Найбільш та найменш надійні версії Radeon RX 9070 XT: статистика європейських ритейлерів

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
evenmore
Member

Повідомлення

Наименее проблемными вариантами Radeon RX 9070 XT оказались Gigabyte Gaming OC (0,27% обращений в Mindfactory и 0,49% в Alza), ASUS Prime OC (0,22% и 0,58% соответственно)
Конкретно эти две модели с особенно высокой дельтой ядро-хотспот из коробки. И тех и тех тестил по 2шт (гигабайты по 29к с скидкой 10% через мономаркет в один момент были самым выгодным вариантом)
Даже асрок SL немного лучше.
l-m
Member

Повідомлення

evenmore: 23.02.2026 23:24 Наименее проблемными вариантами Radeon RX 9070 XT оказались Gigabyte Gaming OC (0,27% обращений в Mindfactory и 0,49% в Alza), ASUS Prime OC (0,22% и 0,58% соответственно)
Конкретно эти две модели с особенно высокой дельтой ядро-хотспот из коробки. И тех и тех тестил по 2шт (гигабайты по 29к с скидкой 10% через мономаркет в один момент были самым выгодным вариантом)
Напрушується висновок що висока дельта ядро-хотспот збільшує надійність :rotate:
Оце розрив шаблону був би, якби це виявилось правдою :)
evenmore
Member

Повідомлення

Ну, вентили у них работают активнее
aaleksandrenko
Member

Повідомлення

Цікаво було побачити таку статистику.
Всі вендори добре роблять свою роботу.

Бо чесно я думав що процент вищий. Інакше звідки так багато рефабів.
taras_cs
Member

Повідомлення

evenmore: 23.02.2026 23:24 Наименее проблемными вариантами Radeon RX 9070 XT оказались Gigabyte Gaming OC (0,27% обращений в Mindfactory и 0,49% в Alza), ASUS Prime OC (0,22% и 0,58% соответственно)
Ось ще їжа для роздумів:

https://www.techspot.com/review/3015-am ... t-roundup/
Аціо
Member

Повідомлення

taras_cs: 24.02.2026 01:47
Ось ще їжа для роздумів:

https://www.techspot.com/review/3015-am ... t-roundup/
Та все просто там завжди майже Сапфір Пульс на останніх місцях, адже в неї під автоматикою у навантаженні 1100-1200 оберти, додаєте їй як у інших +500 +600 обертів, тобто 1600-1700 і вона стає ледь не на першому місці. Або замінюєте вентилятори на щось на кшталт Arctic P12 Pro, і навіть на 1500 обертах будь яка карта стане відчутно холоднішою. Там масивні радіатори у більшості, і не кожен вентилятор протискає належно повітря.
joe23
Member

Повідомлення

taras_cs: 23.02.2026 18:29
Аціо: 23.02.2026 15:16У Павер Колора поганий показник з таблиці.
Та не кажіть, не очікував такого від Red Devil, тільки купив собі
Зображення
потому-что Асус нужно брать и жить спокойно и без приключений!
NST1983
Member

Повідомлення

Зустаріла інфа, у мене ред девіл и пам'ять стоїть самсунги, які майже не гріються.
Скажіть які тести зробити - скину ввечері скріни! :-P :-P

Відправлено через 6 хвилин 45 секунд:
joe23: 24.02.2026 08:20 потому-что Асус нужно брать и жить спокойно и без приключений!
Мені і з ред девіл спокійно живеться. Правда з андервольтом і трохи підлаштуванням вертушек. Щось вони занадто слабо крутяться в дефолті.
Вкладення
Screenshot_1.jpg
Аціо
Member

Повідомлення

NST1983
Ну прогрійте OCCT ГП екстрім пресетом хочаб пів годинки.
Припускаю що побачите близько 80 градусів і на Самсунг, якщо 24+ градуси у приміщені.
Та ще й втратите на рівному місці 2-5% швидкодії порівняно з Хайнікс.

NST1983: 24.02.2026 08:34

Мені і з ред девіл спокійно живеться. Правда з андервольтом і трохи підлаштуванням вертушек. Щось вони занадто слабо крутяться в дефолті.
А ну так з цього і варто починати, так пане у вас все буде файно звичайно.
Це проблема як і у Сапфір, ну як проблема, скоріше не проблема, а питання що вирішується додаванням обертів на 10-15% по дельті від 40+ градусів, і більшість стає тихе та холодне.
А от Асус, якщо не плутаю мали партію з проблемними вентиляторами та пам'яттю, у перших Прайм.
NST1983
Member

Повідомлення

Дак я ще коли на 6800XT сидів - був в шоці від рідних налаштувань кулерів, особливо стоковий варіант. Там хот спот був за 110 градусів на чипі. Також нітра плюс була - аналогічно. Походу вони просто занадто занижають кулери.
Аціо
Member

Повідомлення

NST1983: 24.02.2026 08:44 Дак я ще коли на 6800XT сидів - був в шоці від рідних налаштувань кулерів, особливо стоковий варіант. Там хот спот був за 110 градусів на чипі. Також нітра плюс була - аналогічно. Походу вони просто занадто занижають кулери.
Ну в принципі усі засоби налаштувань вентиляторів є, тестування є люди скласти 2+2 спроможні наче,
так що ну таке, тим паче БІОС при бажанні також у Сапфір та Колор легко шиється, це ж не Асус.
Rosberg
Member

Повідомлення

Не знаю як за останні моделі, але з особистої статистики - Гіги дуже рідко ламались. В знайомих майнерів та клієнтів - те саме.
Прикол в тому, що частіше виходять з ладу флагманські модифікації різних вендорів).
Artem_M
Member

Повідомлення

Ortyomko: 23.02.2026 15:18
GipeR: 23.02.2026 15:12 Предлагаю обсудить Найбільш та найменш надійні версії Radeon RX 9070 XT: статистика європейських ритейлерів
...я использвоал 9070xt asus prime OC - 2 месяца, но проблем вообще нуль...
...якщо вірити таблиці, ви попали в 99,5%++ користувачів....
Два місяці ще не показник. Можливо вони на 6й місяць в 70% відригують.
Оптимізм наше все... :lol:
Agoris
Member

Повідомлення

Бляха, купив 9060хт 16гб PowerColor Hellhound. Будемо сподіватись, що якщо гавкне то до закінчення гарантії :)
kairo
Member

Повідомлення

evenmore: 23.02.2026 23:24Конкретно эти две модели с особенно высокой дельтой ядро-хотспот из коробки.
Висока дельта може дати проблеми через пару років, коли термопаста підсохне і хотспот почне стабільно за сотку йти.
Striker
Member

Повідомлення

Agoris: 24.02.2026 10:34Бляха, купив 9060хт 16гб PowerColor Hellhound. Будемо сподіватись, що якщо гавкне то до закінчення гарантії
Відразу після закінчення. :laugh:
Я обрав саме Гігу через 4 роки гарантії. 2 роки це несерйозно для такої дорогої штуки.
Ektalion
Member

Повідомлення

Аціо: 24.02.2026 08:40 Ну прогрійте OCCT ГП екстрім пресетом хочаб пів годинки.
Припускаю що побачите близько 80 градусів і на Самсунг, якщо 24+ градуси у приміщені.
Не буде, 10-15 градусів різниця, а в серфені браузера і 2д - 20-25 градусів
Striker
Member

Повідомлення

kairo: 24.02.2026 10:42Висока дельта може дати проблеми через пару років, коли термопаста підсохне і хотспот почне стабільно за сотку йти.
Цікаво, як в такому випадку буде себе вести термогель, бо в мене дельта велика.
При 340 Вт десь 24 градуси, при менше 300 Вт десь біля 20 градусів. Якщо розкочегарити до 356 Вт, то аж 27, але це чисто для тесту.
Аціо
Member

Повідомлення

Ektalion: 24.02.2026 10:51
Аціо: 24.02.2026 08:40 Ну прогрійте OCCT ГП екстрім пресетом хочаб пів годинки.
Не буде, 10-15 градусів різниця, а в серфені браузера і 2д - 20-25 градусів
Тобто у вас на Самсунг пам'яті 20-25 градусів у 2д та браузері?
Бо так в мене з температурою в приміщенні 24+ 45 градусів пам'ять.

У іграх по різному так, знайдіть гру яка жваво використовує пам'ять, але навантажує ГП слабо, і у вас буде 90 градусів на Самсунг пам'яті, адже ГП буде грітись до 35 градусів і вентилятори не крутитись - як приклад.
Ektalion
Member

Повідомлення

Аціо: 24.02.2026 11:34 Тобто у вас на Самсунг пам'яті 20-25 градусів у 2д та браузері?
Бо так в мене з температурою в приміщенні 24+ 45 градусів пам'ять.
Різниця 20-25 samsung vs hynix, а не фактична температура.
Востаннє редагувалось 24.02.2026 11:43 користувачем Ektalion, всього редагувалось 1 раз.
Відповісти