Новини
Останні статті і огляди
Gigabyte підготувала до релізу GeForce RTX 5090 у топовій модифікації Aorus Infinity
-
Mozdev
Member
Цікаво а ціна теж буде Infinity 
-
Buldozer.
Member
ну ты не один такойTyler: ↑ 09.05.2026 13:02 Не можу зрозуміти чи цей дизайн геніальнийй чи ублюдський
-
NST1983
Member
Кому потрібен цей шлак?
По суті 5090 по суті це не для ігр, а більше для роботи. Хоча є звично задроти які купують ради того щоб на форумі розповідати про божествені лучі хуанга, і длсс, мовляв ти не розумієш наскільки це божествено

По суті 5090 по суті це не для ігр, а більше для роботи. Хоча є звично задроти які купують ради того щоб на форумі розповідати про божествені лучі хуанга, і длсс, мовляв ти не розумієш наскільки це божествено
-
Afit
Member
Та може коли видяха за кілобакси, то там вже якісна гідродинаміка?)AntonyKandaurov: ↑ 09.05.2026 19:36От чесно, шукав третій і думав що він типу як у інни3д десь маленька дзижчалка а вони його сховали. Ну, знаючи надійність гіговських вентилів то тут треба ставити одометр і через якийсь час продавати поки не затріщавTarikMetalist: ↑ 09.05.2026 16:47три вентилятори![]()
-
Mozdev
Member
Якщо додати дещо продовговате посередині то буде правильнийTyler: ↑ 09.05.2026 13:02 Не можу зрозуміти чи цей дизайн геніальнийй чи ублюдський
-
Dragobes
Member
Все вже зроблено до нас
- спойлер

А як щодо цього фаундерса 2.0?Smilodonius: ↑ 09.05.2026 20:54 Дизайн уродский, но если с обеих сторон будет продуваться радиатор, то будет очень эффективен
Asus "FE"
-
MessiaH
Member
У меня 5090 от палит геймрок, потратил 5 минут и залил прошивку от геймрок ОС, настроил вертушки вручную, маслают при потреблении 600 ватт на 3250+, но я их особо не слышу на фоне остальных кулеров в системе и звука колонок монитора. И вообще температура чипа при частоте 2750+ и полной нагрузке в играх с потреблением 600 ватт в районе 66-67с, память 74-76с. При этом палит версия сама дешёвая из всех, а все версии выдают +/- одинаковый результат итоговый. Был даже разбор, у всех версий доски практически идентичные, чуть получше только Асус астрал, но за ее цену нахрен она нужна. Не вижу вообще смысла в этих гигах, асусах и т.п. Кстати, палитовские версии 4090 вообще не имели проблем с оплавлением контактов и 5090 от палита тоже. Там где брал более 200 отзывов от покупанов и проблем не было ни у кого. Блок питания нужен только нормальный, у меня стоял на 1650ватт, ща подрубил на 2800ватт и всё гудalex_sul: ↑ 09.05.2026 13:36ASTRAL з 4 (ЧОТИРМА) вертушками маслав на 2250обертів на хв)))
-
AntonyKandaurov
Member
Afit
Як показує практика - цінник це не завжди показник того що воно буде якісне.
Як показує практика - цінник це не завжди показник того що воно буде якісне.
-
Rucha
Member
Цікаво, а в цій версії також є часова бомба?
-
Dragobes
Member
Ох, нічосі....
Це мені нагадало, як я, ще молодий і зелений, у нульових брав з рук на КарДачах (Київ) не оригінальну зарядку для моєї Nokia. Барига запевнив, що китаєць якісний!
Гарантія 1 місяць.
Зарядка проробила 1 місяць і 12 годин
-
Геральт
Member
То вже 5 слотів чи тільки 4,5?
-
alex_sul
Advanced Member
Чуток проясню. Я имел ввиду что 2250 оборотов - ето очень много = шумно (для меня и не только, я полагаю)MessiaH: ↑ 10.05.2026 08:27У меня 5090 от палит геймрок, потратил 5 минут и залил прошивку от геймрок ОС, настроил вертушки вручную, маслают при потреблении 600 ватт на 3250+, но я их особо не слышу на фоне остальных кулеров в системе и звука колонок монитора. И вообще температура чипа при частоте 2750+ и полной нагрузке в играх с потреблением 600 ватт в районе 66-67с, память 74-76с. При этом палит версия сама дешёвая из всех, а все версии выдают +/- одинаковый результат итоговый. Был даже разбор, у всех версий доски практически идентичные, чуть получше только Асус астрал, но за ее цену нахрен она нужна. Не вижу вообще смысла в этих гигах, асусах и т.п. Кстати, палитовские версии 4090 вообще не имели проблем с оплавлением контактов и 5090 от палита тоже. Там где брал более 200 отзывов от покупанов и проблем не было ни у кого. Блок питания нужен только нормальный, у меня стоял на 1650ватт, ща подрубил на 2800ватт и всё гудalex_sul: ↑ 09.05.2026 13:36ASTRAL з 4 (ЧОТИРМА) вертушками маслав на 2250обертів на хв)))
Но я рад что тебе не мешает. Без сарказма (на етом форуме уже приходится так писать, сам знаешь чего).
- Вот, для сравнения, мне нравится как рабортает Sparkle Intel Arc B580 Titan OC
-
20°amb, 58° avg, 1087rpm avg, 37min

-
the lamer
Member
У "турбінного" охолодження проблема не в турбіні, а в довгому радіаторі. У нього тільки початок обдувається холодним повітрям, а основний масив - вже нагрітим і продовжуючим інтенсивно розігріватися, тому такі системи охолодження вимагають швидкісного потоку повітря (в рази вище, ніж СО з тонким радіатором великої площі). На жаль, у форматі слотів ATX реалізувати тонкий радіатор великої площі з викидом повітря із корпусу через задню панель фізично неможливо. Залишаються два варіанти: або викидати його вгору і потім корпусним вентилятором біля роз'ємів МП витягувати назад, або ставити водянку і фізично виносити радіатор з області слотів ATX.Dilfin: ↑ 09.05.2026 17:07Я також так пдумав, турбіни викидали гаряче повітоя зразу на зовні, але шуміли, можливо краще б було придумувати безшумну турбіну, але прогрес пішов не туди, саме краще для відеокарти водяне охолодження, але це для тих, хто не рахує гроші.Afit: ↑ 09.05.2026 15:31 Дійсно щось нове і вірю ефективне, а не просто незвичне по дизайну. В базовому виконанніі (FE) логічніше було робити продув позаду. Так би прожарка відразу викидалась вентилятором на видув, а не гріла би пам'ять, систему охолодження і все інше.
P.S. Був колись концепт відеокарти з баштовим кулером, коли радіатор був розташований вертикально вздовж задньої стінки корпусу і вентилятор продував його з викидом назовні, але сумарно ця карта займала 5 слотів, вентилятор там стояв (якщо правильно пам'ятаю) 92мм і карта була з ТДП близько 200 Вт. При цьому під максимальним навантаженням цей вентилятор все одно змушений був розганятися до 3к+ обертів і шуміти.
-
D_ad
Member
(система охолодження) ЦП be like: am i a joke for you?
З одного боку, наскрізне віконце - то логічна річ, з іншого ж... і куди це буде видувати гаряче повітря у 95% корпусів зі стандартною компоновкою елементів (де віхяха встановлена класично - у мат.плату, а не через райзер)?
У своєму пк з доволі гарячою RTX30__, де це віконце, тим не менш, ще не таке гіганське, я тупо накалхозіл картонку, яка відсікла цей вихлоп від потоку забору повітря до ЦП, накинувши `20+ вентилятор збоку, щоб це гаряче повітря відводити за корпус ПК.
Відправлено через 10 хвилин 17 секунд:
З одного боку, наскрізне віконце - то логічна річ, з іншого ж... і куди це буде видувати гаряче повітря у 95% корпусів зі стандартною компоновкою елементів (де віхяха встановлена класично - у мат.плату, а не через райзер)?
У своєму пк з доволі гарячою RTX30__, де це віконце, тим не менш, ще не таке гіганське, я тупо накалхозіл картонку, яка відсікла цей вихлоп від потоку забору повітря до ЦП, накинувши `20+ вентилятор збоку, щоб це гаряче повітря відводити за корпус ПК.
Відправлено через 10 хвилин 17 секунд:
3000+ оборотов и ты их.. не замечаешь..? КАААК. Чувак, ты на стройке живёшь? Тебе "повезло" с соседями и ты просто привык уже, что за стенкой постоянно кто-то устраивает дуэли на перфораторах? Или у такого ПК-боярина с 5090 рядом просто коин-ферма уже несолько лет стоит, вот и привык?MessiaH: ↑ 10.05.2026 08:27 настроил вертушки вручную, маслают при потреблении 600 ватт на 3250+, но я их особо не слышу на фоне остальных кулеров в системе и звука колонок монитора
-
big_bang
Member
враховуючи ціну, то будь яка 5090 може вважатися "топовой"dret09: ↑ 09.05.2026 12:39 RTX 5090 у топовій модифікації Aorus Infinity[/url][/b]
-
Dilfin
Member
То вже буде топ-топ і ціна її буде від 5000$)big_bang: ↑ 11.05.2026 10:53враховуючи ціну, то будь яка 5090 може вважатися "топовой"dret09: ↑ 09.05.2026 12:39 RTX 5090 у топовій модифікації Aorus Infinity[/url][/b]
-
Shaolin_Style
Member
причем тут разъем на вк, если обычно проблема с оплавлением происходит на стороне кабеляMessiaH: ↑ 10.05.2026 08:27 Кстати, палитовские версии 4090 вообще не имели проблем с оплавлением контактов и 5090 от палита тоже. Там где брал более 200 отзывов от покупанов и проблем не было ни у кого. Блок питания нужен только нормальный, у меня стоял на 1650ватт, ща подрубил на 2800ватт и всё гуд
-
MessiaH
Member
Так я и говорю что БП нормальный нужен, а не через переходник, к тому же плавились и разъёмы тоже, греется сам разъём. У меня карта запитана через удлинитель, там где кабель БП входит в удлинитель вообще нагрева нет, там где удлинитель входит в карту - там нагревShaolin_Style: ↑ 11.05.2026 18:05причем тут разъем на вк, если обычно проблема с оплавлением происходит на стороне кабеля