошие.
Відповісти