Огляд процесорного кулера ID-Cooling SE-207-XT

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Melofon
Member

Повідомлення

oversteve: 22.01.2024 20:58
Melofon: 22.01.2024 20:01 Неплохой кулер за свою цену, но как по мне DeepCool AK620 интересней т.к. он более компактный и при этом имеет ту же производительность, плюс у него теплотрубки закрыты поэтому он имеет более интересный дизайн (версия Digital ещё круче), хоть дизайн это всегда на любителя, он легче, имеет большую площадь теплорассеивания за счёт большего кол-ва пластин и меньшего расстояния между ними, но минус одну теплотрубку (поэтому и меньший вес), имеет чуть качественней вентиляторы, имеет лучшую совместимость с оперативной памятью, имеет совместимость с большим кол-вом современных процессоров что не маловажно.
ем, ак620 160мм, а 207хт 157мм, так що навпаки менш компактний :think:

Та шо вы говорите :gigi: у АК620: 160х110х127 (160 это высота и естественно она немного больше из-за пластиковых накладок, у 207: 144x122x157, как видно два из трёх габаритных размеров у АК620 меньше и соответственно он компактней, я имею такой так что знаю о чём говорю, у него к примеру даже первый вентилятор не накрывает последнюю плашку памяти в отличии от 207-го который накрывает все четыре плашки, а ещё АК620 может не поднимая переднего вентилятора под собой спокойно разместить плашки с достаточно высокими радиаторами что тоже не маловажно, в общем я просто вижу что 207 не такой компактный, если не верите мне то посмотрите обзор на АК620 https://www.overclockers.ua/cooler/deepcool-ak620/.
login55
Member

Повідомлення

bez5dva
десь в районі 65-67 градусів.
oversteve
Member

Повідомлення

Melofon: 22.01.2024 23:50 Та шо вы говорите :gigi: у АК620: 160х110х127 (160 это высота и естественно она немного больше из-за пластиковых накладок, у 207: 144x122x157, как видно два из трёх габаритных размеров у АК620 меньше и соответственно он компактней, я имею такой так что знаю о чём говорю, у него к примеру даже первый вентилятор не накрывает последнюю плашку памяти в отличии от 207-го который накрывает все четыре плашки, а ещё АК620 может не поднимая переднего вентилятора под собой спокойно разместить плашки с достаточно высокими радиаторами что тоже не маловажно, в общем я просто вижу что 207 не такой компактный, если не верите мне то посмотрите обзор на АК620 https://www.overclockers.ua/cooler/deepcool-ak620/.
то розміри суто радіатора, якщо дивитись на весь кулер, то
спойлер
2 габарити у ак620 більші :D
Зображення
та й зазвичай проблема саме у висоті, по бокам від кулера ітак вільне місце і ніщо не заважає йому бути трохи ширше-довше, а от вище - може впертися в боковину :dontknow:
по пам'яті - вентилятор можна спокійно посунути вверх, можна поставити пам'ять десь до 40-41мм, щоб до 157мм укластися, таку знайти взагалі не проблема, а те що він 1 планку не накриває - яка різниця, якщо три інші накриті
Melofon
Member

Повідомлення

oversteve

Мдя, радиатор меньше соответственно и с вентиляторами он меньше чем тот с вентиляторами, память под дипкул влезает вплоть до 44-45мм без поднятия вентиля (поднятие вентиля это потеря эффективности ;) ), то что он выше на три миллиметра чем 207 абсолютно ничего не меняет и в большинство корпусов влезает, он компактней и всё тут как не крути.
oversteve
Member

Повідомлення

Melofon: 23.01.2024 11:41 oversteve

Мдя, радиатор меньше соответственно и с вентиляторами он меньше чем тот с вентиляторами, память под дипкул влезает вплоть до 44-45мм без поднятия вентиля (поднятие вентиля это потеря эффективности ;) ), то что он выше на три миллиметра чем 207 абсолютно ничего не меняет и в большинство корпусов влезает, он компактней и всё тут как не крути.
ну от як бачите по габаритам він тільки в 1 вимірі менше, у 2 інших більше, при чому в ширину досить суттєво, різниця навіть більше, ніж в поздовжньому розмірі, так що х з в якому місці тут компактність :dontknow:
власне пам'ять без підняття влазить, бо вентилятор вже піднятий до максимум і навіть дує в пластикову кришку :D х з наскільки це фективно, але думаю що не набагато ніж у випадку підніття вентилятора у 207 на пару мм до рівня кінця трубок, тобто по великому рахунку максимальна висота пам'яті розходиться у ті 3мм висоти самих кулерів
Melofon
Member

Повідомлення

oversteve

Наверно не поняли что я написал, повторюсь : АК 620 в двух размерах меньше (ширина и длина) и в этом месте/местах он компактней и только в одном больше (высота) как я и писал выше, он даже не закрывает последний слот оперативы что видно на фото в обзоре и на моем фото в профиле и именно из-за этого он и компактней, я же говорил посмотрите обзор на дипкул и просто даже на фотки где видно что дипкул компактней чем айдикулинг 207 когда стоит на полноразмерной плате АТХ, если радиатор компактней то и с вентиляторами он компактней того же 207 с вентиляторами т.к. вентили аналогичного размера, это же логично, что вы мне пытаетесь доказать я не понимаю, вы не согласны что дипкул 620 немного компактней чем айдикулинг 207? Или это так, спор ради спора? Ну как и сказали выше у дипкул сборка радиатора будет качественней что тоже один из критерий выбора.
Востаннє редагувалось 23.01.2024 13:54 користувачем Melofon, всього редагувалось 1 раз.
oversteve
Member

Повідомлення

Melofon: 23.01.2024 13:48 АК 620 в двух размерах меньше (ширина и длина)
у ак 620 габарити 160х129х138, у 207хт - 157х122х144
160 > 157
129 > 122
138 < 144

ще раз подивіться на креслення з розмірами
спойлер
Зображення
Melofon
Member

Повідомлення

oversteve

А в обзоре вижу габариты радиатора 160х110х127 https://www.overclockers.ua/cooler/deepcool-ak620/
У 207 габариты радиатора 157х122х144
Вы сравнивает габариты дипкула с вентиляторами с габаритами 207 без вентиляторов поэтому у вас получается что 207 компактней.
oversteve
Member

Повідомлення

Melofon: 23.01.2024 13:59 oversteve

А в обзоре вижу габариты радиатора 160х110х127 https://www.overclockers.ua/cooler/deepcool-ak620/
У 207 габариты радиатора 157х122х144
Вы сравнивает габариты дипкула с вентиляторами с габаритами 207 без вентиляторов поэтому у вас получается что 207 компактней.
то габарити 207 разом з вентиляторами
https://www.idcooling.com/Product/detai ... XT%20BLACK
Kashtan
Member

Повідомлення

Devijack: 22.01.2024 15:02 Не розумію нащо тестувати на старючому 3900х, кому воно вже потрібно такі тести? Мабуть хто має 3900х вже давно має також і кулер до неї. Більше цікавлять тести на свіжому залізі. Щеб на FX прикрутили.
Я із задоволенням поясню.
Кілька років тому я збирав усі дані з усіх ресурсів по охолодженню вісх типів за усі роки.
І зустрівся із явищем, коли оглядач міняв сетап, і звісно дані зі старих систем не переносились.
Але системи охолодження надзвичайно консервативні, в галузі радіаторів та помп наприклад, зрушення є, але вкрай слабкі.
За останні два роки по вентиляторам краще (не можу не пригадати аферу із альфакул стелс), але є нові вентилятори типу фантекс т30 або арктік можна поставити на стару систему.
Тому дуже приємно, коли не міняють сетап, адже я можу порівняти нові зразки із старими. У нових як правило міняють ржб чи ще якусь візуальну чортівню, на продуктивність охолодження які не впливають, хіба що негативно.
Теоретично, можна звісно взяти 7800х3д та взяти десятки зо три СО, та занести їх результати у таблицю. Але кому це потрібно? Власникам старих систем? Рекламодавці точно зацікавлені продати новий непотріб, а не допомагати афтермаркету.
Якось я взяв дані за всі роки що пропущені були на редакційному 3900х, і тоді у співвідношенні шум температура переміг якийсь асус 360, якому кілька років, але на старті коштував доларів 300. Новому ліан лі трініті перформанс він просто повинен програти, так само як і арктіку 360 із трьома фантекс т30, але колись я ту модель асуса на вторинному ринку знайшов за 20 баксів (не купив бо й так багато залізя вдома), лише тому що моделі років 2 і була в пилюці, тобто хто купив - виграв лотерею.
Devijack
Member

Повідомлення

Kashtan
Справа в тому, що кристали все меньші, можуть бути чиплети і тд, вони все різніші с часом. Тобто СО на старому процессорі може тубі єфективним а на новому вже не дуже. А тести ти дивишься для старого та робиш якісь висновки, а потім дивуешься як у когось на гамаксі 400 темератури нижчі за твої та відмовляєшься вірити в таке. Приводу приклад - на моему мачо коли він стояв на зеоні то розігрівався десь до 70гр в аіді і це були дійсні 70гр коли с системи летів жар а башта була горяча, теплообмін працював. А потім цей мачо переїхав на райзен 3600X і в тесті я побачив 90гр при тому що башта холодна, зовсім холодна, жар не йде. Різниця в роботі СО розюча.
Тому я і кажу що на старе залізо СО вже не купляють, а свіжі СО треба тестувати з актуальними процессорами щоб мати розуміння дійсного результату.
Smok
Member

Повідомлення

щось я не зрозумів цей графік, чим більша температура - тим меньше шуму?
спойлер
Зображення
Melofon
Member

Повідомлення

Smok

Нихт, наоборот.
oversteve
Member

Повідомлення

Smok: 02.02.2024 22:11 щось я не зрозумів цей графік, чим більша температура - тим меньше шуму?
спойлер
Зображення
скручують оберти вентиляторів - температура росте, а шум зменшується
ISN
Junior

Повідомлення

Добрий ОХЛАД.Але в нових комплектаціях один кулер в комплекті. Спочатку розстроївся,але даже з одним кулером температура в іграх не більше 77С не піднімалася.В браузерах 50-60 С. Да процесор -AMD Ryzen 9 5900X
Вкладення
0-02-05-5bc9f77bea45f1ed507757eb8e15d734daf90da55185507d77d7ca3ce15f8e88_2a2863687e80efed.jpg
oversteve
Member

Повідомлення

ISN: 03.02.2024 22:34 Добрий ОХЛАД.Але в нових комплектаціях один кулер в комплекті. Спочатку розстроївся,але даже з одним кулером температура в іграх не більше 77С не піднімалася.В браузерах 50-60 С. Да процесор -AMD Ryzen 9 5900X
у вас напевно ID-Cooling SE-207-XT Slim - це інший кулер
ISN
Junior

Повідомлення

Можливо.Поставив ,свою роботу робе.
Melofon
Member

Повідомлення

ISN

Для браузеров 50-60 чёт многовато, хотя для этого слим малыша может и норм, обычный 207 бы точно показал бы максимум 45 градусов.
ISN
Junior

Повідомлення

В адреналіні при 100 %
Вкладення
Знімок екрана 2024-02-07 213325.png
Melofon
Member

Повідомлення

ISN

Слимка таки слабенький для 5900х.
Відповісти