Я тільки за. Китайці нормально роблять коли треба. Зараз саме такий час. Вони прекрасно розуміють що закріплення на ринку дасть змогу потім диктувати свої ціни, як це роблять інші. Тож хапаємо поки є
Новини
Останні статті і огляди
Corsair випускає модулі ОЗП Vengeance DDR5 на базі мікросхем від китайської CXMT
-
alex_sul
Advanced Member
Пропоную обговорити Corsair випускає модулі ОЗП Vengeance DDR5 на базі мікросхем від китайської CXMT
Я тільки за. Китайці нормально роблять коли треба. Зараз саме такий час. Вони прекрасно розуміють що закріплення на ринку дасть змогу потім диктувати свої ціни, як це роблять інші. Тож хапаємо поки є
-
JohnTiger
Junior
Не так давно мені в руки потрапив ноутбук Acer то там з заводу і ОЗП і SSD були виробництва CXMT. Corsair в цьому плані не перші.
-
FastBullet
Member
Думєш, що купуєш фірмову пам'ять, а отримуєш "фірмову" з алієкспрес) по ціні звісно ж Х2))
-
Afit
Member
Стереотипный стереотипFastBullet: ↑ 22.05.2026 16:07 Думєш, що купуєш фірмову пам'ять, а отримуєш "фірмову" з алієкспрес) по ціні звісно ж Х2))
-
Sanьka
Member
Ціну буде назначати корсар, а корсар сам по собі не дешевий.alex_sul: ↑ 22.05.2026 15:44Тож хапаємо поки є
А те, що вони на собівартості зекономили, то їм плюс в маржу, а не тобі в кишеню.
Тому, що ти там хапати будеш те ще питання
-
Gelonyrum
Member
БСОДи, очевидно ж)
-
FastBullet
Member
Afit: ↑ 22.05.2026 16:17Стереотипный стереотипFastBullet: ↑ 22.05.2026 16:07 Думєш, що купуєш фірмову пам'ять, а отримуєш "фірмову" з алієкспрес) по ціні звісно ж Х2))![]()
Бвчу ти тут новенький)))
Навіть не вся фірмова ОЗУ відповідає своїи характеристикам (типу залежить ще від контролера в ЦП та МП)
Тому DDR4 всі хапали Мікрон, до цього самсунг B-die , поки не зняли з виробництва(
Так, якісь серії Hynix могли норм гнатись, але там все звелось до проблем з АМД і частот до 4000 МГц, тому нібіто і не дуже потрібна була та пам'ять, але все таки наприклад в парі з 3500Х та В450М S2H on Hynix я мав 3333 МГц і все((( ставишь Crucial Ballistix і о чудо!!! отримуєш 3600-3800 МГц в залежності від UEFI (якщо точніше то версії AGESA)
На 5700Х взаглі 4000 МГц і аж до 4600 МГц (при напрузі 1,4В), але при інфінті фабрик 1:1 (тобто при 2000 МГц IF) та сама фабрик відвалювалась....
А це взагалі невідома пташка та ще й з Китаю(((
-
alex_sul
Advanced Member
Колись у мене був Corsair Dominator GT 2133 CL9 CMT4GX3M2A2133C9 комплект.Sanьka: ↑ 22.05.2026 16:38Ціну буде назначати корсар, а корсар сам по собі не дешевий.alex_sul: ↑ 22.05.2026 15:44Тож хапаємо поки є
А те, що вони на собівартості зекономили, то їм плюс в маржу, а не тобі в кишеню.
Тому, що ти там хапати будеш те ще питання![]()
Він був дорогий. А те що за раз корсар робить - не дороге (vengeance).
-
Inqizitor2022
Member
Значит, Корсар теперь в чёрном списке. Ясно-понятно.
Очень надеюсь, что Кингстон не запомоется.
Отправлено спустя 8 минут 31 секунду:
Отправлено спустя 8 минут 31 секунду:
Вижу, что ты новенький. С конце 2000-х годов никто не гнал память, если не шёл на рекорды, покупались планки с заводским разгоном согласно профилю и на этом профиле всегда эксплуатировались, ибо зачем получать проблемы, если можно не получать. Все вот эти попытки получить лишние 5% от разгона памяти в хлам ценой бсодов на ровном месте нивелируются просто покупкой модулей с лучшими характеристиками. Грубо говоря, Кингстон память покупается на 6400 cl32 2 планки по 32 гига или если нужно 96 гигов - тогда ГСкилл F5-6000J2836F48GX2-TR5NS и проблема покупки памяти исчезает как таковая.FastBullet: ↑ 22.05.2026 17:01Бвчу ти тут новенький)))
Навіть не вся фірмова ОЗУ відповідає своїи характеристикам (типу залежить ще від контролера в ЦП та МП)
-
Васильович
Member
Чому? Хіба вони якісь святі, а не просто комерційна контора?Inqizitor2022: ↑ 22.05.2026 17:28Очень надеюсь, что Кингстон не запомоется.
-
my4a4oc
Member
а мені чогось навпаки згадується як тут цінували ддр3 самсунг б дай, зелені плашкі, без радіаторів) з 1333 легко брали 2133 на гарних таймінгахInqizitor2022: ↑ 22.05.2026 17:28 Значит, Корсар теперь в чёрном списке. Ясно-понятно.
Отправлено спустя 8 минут 31 секунду:Вижу, что ты новенький. С конце 2000-х годов никто не гнал память, если не шёл на рекорды, покупались планки с заводским разгоном согласно профилю и на этом профиле всегда эксплуатировались, ибо зачем получать проблемы, если можно не получать. Все вот эти попытки получить лишние 5% от разгона памяти в хлам ценой бсодов на ровном месте нивелируются просто покупкой модулей с лучшими характеристиками. Грубо говоря, Кингстон память покупается на 6400 cl32 2 планки по 32 гига или если нужно 96 гигов - тогда ГСкилл F5-6000J2836F48GX2-TR5NS и проблема покупки памяти исчезает как таковая.FastBullet: ↑ 22.05.2026 17:01Бвчу ти тут новенький)))
-
oversteve
Member
з цього вссього радує те, що у цих модулів маркування не таке, як у інших корсарів
-
Wahoo
Member
Кингстон? Не запомоится? Это та контора у которой под одинаковыми серийниками выпускалась память на совершенно рандомных чипах от всех подряд производителей? Кингстон запомоен изначально, вечно.Inqizitor2022: ↑ 22.05.2026 17:28 Значит, Корсар теперь в чёрном списке. Ясно-понятно.
Очень надеюсь, что Кингстон не запомоется.![]()
-
M1Z0
Member
Inqizitor2022
С конца 2000 никто не гнал память - это нужно в металле увековечить, как памятник человеческой тупости (хотя надеюсь, что это просто байт)
С конца 2000 никто не гнал память - это нужно в металле увековечить, как памятник человеческой тупости (хотя надеюсь, что это просто байт)
-
Inqizitor2022
Member
Они всегда делали качественно без китайского мусора внутри. Хёникс, Самсунг чипы использовали только.Васильович: ↑ 22.05.2026 17:34Чому? Хіба вони якісь святі, а не просто комерційна контора?
Отправлено спустя 1 минуту 11 секунд:
Я не знаю, кто этим занимался, я сразу 4 планки Кингстон 2400 по 8 гиг себе купил и радовался в то время. Зачем гнать память?!my4a4oc: ↑ 22.05.2026 17:35а мені чогось навпаки згадується як тут цінували ддр3 самсунг б дай, зелені плашкі, без радіаторів) з 1333 легко брали 2133 на гарних таймінгах
Отправлено спустя 1 минуту 8 секунд:
Только от Самсунга и Хёникса, а какая разница, кто из них будет в модуле, если модуль отлично работает на заявленных характеристиках?Wahoo: ↑ 22.05.2026 17:49Это та контора у которой под одинаковыми серийниками выпускалась память на совершенно рандомных чипах от всех подряд производителей?
Отправлено спустя 1 минуту 18 секунд:
Память гнали во времена SDRAM и DDR1, реже уже во время DDR2, а потом вообще перестали, когда пошли от вендоров качественные модули быстрые.M1Z0: ↑ 22.05.2026 17:55это нужно в металле увековечить, как памятник человеческой тупости
-
Soulwatcher
Member
Новость как предупреждение, но все, почему-то, радуются 
-
firestarter256
Member
Ох помню когда я с ДДР4 лез на 5 и сразу 4х48, кричали дорого и где сейчас дешево, а я умница 192 гиг оперативки урвал, моему 13900 не много, ему пропускной способности не хватает
-
Inqizitor2022
Member
4х48 и умница сочетаются только в случае, если работающая на 4800 память не вредит спокойствию и нервам. В любой другой ситуации при необходимости 192 памяти покупается зион или рипер платформа.firestarter256: ↑ 22.05.2026 18:54 Ох помню когда я с ДДР4 лез на 5 и сразу 4х48, кричали дорого и где сейчас дешево, а я умница 192 гиг оперативки урвал, моему 13900 не много, ему пропускной способности не хватает
-
FastBullet
Member
Дівчата саме так і робили, купували просто ПК і гралися/працювали) Навіщо ті проблеми))Inqizitor2022: ↑ 22.05.2026 17:28 Значит, Корсар теперь в чёрном списке. Ясно-понятно.
Отправлено спустя 8 минут 31 секунду:Вижу, что ты новенький. С конце 2000-х годов никто не гнал память, если не шёл на рекорды, покупались планки с заводским разгоном согласно профилю и на этом профиле всегда эксплуатировались, ибо зачем получать проблемы, если можно не получать. Все вот эти попытки получить лишние 5% от разгона памяти в хлам ценой бсодов на ровном месте нивелируются просто покупкой модулей с лучшими характеристиками. Грубо говоря, Кингстон память покупается на 6400 cl32 2 планки по 32 гига или если нужно 96 гигов - тогда ГСкилл F5-6000J2836F48GX2-TR5NS и проблема покупки памяти исчезает как таковая.FastBullet: ↑ 22.05.2026 17:01Бвчу ти тут новенький)))
І ще одне, запам'тай на ВСЕ ЖИТТЯ - НЕМА ТАКОЇ ПАМ'ТІ як КІНГСТОН!!!!!!!!!!!
-
Inqizitor2022
Member
Так делали все взрослые люди не школьного или студенческого возрастаFastBullet: ↑ 22.05.2026 19:18Дівчата саме так і робили, купували просто ПК і гралися/працювали) Навіщо ті проблеми))
І ще одне, запам'тай на ВСЕ ЖИТТЯ - НЕМА ТАКОЇ ПАМ'ТІ як КІНГСТОН!!!!!!!!!!!![]()
![]()
![]()
А памяти Кингстон - конечно же нет и не было никогда. С 2008 не было, просто каждый раз приходится покупать, ибо соотношение цена-качество хорошие.