Обсяги постачання OLED-моніторів за підсумками минулого року зросли на 92%

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Kib: 26.03.2026 14:23Для стаціонарного монітора, переваги в яскравості в Олед мені точно не знадобляться
Преимущества в яркости у современных олед чуть шире - во первых это шири диапазон для hdr и dv контента и если вы запустите например на оледе качественный hdr контент где лампочка на экране светит как будто реальная, то вы поймёте разницу.
Во вторых у современных олед панелей выгорание компенсируется апаратно двумя способами - восстановлением напряжения у каждого просаженого диода или если это уже невозможно, то снижение у всех остальных.
Если есть запас по яркости, то вы не заметите никакого выгорания, просто у вас через 5 лет будет яркость условно не 1000, а 900нит.
Dragobes
Member

Хотів новий монітор, бажання та можливості співпали у період різдвяно-новорічних свят, вибрав що було з новинок.
Це все, Ваша честь :)
Vpupkin
Member

Так і має бути, РК екран це вже застаріле фу, букви читати у офісі ок, а от кіно і іграшки на такому вже не цікаві.
brahma
Junior

Я б розглядав олед як би були в продажі 2к 32" монітори. Але щось якось голо, тіки 4к. А я не з тої сім'ї, багатої, щоб до Моніка в придачу відяху за умовних 1.5к баксів брати і ще й dlss і тд юзати. Так що поки продовжую на IPS дивитись нові. Тай таке
Filabatya
Member

brahma
9070хт стане, і не буде цього мерзенного длсс, тим більше, не дай Боже, длаа :up:
А на рахунок 4к: відуху то ви поміняєте, а з 92 ррі замість 139 будете років з 5 мінімум жити.
Nutbar
Member

brahma: 26.03.2026 16:46 Я б розглядав олед як би були в продажі 2к 32" монітори.
Народ жаліється на чіткість тексту з 2к 27", а ви ще гірше хочете :laugh:
brahma: 26.03.2026 16:46 ще й dlss і тд юзати.
Ну якщо ви такий принциповий, то чекайте якогось дива. Якихось вагомих причин не використовувати цю прекрасну технологію нема. Майбутнє за моніторами з більшим PPI і масштабуванням.
NuclearRobinson
HWBOT OC Team

Перейшов в цьому році з IPS на недорогий QD-OLED, для ігор та кіно крута штука, але для роботи все одно краще використовувати на мою думку ips, не любить oled статику.
FirstTDM
Member

NuclearRobinson: 26.03.2026 18:08на недорогий QD-OLED
А на какой, если не секрет?
NuclearRobinson: 26.03.2026 18:08не любить oled статику
А в чем это выражается?
vsx
Member

Мне кажется OLED никогда не станет массовой технологией в тв и мониторах. Просто в тот день когда мониторы опустятся до народных 200-300$ научатся клепать микроледы и все производство переведут на них. Могу ошибаться.
Tetronga
Member

Геральт: 26.03.2026 15:10
Tetronga: 26.03.2026 14:17 В мене смартфон з 2019 року на оледі і вигоряння і нього мінімальне. Його видно тільки на білому/сірому фоні і більше ніде. А тут вже набагато більш сучасні та просунутіші матриці :puzzle:
Екран смарта також по 9+ год вкючений?
Ну звісно ні, тільки яка різниця якщо за стільки років там в будь-якому випадку вже тисячі (якщо не десятки тисяч) годин напрацювання вже?
Polyaan
Member

Думается мне, в этом году или в начале следующего оледов станет ещё больше и значительно дешевле.
Там BOE, если не ошибаюсь, наконец то довела до ума печать принтерами специальными олед матриц, а в умение китайцев масштабировать никто не сомневается.
Если займут долю, то и остальные начнут шевелиться :up:
tablestikus
Member

beeeeeeee: 26.03.2026 15:33
tablestikus: 26.03.2026 15:17скільки оледів в тебе вигоріло через рік?
А с чего ты решили что у меня быо олед?
То ти вигадав з вигоранням через рік для гарного заголовку?
Devijack
Member

erkins007: 26.03.2026 16:03восстановлением напряжения у каждого просаженого диода или если это уже невозможно, то снижение у всех остальных.
На практиці це так не працює. Вигорання не лінійне, наприклад червоні діоди можуть втрачати яскравіть сильніше ніж сині. Ти купуєш монітор тобі пропонують характеристики нехай буде 100% RGB, все максимально круто. Проходить 2 роки а кольоропередача вже не є дійсньою і довіряти зображенню не є доцільно бо він вже відображає іншу температуру, колір став холоднішим. Як тоді на цьому моніторі можна пофарбувати відео наприклад? Купувати спектрофотометр ще за 200$ щоб постійно намагатись побачити справжній колір? І який є запас, на скільки років, коли кольори вже крутити не вийде? Як часто калібрувати? Нахіба воно треба? ОLED іграшка далеко не для всіх. Тупо споживалка контенту.
Alexsandr
Member

Polyaan: 26.03.2026 21:58 Думается мне, в этом году или в начале следующего оледов станет ещё больше и значительно дешевле.
Там BOE, если не ошибаюсь, наконец то довела до ума печать принтерами специальными олед матриц, а в умение китайцев масштабировать никто не сомневается.
Если займут долю, то и остальные начнут шевелиться :up:
Остальные найнут что-то делать вместо олед в премиум. Все же у олед много минусов.
erkins007
Member

Devijack
Запас у современных ex-oled-ов 20 восстановлений каждый 500 часов работы, максимальное снижение яркости 10%.
У qd оледов ещё лучше ситуация.
Ничего калибровать не нужно, у вас будут все пиксели всегда работать с одинаковой яркостью, просто как только будет невозможно восстанавливать слабый, то будут ослаблять все остальные.
А так как запас по яркости просто огромный (у первых оледов она была пара сотен Нит всего), то никакого выгорания вы не заметите очень долго.
dead_rat
Member

Devijack: 26.03.2026 22:55
erkins007: 26.03.2026 16:03восстановлением напряжения у каждого просаженого диода или если это уже невозможно, то снижение у всех остальных.
На практиці це так не працює. Вигорання не лінійне, наприклад червоні діоди можуть втрачати яскравіть сильніше ніж сині. Ти купуєш монітор тобі пропонують характеристики нехай буде 100% RGB, все максимально круто. Проходить 2 роки а кольоропередача вже не є дійсньою і довіряти зображенню не є доцільно бо він вже відображає іншу температуру, колір став холоднішим. Як тоді на цьому моніторі можна пофарбувати відео наприклад? Купувати спектрофотометр ще за 200$ щоб постійно намагатись побачити справжній колір? І який є запас, на скільки років, коли кольори вже крутити не вийде? Як часто калібрувати? Нахіба воно треба? ОLED іграшка далеко не для всіх. Тупо споживалка контенту.
Як страшно жіть. Як же пофарбувать відео, котре нарід дивитиметься на іпс телефоні під сонцем, прибухчи пивом і відчує що температура-то не та :teacher:
Filabatya
Member

dead_rat
Пива :gigi:
FirstTDM
Member

Devijack: 26.03.2026 22:55Вигорання не лінійне, наприклад червоні діоди можуть втрачати яскравіть сильніше ніж сині.
А при чем тут некие "красные диоды"? Как бы OLED мониторы по другому работают:

Существует два основных способа формирования цвета в OLED:

WOLED (White OLED): Все диоды светят белым, а нужный цвет (R, G или B ) получается с помощью специальных цветных фильтров над ними.

QD-OLED (Quantum Dot OLED): Синие диоды светят через слой «квантовых точек», которые преобразуют синий свет в очень чистые красный и зеленый. Это делает цвета более насыщенными и яркими
Devijack
Member

FirstTDM
Ну ок, "квантові точки" та субпікселі. Для мене це все життя усе в матриці пікселі. Подивись тут нещодавно була тема в новинах де блогер 2 роки випалював для тесту QD-OLED, там чітко висвітлюється цей момент коли одні кольори втрачають інтенсивність швидше за інші. Ти не просто втрачаєш яскравість діода, там страждає окремий колір, наприклад зеленій чи жовтий найбільше, інші менш помітно. Це насправді жах.
beeeeeeee
Member

tablestikus: 26.03.2026 22:27для гарного заголовку?
Какого заголовка?
tablestikus: 26.03.2026 22:27То ти вигадав
Зачем мне это? Я не продаю мониторы.
Я просто читаю отзывы перед тем как покупать.
Вот, по-быстрому нагуглил, чтобы ты не рассказывал, что я придумал.
спойлер
Изображение

Изображение
NuclearRobinson: 26.03.2026 18:08але для роботи все одно краще використовувати на мою думку ips, не любить oled статику.
Я тоже читал такие отзывы. Надеюсь, что они не похоронят IPS написав в новостях, что их перестали покупать, а оставят их для работы и OLED для игр. Хотя читал, что в макбук про хотят oled экран втулить. Может его доведут до ума ещё, когда протестируют на энтузиастах. Кто его знает.
Ответить