Micron налагодила серійне виробництво 3‑гігабайтних мікросхем GDDR7

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Kullerok
Member

Повідомлення

Dilfin: 20.04.2026 15:46
Mozdev: 20.04.2026 15:39 Ну, так налагодили вони виробництво 3‑гігабайтних мікросхем GDDR7, і шо, зараз швиденько створять штучний дефіцит, і буде знов підвищення цін, головне відмазку придумати, можна вже не дуже правдоподібну, бо тупі хом'ячки все схавають. :rotate:
Я ж про це і писав, що 5070 ті додадуть 24 Гб пам'яті, назвуть 5070 ті super і будуть продавати в півтори рази дорожче за 5070 ті. "Пам'ять - дефіцит, дефіцит тому така ціна, тому така ціна".)
По этой причине они некогда и не выйдут :gigi: покупать такую карту по цене 5080 мало кто будет.
byaka
Member

Повідомлення

3 ядра,3гiги=iгрова вiдеокарта! :super:
WWQ
Member

Повідомлення

den888: 20.04.2026 21:57Та і 5070 вище fullhd в ааа на ультрах починає просити всякі dlss. Так шо їй ті 18 ГБ теж не особо.
ну там в гипотетической 5070 супер и чип обещали по мощнее чем в обычной, но в целом согласен, смысла не сильно много, но все равно больше чем в 24 гигиах на тишке...
antonshe
Member

Повідомлення

Вважаю що максимально активно таку пам'ять стануть використовувати у RTX6xxx у десктопному сегменті після того як спаде попит на пам'ять. А зараз вона буде іти переважно на ШІ-прискорювачі там де велика маржа! Вангую що майбутня лінійка буде виглядати так ртх 6050 - 9гб, ртх 6060- 12гб, ртх 6070- 15-18гб)
eXceed
Member

Повідомлення

den888: 20.04.2026 21:57
WWQ: 20.04.2026 14:50
Вопрос "нахиба" остаётся открытым... Она и в свои 16 не упирается, а когда нужно будет реально 16 ей, то чип скажет что он на такое не подписывался...
Другой вопрос 5070 супер которую обещали но не сделали... Там бы пригодилось...
Та і 5070 вище fullhd в ааа на ультрах починає просити всякі dlss. Так шо їй ті 18 ГБ теж не особо.
Включил я как то новый резидент в 1440п, ультра настройки + пас трейсинг, увидел что мне не хватило видеопамяти (примерно 12,7-12,8 гб запросило), даже длсс не помог, пришлось вырубать в принципе лучи ибо с обычными не пас трейсинг, картинка хуже чем с запеченными отражениями/тенями и т.д.
так что да, таки даже для 5070 нужно больше врам.
Dilfin
Member

Повідомлення

den888: 20.04.2026 21:57
WWQ: 20.04.2026 14:50
Вопрос "нахиба" остаётся открытым... Она и в свои 16 не упирается, а когда нужно будет реально 16 ей, то чип скажет что он на такое не подписывался...
Другой вопрос 5070 супер которую обещали но не сделали... Там бы пригодилось...
Та і 5070 вище fullhd в ааа на ультрах починає просити всякі dlss. Так шо їй ті 18 ГБ теж не особо.
Більше пам'яті для того, щоб завантажити текстури високої якості у пам'ять, щоб витиснути з чіпсета відеоплати максимум, бо буває часто що чіпсет ще може, а відеопам'яті не вистачає.
Filabatya
Member

Повідомлення

eXceed
Збавте тіні буде вистачати :up:
спойлер
oleg5d75
Member

Повідомлення

Dilfin: 20.04.2026 11:32 Пропоную обговорити Micron налагодила серійне виробництво 3‑гігабайтних мікросхем GDDR7

Класно б було, якщо б на RTX 5070 Ti ставили 24 Гб пам'яті, але це мабуть мрії, хіба назвуть RTX 5070 Ti Super і будуть продавати в півтори рази дорожче ніж RTX 5070 Ti
А навіщо їй 24Гб оперативки, що вона з нею робитиме, для неї і 12Гб багато, просто щоб було?
Filabatya
Member

Повідомлення

oleg5d75
Хуанг перелогінься :gigi:
Dilfin
Member

Повідомлення

oleg5d75: 22.04.2026 11:35
Dilfin: 20.04.2026 11:32 Пропоную обговорити Micron налагодила серійне виробництво 3‑гігабайтних мікросхем GDDR7

Класно б було, якщо б на RTX 5070 Ti ставили 24 Гб пам'яті, але це мабуть мрії, хіба назвуть RTX 5070 Ti Super і будуть продавати в півтори рази дорожче ніж RTX 5070 Ti
А навіщо їй 24Гб оперативки, що вона з нею робитиме, для неї і 12Гб багато, просто щоб було?
Чим вища якість картинки (4K, 8K), тим більше місця займає кожен кадр у пам'яті.
В Ultra налаштуваннях текстур — величезні масиви даних. Якщо пам'яті мало, текстури можуть не провантажуватися або викликати різкі гальмування (статтери). Промені потребують багато пам'яті для зберігання структур даних (BVH), які описують геометрію сцени. Ну вже як простіше поясни, я не знаю.
eXceed
Member

Повідомлення

Filabatya: 21.04.2026 17:12 eXceed
Збавте тіні буде вистачати :up:
спойлер
а разве при включенных лучах можно менять настройки теней?
ну если так, то нужно будет попробовать.
oleg5d75
Member

Повідомлення

Dilfin: 24.04.2026 15:56
oleg5d75: 22.04.2026 11:35

Чим вища якість картинки (4K, 8K), тим більше місця займає кожен кадр у пам'яті.
В Ultra налаштуваннях текстур — величезні масиви даних. Якщо пам'яті мало, текстури можуть не провантажуватися або викликати різкі гальмування (статтери). Промені потребують багато пам'яті для зберігання структур даних (BVH), які описують геометрію сцени. Ну вже як простіше поясни, я не знаю.
Я це все знаю але є ще обмеження самого ГПУ, він просто не встигатиме обробляти величезні масиви даних, наприклад якщо встройці виділити ті ж 24 гіга то вони просто пустуватимуть, так і в цьому випадку
Dilfin
Member

Повідомлення

oleg5d75: 30.04.2026 02:20
Dilfin: 24.04.2026 15:56

Я це все знаю але є ще обмеження самого ГПУ, він просто не встигатиме обробляти величезні масиви даних, наприклад якщо встройці виділити ті ж 24 гіга то вони просто пустуватимуть, так і в цьому випадку
Ну так це логічно, але можна скомпонувати все так, щоб відеочип працював по максимуму, відеокарти з приставкою super не просто так ж появились, а зараз у нас і це забрали, перенесли випуск суперів на невизначений термін, хоча фізично їх можна вже випускати серійно, але не рентабельно, краще продати один чіп для ші за космічні гроші ніж десятки відеоплат...
Відповісти