Огляд та тестування процесора AMD Ryzen 9 9900X для платформи Socket AM5

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

erkins007
Виходить, натив продовжує існувати :dontknow:

сам власник 4К монітора, розумію про що ви
mult
Member

man1242
Якщо вибирати між 7000 і 9000 то як на мене 9000 краща тим що там все ж трохи допилили процесори.
А ще саме головне у 9000 вроді як кращі температури в іграх проти 7000.
Про температури краще додатково погуглити.
Я собі брав 9700х виходячи суто з більш допиленого проца, хоча кажуть що це мало на що впливає, але тим не менш :)
В мене він працює під noctua nh-u14s, температури чудові.
FastBullet
Member

erkins007: 15.03.2025 11:09
FastBullet: 15.03.2025 10:49карта которая выдает 24 кадра - стоит 70 баксов
Найди мне карту, которая в нативе в вуконге с теми настройками что на скрине выдает 24кадра я ее с удовольствием куплю за 70 баксов.
П.с. если мне не изменяет память даже 3050 стоит втрое дороже, так что ты как всегда несёшь бред.

Denvys5
Все будет мыло если ставить 1080р и режим производительности. 4к/качество давно проблем не имеет.
ахахахахахахахахахах)) таким как ты надо по 300к продавать)) а лучше по 1 млн :lol: :lol: :lol: :lol:
yuriy_dd
Member

маю АМ4 + 128 Гб. Хочу більше оперативи та потужніший проц
Бачу що АМ5 + 192 Гб - є проблеми - частота дуже просідає, а 256 Гб ще не завезли
Напевне краще куплю лише 5950Х
FastBullet
Member

FastBullet: 15.03.2025 10:49карта которая выдает 24 кадра - стоит 70 баксов
Найди мне карту, которая в нативе в вуконге с теми настройками что на скрине выдает 24кадра я ее с удовольствием куплю за 70 баксов.
П.с. если мне не изменяет память даже 3050 стоит втрое дороже, так что ты как всегда несёшь бред.

Denvys5
Все будет мыло если ставить 1080р и режим производительности. 4к/качество давно проблем не имеет.
ну раз ті так боишься віложить результаті карті за 200к+, сделаю я єто сам) єто ж не секрет даже

Отправлено спустя 2 минуты 59 секунд:
и ты купил такую карту за просто космическую стоимость))) говрю ж цена такой карты долларов 50-70)) не больше)))
Вложения
5090.jpg
erkins007
Member

FastBullet
Ахха, а что ж другие карты обрезал, свидетель святого натива?)
Тот факт что у радеона там 10фпс тебя не смущает?) А на твоей rx580 игра и без рт столько выдаст.
Эти настройки не предназначены для натива, но что сектантам объяснять.

Ты щас очень напоминаешь гордого владельца жигулей, который рассказывает всем и каждому что Бентли гoвнo, потому что нельзя на крышу багажник поставить.
Kashtan
Member

Дякую за огляд.
Велика робота.
З нетерпінням чекаю на тести граніт рідж з Х3Д.
Але рептор приємно дивує - в усіх іграх крім однієї лідер. Колись зроблю на ньому ретросистему з ддр4. В знак поваги. З маленьким чілером.
ronemun
Advanced Member

1. в Лінпаку 12 ядер дають 1750 гфлопс проти 1610 з 16 ядер у попередній статті. При частотах (5500+5400) проти (5350+5100). При майже однаковому споживанні - 285 і 295
причина очевидна - тут память 7600 проти 6400 раніше
2. дивує мінімальне споживання CPU package power в простої - 27 Вт. Тоді як Core+SOC+Misc Power =13.9
З. таким процом не посидиш на акумуляторі.
Edelveys
Member

erkins007: 15.03.2025 18:58 FastBullet
Тот факт что у радеона там 10фпс тебя не смущает?) А на твоей rx580 игра и без рт столько выдаст.

Ты щас очень напоминаешь гордого владельца жигулей, который рассказывает всем и каждому что Бентли гoвнo, потому что нельзя на крышу багажник поставить.
Відправлено через 1 хвилину 25 секунд:
erkins007: 15.03.2025 18:58 FastBullet

Я так понимаю он обрезал вам скрин для того чтоб вьі лично увидели как куртка стрежет свою секту лохов на топ карте, которая не вьівозит даже 30 фпс... Все новьіе мьільньіе "технологии" лишь для того придумьівались чтоб прикрьіть сей присорбньій факт... Ибо еслиб карта МОГЛА! в натив, никакие дллс никому б нахрен не сдались... :gigi:
Я понимаю студенческий максималмзм когда хочется все топовое, но критическое мьішление все ж надо иметь, хоть каплю, даже зеленьім хомячкам... :mad: :-/
erkins007
Member

Edelveys: 16.03.2025 19:01но критическое мьішление все ж надо иметь, хоть каплю
Ага, поэтому нужно понимать то эксперементальных настройки с трассировкой пути не предназначене для натива изначально.
Edelveys: 16.03.2025 19:01топ карте, которая не вьівозит даже 30 фпс...
Покажите которая вывозит. У радеона там вообще 10.

Опять таки это отзыв владельца жигулей что Бугатти фигня потому что 500км/ч не может.
Майдан
Junior

980Ті
erkins007
Member

Вообще не поддерживает лучи. К чему эта клоунада? Без лучей 5090 там за сотню кадров в нативе выдает.
Майдан
Junior

erkins007: 30.03.2025 14:23
Вообще не поддерживает лучи. К чему эта клоунада? Без лучей 5090 там за сотню кадров в нативе выдает.
а ти сильно відрізниш промені і їх відсутність?
erkins007
Member

Майдан: 30.03.2025 18:03а ти сильно відрізниш промені і їх відсутність?
Естественно. Обезьянка как игра с трассировкой пути сильно преображается с лучами. Есть игры где лучи для галочки, но это не тот случай.
МОНАХ
Member

► ...Тааааак-с... Нарешті дійшли руки якось звести докупи той безлад, яким я тестував новий процесор в вересні 2025 року.

► Дякую за огляд процесора! :up: В ситуації, коли не дуже детально розбираєшся в деталях, але мусиш і хочеш сам собі зібрати "комп", такі огляди як мінімум дають напрямок для розуміння, який "камінець" тобі попався. В моєму випадку, то - взагалі довелося половину матеріалу заново вивчати і діяти майже завжди "по приборах", так як до останнього часу з багатоядерними АМД-"процами" в плані налаштування не довелося стикатися (подекуди ситуація заходила до :facepalm: -абсурду - у відповідній темі то все лежить)...

► Спочатку була задумка "прочесати" процесор по всіх "материнських" пресетах і після того починати щось крутити руками, але... виникло багато АЛЕ! :laugh: :
• Не було достатньо часу це все "вигладити" від А до Я, часто тестував все уривками і десь на 1/3 запланованих робіт зрозумів, що лазити по всіх пресетах - немає сенсу, вони зроблені досить прямолінійно, а в мене ще й була задача все під повітряне охолодження налаштувати.
• Частина бенчмарків або не встановлювалась нормально або відмовлялись працювати, то ж тестив на тому, що пішло (Cinebench R23 вдалося знайти "робочий" взагалі вже задовго після основного масиву роботи-тестування, тому і замір в таблиці тільки один).
• Насправді, замірялись і середні робочі частоти "проца", і середня температура, але в "фікс" нащось пішли тільки максимальні значення (особливо незрозуміло, нащо я їх записував, коли більшість тестів йшло з налаштуваннями по ліміту верхньої температури :banghead: ).
• Попередньо - довелося поміняти кілька наявних прошивок БІОС-а, так як загальний тест на стабільність після 20-40хв. викидав помилки - як виявилось через ЕХРО "оперативки".
• На жаль, не записав дані по температурі та напрузі "проца", коли ганяв його по стресс-тестах БЕЗ будь-яких лімітів, а не тільки в бенчмарках (там температура залітала до 94 градусів) - можливо б це було додатковою інформацією, враховуючи, що я все це припасовував до повітряного охолодження.
• Деякі набори налаштувань, як то - при яких в основі була "курва" на "-30" і на "-40" - не були зафіксовані, хоча 1-годинні стрес-тести система проходила, але було помічено незначне зниження продуктивності, що потребувало більш тонкого налаштування, а при через-раз-робочим "Ryzen Master"-ом (в половині випадків програма не виводила більшу частину показників так, що доводилося перезавантажуватись і то не завжди допомагало) важкувато було "викорчовувати" і моніторити ті чи інші показники (наприклад "материнські" пресети, щоб "танцювати" вже від них).
• Не став чіпати "скалар" та інші деякі моменти - задача була не вижати все, що зможу, плюс до цього - зараз є задача зробити процесор менш "моментально-максимально-гарячим" в підривах, так як потужності на поточні потреби - більш ніж "з головою" вистачає...

► ... Крім вище-зазначеного, здається, ще були якісь, менші моменти, через які я "забив" на перфекціонізм цього всього діла, бо коли досяг певних показників і порівняв їх з викладеними тут, в огляді, то зрозумів, що далі "колупатись", на "повітрі", в принципі, немає сенсу: я підняв продуктивність процесора при цьому знизивши температуру і не втративши стабільність - отримав нормальні показники під "повітрям", то й перестав "мучити Му-му".
► Все, що було зафіксовано - зібрав в табличку. Навряд чи вона буде чимось корисна в плані методизму, але як окремий випадок персонального, напів-сліпого "тюнингу" - може кому буде цікавою.
▼ ТАБЛИЧКА ▼
Зведена_таблиця.jpg
► Про налаштування оперативної пам'яті і версію БІОС-а - вказано на картинці. Додам, що DeepCool AK620 Zero Dark переважну частину всього цього процесу був налаштований на 90-95% роботи "вентилів"; на сьогодні я знизив ліміти температури до 75 градусів і встановив 80% роботи "вентилів" при досягнення цієї температури.
► На майбутнє, є резон рознести "курву" по окремих ядрах, так як два ядра на першому чіплеті проявляють неабияку звидну запопадливість по роботі, а майже всі ядра другого чіплету - відносно "ліниві"... Добре, що частина бенчів, які у мене запустилися, знайшли відповідність із тими, що пропонуються тут, в огляді - це в більшій мірі і спонукає лишити процесор в спокої. При температурі в 80 градусів, на "повітрі", судячи з огляду розгону процесора, вже отримано:
• 1. 3D Mark - 99,33% (сінгл) і 96,75% (мульт).
• 2. Geekbench 6 - 99,20% (сінгл) і 94,72% (мульт).
• 3. Cinebench R23 - 101,97% (сінгл) і 93,98% (мульт).

► На даний момент все (що стосується безпосередньо "проца"!) працює прекрасно - "чукча задоволений". "Хотєлка" більше "дивиться" в сторону зменшення температур простою, сподіваюсь в прийдешній AGESA PI 1.3.0.0 доведуть до розуму SoC (не сильно покромсавши "курву"), бо вже зараз, не дивлячись на застарілу прошивку "материнки", на днях оновилися драйвери чіпсета - "проц" в простої скинув ще 1,5-2 градуса.

► P.S. Даруйте, якщо вивалив занадто багато неадеквата: нам, "гуманітаріям" - можна :tomat: ...
Ответить