Gigabyte підготувала до релізу GeForce RTX 5090 у топовій модифікації Aorus Infinity

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Mozdev
Member

Повідомлення

Цікаво а ціна теж буде Infinity :gigi:
Buldozer.
Member

Повідомлення

Tyler: 09.05.2026 13:02 Не можу зрозуміти чи цей дизайн геніальнийй чи ублюдський
ну ты не один такой :D ну чтот свежее 100%
NST1983
Member

Повідомлення

Кому потрібен цей шлак?
По суті 5090 по суті це не для ігр, а більше для роботи. Хоча є звично задроти які купують ради того щоб на форумі розповідати про божествені лучі хуанга, і длсс, мовляв ти не розумієш наскільки це божествено :lol: :lol:
Afit
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov: 09.05.2026 19:36
TarikMetalist: 09.05.2026 16:47три вентилятори
От чесно, шукав третій і думав що він типу як у інни3д десь маленька дзижчалка а вони його сховали. Ну, знаючи надійність гіговських вентилів то тут треба ставити одометр і через якийсь час продавати поки не затріщав ;)
Та може коли видяха за кілобакси, то там вже якісна гідродинаміка?)
Mozdev
Member

Повідомлення

Tyler: 09.05.2026 13:02 Не можу зрозуміти чи цей дизайн геніальнийй чи ублюдський
Якщо додати дещо продовговате посередині то буде правильний :lol:
Dragobes
Member

Повідомлення

Mozdev: 10.05.2026 01:02 Якщо додати дещо продовговате посередині то буде правильний :lol:
Все вже зроблено до нас :gigi:
спойлер
Зображення
Відправлено через 16 хвилин 13 секунд:
Smilodonius: 09.05.2026 20:54 Дизайн уродский, но если с обеих сторон будет продуваться радиатор, то будет очень эффективен
А як щодо цього фаундерса 2.0?
Asus "FE"
MessiaH
Member

Повідомлення

alex_sul: 09.05.2026 13:36ASTRAL з 4 (ЧОТИРМА) вертушками маслав на 2250обертів на хв)))
У меня 5090 от палит геймрок, потратил 5 минут и залил прошивку от геймрок ОС, настроил вертушки вручную, маслают при потреблении 600 ватт на 3250+, но я их особо не слышу на фоне остальных кулеров в системе и звука колонок монитора. И вообще температура чипа при частоте 2750+ и полной нагрузке в играх с потреблением 600 ватт в районе 66-67с, память 74-76с. При этом палит версия сама дешёвая из всех, а все версии выдают +/- одинаковый результат итоговый. Был даже разбор, у всех версий доски практически идентичные, чуть получше только Асус астрал, но за ее цену нахрен она нужна. Не вижу вообще смысла в этих гигах, асусах и т.п. Кстати, палитовские версии 4090 вообще не имели проблем с оплавлением контактов и 5090 от палита тоже. Там где брал более 200 отзывов от покупанов и проблем не было ни у кого. Блок питания нужен только нормальный, у меня стоял на 1650ватт, ща подрубил на 2800ватт и всё гуд
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Afit
Як показує практика - цінник це не завжди показник того що воно буде якісне.
Rucha
Member

Повідомлення

Цікаво, а в цій версії також є часова бомба?
Dragobes
Member

Повідомлення

Rucha: 10.05.2026 08:56 Цікаво, а в цій версії також є часова бомба?
Ох, нічосі.... :eek:
Це мені нагадало, як я, ще молодий і зелений, у нульових брав з рук на КарДачах (Київ) не оригінальну зарядку для моєї Nokia. Барига запевнив, що китаєць якісний!
Гарантія 1 місяць.
Зарядка проробила 1 місяць і 12 годин :laugh:
Геральт
Member

Повідомлення

То вже 5 слотів чи тільки 4,5?
alex_sul
Advanced Member

Повідомлення

MessiaH: 10.05.2026 08:27
alex_sul: 09.05.2026 13:36ASTRAL з 4 (ЧОТИРМА) вертушками маслав на 2250обертів на хв)))
У меня 5090 от палит геймрок, потратил 5 минут и залил прошивку от геймрок ОС, настроил вертушки вручную, маслают при потреблении 600 ватт на 3250+, но я их особо не слышу на фоне остальных кулеров в системе и звука колонок монитора. И вообще температура чипа при частоте 2750+ и полной нагрузке в играх с потреблением 600 ватт в районе 66-67с, память 74-76с. При этом палит версия сама дешёвая из всех, а все версии выдают +/- одинаковый результат итоговый. Был даже разбор, у всех версий доски практически идентичные, чуть получше только Асус астрал, но за ее цену нахрен она нужна. Не вижу вообще смысла в этих гигах, асусах и т.п. Кстати, палитовские версии 4090 вообще не имели проблем с оплавлением контактов и 5090 от палита тоже. Там где брал более 200 отзывов от покупанов и проблем не было ни у кого. Блок питания нужен только нормальный, у меня стоял на 1650ватт, ща подрубил на 2800ватт и всё гуд
Чуток проясню. Я имел ввиду что 2250 оборотов - ето очень много = шумно (для меня и не только, я полагаю)
Но я рад что тебе не мешает. Без сарказма (на етом форуме уже приходится так писать, сам знаешь чего).
Вот, для сравнения, мне нравится как рабортает Sparkle Intel Arc B580 Titan OC
20°amb, 58° avg, 1087rpm avg, 37min
Зображення
the lamer
Member

Повідомлення

Dilfin: 09.05.2026 17:07
Afit: 09.05.2026 15:31 Дійсно щось нове і вірю ефективне, а не просто незвичне по дизайну. В базовому виконанніі (FE) логічніше було робити продув позаду. Так би прожарка відразу викидалась вентилятором на видув, а не гріла би пам'ять, систему охолодження і все інше.
Я також так пдумав, турбіни викидали гаряче повітоя зразу на зовні, але шуміли, можливо краще б було придумувати безшумну турбіну, але прогрес пішов не туди, саме краще для відеокарти водяне охолодження, але це для тих, хто не рахує гроші.
У "турбінного" охолодження проблема не в турбіні, а в довгому радіаторі. У нього тільки початок обдувається холодним повітрям, а основний масив - вже нагрітим і продовжуючим інтенсивно розігріватися, тому такі системи охолодження вимагають швидкісного потоку повітря (в рази вище, ніж СО з тонким радіатором великої площі). На жаль, у форматі слотів ATX реалізувати тонкий радіатор великої площі з викидом повітря із корпусу через задню панель фізично неможливо. Залишаються два варіанти: або викидати його вгору і потім корпусним вентилятором біля роз'ємів МП витягувати назад, або ставити водянку і фізично виносити радіатор з області слотів ATX.
P.S. Був колись концепт відеокарти з баштовим кулером, коли радіатор був розташований вертикально вздовж задньої стінки корпусу і вентилятор продував його з викидом назовні, але сумарно ця карта займала 5 слотів, вентилятор там стояв (якщо правильно пам'ятаю) 92мм і карта була з ТДП близько 200 Вт. При цьому під максимальним навантаженням цей вентилятор все одно змушений був розганятися до 3к+ обертів і шуміти.
D_ad
Member

Повідомлення

(система охолодження) ЦП be like: am i a joke for you?

З одного боку, наскрізне віконце - то логічна річ, з іншого ж... і куди це буде видувати гаряче повітря у 95% корпусів зі стандартною компоновкою елементів (де віхяха встановлена класично - у мат.плату, а не через райзер)?

У своєму пк з доволі гарячою RTX30__, де це віконце, тим не менш, ще не таке гіганське, я тупо накалхозіл картонку, яка відсікла цей вихлоп від потоку забору повітря до ЦП, накинувши `20+ вентилятор збоку, щоб це гаряче повітря відводити за корпус ПК.

Відправлено через 10 хвилин 17 секунд:
MessiaH: 10.05.2026 08:27 настроил вертушки вручную, маслают при потреблении 600 ватт на 3250+, но я их особо не слышу на фоне остальных кулеров в системе и звука колонок монитора
3000+ оборотов и ты их.. не замечаешь..? КАААК. Чувак, ты на стройке живёшь? Тебе "повезло" с соседями и ты просто привык уже, что за стенкой постоянно кто-то устраивает дуэли на перфораторах? Или у такого ПК-боярина с 5090 рядом просто коин-ферма уже несолько лет стоит, вот и привык?
big_bang
Member

Повідомлення

dret09: 09.05.2026 12:39 RTX 5090 у топовій модифікації Aorus Infinity[/url][/b]
враховуючи ціну, то будь яка 5090 може вважатися "топовой"
Dilfin
Member

Повідомлення

big_bang: 11.05.2026 10:53
dret09: 09.05.2026 12:39 RTX 5090 у топовій модифікації Aorus Infinity[/url][/b]
враховуючи ціну, то будь яка 5090 може вважатися "топовой"
То вже буде топ-топ і ціна її буде від 5000$)
Shaolin_Style
Member

Повідомлення

MessiaH: 10.05.2026 08:27 Кстати, палитовские версии 4090 вообще не имели проблем с оплавлением контактов и 5090 от палита тоже. Там где брал более 200 отзывов от покупанов и проблем не было ни у кого. Блок питания нужен только нормальный, у меня стоял на 1650ватт, ща подрубил на 2800ватт и всё гуд
причем тут разъем на вк, если обычно проблема с оплавлением происходит на стороне кабеля
MessiaH
Member

Повідомлення

Shaolin_Style: 11.05.2026 18:05причем тут разъем на вк, если обычно проблема с оплавлением происходит на стороне кабеля
Так я и говорю что БП нормальный нужен, а не через переходник, к тому же плавились и разъёмы тоже, греется сам разъём. У меня карта запитана через удлинитель, там где кабель БП входит в удлинитель вообще нагрева нет, там где удлинитель входит в карту - там нагрев
Відповісти