ASUS випустила ігровий монітор ROG Strix Ace XG248QSG із частотою оновлення 610 Гц

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

zalizo_org: 21.12.2025 18:44 Я ж розумію, що можуть бути різні режими, в тому числі як в мене наприклад, коли по 14 годин в день статика текст з білим тлом.
Хочеш сказати, що ти в день по 14 годин набираєш текст? Як твої очі?
zalizo_org
Member

Ektalion: 21.12.2025 20:33Хочеш сказати, що ти в день по 14 годин набираєш текст? Як твої очі?
відходжу звичайно, читаю/пишу текст чистими по 9-10 годин. інколи більше інколи менше, але при цьому монітор не вимикаю. він весь час працює. яскравість в мене прийнятна, монітор налаштований тому по очах не дуже б'є. тобто зір стабільний, хоч не ідеальний.
Mozdev
Member

Про вигорання Олед вже де тільки не писали, це дитяча проблема яка вирішується( з інженерної точки зору) дуже легко, якщо цього довго не робили, це означає що так хотіли.
Tiufin
Member

Олег963: 21.12.2025 17:19
zalizo_org: 21.12.2025 16:14
Для себе вирішив це питання покупкою монітора 4К VA mini led 43" 144Hz. Його можна юзати і як стандартний 4К і в режимі 21:9 (зверху і знизу будуть абсолютно чорні стрічки).

Изображение
Я придивояюсь до Монітор ASUS ROG Swift OLED PG48UQ 4K (90LM0840-B01970) Єдине що ця модель 2023 року а щось свіже в цій ніші і не появилось
А чим вас не влаштовує варіант олед тв використовувати в якості монітору? Які там мінуси?

Відправлено через 2 хвилини 58 секунд:
zalizo_org: 21.12.2025 18:44
Enjthesilence: 21.12.2025 17:27"вигорання" з сучасними олед панелями - це треба навмисно на 100% яскравості 24\7 дивитись статитку на моніторі
Згоден. Якщо суто під ігри/фільми то зараз це не дуже проблема для OLED. Я ж розумію, що можуть бути різні режими, в тому числі як в мене наприклад, коли по 14 годин в день статика текст з білим тлом.
А чому темну тему не включите? Набагато легше для очей сприймається при тривалій роботі
zalizo_org
Member

Tiufin: 21.12.2025 22:36А чому темну тему не включите? Набагато легше для очей сприймається при тривалій роботі
Я іноді експериментую з темною темою, але для моїх умов вона не зовсім універсальна. По-перше, специфіка софту -у Word та Excel робоче поле все одно залишається білим, тож виходить занадто різкий контраст між темним інтерфейсом і яскравим документом. По-друге, в IDE постійно працювати на темному фоні для мене трохи депресивно, світлі теми якось приємніші для настрою. Але головний фактор- це робоче місце. У мене сонячна сторона, монітор стоїть спиною до вікна, і з весни до осені в кімнаті дуже багато світла. У таких умовах темна тема програє: щоб очі не втомлювалися від надмірного зовнішнього світла, мені комфортніше працювати на яскравому матовому дисплеї зі світлою темою. Це створює кращий баланс яскравості.
Vpupkin
Member

І у що на ньому грати? У SC2, для чогось ще він годиться?
zalizo_org
Member

Vpupkin: 21.12.2025 23:55І у що на ньому грати? У SC2, для чогось ще він годиться?
Valorant, Overwatch 2, Rainbow Six Siege, League of Legends, Rocket League, Quake Champions, Team Fortress 2, може ще щось
Vpupkin
Member

zalizo_org: 22.12.2025 00:12Valorant, Overwatch 2, Rainbow Six Siege, League of Legends, Rocket League, Quake Champions, Team Fortress 2, може ще щось
На чому можна отримати 600 кадрів у цих іграх і чи можливо це взагалі?
Як на мене то це якийсь дуже нішевий продукт для задротів у півтори гри.
DSxxx
Junior

вигорання не напружує?
ну вигорить там де "Пуск".
І взагалі, летс мейк скрінсейвери грейт аган. Плюс постійно змінні шпалери.
Bukakanga
Member

Vpupkin: 22.12.2025 00:29
zalizo_org: 22.12.2025 00:12Valorant, Overwatch 2, Rainbow Six Siege, League of Legends, Rocket League, Quake Champions, Team Fortress 2, може ще щось
На чому можна отримати 600 кадрів у цих іграх і чи можливо це взагалі?
Як на мене то це якийсь дуже нішевий продукт для задротів у півтори гри.
14600kf + RTX 4080. Естественно, в 1080р. Киберспортивные игрульки максимально облегчены по части графики(КС2, Валорант, Овервотч) или предполагают снижение графоуни до минимума (Фортнайт).
И да - это сугубо нишевый продукт для киберкотлет, где от того, кто раньше заметит противника зависит не просто исход катки, но выигрыш турнира и размеры призовых.
Mozdev
Member

DSxxx: 22.12.2025 09:59
вигорання не напружує?
Плюс постійно змінні шпалери.
В мене теж постійно змінні шпалери, хоча і не Oled. :D
Enjthesilence
Member

DSxxx: 22.12.2025 09:59
вигорання не напружує?
"пуск" вміє ховатись
DSxxx
Junior

"пуск" вміє ховатись
розповісте скіки ви витримали це дьограння внизу.
та і в мене там гучність налаштовується колесиком пацюка коли курсор над панеллю, а коли її нема, то ніяк змінити звук.
Vpupkin
Member

DSxxx: 24.12.2025 05:06а коли її нема, то ніяк змінити звук.
Як це нема, просто воно вміє ховатися.
7mindfields
Member

Afit: 21.12.2025 16:03 Да и думаю TN в подобных мониках уже не такой как мы привыкли ассоциировать, с самыми дешёвыми. Если чисто перед ним работать, то мне кажется будет приемлемо.
610hz для роботи :lol:
zalizo_org: 21.12.2025 16:14 Його можна юзати і як стандартний 4К і в режимі 21:9 (зверху і знизу будуть абсолютно чорні стрічки).
З такими великими блек барами виглядає всрато
zalizo_org
Member

7mindfields: 24.12.2025 09:09З такими великими блек барами виглядає всрато
Ввечері-вночі не видно ні барів ні навіть самого монітора. Тільки сама гра. А з освітленням - питання естетичного сприйняття. Комусь важливе, мені байдуже, бо в ґеймінґу цікава тільки гра.
Afit
Member

7mindfields: 24.12.2025 09:09
Afit: 21.12.2025 16:03 Да и думаю TN в подобных мониках уже не такой как мы привыкли ассоциировать, с самыми дешёвыми. Если чисто перед ним работать, то мне кажется будет приемлемо.
610hz для роботи :lol:
"Перед ним работать" означает пользоваться :facepalm: Или для тебя всё что коричневое то 💩?
demguf13
Member

maximark: 21.12.2025 17:14 Питання .. нахуа...
Є ж OLED за 0.03 мс та 600+ Гц
Хто буде платити за TN такі грощі
Тупікова гілка
Розбиратись "нахуа" чи що?)
0.03 це відгук самої матриці,а не всього монітора.Відгук моніторів можна подивитись на rtings.В цілому,топовий олед має таку ж затримку як і тн ;)
Маю 480гц олед та 400гц зові,так от така ненависна всим тнка відчувається швидше))Можливо за рахунок dyac,ще не тестив,майже не грав після придбання оледу. А це ще восени був топ олед по швидкості,але ж і zowie має 600гц модель який все ще впевнений лідер по швидкості)
FirstTDM
Member

demguf13: 26.12.2025 04:40В цілому,топовий олед має таку ж затримку як і тн
Маю 480гц олед та 400гц зові,так от така ненависна всим тнка відчувається швидше))
Угу... как только начинаем говорить о "відчувається швидше" - можно прекращать обсуждение :)

Если кому-то кажется, что TN матрица "має таку ж затримку" - то о чем то спорить бесполезно B-)
demguf13
Member

FirstTDM: 26.12.2025 08:58
demguf13: 26.12.2025 04:40В цілому,топовий олед має таку ж затримку як і тн
Маю 480гц олед та 400гц зові,так от така ненависна всим тнка відчувається швидше))
Угу... как только начинаем говорить о "відчувається швидше" - можно прекращать обсуждение :)

Если кому-то кажется, что TN матрица "має таку ж затримку" - то о чем то спорить бесполезно B-)
чукча не читатель, чукча писатель,да? :rolleyes:
Разумеется, я говорю о задержке всего монитора на этих матрицах, ибо использование ее отдельно от монитора не возможно))
Если кому-то предвзятость затуманила рациональность настолько что даже циферки перестал понимать, которые в тестах rtings отчетливо демонстрируют что монитор на TN матрице "має таку ж затримку" то спорить бесполезно B-)
Ответить