Дженсен Хуанг заявив, що дефіцит пам’яті — це «фантастика» для компанії

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

MqM: 07.03.2026 13:22Тут місцеві експерти доводили, що Нвідіа ні разу не монополія
Где же он монополист есть на рынке присутствует и АМД и Интел и прочие игроки появляются. Никто не мешает условной Эпл завтра начать выпускать дискретки.

Или что вы предлагаете чтобы нвидиа была меньше монопольна заставить людей насильно карты АМД покупать?)
Lucas55
Member
Откуда: Сверхскопление Ланиакея Местная группа галактик Млечный Путь Солнечная система планета Земля

Безумие и Фантастика - все шо треба для успішного бізнесу ;)
https://www.overclockers.ua/news/hardwa ... 17/125044/
IronWithin
Member

MqM: 07.03.2026 13:22
walkman3000: 07.03.2026 13:04 жупан робить те що очікуєш від монополіста галузі
Тут місцеві експерти доводили, що Нвідіа ні разу не монополія😁 :weep:
Ну так а ти доводило що модороб, і що ми невдовзі побачимо плід твоїх зусиль на власні очі… виходить що вони що ти - брехуни :-/
MqM
Member

erkins007: 07.03.2026 14:21
MqM: 07.03.2026 13:22Тут місцеві експерти доводили, що Нвідіа ні разу не монополія
Где же он монополист есть на рынке присутствует и АМД и Интел и прочие игроки появляются. Никто не мешает условной Эпл завтра начать выпускать дискретки.

Или что вы предлагаете чтобы нвидиа была меньше монопольна заставить людей насильно карты АМД покупать?)
Є конкретні критерії при досягненні яких компанія вважається монополією! Не обовязклво бути єдиною компанією, а мати критичну частину ринку і завдяки такому становищу диктувати умови на ринку продукції :)
Ось навіть як у вікі мінімальні умови виглядають
« Монопо́льне стано́вище — панівне становище суб'єкта господарювання, яке дає йому можливість самостійно або разом з іншими суб'єктами господарювання обмежувати конкуренцію на ринку певного товару. Монопольним визнається становище суб'єкта господарювання, частка якого на ринку певного товару перевищує 35 %.»
А у Нвідії понад 90% - компанія підпадає під визначення в усвх країнах світу. По факту диктує умови ринку, що й помітно. Всі її конкуренти оглядаються на неї, АМД почала запроваджувати рейтресінг саме через наявність його у Нвідіа

Отправлено спустя 5 минут 59 секунд:
IronWithin: 07.03.2026 14:28
MqM: 07.03.2026 13:22

Тут місцеві експерти доводили, що Нвідіа ні разу не монополія😁 :weep:
Ну так а ти доводило що модороб, і що ми невдовзі побачимо плід твоїх зусиль на власні очі… виходить що вони що ти - брехуни :-/
Я тобі, якщо у тебе склероз нагадаю про що мова була, щоб не перекручував. В темі про Сталкер була обіцянка випустити мод тоді коли буде готове сдк для створення локацій, якщо ти мені покажеш, як створювати саме зараз локації я одразу цим займуся. Проте мені декілька разів прийшлося доводити, що релізу сдк з повноцінним моддингом немає, але ти саме вимагав повноцінрий моддинг.

А ти доводило, що ти щось розумієшся в тих темах по графіці, але по факту навіть не знаєш, що за відповідає і як функціонує:) Проте вже в іншій темі про освоєння космосу базікав :D Судячи з тем про сдк до Сталкер 2, то добре, якщо відрізниш ракету від супутника :D
Я не винен, що ти не вмієш користуватися гуглом і не зміг нагуглити мій нік зі словами моди чи карти. Я тобі допоможу, бо ти вже півроку мучаєшся https://gamebanana.com/members/submissions/mods/1249125
Частина робіт на більш сучасні ігри в мене у воркшопі Стім, але бажання ділитися чомусь ним немає з місцевими токсиками :)
Так, що чекаю вибачень за твої слова пане експерт!
AndrewV
Member

Да врет он все - знает ,что на отбраковку придется все равно новую память ставить- не выбрасывать же.
Хотя, кто знает - раньше показывали документалку, как в странах Капитала выбрасывают зерно в море, чтобы цены не падали :think:
dead_rat
Member

AndrewV: 07.03.2026 14:52 раньше показывали документалку, как в странах Капитала выбрасывают зерно в море, чтобы цены не падали :think:
Зараз кожен супермаркет викидає стільки, що побачивши з незвички можна інфаркт спіймати
Vpupkin
Member

Дядя ху гроші робить поки інші дурньою маються, а нам біда, зайвий рік-два на 5090 сидіти :weep:
erkins007
Member

MqM: 07.03.2026 14:42яке дає йому можливість самостійно або разом з іншими суб'єктами господарювання обмежувати конкуренцію на ринку певного товару
Вы сами же цитируете. Монополист это когда идёт ограничения конкурентов. Нвидиа НИКАК не ограничивает конкурентов и никак не заставляет пользователей покупать только свои карты.
MqM: 07.03.2026 14:42АМД почала запроваджувати рейтресінг саме через наявність його у Нвідіа
То что АМД копирует технологии нвидиа, пусть и с задержкой в годы не делает вторую монополистом.
MqM: 07.03.2026 14:42А у Нвідії понад 90% - компанія підпадає під визначення в усвх країнах світу
Нет. Один лишь процент рынка не определяет монополию, это сукупность факторов и условий.

Ну и самое главное. Что вы предлагаете сделать чтобы уменьшить процент рынка нвидиа? Заставить ее делать карты хуже чем у АМД? Заставить технологии новые не внедрять? Заставить поддержку хуже чем у АМД делать? Или тупо пользователей заставлять карты АМД покупать?

Щас на рынке видеокарт для ПК полностью свободный рынок где нет ограничений ни малейших как для уже существующих игроков, так и для новых. Интел тому пример - захотели делать карты и тут же начали их продавать без всяких проблем.
dext
Member

erkins007: 07.03.2026 14:21 Никто не мешает условной Эпл завтра начать выпускать дискретки.
:facepalm: для кого? яблуко монополіст у власній екосистемі, який ніколи не буде конкурувати, якщо можна з власних користувачів здирати+300% за напаяну DRAM/NAND та називати у 2026 інновацією ноут з 8GB DRAM

щодо топіку: готуйтеся ковтати сечу, будь-яка електроніка переходить в статус елітної завдяки цьому пану (а він і радий)
Soulwatcher
Member

Прекрасно понимаю людей и ценники, так как сам не богач.
Однако если задуматься - обновлять железки каждые 3-5 лет итак было не дешевым удовольствием. Дешёвое удовольствие - это консоль.
Так что если обновление, к примеру, видеокарты стоило 400уе а стало 500 из-за памяти, то громкие крики тут ни к чему. Ведь вы же не обновляетесь за последние деньги, будто пять лет копили и последнее отдали?
Дефицит рано или поздно пройдёт
yuriy_dd
Member

в в даній ситуації лише apple веде себе добре по відношенню до покупців - в нових макбуках ссд більший, а коштує менше
_clawfinger_
Member

Щиро бажаю щоб в Хуанга прилетів Ланцет, яким керує Jetson. Це було б справжня карма.
leif
Member

_clawfinger_
Які люди! Радий бачити :beer:

Ставлю 200гр корівки (рошен) і 2л живчику без газу, що хуанг власною персоною ще буде rtx 35060 презентувати. Карми не існує. Всесвітньої справедливості теж.
_clawfinger_
Member

leif
Робиш твердження на базі власного досвіду?)₴
А мій якраз говорить що є. Ну ланцет не прилетить, але дрон таки прилетить. Не сьогодні, ні завтра… Події в Ірані сильно збільшили таку вірогідність протягом 3-5років.

А на карта мені якось начхати, якщо чесно. Пк перестав цікавитись, я ось дістав з шафи стім дек, підключив клаву й мишу та гоцаю в сталкер 2. Зображення, можна грати, тільки після останнього оновлення вильоти почастішали, та й в самій грі багів вистачає. :D
Nikolay Yeryomenko
Member

Це ж треба бути CEO і так мочити.
Plush_Dragon
Member

Devijack: 07.03.2026 13:16 Шкіряний наркоман не помітив ще один очевидний варіант для клієнтів - не купувати нову відеомапу до останнього. Тож це дійсньо фантастична можливість знизити продажі, якою він скористався.
Назло бабусі відморожу вуха.
Десь таке я вже чув.
А по факту куртка може зовсім відмовитися від виробництва споживчих відеокарт. І ти не повіриш, але він навіть не збідніє.
walkman3000
Member

Plush_Dragon: 07.03.2026 19:19А по факту куртка може зовсім відмовитися від виробництва споживчих відеокарт. І ти не повіриш, але він навіть не збідніє.
а де обкатувати dlss та fg :gigi:
Vigоr
Junior

Залишаєця чекати коли дійде шо так званний "ШІ" на зараз - це набір тупих алгоритмів, написаних индусами. :laugh:
Tetronga
Member

Воно ще й насміхається з простих смертних. Ну й гнила китайська гидота :censoured:
Inqizitor2022
Member

Просто это как у любого монополиста, пока миллиарды гребёт лопатой - всё отлично. Но деньги любят тишину, а когда ты на всю планету хвастаешься, как окучиваешь лохов - это только злить людей.

Отправлено спустя 1 минуту 53 секунды:
Plush_Dragon: 07.03.2026 19:19А по факту куртка може зовсім відмовитися від виробництва споживчих відеокарт. І ти не повіриш, але він навіть не збідніє.
Это будет отлично, так как все будут покупать видяхи от Интела, они сделают хорошие дрова и всё станет на свои места - процессор Интел, видяха Интел :super:
Ответить