Для S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl вийшло сюжетне доповнення «Нерозказані історії». Воно повністю безплатне

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
waryag
Member

Повідомлення

erkins007: 17.12.2025 21:22 Чувак, она четвертая только в серии. Ладно четвертая, тебя цифра 2 в названии не смутила? Эт че нужно принимать чтобы сталкер2 стал первой игрой?
Команда, работавшая над оригинальными играми, давно работает над метро и к С2 отношения не имеет.
Для этой команды сталкер стал первой полноценной игрой.
Можно, конечно вспомнить позорную попытку продать ремастер казаков как 3 часть, но лучше не надо.
Enjthesilence: 17.12.2025 21:241) перший ккд (перша гра команди): реліз 13 лютого 2018 року, Treasures of the Past — 11 квітня 2018, From the Ashes — 5 липня 2018, The Amorous Adventures of Bold Sir Hans Capon — 16 жовтня 2018, Band of Bastards — 5 лютого 2019, A Woman’s Lot — 28 травня 2019
Перше це тупо набір покращеної броні.
На увагу заслуговує тільки останнє, квест Йоханки - один з кращих у грі.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

waryag: 17.12.2025 21:47 Перше це тупо набір покращеної броні.
На увагу заслуговує тільки останнє, квест Йоханки - один з кращих у грі.
я розумію, так порівняй кількість контентного оновлення і технічного стану на відрізок часу з моменту реліза) ссталкер - 13 місяців як вийшов, гру ще латають на геймплейному рівні, намагаючись змінити фундоментальні геймдизайнерські і технічні проблеми.
waryag
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 17.12.2025 21:49я розумію, так порівняй кількість контентного оновлення і технічного стану на відрізок часу з моменту реліза) с2 13 місяців як вийшов, гру ще латають на геймплейному рівні, намагаючись змінити фундоментальні геймдизайнерські і технічні проблеми.
ККД1 так і не виправили остаточно.
Наприклад, камера і досі може божеволіти при бою з двома і більше супротивниками. Проблема зникла вже в сіквелі.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

waryag: 17.12.2025 21:52
Enjthesilence: 17.12.2025 21:49я розумію, так порівняй кількість контентного оновлення і технічного стану на відрізок часу з моменту реліза) с2 13 місяців як вийшов, гру ще латають на геймплейному рівні, намагаючись змінити фундоментальні геймдизайнерські і технічні проблеми.
ККД1 так і не виправили остаточно.
Наприклад, камера і досі може божеволіти при бою з двома і більше супротивниками. Проблема зникла вже в сіквелі.
також приймається, але це знову таки, що ми порівнюємо? ккд з краудфандінг компанією на крайенджин, та с2 з її бюджетом та підтримкою майкрософт. це різні калібри, хоч не хоч, обидві команди молоді, але ресурсів у gsc було більше.
waryag
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 17.12.2025 21:54також приймається, але це знову таки, що ми порівнюємо? ккд з краудфандінг компанією на крайенджин, та с2 з її бюджетом та підтримкою майкрософт. це різні калібри, хоч не хоч, обидві команди молоді, але ресурсів у gsc було більше.
35-40 мільйонів - не так вже й мало.
Сталкер 2 оцінюють у 40-100.
erkins007
Member

Повідомлення

waryag: 17.12.2025 21:5835-40 мільйонів
У второй части, у первой был меньше бюджет
Enjthesilence
Member

Повідомлення

waryag: 17.12.2025 21:58
Enjthesilence: 17.12.2025 21:54також приймається, але це знову таки, що ми порівнюємо? ккд з краудфандінг компанією на крайенджин, та с2 з її бюджетом та підтримкою майкрософт. це різні калібри, хоч не хоч, обидві команди молоді, але ресурсів у gsc було більше.
угу, насправді коли нема точної вартості розробки, дуже легко порівняти за рівнем маркетингу. сталкер 2 взагалі мав безмежний бюджет маркетингу на фоні першої ккд) загалом дивна дискусія, як мінімум виходячи з того, що ми порівнюєм першу ккд з другим сталкером) звичайно, якщо почнемо порівнювати вже другий ккд2, що логічніше з точки зору консюмерів, бо взагалі неавжливо, молода там команда розробників, чи ветерани, нас цікавить тільки фінальний продукт за свій прайс, то погодься, тут вже безглуздо порівнювати)
BoKl
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 17.12.2025 22:32
waryag: 17.12.2025 21:58

угу, насправді коли нема точної вартості розробки, дуже легко порівняти за рівнем маркетингу. сталкер 2 взагалі мав безмежний бюджет маркетингу на фоні першої ккд) загалом дивна дискусія, як мінімум виходячи з того, що ми порівнюєм першу ккд з другим сталкером) звичайно, якщо почнемо порівнювати вже другий ккд2, що логічніше з точки зору консюмерів, бо взагалі неавжливо, молода там команда розробників, чи ветерани, нас цікавить тільки фінальний продукт за свій прайс, то погодься, тут вже безглуздо порівнювати)
ККД2 для мене це майже шедевр, чому майже: нема рибалки, це злочин такого не зробити маючи такі озера та річки, дисбаланс у прокачці, примітив у розбудові хатини з DLC. Сталкер 2 для мене теж шедевр в якому я провів 334 години (ККД2 - 120), гра з купою багів і недоліків, але у неї немає конкурентів, досліджувати зону дуже цікаво, дуже гарний світ, більшість часу провів у пошуку всіх тайників. Сталкер мені дуже нагадує зельду Breath of the Wild, де більше часу витрачаєш на пошук секретів ніж на проходження сюжету.
ramm
Member

Повідомлення

erkins007
Мені зрозуміло значення "софтлок", це ти тут жонглюєш поняттями, то софтлок, то критичні (хардлоки). Жоден з софтлоків не заважає пройти гру.
waryag
Member

Повідомлення

ramm: 18.12.2025 09:34 Мені зрозуміло значення "софтлок", це ти тут жонглюєш поняттями, то софтлок, то критичні (хардлоки). Жоден з софтлоків не заважає пройти гру.
Софтлок це коли гра в цілому працює, але пройти її повністю не можна.
Хардлок - коли гра не працює взагалі або частково, на рівні базового функціоналу.

Якщо гру можна пройти, який же це "лок"?
ramm
Member

Повідомлення

waryag
Це питання до erkins007, мене софтлоки ніколи не турбували в жодній з ігор.
BoKl
Member

Повідомлення

Заванажив гру, цікаво що за допконтект, про контент ще не дізнався, шокований 16мс на моєму старому залізі.
Відповісти