Devijack: ↑
22.01.2024 15:02
Не розумію нащо тестувати на старючому 3900х, кому воно вже потрібно такі тести? Мабуть хто має 3900х вже давно має також і кулер до неї. Більше цікавлять тести на свіжому залізі. Щеб на FX прикрутили.
Я із задоволенням поясню.
Кілька років тому я збирав усі дані з усіх ресурсів по охолодженню вісх типів за усі роки.
І зустрівся із явищем, коли оглядач міняв сетап, і звісно дані зі старих систем не переносились.
Але системи охолодження надзвичайно консервативні, в галузі радіаторів та помп наприклад, зрушення є, але вкрай слабкі.
За останні два роки по вентиляторам краще (не можу не пригадати аферу із альфакул стелс), але є нові вентилятори типу фантекс т30 або арктік можна поставити на стару систему.
Тому дуже приємно, коли не міняють сетап, адже я можу порівняти нові зразки із старими. У нових як правило міняють ржб чи ще якусь візуальну чортівню, на продуктивність охолодження які не впливають, хіба що негативно.
Теоретично, можна звісно взяти 7800х3д та взяти десятки зо три СО, та занести їх результати у таблицю. Але кому це потрібно? Власникам старих систем? Рекламодавці точно зацікавлені продати новий непотріб, а не допомагати афтермаркету.
Якось я взяв дані за всі роки що пропущені були на редакційному 3900х, і тоді у співвідношенні шум температура переміг якийсь асус 360, якому кілька років, але на старті коштував доларів 300. Новому ліан лі трініті перформанс він просто повинен програти, так само як і арктіку 360 із трьома фантекс т30, але колись я ту модель асуса на вторинному ринку знайшов за 20 баксів (не купив бо й так багато залізя вдома), лише тому що моделі років 2 і була в пилюці, тобто хто купив - виграв лотерею.