По этой причине они некогда и не выйдутDilfin: ↑ 20.04.2026 15:46Я ж про це і писав, що 5070 ті додадуть 24 Гб пам'яті, назвуть 5070 ті super і будуть продавати в півтори рази дорожче за 5070 ті. "Пам'ять - дефіцит, дефіцит тому така ціна, тому така ціна".)Mozdev: ↑ 20.04.2026 15:39 Ну, так налагодили вони виробництво 3‑гігабайтних мікросхем GDDR7, і шо, зараз швиденько створять штучний дефіцит, і буде знов підвищення цін, головне відмазку придумати, можна вже не дуже правдоподібну, бо тупі хом'ячки все схавають.![]()
Новости
Последние статьи и обзоры
Micron налагодила серійне виробництво 3‑гігабайтних мікросхем GDDR7
-
Kullerok
Member
-
byaka
Member
3 ядра,3гiги=iгрова вiдеокарта! 
-
WWQ
Member
ну там в гипотетической 5070 супер и чип обещали по мощнее чем в обычной, но в целом согласен, смысла не сильно много, но все равно больше чем в 24 гигиах на тишке...den888: ↑ 20.04.2026 21:57Та і 5070 вище fullhd в ааа на ультрах починає просити всякі dlss. Так шо їй ті 18 ГБ теж не особо.
-
antonshe
Member
Вважаю що максимально активно таку пам'ять стануть використовувати у RTX6xxx у десктопному сегменті після того як спаде попит на пам'ять. А зараз вона буде іти переважно на ШІ-прискорювачі там де велика маржа! Вангую що майбутня лінійка буде виглядати так ртх 6050 - 9гб, ртх 6060- 12гб, ртх 6070- 15-18гб)
-
eXceed
Member
Включил я как то новый резидент в 1440п, ультра настройки + пас трейсинг, увидел что мне не хватило видеопамяти (примерно 12,7-12,8 гб запросило), даже длсс не помог, пришлось вырубать в принципе лучи ибо с обычными не пас трейсинг, картинка хуже чем с запеченными отражениями/тенями и т.д.den888: ↑ 20.04.2026 21:57Та і 5070 вище fullhd в ааа на ультрах починає просити всякі dlss. Так шо їй ті 18 ГБ теж не особо.WWQ: ↑ 20.04.2026 14:50
Вопрос "нахиба" остаётся открытым... Она и в свои 16 не упирается, а когда нужно будет реально 16 ей, то чип скажет что он на такое не подписывался...
Другой вопрос 5070 супер которую обещали но не сделали... Там бы пригодилось...
так что да, таки даже для 5070 нужно больше врам.
-
Dilfin
Member
Більше пам'яті для того, щоб завантажити текстури високої якості у пам'ять, щоб витиснути з чіпсета відеоплати максимум, бо буває часто що чіпсет ще може, а відеопам'яті не вистачає.den888: ↑ 20.04.2026 21:57Та і 5070 вище fullhd в ааа на ультрах починає просити всякі dlss. Так шо їй ті 18 ГБ теж не особо.WWQ: ↑ 20.04.2026 14:50
Вопрос "нахиба" остаётся открытым... Она и в свои 16 не упирается, а когда нужно будет реально 16 ей, то чип скажет что он на такое не подписывался...
Другой вопрос 5070 супер которую обещали но не сделали... Там бы пригодилось...
-
Filabatya
Member
eXceed
Збавте тіні буде вистачати
Збавте тіні буде вистачати
- спойлер
-
oleg5d75
Member
А навіщо їй 24Гб оперативки, що вона з нею робитиме, для неї і 12Гб багато, просто щоб було?Dilfin: ↑ 20.04.2026 11:32 Пропоную обговорити Micron налагодила серійне виробництво 3‑гігабайтних мікросхем GDDR7
Класно б було, якщо б на RTX 5070 Ti ставили 24 Гб пам'яті, але це мабуть мрії, хіба назвуть RTX 5070 Ti Super і будуть продавати в півтори рази дорожче ніж RTX 5070 Ti
-
Filabatya
Member
oleg5d75
Хуанг перелогінься
Хуанг перелогінься
-
Dilfin
Member
Чим вища якість картинки (4K, 8K), тим більше місця займає кожен кадр у пам'яті.oleg5d75: ↑ 22.04.2026 11:35А навіщо їй 24Гб оперативки, що вона з нею робитиме, для неї і 12Гб багато, просто щоб було?Dilfin: ↑ 20.04.2026 11:32 Пропоную обговорити Micron налагодила серійне виробництво 3‑гігабайтних мікросхем GDDR7
Класно б було, якщо б на RTX 5070 Ti ставили 24 Гб пам'яті, але це мабуть мрії, хіба назвуть RTX 5070 Ti Super і будуть продавати в півтори рази дорожче ніж RTX 5070 Ti
В Ultra налаштуваннях текстур — величезні масиви даних. Якщо пам'яті мало, текстури можуть не провантажуватися або викликати різкі гальмування (статтери). Промені потребують багато пам'яті для зберігання структур даних (BVH), які описують геометрію сцени. Ну вже як простіше поясни, я не знаю.
-
eXceed
Member
а разве при включенных лучах можно менять настройки теней?
ну если так, то нужно будет попробовать.
-
oleg5d75
Member
Я це все знаю але є ще обмеження самого ГПУ, він просто не встигатиме обробляти величезні масиви даних, наприклад якщо встройці виділити ті ж 24 гіга то вони просто пустуватимуть, так і в цьому випадкуDilfin: ↑ 24.04.2026 15:56Чим вища якість картинки (4K, 8K), тим більше місця займає кожен кадр у пам'яті.oleg5d75: ↑ 22.04.2026 11:35
А навіщо їй 24Гб оперативки, що вона з нею робитиме, для неї і 12Гб багато, просто щоб було?
В Ultra налаштуваннях текстур — величезні масиви даних. Якщо пам'яті мало, текстури можуть не провантажуватися або викликати різкі гальмування (статтери). Промені потребують багато пам'яті для зберігання структур даних (BVH), які описують геометрію сцени. Ну вже як простіше поясни, я не знаю.
-
Dilfin
Member
Ну так це логічно, але можна скомпонувати все так, щоб відеочип працював по максимуму, відеокарти з приставкою super не просто так ж появились, а зараз у нас і це забрали, перенесли випуск суперів на невизначений термін, хоча фізично їх можна вже випускати серійно, але не рентабельно, краще продати один чіп для ші за космічні гроші ніж десятки відеоплат...oleg5d75: ↑ 30.04.2026 02:20Я це все знаю але є ще обмеження самого ГПУ, він просто не встигатиме обробляти величезні масиви даних, наприклад якщо встройці виділити ті ж 24 гіга то вони просто пустуватимуть, так і в цьому випадкуDilfin: ↑ 24.04.2026 15:56
Чим вища якість картинки (4K, 8K), тим більше місця займає кожен кадр у пам'яті.