Valve представила автономну VR-гарнітуру Steam Frame

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Enjthesilence
Member

Повідомлення

erazel: 13.11.2025 13:27
Lekrs: 13.11.2025 11:55 Цікаво, претендент на заміну квеста
Ну побачимо, якоїсь надмірної переваги я не побачив. А от те що це Вальв то так. Може буде супутня периферія цікава, та й можливість тіснішої інтеграції з стімом.
Ну і плюс що конкуренція це завжди добре. Квест4 якщо буде найближчим часом то вже муситимуть вліпити нормальні 4К камери і побільше, а не дві FHD. І ціна муситиме бути конкуретноспроможною.
а ця система, яка відстежує напрямок зору і в тих місцях покращує якість зображення - є в аналогах? звучить прям круто, що я аж задумався вперше у житті спробувати окулярки
mult
Member

Повідомлення

Хай вже випускають свою steamos на ПК, щоб тим хто тільки грає в ігри, можна було поставити її замість віндовс :)
erazel
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 13.11.2025 14:03 а ця система, яка відстежує напрямок зору і в тих місцях покращує якість зображення - є в аналогах? звучить прям круто, що я аж задумався вперше у житті спробувати окулярки
Квест ПРО має. Але він коштує 1500 баксів. І хто сказав що вона покращує? Вона ПОГІРШУЄ, в тих місцях куди ви не дивитесь :gigi: .
Мені й без неї в 3 квесті з ПК достатньо якості. А якщо гра динамічна і класна то й стенделон ігри на гарнітурі не залишають часу на розглядання деталей.
Vpupkin
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 13.11.2025 14:03звучить прям круто, що я аж задумався вперше у житті спробувати окулярки
Іграшка на 2-3 тижні, хоча дехто юзає постійно, але я таких не бачив, всі бавляться і продають бо просто валяється без діла.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

erazel: 13.11.2025 17:54
Enjthesilence: 13.11.2025 14:03 а ця система, яка відстежує напрямок зору і в тих місцях покращує якість зображення - є в аналогах? звучить прям круто, що я аж задумався вперше у житті спробувати окулярки
Квест ПРО має. Але він коштує 1500 баксів. І хто сказав що вона покращує? Вона ПОГІРШУЄ, в тих місцях куди ви не дивитесь :gigi: .
Мені й без неї в 3 квесті з ПК достатньо якості. А якщо гра динамічна і класна то й стенделон ігри на гарнітурі не залишають часу на розглядання деталей.
Воно саме покращує, сказали інженери велв. Ну кого оглядів не дивився, ніхто не може помітити як воно працює, це добре. Воно покращує, куди дивляться очі, а все не у фокусі навпаки
Serg IX
Member

Повідомлення

баксів за 800 можна брати
erazel
Member

Повідомлення

Vpupkin: 13.11.2025 17:58 Іграшка на 2-3 тижні, хоча дехто юзає постійно, але я таких не бачив, всі бавляться і продають бо просто валяється без діла.
А її прямо постійно треба використовувати чи що? Хочеться то використовуєш, не хочеться то не використовуєш. Але знаєш що в разі чого зможеш побавитися. Це як ще одна ігрова платформа вдома. Ніхто ж не продає консоль бо ПК має. В часи блекаутів теж цікаво, дивишся собі на великому екрані кіно, а не зиркаєш в відносно невеликий телефон. Це звичайна хороша утилітарна річ. Не обовязково її використовувати щодня. Ви ж дружину не виганяється бо у вас вже секс не 2 рази на день :-P
Tiufin
Member

Повідомлення

Та ну, фігню якусь зробили. Нічого нового навіть порівняно із 2-річним quest 3 за 500 баксів. Проте quest - це багатофункціональний девайс не лише для ігор, на відміну від цього шолому.
Хіба що фіча "Foveated Streaming" може бути чимось цікава, але це дуже не точно.
Загалом, шкода... Я очікував від нового стімівського шолому щось набагато цікавіше, ніж оце от в анонсі.

Відправлено через 2 хвилини 6 секунд:
hohlid19: 12.11.2025 22:26
Demedik: 12.11.2025 22:08 Точно буду брать. Я на Окулусе играл через линк, т.е. большинство моих ВР игр как раз в Стиме. В общем жду. Если цена не будет как у Яблока и будет ближе к Окулусу - то вообще огонь.
Цена будет ближе к релизной цене окулус про, если не выше. Никто такую имбу в плане железа не будет продавать за цену 3 квеста
А що там за імба? Лінзи та дисплей такі ж, як і в квеста. А це найголовніше для ВР. Чіп може потужніший, але все одно нормальні ігри самостійно не потягне.

Відправлено через 2 хвилини 8 секунд:
brozzy: 12.11.2025 23:24 Взагалі це може бути і норм ідея, бо навіщо пхати у маленький корпус потужний мобільний проц дорогий і думати про акум, якщо можно відносно дешевий системник поставити поряд і зробити стрімінг бездротовий на vr-гарнітуру на базі відносно простого заліза. :rotate:
Мета не зможе конкурувати одразу за ціною, та потужністю з ПК-залізом.
Так в меті все це можна вже давно робити
waryag
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 13.11.2025 19:01Воно саме покращує, сказали інженери велв. Ну кого оглядів не дивився, ніхто не може помітити як воно працює, це добре. Воно покращує, куди дивляться очі, а все не у фокусі навпаки
Питання точки зору :lol:
Можна задати низький загальний рівень картинки і покращувати, там, куди дивиться гравець.
А можна задати високий і погіршувати всюди, куди він НЕ дивиться.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

waryag: 14.11.2025 10:31
Enjthesilence: 13.11.2025 19:01Воно саме покращує, сказали інженери велв. Ну кого оглядів не дивився, ніхто не може помітити як воно працює, це добре. Воно покращує, куди дивляться очі, а все не у фокусі навпаки
Питання точки зору :lol:
Можна задати низький загальний рівень картинки і покращувати, там, куди дивиться гравець.
А можна задати високий і погіршувати всюди, куди він НЕ дивиться.
Неважливо, як воно виглядатиме не у фокусі, головне що все добре, куди спрямовані очі.
Demedik
Member

Повідомлення

Это не совсем улучшение. Для начала, что есть похожее на рынке - это у Сони их ВР2. Ключевое отличие - у Сони они за счет этого уменьшают нагрузку на граф. процессор, в случае Валв - это уменьшает объем потока на шлем. Т.е. рендеринг происходит все также. Это дает меньшую латентность передачи данных и лучше отклик. В теории могут сделать АПИ для аналога технологии Сони(им тоже в целом будет выгодно это, т.к. больше шансов что технология войдет в стандарт, что в свою очередь даст больше игр с такой фичей которые будут в том числе и на ПС), но тут вопрос как все перекрыто патентами и пойдут ли они на встречу.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Demedik: 14.11.2025 15:16
Это не совсем улучшение. Для начала, что есть похожее на рынке - это у Сони их ВР2. Ключевое отличие - у Сони они за счет этого уменьшают нагрузку на граф. процессор, в случае Валв - это уменьшает объем потока на шлем. Т.е. рендеринг происходит все также. Это дает меньшую латентность передачи данных и лучше отклик. В теории могут сделать АПИ для аналога технологии Сони(им тоже в целом будет выгодно это, т.к. больше шансов что технология войдет в стандарт, что в свою очередь даст больше игр с такой фичей которые будут в том числе и на ПС), но тут вопрос как все перекрыто патентами и пойдут ли они на встречу.
Зрозумів, дякую що пояснив) хех, ну це вже звучить не так круто
спойлер
Фовеальне транслювання — це нова функція, яка оптимізує деталізацію в місці, куди направлений погляд, і зазвичай забезпечує більш ніж у 10 разів кращу якість зображення та ефективнішу пропускну здатність. Ми досягаємо цього, використовуючи дані відстеження рухів очей із низькою затримкою і спрямовуючи пікселі з найвищою якістю лише в область вашого погляду. Усе це відбувається непомітно для вас і працює з кожною грою у вашій бібліотеці Steam.[/spoiler
Melofon
Member

Повідомлення

Почему проц устаревший а не снап 8 элит ген 5 например? это же дало бы намного больше производительности и по ядрам и по графике, а лучше вообще дименсити 9500 у которого графика чувствительно мощнее в терафлопсах - 3600 попугаев против 5271 у дименсити 9500!
Відповісти