Microsoft впроваджує ШІ-агентів у Windows 11, хоча визнає можливість галюцинацій і нові вразливості безпеки

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Graveworm
Member

Повідомлення

ArmagedoonZergs: 02.12.2025 13:56Маки дешевші за вінду
А ще там божествений :pray: М4 :teacher:
tornadox
Member

Повідомлення

Як вчасно анонсували гейбкуб. Надіюся будуть скрипти які будуть вирізати це все лайно, а ні то привіт стім ос на десктопі.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

:yes:
Вкладення
IMG_4497.jpeg
Alexsandr
Member

Повідомлення

Nikolay Yeryomenko: 02.12.2025 11:50 Зовсім кукуха поїхала у Microsoft з цим ШІ.
Подразделение деньги потратило и не малые. Если не впихнут куда-то ИИ, то это будет признано как растраты бесполезные, а это минус должность премии... Будут впихивать и портить Ос всеми силами борясь за место.
tornadox
Member

Повідомлення

ArmagedoonZergs: 02.12.2025 13:56
cadet-ua: 02.12.2025 13:55 Схоже доведеться повернутися до Windows 10 або перейти на Linux
З такими цінами Маки дешевші за вінду :D
Для переважної більшості учасників форуму макбук для дому абсолютно не підходить. Що на ньому робити?
Graveworm
Member

Повідомлення

tornadox
Ютубчік, кінцо
Gelonyrum
Member

Повідомлення

tornadox: 02.12.2025 14:45 Як вчасно анонсували гейбкуб. Надіюся будуть скрипти які будуть вирізати це все лайно, а ні то привіт стім ос на десктопі.
В Chris Titus Tools буде 100%, думаю також через unattended скрипти інсталяції можна буде випиляти ще на етапі встановлення системи, але знаючи майкрософт вони будуть активно це все повертати з кожним апдейтом.

Відправлено через 1 хвилину 29 секунд:
Scoffer: 02.12.2025 12:41 Ну нічо, даунгрейднемось до він10
Стільки опечаток в слові "апгрейднемось") :gigi:
МОНАХ
Member

Повідомлення

... і впевнено рухається в цьому напрямку.
... Останні апдейти перетворюють панель завдань Windows 11 на центр управління ШІ-агентами для швидкого доступу до таких функцій (поки що опціонально).
► В 8-й "вінді" вже дорухалися до такого напрямку, що в 8.1 довелося спішно "фіксити".
Тому Microsoft впроваджує схему, коли ШІ-агенти працюватимуть під окремими обліковими записами з обмеженими правами доступу.
... шкода буде обмежена своїм обліковим записом.
► Пасіба! Блін... :laugh: Я ще на ХР сам собі створював подібну систему від кривих рук самого ж себе, працював під різного рівнями доступу в залежності від того, що хотів в даний момент зробити (надто часто я "випадково" вбивав ХР-іху). Мені не потрібен ШІ, щоб грохнути систему - "... сам справлюсь. Руками..." ("Джон Уік 2", майже (С))
А окремі заборони та контроль запобігатимуть доступу до системних папок.
► Пасіба, блін! Двічі! :D У мене для цього Лінукс є...

► Що ще у вас для мене є? Ага:
Одночасно Microsoft у відкритій документації та коментарях визнає нові небезпеки.
► Ну і от запитується - для чого тоді городити цей огород? :mad:

► От, ви знаєте... Мені потрібен домашній ПК, як універсальна ІТ-машина, що вміє та може багато чого. Коли Й-А її запускаю і власними руками скеровую, що, як, в якій мірі робити. Але аж ніяк не напів-самостійний балаган, який я не замовляв і який мені не потрібен. Як дехто пише тут, що посидить на 10-ці, то я ще сподіваюся, що на 11-тці буде змога то безболісно, а може й болісно, але без значних порушень основної системи... оте все повикорчовувати. Або сидіти на "якихось" LTSC чи IoT варіантах до пори до часу... А далі, якщо цей маразм таки прогресуватиме - лишатися на останній притомній "вінді", "заштовхувати" її в "бункер", подалі від Нету, і використовувати в ізольованому варіанті для звичних робіт, а для Нету і поверхових робіт в обов'язковому порядку пересідати на Лінукс.
Z440_User
Member

Повідомлення

Ото читаю вас і щось якісь жахіття пишите...
Походу Він10 поки остання притомна вінда. Правда останній раз її вдома запускав в кінці вересня - початку жовтня, треба було креслення домалювати в Kompas 3D, роботу додому приніс :insane:
Гента 99% часу на компі, зашита під наявне залізо та потрібний функціонал, все інше відключено ще на етапі збірки цього лего, навіть в ядрі вимкнуто все що мені не потрібно та наврядчи знадобиться, як результат: швидко, стабільно, без самодіяльності, займає мало місця та кушає мало рам (хоча за наявних 64ГБ це неактуальне питання).
Tetronga
Member

Повідомлення

KimRomik: 02.12.2025 11:47 Вони мають також дати можливість відключати такі сервіси, інакше це буде шпигунська недо-вінда
Віндах шпигунська ще починаючи з перших версій Віндовс 10. З пробудженням.
Vi
Member

Повідомлення

Scoffer: 02.12.2025 13:02 IronWithin

Я оно в відповідній темі кидав лінк де в'ялений по замірам тупить і жере більше батарейку за ікси. Ну і нащо було тоді все ламати?
А для чего было заменять повсеместно работающие системы инициализации на кривой, жирный, дырявый системд?
Тоже самое можно спросить и про аудио стек и про главные десктопные окружения, которые преписываются постоянно из года в год без никакой очевидной потребности, кроме разве что вендорлока красношапки.
Мир велосипедов и бесконечного кодерского анонизма.:popcorn:

Відправлено через 10 хвилин 26 секунд:
tornadox: 02.12.2025 14:45 Як вчасно анонсували гейбкуб. Надіюся будуть скрипти які будуть вирізати це все лайно, а ні то привіт стім ос на десктопі.
Гейкуб слишком немощный железом для 26-го года и ещё нужно будет глянуть ценник, что за него попросят.
Ну и для десктопа он не подойдёт, на сколько я знаю: там нормально софт установить как в большинстве дистрибутивов невозможно - разве что самодостаточными пакетами, но там тоже нюансов хватает.
Вот нет, чтобы свою нормальную ось написать (или хотя бы какую фряху за основу взять, если всё писать самим тяжело, как это делают и сони и нинка) и захватывать потиху рынок ПК - всё с этим велосипедостроением никак не наиграются.
Gelonyrum
Member

Повідомлення

Tetronga: 02.12.2025 18:02
KimRomik: 02.12.2025 11:47 Вони мають також дати можливість відключати такі сервіси, інакше це буде шпигунська недо-вінда
10? З часів 8, тоді були перші зачатки анальної телеметрії.
SergiusTheBest
Member

Повідомлення

Scoffer: 02.12.2025 13:02 Коли лінукс навчиться не ламати все що пов'язано з десктопом кожне друге оновлення, тоді і переїдемо. Поки що навіть деграднута індусами вінда стабільніше, а вони реально стараються її вшатати.
На Linux з 2017 року. Значно зручніше працювати, ніж на Windows. І немає оцього, шоб кожне друге оновлення щось ламало. Рекомендую. І ніхто AI не впарює.
Scoffer
Member

Повідомлення

SergiusTheBest
З лінуксом маю справу приблизно з 2006го. Якщо того вимагає роботодавець, то сиджу з нього як десктопа, роками. Як було гівно, так і залишилось. Стабільність роботи і лінукс знаходяться десь на різних планетах.
Кола нарешті вшатають вінду до зовсім неюзабельного стану, то може і перелізу вдома, але це не тому що лінукс апнувся.
Z440_User
Member

Повідомлення

Scoffer з лінуксом познайомився в 2004, як мультимедіа десктоп з 2006, як основна система на компі в контексті мультимедіа десктопу з 2008р. Взагалі питань до системи не маю. Зручно, стабільно, всякого непотребу не нав'язують.
Scoffer
Member

Повідомлення

Z440_User
Я дуже радий за тебе. Тим часом з самого епічного: я в відрядженні, корпоративний лінукс оновлюється, знаходить в ноуті гіроскоп, і... перевертає екран догори дриґом в будь-якому положенні ноута. А я не маю рута тому що корп ноут і не секьюрно з точки зору іб. Так от я манав такі приколи.
Про підключення до рандомної периферії, котра зустрічається у контрагентів, я вже й мовчу.

Відправлено через 4 хвилини 34 секунди:
Мене лінукс, та і взагалі більшість опенсорсу, почало дратувати коли я з ним почав стикатись не на як прошивка до телека, а по роботі. Куди не плюнь - все через сраку зроблено, от буквально все.
Z440_User
Member

Повідомлення

Scoffer, в контексті всяких корпоративних штук і рандомної переферії офісної інфраструктури - воно мабуть може насипати проблем.
А якщо мова про домашнє кіно-музика-ігри-вебсерфінг, то взагалі не бачу проблем... Раз налаштував все що тобі треба і користуйся собі.

Відправлено через 5 хвилин 35 секунд:
На роботі у мене, якщо що, Він10 :gigi: .
А з ПЗ: word, excel, SOLIDWORKS, Kompas 3D, finereader, paint.net. Всяке для читання pdf, djvu, тотал, рар і таке інше невеличке - не рахую.
dead_rat
Member

Повідомлення

l-m: 02.12.2025 14:30 Почитав про ці нові рівні доступів для ШІ-агентів, та вже бачу наступний крок — над ШІ-агентами поставлять ШІ-наглядачів, а важливі дані будуть захищати ШІ-охоронці. А всім цим буде командувати ШІ-менеджер. Над яким буде ШІ-директор.
Ти забув здоровенний Датацентр та два ядерних реактора, щоб все це якось крутилося :up:
Tetronga
Member

Повідомлення

Gelonyrum: 02.12.2025 19:01
Tetronga: 02.12.2025 18:02

10? З часів 8, тоді були перші зачатки анальної телеметрії.
В 8.х достатньо було не встановлювати оновлення з телеметрією (списки є всюди і досі)
В 10 телеметрія була вже в ядрі самої системи + оновлення обирати ти не можеш.

Єдине хіба що ти за телеметрію маєш на увазі синхронізацію з сервісами Майкрософт, які за часів 8 і з'явились? Ну таке, то корисні фічі були. Їх не нав'язували як це з 10 відбулось
yuriy_dd
Member

Повідомлення

нічого кращого і стабільнішого за Він 7 майкрософт не випускала
Відповісти