Хочеш сказати, що ти в день по 14 годин набираєш текст? Як твої очі?zalizo_org: ↑ 21.12.2025 18:44 Я ж розумію, що можуть бути різні режими, в тому числі як в мене наприклад, коли по 14 годин в день статика текст з білим тлом.
Новини
Останні статті і огляди
ASUS випустила ігровий монітор ROG Strix Ace XG248QSG із частотою оновлення 610 Гц
-
Ektalion
Member
-
zalizo_org
Member
відходжу звичайно, читаю/пишу текст чистими по 9-10 годин. інколи більше інколи менше, але при цьому монітор не вимикаю. він весь час працює. яскравість в мене прийнятна, монітор налаштований тому по очах не дуже б'є. тобто зір стабільний, хоч не ідеальний.Ektalion: ↑ 21.12.2025 20:33Хочеш сказати, що ти в день по 14 годин набираєш текст? Як твої очі?
-
Mozdev
Member
Про вигорання Олед вже де тільки не писали, це дитяча проблема яка вирішується( з інженерної точки зору) дуже легко, якщо цього довго не робили, це означає що так хотіли.
-
Tiufin
Member
А чим вас не влаштовує варіант олед тв використовувати в якості монітору? Які там мінуси?Олег963: ↑ 21.12.2025 17:19Я придивояюсь до Монітор ASUS ROG Swift OLED PG48UQ 4K (90LM0840-B01970) Єдине що ця модель 2023 року а щось свіже в цій ніші і не появилосьzalizo_org: ↑ 21.12.2025 16:14
Для себе вирішив це питання покупкою монітора 4К VA mini led 43" 144Hz. Його можна юзати і як стандартний 4К і в режимі 21:9 (зверху і знизу будуть абсолютно чорні стрічки).
![]()
Відправлено через 2 хвилини 58 секунд:
А чому темну тему не включите? Набагато легше для очей сприймається при тривалій роботіzalizo_org: ↑ 21.12.2025 18:44Згоден. Якщо суто під ігри/фільми то зараз це не дуже проблема для OLED. Я ж розумію, що можуть бути різні режими, в тому числі як в мене наприклад, коли по 14 годин в день статика текст з білим тлом.Enjthesilence: ↑ 21.12.2025 17:27"вигорання" з сучасними олед панелями - це треба навмисно на 100% яскравості 24\7 дивитись статитку на моніторі
-
zalizo_org
Member
Я іноді експериментую з темною темою, але для моїх умов вона не зовсім універсальна. По-перше, специфіка софту -у Word та Excel робоче поле все одно залишається білим, тож виходить занадто різкий контраст між темним інтерфейсом і яскравим документом. По-друге, в IDE постійно працювати на темному фоні для мене трохи депресивно, світлі теми якось приємніші для настрою. Але головний фактор- це робоче місце. У мене сонячна сторона, монітор стоїть спиною до вікна, і з весни до осені в кімнаті дуже багато світла. У таких умовах темна тема програє: щоб очі не втомлювалися від надмірного зовнішнього світла, мені комфортніше працювати на яскравому матовому дисплеї зі світлою темою. Це створює кращий баланс яскравості.Tiufin: ↑ 21.12.2025 22:36А чому темну тему не включите? Набагато легше для очей сприймається при тривалій роботі
-
Vpupkin
Member
І у що на ньому грати? У SC2, для чогось ще він годиться?
-
zalizo_org
Member
Valorant, Overwatch 2, Rainbow Six Siege, League of Legends, Rocket League, Quake Champions, Team Fortress 2, може ще щосьVpupkin: ↑ 21.12.2025 23:55І у що на ньому грати? У SC2, для чогось ще він годиться?
-
Vpupkin
Member
На чому можна отримати 600 кадрів у цих іграх і чи можливо це взагалі?zalizo_org: ↑ 22.12.2025 00:12Valorant, Overwatch 2, Rainbow Six Siege, League of Legends, Rocket League, Quake Champions, Team Fortress 2, може ще щось
Як на мене то це якийсь дуже нішевий продукт для задротів у півтори гри.
-
DSxxx
Junior
ну вигорить там де "Пуск".вигорання не напружує?
І взагалі, летс мейк скрінсейвери грейт аган. Плюс постійно змінні шпалери.
-
Bukakanga
Member
14600kf + RTX 4080. Естественно, в 1080р. Киберспортивные игрульки максимально облегчены по части графики(КС2, Валорант, Овервотч) или предполагают снижение графоуни до минимума (Фортнайт).Vpupkin: ↑ 22.12.2025 00:29На чому можна отримати 600 кадрів у цих іграх і чи можливо це взагалі?zalizo_org: ↑ 22.12.2025 00:12Valorant, Overwatch 2, Rainbow Six Siege, League of Legends, Rocket League, Quake Champions, Team Fortress 2, може ще щось
Як на мене то це якийсь дуже нішевий продукт для задротів у півтори гри.
И да - это сугубо нишевый продукт для киберкотлет, где от того, кто раньше заметит противника зависит не просто исход катки, но выигрыш турнира и размеры призовых.
-
Mozdev
Member
DSxxx: ↑ 22.12.2025 09:59ну вигорить там де "Пуск".вигорання не напружує?
В мене теж постійно змінні шпалери, хоча і не Oled.Плюс постійно змінні шпалери.
-
Enjthesilence
Member
"пуск" вміє ховатисьDSxxx: ↑ 22.12.2025 09:59ну вигорить там де "Пуск".вигорання не напружує?
-
DSxxx
Junior
розповісте скіки ви витримали це дьограння внизу."пуск" вміє ховатись
та і в мене там гучність налаштовується колесиком пацюка коли курсор над панеллю, а коли її нема, то ніяк змінити звук.
-
Vpupkin
Member
Як це нема, просто воно вміє ховатися.DSxxx: ↑ 24.12.2025 05:06а коли її нема, то ніяк змінити звук.
-
7mindfields
Member
610hz для роботиAfit: ↑ 21.12.2025 16:03 Да и думаю TN в подобных мониках уже не такой как мы привыкли ассоциировать, с самыми дешёвыми. Если чисто перед ним работать, то мне кажется будет приемлемо.
З такими великими блек барами виглядає всратоzalizo_org: ↑ 21.12.2025 16:14 Його можна юзати і як стандартний 4К і в режимі 21:9 (зверху і знизу будуть абсолютно чорні стрічки).
-
zalizo_org
Member
Ввечері-вночі не видно ні барів ні навіть самого монітора. Тільки сама гра. А з освітленням - питання естетичного сприйняття. Комусь важливе, мені байдуже, бо в ґеймінґу цікава тільки гра.7mindfields: ↑ 24.12.2025 09:09З такими великими блек барами виглядає всрато
-
Afit
Member
"Перед ним работать" означает пользоваться7mindfields: ↑ 24.12.2025 09:09610hz для роботиAfit: ↑ 21.12.2025 16:03 Да и думаю TN в подобных мониках уже не такой как мы привыкли ассоциировать, с самыми дешёвыми. Если чисто перед ним работать, то мне кажется будет приемлемо.![]()
-
demguf13
Member
Розбиратись "нахуа" чи що?)maximark: ↑ 21.12.2025 17:14 Питання .. нахуа...
Є ж OLED за 0.03 мс та 600+ Гц
Хто буде платити за TN такі грощі
Тупікова гілка
0.03 це відгук самої матриці,а не всього монітора.Відгук моніторів можна подивитись на rtings.В цілому,топовий олед має таку ж затримку як і тн
Маю 480гц олед та 400гц зові,так от така ненависна всим тнка відчувається швидше))Можливо за рахунок dyac,ще не тестив,майже не грав після придбання оледу. А це ще восени був топ олед по швидкості,але ж і zowie має 600гц модель який все ще впевнений лідер по швидкості)
-
FirstTDM
Member
Угу... как только начинаем говорить о "відчувається швидше" - можно прекращать обсуждениеdemguf13: ↑ 26.12.2025 04:40В цілому,топовий олед має таку ж затримку як і тн
Маю 480гц олед та 400гц зові,так от така ненависна всим тнка відчувається швидше))
Если кому-то кажется, что TN матрица "має таку ж затримку" - то о чем то спорить бесполезно
-
demguf13
Member
чукча не читатель, чукча писатель,да?FirstTDM: ↑ 26.12.2025 08:58Угу... как только начинаем говорить о "відчувається швидше" - можно прекращать обсуждениеdemguf13: ↑ 26.12.2025 04:40В цілому,топовий олед має таку ж затримку як і тн
Маю 480гц олед та 400гц зові,так от така ненависна всим тнка відчувається швидше))![]()
Если кому-то кажется, что TN матрица "має таку ж затримку" - то о чем то спорить бесполезно![]()
Разумеется, я говорю о задержке всего монитора на этих матрицах, ибо использование ее отдельно от монитора не возможно))
Если кому-то предвзятость затуманила рациональность настолько что даже циферки перестал понимать, которые в тестах rtings отчетливо демонстрируют что монитор на TN матрице "має таку ж затримку" то спорить бесполезно