Чутки: нова портативна PlayStation за швидкодією перевершує Xbox Series S

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
XXXshadyXXX
Member

Повідомлення

proos: 02.04.2026 20:35Назови хоть одну игру ради которой сейчас нужно покупать плойку
Gran Turismo 7
proos
Member

Повідомлення

XXXshadyXXX
зачем если есть форза?
XXXshadyXXX
Member

Повідомлення

proos
Какая? Motorsport? Всегда была в роли догоняющей а последние части калл, и об этом все говорят и сим рейсеры об этом знают. GT7 король в жанре симкады и аналогов такого уровня нет с таким кол-вом контента с огромным онлайн комьюнити, чемпионаты и вон даже фильм сняли. Да это не тру тру сим рейсинг, как Assetto Corsa или другие нишевые продукты на пк, но в ней уровень входа низкий и можно получать удовольствие как и на геймпаде, так и на руле. А так это единственная игра по факту ради которой стоит покупать PS5 :rotate:
yurius_r
Member

Повідомлення

alexeygalas: 02.04.2026 21:03Ні, я написав те, що мав на увазі. Оберіть будь-яку гру із тих 73%, знайдіть на ютубі геймплей і подивіться
Ви коли щось пишете, перевіряйте. Мої дані не мають протеріч із вашими прикладами.
Midnight Club: Los Angeles - Ingame
God of War III - Ingame
Тобто це ті самі ігри із списку 24.80% із багами. Але на тому самому wiki є інфо як вручну більшість багів обійти. Десь це кастомні патчі, десь спец налаштування емулятора під конкретну гру.
1234waltz
Member

Повідомлення

Чесно кажучи, бути швидшим Xbox SS не так вже й важко, враховуючи що по залізу це райзен 4700u з rx 6500 xt та спільними 10 ГБ пам'яті (і то насправді це 8 + 2 ГБ).
den888
Member

Повідомлення

1234waltz: 03.04.2026 00:33 Чесно кажучи, бути швидшим Xbox SS не так вже й важко, враховуючи що по залізу це райзен 4700u з rx 6500 xt та спільними 10 ГБ пам'яті (і то насправді це 8 + 2 ГБ).
Питання в тому, що це має працювати в руках, не мати розмір телевізора і не просити підзарядки кожні 20 хв :)
waryag
Member

Повідомлення

Zealoth: 02.04.2026 15:45Производительность лучше чем у стационарной (хоть и младшей) Майкрософта, апскейлер лучше чем у нвидии, сказочники забыли еще сказать что игры лучше экзов Сони.
Эска слабая и долбится в ограничение обьема памяти. Не вижу проблем догнать, особенно если у ПСП6 будет док-станция.

И с апскейлером то же: ФСР4 лучше, чем ДЛСС 3, ФСР5 подтянут до уровня 4.5 или лучше (и будут оставать от ДЛСС5).

Будешь спорить, что старые экзы сони лучше новых экзов сони? (которые еще и выходят хорошо, если по штуке в год).

Відправлено через 3 хвилини 1 секунду:
den888: 03.04.2026 07:31Питання в тому, що це має працювати в руках, не мати розмір телевізора і не просити підзарядки кожні 20 хв :)
Не треба вигадувати велосипед.
В руках економний режим, в док-станції - продуктивний.
Zealoth
Member

Повідомлення

waryag: 03.04.2026 08:52 Эска слабая и долбится в ограничение обьема памяти. Не вижу проблем догнать, особенно если у ПСП6 будет док-станция.

И с апскейлером то же: ФСР4 лучше, чем ДЛСС 3, ФСР5 подтянут до уровня 4.5 или лучше (и будут оставать от ДЛСС5).

Будешь спорить, что старые экзы сони лучше новых экзов сони? (которые еще и выходят хорошо, если по штуке в год).
Догнать и перегнать вообще без проблем, вопрос габаритов, тепловыделения и потребления, при которых это актуально. С доком она может хоть ПС5 в спину дышать, нас в первую очередь интересует портативная производительность портативного устройства.
В превосходство ПССР над последним трансформером я могу поверить только в том случае, если они его конкретно натренируют и потом еще вручную отладят под отдельные тайтлы.
Ну а с вопрос про экзы я вообще не понял, сколько раз не перечитывал. Свой вброс я делал исходя из того, что если уже обещаете сразу все и сразу, так не останавливайтесь. Для меня игры Соньки ничем особо не выделяются на фоне мультиплатформы, кроме технического исполениния, тут молодцы, у меня ниразу не было проблем с вылетами, графическими багами, внезапными торможениями и т.д. Но вот играть в какой нибудь ремейк дедспейса мне намного увлекательнее, чем следить за "сюжетом" во втором хорайзоне или зачищать аванпосты в новом пауке.
Tetronga
Member

Повідомлення

А нафіг воно треба, якщо вже є Свіч 2?
waryag
Member

Повідомлення

Zealoth: 03.04.2026 09:17Догнать и перегнать вообще без проблем, вопрос габаритов, тепловыделения и потребления, при которых это актуально. С доком она может хоть ПС5 в спину дышать, нас в первую очередь интересует портативная производительность портативного устройства.
В превосходство ПССР над последним трансформером я могу поверить только в том случае, если они его конкретно натренируют и потом еще вручную отладят под отдельные тайтлы.
Ну а с вопрос про экзы я вообще не понял, сколько раз не перечитывал. Свой вброс я делал исходя из того, что если уже обещаете сразу все и сразу, так не останавливайтесь. Для меня игры Соньки ничем особо не выделяются на фоне мультиплатформы, кроме технического исполениния, тут молодцы, у меня ниразу не было проблем с вылетами, графическими багами, внезапными торможениями и т.д. Но вот играть в какой нибудь ремейк дедспейса мне намного увлекательнее, чем следить за "сюжетом" во втором хорайзоне или зачищать аванпосты в новом пауке.
Габариты будут типичные для х86 портативок. Уже есть модели с 12-16CU видео, у сони должно быть получше с жором за счет лучшего техпроцеса, полноценных портов, а также отказа от винды и лишних процесорных ядер.

Но для портативного режима максимальная мощь и не нужна, хороший апскейлер вытягивает даже слабое железо свича 2, а тут существенно лучше.

Единственно, что хотелось бы видеть тут еще парочку ЛП-ядер по типу интеловских, но вряд ли АМД успеет.

Відправлено через 4 хвилини 27 секунд:
Zealoth: 03.04.2026 09:17Ну а с вопрос про экзы я вообще не понял, сколько раз не перечитывал. Свой вброс я делал исходя из того, что если уже обещаете сразу все и сразу, так не останавливайтесь. Для меня игры Соньки ничем особо не выделяются на фоне мультиплатформы, кроме технического исполениния, тут молодцы, у меня ниразу не было проблем с вылетами, графическими багами, внезапными торможениями и т.д. Но вот играть в какой нибудь ремейк дедспейса мне намного увлекательнее, чем следить за "сюжетом" во втором хорайзоне или зачищать аванпосты в новом пауке.
У сони очень хорошая библиотека экзов ПС 2-3-4, на ленивых ремастерах которых портативка будет отлично жить (как сейчас живут свичи).

А свежие экзы сони да, не впечатляют.
1234waltz
Member

Повідомлення

den888: 03.04.2026 07:31 Питання в тому, що це має працювати в руках, не мати розмір телевізора і не просити підзарядки кожні 20 хв :)
Switch 2 з 2025 року, в якому вже на момент релізу було застаріле залізо не сильно відстає по ряду обчислень (так, там сильне відставання по текстуруванню, в два рази, але апскейлер стерпить все). Якщо за залізяки АМД казати, то не найсвіжіший Radeon 880M теж доволі наближений по продуктивності до чипа Series S.
Тобто якщо кастомно обрізати для здешевлення Radeon 8060S без проблем можна вкластись в tdp та перегнати Series S.
І це вже сьогодні, а не через рік на RDNA 5 чи RDNA 4. Тож проблеми реально не бачу.
proos
Member

Повідомлення

XXXshadyXXX: 02.04.2026 22:56ради которой стоит покупать PS5
Ластухи, как первая так и вторая часть.
Ну ещё гов 18 года и всё. Гоночки очень нишевый и специфический продукт, особенно гран туризмо. Так что нет)
XXXshadyXXX
Member

Повідомлення

proos
Так ластухи есть на пк уже, гов тоже + системселлер пауки 3 части. По факту на PS5 остались из эксов это Ghost of Yotei, Demon Souls, Astro Bot и GT7 ну и если покопаться то Drive Club и Orden 1886, ремастеры первых 3 частей Uncharted + Bloodborne, но то всё опять же с PS4...
1234waltz
Member

Повідомлення

XXXshadyXXX: 03.04.2026 12:05 proos
Так ластухи есть на пк уже, гов тоже + системселлер пауки 3 части. По факту на PS5 остались из эксов это Ghost of Yotei, Demon Souls, Astro Bot и GT7 ну и если покопаться то Drive Club и Orden 1886, ремастеры первых 3 частей Uncharted + Bloodborne, но то всё опять же с PS4...
Demon Souls можна викреслити, бо оригіналку можна в 4К та 60 фпс на ПК ганяти.
Bloodborne - також, ShadPS4 вже норм працює, також краще ніж на консолях (прийнанні на Радіках та Хуангах, на яблоці та Арках глітчі).
XXXshadyXXX
Member

Повідомлення

1234waltz
Еще раз, ну зачем людям на эмуле танцы с бубном, зачем? Ну может тебе и ок, пожалуйста, но огромному большинству надо пару кликов и ты в игре - всё.
Давайте вот эти эмули отбросим, ну реально, энтузиастам да заходит, большинство даже услышав слово эмулятор на пк, сразу мимо или в голове максимум эмулятор PS1 или Сеги...
По поводу Demon Souls на PS5: её полностью переработали и она на новом движке. Как млин можно сравнивать, можно сказать, игру с нуля с PS5 с эмулятором ps3 на пк... Как??? :lol:
alexeygalas
Member

Повідомлення

yurius_r
Я колись намагався в Ксенії побороти в RDR прозорих людей і гуляючі в повітрі шляпи. Стільки різних патчів накатав і так і не вийшло. Плюнув і видалив. З усіх емулів цього покоління найнадійніший це CEMU
Тож легше знайти ревізію A/B, зачіпувати її, вставити SSD на 2ТБ і грати без інпут лагів на CRT або LCD телику із нативним 720р відео режимом
1234waltz
Member

Повідомлення

XXXshadyXXX: 03.04.2026 12:46 1234waltz
Еще раз, ну зачем людям на эмуле танцы с бубном, зачем? Ну может тебе и ок, пожалуйста, но огромному большинству надо пару кликов и ты в игре - всё.
Які ще танці з бубном?
В мене SH Downpour та Demons Souls в один клік працюють на RPCS3 вже багато років. Рухів рівно стільки ж, скільки запустити гру в Стімі чи на ПСці.
ShadPS4 - аналогічно, навіть патчі на вибір із автовстановлювалками в самуму інтерфейсі в один клік.
Треба бути реально розумово-неповноцінним, щоб не запустити RPCS3 чи ShadPS4.
Щодо "ентузіастів" - у RPCS3 в Діскорді пів ляма учасників. Якщо це "так складно" та "маргінально", то звідки взялось пів ляма юзерів :spy:
XXXshadyXXX: 03.04.2026 12:46 По поводу Demon Souls на PS5: её полностью переработали и она на новом движке. Как млин можно сравнивать, можно сказать, игру с нуля с PS5 с эмулятором ps3 на пк... Как??? :lol:
Я вже пограв в нову)
1. Графон гарний, на цьому плюси скінчились.
2. Повністю просраний артдизайн (Монсти, зброя, кольорова палтра, буквально все. Особливий біль дивитись на те, у що перетворили частину зброї типу чумного когтя дитини чи лунного меча).
3. Буквально по сантиметру відтворено оригінальні карти. Гра виглядає як "рескін", але не рімейк. Може це й добре, бо люди які так сфейлили з дизайном могли б ще й геймплей зламати.
Для нового покоління гравців - окей, для тих хто грав оригінал - не ясно нащо треба.

Загалом мова була не про те.
Я про що писав - у Соні станом на зараз "реальних" ексклюзивів можна перерахувати на пальцях однієї руки - Йотей, Астро Бот, Нігра-Мен та пару гонок.
Тобто коли ПС5 виходила дешевше аналогічного ПК воно було лютим віном.
Після вже двох здорожчань залізяки з 2020 року, у якої практично не має екзів, не дуже зрозуміло кому треба в 2026 році купляти нову ПС5. Хіба що на вторинці.

Відправлено через 1 хвилину 47 секунд:
alexeygalas: 03.04.2026 12:56 Я колись намагався в Ксенії побороти в RDR прозорих людей і гуляючі в повітрі шляпи. Стільки різних патчів накатав і так і не вийшло. Плюнув і видалив.
Ксенія досі доволі жахливу продуктивність та "якість" має, дуже багатостраждальний емуль. Особливо враховуючи що з моменту початку її розробки не тільки емуля ПС3 та Світча довели до ідеалу, а й емуль ПС4 зробили працюючий краще за Ксенію.
XXXshadyXXX
Member

Повідомлення

1234waltz: 03.04.2026 15:42Треба бути реально розумово-неповноцінним, щоб не запустити RPCS3 чи ShadPS4.
Поверь, тут просто никто заморачиваться не захочет, вот и всё. Я сборки кастомные продаю и клиентура вообще ничего не шарит что и как. Слава богу хоть знают как стим установить и egs :laugh: :rotate: Какие эмуляторы...) Там вроде просто, но это для тебя и для других энтузиастов ;)

Отправлено спустя 8 минут 42 секунды:
1234waltz: 03.04.2026 15:42Я про що писав - у Соні станом на зараз "реальних" ексклюзивів можна перерахувати на пальцях однієї руки - Йотей, Астро Бот, Нігра-Мен та пару гонок.
Тобто коли ПС5 виходила дешевше аналогічного ПК воно було лютим віном.
Да игр мало стало и это Сони виновата в том что начала эксклюзивы сливать на пк, они осознали ошибку и больше повторять этого не будут)
По поводу цены на плойку vs пк. Так даже и сейчас если сравнить новую плойку и пк на rtx 5050, то плойка в плане цены за фпс тоже будет вином. Хоть и не таким как раньше... Менеджеры ведь сони не дураки, они видят рынок, майки отлетели, пк сборки подорожали прилично так из за памяти ссд и частично видеокарт... Таковы реалии блин...
den888
Member

Повідомлення

1234waltz: 03.04.2026 11:17
den888: 03.04.2026 07:31 Питання в тому, що це має працювати в руках, не мати розмір телевізора і не просити підзарядки кожні 20 хв :)
Switch 2 з 2025 року, в якому вже на момент релізу було застаріле залізо не сильно відстає по ряду обчислень (так, там сильне відставання по текстуруванню, в два рази, але апскейлер стерпить все). Якщо за залізяки АМД казати, то не найсвіжіший Radeon 880M теж доволі наближений по продуктивності до чипа Series S.
Тобто якщо кастомно обрізати для здешевлення Radeon 8060S без проблем можна вкластись в tdp та перегнати Series S.
І це вже сьогодні, а не через рік на RDNA 5 чи RDNA 4. Тож проблеми реально не бачу.
Так цей switch2 в два рази за площею більше нормальних (як на мою думку) портативок типу psp/vita. Якщо нова консоль від Sony буде розміром з switch2, то залізо правдоподібне. Але я б назвав це не портативною консоллю, а переносною.
DuckRider
Member

Повідомлення

proos: 02.04.2026 22:36 XXXshadyXXX
зачем если есть форза?
Потому что форза мордоспорт rовнo, например
Відповісти