Google платить ШІ-фахівцям, щоб вони нічого не робили після звільнення

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
dead_rat
Member

Повідомлення

VolandInferno
Контракт не може протирічити законодавству, тож якщо non-compete відмінили, то можно плюнути і розтерти.
Але перед цим проконсультуватися з адвокатом :laugh:
Ostin
Member

Повідомлення

А в Україні такі обмеження законні? Типу ти в нас чогось навчився, то ми забороняємо тобі років 5 влаштовуватись до конкурентів, де ти зможеш застосовувати набуті знання. Це взагалі законно в нас?
Я маю на увазі після того, як ти кілька років тому якусь таку фігню підписав, коли на роботу влаштовувався :D
VolandInferno
Member

Повідомлення

dead_rat: 09.04.2025 20:54VolandInferno
Контракт не може протирічити законодавству, тож якщо non-compete відмінили, то можно плюнути і розтерти.
Але перед цим проконсультуватися з адвокатом
У китайців своє королівство. Я, чесно кажучи, не знаю чи вони підпорядковуються правилам FTC. Тут не знаю.
Alligator
Member

Повідомлення

VolandInferno: 09.04.2025 20:14
JKrl: 09.04.2025 20:12Нон-компіт відмінили вже пару років як.
Взагалі, чи ви в Гуглі працюєте?)
Бо я ось вчора перепідсував річний комплаєнс, мені не те що заборонено влаштовуватись до конкурентів після звільнення 24 місяці. Заборонено навіть щоб члени родини чи чоловік/дружина працювали у конкурентів. Або звільнення.
я бачив шикарний рядок "5 років заборонено казати погане про компанію після звільнення" :lol:
Це напевне декілька пунктів Закону України про свободу слова й т.д. порушили. :rotate:
JKrl
Member

Повідомлення

VolandInferno: 09.04.2025 20:14
JKrl: 09.04.2025 20:12Нон-компіт відмінили вже пару років як.
Взагалі, чи ви в Гуглі працюєте?)
Бо я ось вчора перепідсував річний комплаєнс, мені не те що заборонено влаштовуватись до конкурентів після звільнення 24 місяці. Заборонено навіть щоб члени родини чи чоловік/дружина працювали у конкурентів. Або звільнення.
AB 1076
VolandInferno
Member

Повідомлення

JKrl
НФ 2317
demguf13
Member

Повідомлення

"конкурентну перевагу" гугла??Насмішили)
Скільки разів не тестував складними промптами з написанням коду,то gemini був далеко позаду більшості мовних моделей,а з gpt "навіть поруч не валявся"))
Єдиною його перевагою був прямий доступ до інтернету,але й те він часто запорював)Навіть на прості запити типу аналізу ціни конкретного товару в різних країнах, відповідав тупими порадами типу "сам погугли"))
До прикладу,grok на аналогічний запит створював список середніх цін в декількох найбільших країнах кожного континенту(бо я не вказував країн),на час його останнього доступу до інтернету,а потім - увага!..прораховував динаміку зміни ціни за останні місяці та накладав цю динаміку на час який пройшов до дня запиту :eek:
Відповісти