Кінець ери Asetek: закінчився термін дії патенту на вбудовану у водоблок помпу

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

daesz: 07.05.2025 22:52 Які відношення мають МОЇ температури до вашої заяви про те, що кастом в рази кращий за АІО.
Бо в мене є і топовий AIR (NH-D15, якого топові AIO обходять не в рази), і custom, який обходить мій же топовий AIR на багато разів
daesz: 07.05.2025 22:52 Давай краще так, ти покажеш нам температури з 250Вт тепла на свому горе кастомі і ми їх порівняємо на 360тому акртику
Власних тестів немає, тож посалаємось на інтернети?
250W це для (мого власного) 14900K взагалі ні про що B-)
Вложения
PP.png
daesz
Member

dext: 07.05.2025 23:25 250W це для (мого власного) 14900K взагалі ні про що B-)
65*С проти 87*С на трубі, "в рази" :gigi: Десь так в 1.25 рази :lol:
Ще й для чогось притягнув повітря знову в розмову, але я підіграю :
dext: 07.05.2025 23:25 Бо в мене є і топовий AIR (NH-D15, якого топові AIO обходять не в рази), і custom, який обходить мій же топовий AIR на багато разів
спойлер
Изображение
На багато разів : 65*100/94=1.31 раза :lol:
dext: 07.05.2025 23:25 Власних тестів немає, тож посалаємось на інтернети?
А що потрібно володіти жигулем, щоб дійти до висновку що беха таки краща.

Питання риторичне, я вже зрозумів, що нема з ким розмову вести ;)
І до слова - я не кажу, що кастом це погано, але вони навіть НЕ в 1.5 рази краще за топове повітря. Але є ж такі люди які приходять в тему АІО і говорять який кастомний незамінимий. А ще в тему вінди і розказують там який лінукс топ.
Последний раз редактировалось daesz 07.05.2025 23:37, всего редактировалось 1 раз.
Ray2000gt
Advanced Member

Scoffer: 07.05.2025 18:41 В чому була проблема запхнути помпу в радіатор?
EK Predator, EK Phoenix. Але там оверпрайс лютий був.
У Swiftech (чи Koolance?) був радік із DDC.
Не розумію, чому також заглохла ідея з нормальними водоблоками з DDC. Сам таким користуюсь і дуже задоволений. По суті самозбірна АІО з продуктивністю і гнучкістю кастома. Трохи погратись із заправкою (за відсутності резервуара) і на тому все.
dext
Member

daesz: 07.05.2025 23:33 65*С проти 87*С на трубі, "в рази" :gigi:
Саме так, бо залежніть логариімічна і при +280W, де в мене буде <70 - ця AIO просто вийде в тротлінг, просто через мізерний потік рідини B-)
daesz: 07.05.2025 23:33 А що потрібно володіти жигулем
Вочевидь, що для того, щоб знати що таке лайно (жигуль) - не потрібно їсти лайно (мати жигуль), але для того, щоб порівнювати з кастомом - потрібно мати кастом, аналогія достатньо зрозуміла?

Помпи кастома в рази потужніші за будь-яку AIO, радіаторів на кастом можна начепите в рази більше, ніж на будь-яку AIO, рідини в кастомних контурах в рази-порядки більше, ніж в AIO (особисто в мене >1.5L тож ємність контура величезна і темрература де-факто регулюється обертами помпи, а не вентиляторів, реально ~0db) - це просто знущання, а не порівняння B-)
Последний раз редактировалось dext 07.05.2025 23:51, всего редактировалось 1 раз.
daesz
Member

І після всіх цих "в рази" - перевага в 20 градусів (1.25 рази) :gigi:

Ладно пішов я працювати, важко вести діалог з людиною, яка незнає значень слів. Ну чи намагається тролити.
Последний раз редактировалось daesz 07.05.2025 23:55, всего редактировалось 1 раз.
dext
Member

daesz: 07.05.2025 23:51 І після всіх цих "в рази" - перевага в 20 градусів (1.25 рази) :gigi:
Температури / ватти і навіть оберти вентиляторів я навів - надайте ваші, для порівняння B-)
daesz
Member

dext: 07.05.2025 23:54
daesz: 07.05.2025 23:51 І після всіх цих "в рази" - перевага в 20 градусів (1.25 рази) :gigi:
Температури / ватти і навіть оберти вентиляторів я навів - надайте ваші, для порівняння B-)
https://hwbusters.com/cooling/arctic-li ... -review/7/
спойлер
Изображение
Изображение
У сайбернетиків - 360 Вт / 86*С / менше 1к обертів ;)
dext
Member

- це не особисто ваші результати
- немає порівняння з кастомом (і тим більше - noise-normalized, де будь що програє кастомам чи не на порядки)
- особисто в мене різниця між nh-d15 та кастомом на 250+W складає 40 (СОРОК) градусів, тож прогнозована різниця між цією AIO буде складати як мінімум 30 градусів
тобто якщо дивитись саме на delta-ambient (а не як ви від 0 що є дурина) - все і виходить в рази
Ну і чекаю саме ваших результатів (скрін hwinfo64, будь лакска), щоб порівняти perf/noise B-)
Последний раз редактировалось dext 08.05.2025 00:12, всего редактировалось 1 раз.
Alligator
Member

Robostyle: 07.05.2025 21:36maksim2020
Потому что она жрет 300Вт? Даже обычной 5070 вода нужна - 1080Ти отлично себе под водой жила, аппетиты 1в1
Може я просто не в курсі, у мене, що зараз відяха жере 420W та почуває себе добре, що була вами озвучена 1080Ти у турбованій версії і теж себе добре почувала, нащо та вода? :spy:
dext
Member

daesz: 07.05.2025 23:57 У сайбернетиків - 360 Вт / 86*С / менше 1к обертів ;)
Ця залежність, знову таки, не є лінійною: якщо у вас один 360мм радіатор то кулери повиннні працювати на (умовних) 1200 обертах, якщо у вас кастом 2x360 то це 700-800 обертів (мінус це кількість пилу, що засмоктується в корпус, плюс це 2x теплоємність контуру для буст-навантажень - що дає ще мінус 10 градусів до макс. hotspot температур), тож AIO немає жодних об'єктивних переваг, окрім дешевше та "вставив і забув на ~1-2 роки, а потім викинув"
daesz
Member

dext: 08.05.2025 00:11 - це не особисто ваші результати
:lol: :lol:
dext: 08.05.2025 00:11 - немає порівняння з кастомом (і тим більше - noise-normalized, де будь що програє кастомам чи не на порядки)
У нас є твої, чи з ними щось не так і їх неможливо порівняти?
dext: 08.05.2025 00:33 Ця залежність, знову таки, не є лінійною: якщо у вас один 360мм радіатор то кулери повиннні працювати на (умовних) 1200 обертах
Там тести нормалізовані по шуму :facepalm: І як вже ти добре підмітив : шум - це логарифмічна величина і 3 дбА можуть відчуватись як в двічі більший шум. А ще прямої залежності обертів від шуму на різних вентиляторах немає.
dext: 08.05.2025 00:11 Ну і чекаю саме ваших результатів (скрін hwinfo64, будь лакска), щоб порівняти perf/noise B-)
А я чекаю на саме ваші результати арктика ііі 360.
Бачиш? Я також вмію ;)

Чомусь згадалось..
спойлер
Навіщо я продовжую тратити свій час на цей діалог із явним трольом незнаю..
WakeMe
Member

daesz: 07.05.2025 23:57
dext: 07.05.2025 23:54 Температури / ватти і навіть оберти вентиляторів я навів - надайте ваші, для порівняння B-)
спойлер
Изображение
Изображение
Тільки ти забув додати ще один скрін, за яких умов воно працює :)
спойлер
Изображение
dext
Member

daesz: 08.05.2025 00:54 У нас є твої, чи з ними щось не так і їх неможливо порівняти?
З чим? Там немає жодних відсилок до кастомів, які в рази продуктиівніші, а власні результати ви вочевидь ніколи не надасте, з репутаційних міркувань :laugh:
daesz: 08.05.2025 00:54 Там тести нормалізовані по шуму
См. вище: там немає результатів кастомів (з очевидними обертами <700 і наднизьким рівнем шуму), тож воно ні про що, така собі спец. олімпіада серед шанувальників жигулів :gigi:
daesz: 08.05.2025 00:54 А я чекаю на саме ваші результати арктика ііі 360.
В мене є результати мого D15, якого арктик випереджає менш ніж на 10 градусів, якого (D15) мій же кастом випереджає на 40 (СОРОК) градусів при меншому рівні шуму - чи доводить це, що кастом в рази кращий за арктик? Питання риторичне, хоча для шанувальників жигулів не дуже однозначне B-)
daesz
Member

WakeMe: 08.05.2025 01:08
daesz: 07.05.2025 23:57
спойлер
Изображение
Изображение
Тільки ти забув додати ще один скрін, за яких умов воно працює :)
спойлер
Изображение
Тільки у пана вище 240 Вт, а не 360 ;)
+
daesz: 07.05.2025 22:52
спойлер
А можна ще й так
https://pausehardware.com/test-aio-arct ... r-iii-420/
спойлер
Изображение
Ну або так - 5.2 / 69.5*С / 1450 пропелери / 3.3к помпа
https://www.kitguru.net/components/cool ... -review/2/
Упс, всього то 4.5 градуси кастому програла :eek:

Далі
dext: 08.05.2025 01:12 В мене є результати мого D15, якого арктик випереджає менш ніж на 10 градусів, якого (D15) мій же кастом випереджає на 40 (СОРОК) градусів при меншому рівні шуму - чи доводить це, що кастом в рази кращий за арктик? Питання риторичне, хоча для шанувальників жигулів не дуже однозначне B-)
В рази - це метрична величина, її можна поміняри і порівнянти. В мене є результати артика 360того з інтернету з 87*С і твого кастома - 65*С.
Методом простого арифметичного образунку ми маємо : 65*100/87=74.7% або ж на 25% гірше. Щоб було в рази потрібно щоб було на 100% гірше, бо це буде якраз в ДВА рази. Для простоти, мб ти якийсь гуманітарій і не можеш зрозуміти : 4 яблука це в 2 рази більше ніж 2, де 2 яблука - це 100%, а 4 - 200%.
Між кастомом та арктиком немає в рази, є на 25% гірше або ж в 1.25 рази.
dext: 08.05.2025 01:12 а власні результати ви вочевидь ніколи не надасте, з репутаційних міркувань :laugh:
А власні результати арктика ти вочевидь ніколи не надаш, з репутаційних міркувань :laugh:
Я теж так вмію.
І перепрошую що не на ви, бо на ви - це коли з повагою, а яка може бути повага до когось, хто дурницю ляпнув і після того вже другу сторінку друником прикидується. Хоча я вже починаю схилятись до думки, що не прикидується.

В любому випадку, останній коментар в твою сторону. Ти здається не в змозі аналізувати та порівнювати в межах простих чисел, а ці потуги було смішно читати тільки перші декілька разів.
AntonyKandaurov
Member

Все дуже просто, власник кастома дивиться на власника AIO як на жалюгідного жебрака, а власник AIO вважає "кастомозбирача" ідіотом який вкидає купу грошей заради переваги в декілька градусів. А істина вона десь посередині.
dext
Member

daesz: 08.05.2025 01:56 В рази - це метрична величина, її можна поміняри і порівнянти. В мене є результати артика 360того з інтернету з 87*С і твого кастома - 65*С.
Методом простого арифметичного образунку ми маємо : 65*100/87=74.7% або ж на 25% гірше. Щоб було в рази потрібно щоб було на 100% гірше, бо це буде якраз в ДВА рази. Для простоти, мб ти якийсь гуманітарій і не можеш зрозуміти : 4 яблука це в 2 рази більше ніж 2, де 2 яблука - це 100%, а 4 - 200%.
Ну, по-перше, рази це не "метрична" величина :gigi:
По-друге, там не пікові температури, а в мене вказані саме пікові, середні в районі 60 чи нижче, але то таке, поміряти важко
По-третє, міряти від 0, а не delta-ambient це дурина, тож якщо міряти саме дельту (бо тільки гуманітарії розраховують/ділять щось від 0 цельсія, всі нормальні оглядачі як от GN вже давно вказують саме delta) і враховувати, що кожні -10 вимагають не-лінійного збільшення продуктивності (обертів вентиляторів, рівень шуму) після 250W - як раз и вийде в ті самі "метричні рази" :gigi:
daesz: 08.05.2025 01:56 А власні результати арктика ти вочевидь ніколи не надаш, з репутаційних міркувань :laugh:
Звичайно: "я ж нє лох" навіщо мені купувати зайву річ? :shuffle: В мене особисто є дві опорні точки d15+кастом, через які я можу розрахувати де воно буде, плюс d15 (придбаний у 2014) + кастом (придбаний у 2020+) завжди будуть актуальними на відміну від будь-якого одноразового AIO з купою обмежень і потенційних дефектів.

Тож на "вставив і забув на 2-3-4 роки" воно підійде, з розрахунку на щось більше - e-waste/марнотратство

Відправлено через 2 години 22 хвилини 45 секунд:
AntonyKandaurov: 08.05.2025 08:11 Все дуже просто, власник кастома дивиться на власника AIO як на жалюгідного жебрака, а власник AIO вважає "кастомозбирача" ідіотом який вкидає купу грошей заради переваги в декілька градусів. А істина вона десь посередині.
- жебраки/ідіоти це вже ваші категорії, я веду розмову виключно про макс.ефективність СО, де у кастомів не було і не буде альтернатив
- на високих tdp це не кілька градусів, а легко пару десятків градусів, де AIO в тротлінг виходить, маючи на порядок (10+db) вищий рівень шуму B-)
- на низьких tdp (1-2 ядра) саме через більшу швидкість потоку + масу водоблоку температури також будуть нижчими, це проста фізика
Green4
Member

Патентный тролль по определению это тот, кто патентует технологию, не даёт её использовать другим бесплатно, но при этом и сам ею не пользуется. Asetek же реальный производитель систем СЖО, реально использует свои патенты в своих же продуктах. Защищать свою интеллектуальную собственность и собственный бизнес это абсолютно нормально в конкурентном мире. Собственно, именно для этого патентная система и создавалась. Называть их патентным троллем неправильно и противоречит здравому смыслу.
saren
Member

Ладно пішов я працювати, важко вести діалог з людиною, яка незнає значень слів. Ну чи намагається тролити.
ты дурачек, или прикидываешься? я прекрасно помню времена. когда ради 3-4* мы шлифовали на зеркале, притирочной пастой. кривые, горбатые днища кулеров. термалрайта в частности.
,
MSiAventador
Member

Перепис дартаньянів-кастомщиків в чаті офіційно відкрито. :gigi:
Alligator
Member

daesz: 08.05.2025 01:56В рази - це метрична величина, її можна поміняри і порівнянти. В мене є результати артика 360того з інтернету з 87*С і твого кастома - 65*С.
Эм. А з якого переляку ви взяли 0 градусів за точку відліку? Давайте від -273 °C ще порахуємо. :gigi:

Давайте як для діточок у третьому класі.
У кімнаті 30 градусів.
При охолодженні типу 1 процесор показує 40 градусів.
При охолодженні типу 2 процесор показує 60 градусів.
Т.е. у першому випадку процесор нагрівся на 10 градусів, та у другому випадку на 30 градусів.
Відповідь: охолодження типу 1 краще у ТРИ рази, а НЕ 40*100/60=67% або 37% гірше. :laugh:

І це все повна дурість, бо тут потрібна не математика, а фізика, по-перше при малих температурах процесор буде буститись та провокувати більше виділення температури потребуючи більшого охолодження, по-друге витрати на охолодження не арифметичні, а геометричні. Якщо для зниження температури з 40 до 36 потрібно прикласти процесор до дупи, то з 70 до 35 градусів треба вже постаратися. :rotate:
Ответить