а ця система, яка відстежує напрямок зору і в тих місцях покращує якість зображення - є в аналогах? звучить прям круто, що я аж задумався вперше у житті спробувати окуляркиerazel: ↑ 13.11.2025 13:27Ну побачимо, якоїсь надмірної переваги я не побачив. А от те що це Вальв то так. Може буде супутня периферія цікава, та й можливість тіснішої інтеграції з стімом.Lekrs: ↑ 13.11.2025 11:55 Цікаво, претендент на заміну квеста
Ну і плюс що конкуренція це завжди добре. Квест4 якщо буде найближчим часом то вже муситимуть вліпити нормальні 4К камери і побільше, а не дві FHD. І ціна муситиме бути конкуретноспроможною.
Новини
Останні статті і огляди
Valve представила автономну VR-гарнітуру Steam Frame
-
Enjthesilence
Member
-
mult
Member
Хай вже випускають свою steamos на ПК, щоб тим хто тільки грає в ігри, можна було поставити її замість віндовс 
-
erazel
Member
Квест ПРО має. Але він коштує 1500 баксів. І хто сказав що вона покращує? Вона ПОГІРШУЄ, в тих місцях куди ви не дивитесьEnjthesilence: ↑ 13.11.2025 14:03 а ця система, яка відстежує напрямок зору і в тих місцях покращує якість зображення - є в аналогах? звучить прям круто, що я аж задумався вперше у житті спробувати окулярки
Мені й без неї в 3 квесті з ПК достатньо якості. А якщо гра динамічна і класна то й стенделон ігри на гарнітурі не залишають часу на розглядання деталей.
-
Vpupkin
Member
Іграшка на 2-3 тижні, хоча дехто юзає постійно, але я таких не бачив, всі бавляться і продають бо просто валяється без діла.Enjthesilence: ↑ 13.11.2025 14:03звучить прям круто, що я аж задумався вперше у житті спробувати окулярки
-
Enjthesilence
Member
Воно саме покращує, сказали інженери велв. Ну кого оглядів не дивився, ніхто не може помітити як воно працює, це добре. Воно покращує, куди дивляться очі, а все не у фокусі навпакиerazel: ↑ 13.11.2025 17:54Квест ПРО має. Але він коштує 1500 баксів. І хто сказав що вона покращує? Вона ПОГІРШУЄ, в тих місцях куди ви не дивитесьEnjthesilence: ↑ 13.11.2025 14:03 а ця система, яка відстежує напрямок зору і в тих місцях покращує якість зображення - є в аналогах? звучить прям круто, що я аж задумався вперше у житті спробувати окулярки.
Мені й без неї в 3 квесті з ПК достатньо якості. А якщо гра динамічна і класна то й стенделон ігри на гарнітурі не залишають часу на розглядання деталей.
-
Serg IX
Member
баксів за 800 можна брати
-
erazel
Member
А її прямо постійно треба використовувати чи що? Хочеться то використовуєш, не хочеться то не використовуєш. Але знаєш що в разі чого зможеш побавитися. Це як ще одна ігрова платформа вдома. Ніхто ж не продає консоль бо ПК має. В часи блекаутів теж цікаво, дивишся собі на великому екрані кіно, а не зиркаєш в відносно невеликий телефон. Це звичайна хороша утилітарна річ. Не обовязково її використовувати щодня. Ви ж дружину не виганяється бо у вас вже секс не 2 рази на деньVpupkin: ↑ 13.11.2025 17:58 Іграшка на 2-3 тижні, хоча дехто юзає постійно, але я таких не бачив, всі бавляться і продають бо просто валяється без діла.
-
Tiufin
Member
Та ну, фігню якусь зробили. Нічого нового навіть порівняно із 2-річним quest 3 за 500 баксів. Проте quest - це багатофункціональний девайс не лише для ігор, на відміну від цього шолому.bigmonstr666: ↑ 12.11.2025 21:58 Предлагаю обсудить Valve представила автономну VR-гарнітуру Steam Frame
чекаємо ціни![]()
![]()
Хіба що фіча "Foveated Streaming" може бути чимось цікава, але це дуже не точно.
Загалом, шкода... Я очікував від нового стімівського шолому щось набагато цікавіше, ніж оце от в анонсі.
Відправлено через 2 хвилини 6 секунд:
А що там за імба? Лінзи та дисплей такі ж, як і в квеста. А це найголовніше для ВР. Чіп може потужніший, але все одно нормальні ігри самостійно не потягне.hohlid19: ↑ 12.11.2025 22:26Цена будет ближе к релизной цене окулус про, если не выше. Никто такую имбу в плане железа не будет продавать за цену 3 квестаDemedik: ↑ 12.11.2025 22:08 Точно буду брать. Я на Окулусе играл через линк, т.е. большинство моих ВР игр как раз в Стиме. В общем жду. Если цена не будет как у Яблока и будет ближе к Окулусу - то вообще огонь.
Відправлено через 2 хвилини 8 секунд:
Так в меті все це можна вже давно робитиbrozzy: ↑ 12.11.2025 23:24 Взагалі це може бути і норм ідея, бо навіщо пхати у маленький корпус потужний мобільний проц дорогий і думати про акум, якщо можно відносно дешевий системник поставити поряд і зробити стрімінг бездротовий на vr-гарнітуру на базі відносно простого заліза.
Мета не зможе конкурувати одразу за ціною, та потужністю з ПК-залізом.
-
waryag
Member
Питання точки зоруEnjthesilence: ↑ 13.11.2025 19:01Воно саме покращує, сказали інженери велв. Ну кого оглядів не дивився, ніхто не може помітити як воно працює, це добре. Воно покращує, куди дивляться очі, а все не у фокусі навпаки
Можна задати низький загальний рівень картинки і покращувати, там, куди дивиться гравець.
А можна задати високий і погіршувати всюди, куди він НЕ дивиться.
-
Enjthesilence
Member
Неважливо, як воно виглядатиме не у фокусі, головне що все добре, куди спрямовані очі.waryag: ↑ 14.11.2025 10:31Питання точки зоруEnjthesilence: ↑ 13.11.2025 19:01Воно саме покращує, сказали інженери велв. Ну кого оглядів не дивився, ніхто не може помітити як воно працює, це добре. Воно покращує, куди дивляться очі, а все не у фокусі навпаки![]()
Можна задати низький загальний рівень картинки і покращувати, там, куди дивиться гравець.
А можна задати високий і погіршувати всюди, куди він НЕ дивиться.
-
Demedik
Member
Это не совсем улучшение. Для начала, что есть похожее на рынке - это у Сони их ВР2. Ключевое отличие - у Сони они за счет этого уменьшают нагрузку на граф. процессор, в случае Валв - это уменьшает объем потока на шлем. Т.е. рендеринг происходит все также. Это дает меньшую латентность передачи данных и лучше отклик. В теории могут сделать АПИ для аналога технологии Сони(им тоже в целом будет выгодно это, т.к. больше шансов что технология войдет в стандарт, что в свою очередь даст больше игр с такой фичей которые будут в том числе и на ПС), но тут вопрос как все перекрыто патентами и пойдут ли они на встречу.Enjthesilence: ↑ 13.11.2025 14:03 а ця система, яка відстежує напрямок зору і в тих місцях покращує якість зображення - є в аналогах? звучить прям круто, що я аж задумався вперше у житті спробувати окулярки
-
Enjthesilence
Member
Зрозумів, дякую що пояснив) хех, ну це вже звучить не так крутоDemedik: ↑ 14.11.2025 15:16Это не совсем улучшение. Для начала, что есть похожее на рынке - это у Сони их ВР2. Ключевое отличие - у Сони они за счет этого уменьшают нагрузку на граф. процессор, в случае Валв - это уменьшает объем потока на шлем. Т.е. рендеринг происходит все также. Это дает меньшую латентность передачи данных и лучше отклик. В теории могут сделать АПИ для аналога технологии Сони(им тоже в целом будет выгодно это, т.к. больше шансов что технология войдет в стандарт, что в свою очередь даст больше игр с такой фичей которые будут в том числе и на ПС), но тут вопрос как все перекрыто патентами и пойдут ли они на встречу.Enjthesilence: ↑ 13.11.2025 14:03 а ця система, яка відстежує напрямок зору і в тих місцях покращує якість зображення - є в аналогах? звучить прям круто, що я аж задумався вперше у житті спробувати окулярки
- спойлер
- Фовеальне транслювання — це нова функція, яка оптимізує деталізацію в місці, куди направлений погляд, і зазвичай забезпечує більш ніж у 10 разів кращу якість зображення та ефективнішу пропускну здатність. Ми досягаємо цього, використовуючи дані відстеження рухів очей із низькою затримкою і спрямовуючи пікселі з найвищою якістю лише в область вашого погляду. Усе це відбувається непомітно для вас і працює з кожною грою у вашій бібліотеці Steam.[/spoiler
-
Melofon
Member
Почему проц устаревший а не снап 8 элит ген 5 например? это же дало бы намного больше производительности и по ядрам и по графике, а лучше вообще дименсити 9500 у которого графика чувствительно мощнее в терафлопсах - 3600 попугаев против 5271 у дименсити 9500!