Путівник для покупця геймерських крісел — види й особливості, та на що звернути увагу при виборі

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

а що Куліка забули :gigi:
n+gibat[]r
Member

GetOutTheWay: 27.02.2026 12:30 Georgin
А ще краще глянути в сторону ергономічних крісел.
А якщо ви з Укренерго то можна й HermanMiller собі взяти :D
Чого сразу Укренерго, можна бути простим головою Укрпошти з з/п більше ніж у Трампа і також дозволити собі таке крісло :laugh:
z9a3
Junior

Дивно, що ще ніхто не згадав про IKEA MARKUS, це топ за свої гроші.
LVladislavchik
Member

Georgin: 27.02.2026 12:21Ikea Renberget чи Millberget
Цікаво чому не ikea markus з набагато вищою спинкою, в якому можна як зручно працювати, так і майже розлягтися для перегляду якогось фільму?

Відправлено через 3 хвилини 18 секунд:
z9a3
Я згадав) Справді топ бюджетних крісел в плані надійності та ергономіки, хоча комусь не заходить, ну це таке, головне посидіти перед покупкою.
Georgin
Member

LVladislavchik
Тому що ці два за рахунок своєї конструкції підійдуть практично всім вагою до 100 кг. і зросту 190 см. і більше.
Marcus значно дорожче і погано підходить людям нижче ~170 см., тому що підголовник в нього не регулюється + "спинка" - сітка. Як результат - потилиця впирається в низ підголовника,
тіло "провалюється" в сітку і людина сидить з вигнутою шиєю, зсутуленими плечима і здавленою грудною кліткою. Це прямий шлях до захворювання під назвою "кіфоз".
alumem
Member

LVladislavchik
На еу и us форумах маркус считают неудобным креслом, так что это уж точно не универсальный вариант для всех, но у нас его в каждой новости про кресла вспоминают...
Ortyomko
Member

n+gibat[]r: 27.02.2026 19:50
GetOutTheWay: 27.02.2026 12:30 Georgin
А ще краще глянути в сторону ергономічних крісел.
А якщо ви з Укренерго то можна й HermanMiller собі взяти :D
Чого сразу Укренерго, можна бути простим головою Укрпошти з з/п більше ніж у Трампа і також дозволити собі таке крісло :laugh:
не знаю звідки ви такі цифри берете і чого порівнювати з президентом.. Гендир середнього завода на 500 чоловік з річним бонусом - ЗП виходить в районі 800к грн. Тобто як і у того чєла який керує у 50 разів більшим бізнесом.
То ви просто не в курсі які ЗП на ринку..
Avenger80
Member

Ortyomko: 28.02.2026 14:08Гендир середнього завода на 500 чоловік з річним бонусом - ЗП виходить в районі 800к грн.
Весь прикол, что такие ЗП только у всяких гендир на контракте, а у работников этого же завода может быть минималка или около того. :gigi: А он получает свою ЗП даже независимо от этого завода и от его состояния. :)
Ortyomko
Member

Avenger80: 28.02.2026 14:42
Ortyomko: 28.02.2026 14:08Гендир середнього завода на 500 чоловік з річним бонусом - ЗП виходить в районі 800к грн.
Весь прикол, что такие ЗП только у всяких гендир на контракте, а у работников этого же завода может быть минималка или около того. :gigi: А он получает свою ЗП даже независимо от этого завода. :)
так и есть. но, к сожалению, обычные работники такого завода не смогут выполнять его функции так же еффективно как он.
Владельцы не дураки просто так платить такие деньги.
Avenger80
Member

Ortyomko: 28.02.2026 14:46так и есть. но, к сожалению, обычные работники такого завода не смогут выполнять его функции так же еффективно как он.
Если это частные структуры и корпорации, то да. А если нет...
Ortyomko
Member

Avenger80: 28.02.2026 14:49
Ortyomko: 28.02.2026 14:46так и есть. но, к сожалению, обычные работники такого завода не смогут выполнять его функции так же еффективно как он.
Если это частные структуры и корпорации, то да. А если нет...
если специалист в частной структуре может заработать 800к, то зачем ему идти в гос.компанию на 100к? и кто тогда должен руководить гос.компанией на сотню тысяч работников?
Avenger80
Member

Ortyomko: 28.02.2026 14:53если специалист в частной структуре может заработать 800к, то зачем ему идти в гос.компанию на 100к? и кто тогда должен руководить гос.компанией на сотню тысяч работников?
Я говорю не за конкретного человека и его компетенции на этой должности его же глазами. Я говорю за систему, где директор может получать в 20-50 раз больше, чем сотрудники и при этом предприятие и его сотрудники будут в ж..., а он будет в шоколаде и всех всё будут сверху устраивать. В частных структурах такое терпеть не будут, вот что я имел ввиду. Но это так, лирика...
Hotspur
Member

Ortyomko: 28.02.2026 14:08не знаю звідки ви такі цифри берете і чого порівнювати з президентом.. Гендир середнього завода на 500 чоловік з річним бонусом - ЗП виходить в районі 800к грн. Тобто як і у того чєла який керує у 50 разів більшим бізнесом.
тільки бізнес прогорає іноді а Укрпошта ні. тому це погане порівняння

Відправлено через 51 секунду:
LVladislavchik: 28.02.2026 07:44Цікаво чому не ikea markus з набагато вищою спинкою, в якому можна як зручно працювати, так і майже розлягтися для перегляду якогось фільму?
в мене markus і я дуже задоволений
Scoffer
Member

Avenger80: 28.02.2026 15:03В частных структурах такое терпеть не будут, вот что я имел ввиду.
Пф, з чого б не будуть? Якісь комуняцькі замашки. Зарплата формується виключно з попиту і пропозиції на ринку праці. Все, ніяких інших причин. Розрив між топ-менеджером і робітником нижньої ланки в сто раз цілком собі відповідає поточним ринковим реаліям. Більш того, в конторі буде ціла купа народу з середньою між ними зарплатнею, і котрі можуть бути навіть не менеджерами, а просто топовими технічними фахівцями і заробляти в 10-20 раз більше за інших.
Avenger80
Member

Scoffer: 28.02.2026 15:31Розрив між топ-менеджером і робітником нижньої ланки в сто раз цілком собі відповідає поточним ринковим реаліям.
Этот топ менеджер должен быть очень успешным и показывать просто выдающиеся результаты своей работы, чтоб оправдать свою высокую ЗП... А не просто быть топ-менеджером по знакомству, родству и т.д. :) Но это в идеале. Это так, оффтоп и отклонение от темы.
Как говорил когда-то Гройсман в должности премьер-министра - "Держава не є ефективним менеджером".
dead_rat
Member

Avenger80: 28.02.2026 15:59
Scoffer: 28.02.2026 15:31Розрив між топ-менеджером і робітником нижньої ланки в сто раз цілком собі відповідає поточним ринковим реаліям.
Этот топ менеджер должен быть очень успешным и показывать просто выдающиеся результаты своей работы, чтоб оправдать свою высокую ЗП... А не просто быть топ-менеджером по знакомству, родству и т.д. :) Но это в идеале. Это так, оффтоп и отклонение от темы.
Як раз навпаки, вся суть це влізти по знайомствах і триматися на інтригах. Тут захід навчився в нас навіть занадто добре
Hotspur
Member

dead_rat: 28.02.2026 16:08Як раз навпаки, вся суть це влізти по знайомствах і триматися на інтригах. Тут захід навчився в нас навіть занадто добре
ха. це почалось ще в греків 3000 років тому :rotate:
Ostin
Member

Avenger80: 28.02.2026 15:59топ менеджер должен быть очень успешным и показывать просто выдающиеся результаты
У випадку справді топів - це все взагалі не так. Якщо він комусь щось і должен, то це зовсім не ті метрики, за якими роботяг на пару мінімалок оцінюють. Там зазвичай мало лівих людей, які якимось чином туди вислужились через ефективність на низьких посадах. Зарплата - це домовленість. Це не ефективність, не показники, не досягнення. Це сума, яку хтось хоче отримувати і яку йому гарантували. Тут можна хибно зробити висновок, що раз так, і у мене класне IQ - то я теж можу бути там. Технічно - теоретично, так. Практично цього ніколи не станеться, бо на те є велика купа причин :gigi:
Навіть спустившись на рівень департаментів та їх керівників, то розумна людина почне втрачати глузд, якщо намагатиметься оцінювати роботу цих всіх людей за шкільними нормативами, по совісті, ефективності та успішності ведення справ) Там таке зборище що-попало, просто жах бере.
І знову ж, можна зробити хибний висновок, раз все так - то має зруйнуватись. Ну, насправді, іноді все падає в повну сраку. Але зазвичай достатньо залучити більш-менш високоякісні кадри на нижньо-середньому рівні, частину з яких мотивувати керувати цими рабами через посади і гроші. І талановиті та амбітні люди аж бігом гарують за десятьох, отримавши підвищення і надбавку до грошей, плюс грамотно ведуть свою команду лінійних працівників.
І що лишається робити топам? Топи нюхають свій кокс, жамкають секретуток і домовляються з іншими топами про розподіл на ринку. І от останнє - це все, що вони роблять насправді. І в чому вони можуть бути ефективними або ні. А це світ інтриг та політики. Тому, наводячи в приклад пошту, можна зрозуміти - як би фігово не вівся цей бізнес з боку вищого керівництва, вони свою зп отримають. А якщо там сидітимуть інші - то теж на такі ж гроші. Інакше навіщо взагалі сідати в те крісло, га?)
До речі, чи задумувались ви іноді, чому за про*оби керівництва так рідко публічно і критично карають? На те є свої вагомі причини. Вагомі в реаліях сьогодення, звісно ж.
LVladislavchik
Member

Georgin
В маркуса вже більше року випускаються міні та максі варіант і я вважаю його універсальнішим за Ваші приклади якраз саме через наявність підголівника, в Renberget та Millberget регулювання нахилу спинки як і в маркуса, але розслабитися в максимально відкинутому положенні не вийде, бо голова просто буде звисати.
Rucha
Member

alumem: 28.02.2026 10:09 но у нас его в каждой новости про кресла вспоминают...
Бо воно в співвідношенні ціна/якість не має конкурентів.
Ответить