Вибір роутера

Локальные сети и Интернет
Ответить
Автор
Member

Bruno Banani
Не можна. Ботнет має працювати роками ;)
AFU_power
Member

vdemeshko
Чув, а ти вмикав WED на свому Linksys e8450?
vdemeshko
Member

AFU_power: 29.06.2025 03:46
vdemeshko: 29.06.2025 01:05 AFU_power
Интересно - там вроде есть собранные подписанные и не подписанные, и в зависимости от заводской версии прошивки, или один стает или другой. У меня вроде подписанный подошел. Но в любом случае я так понимаю что получилось в итоге.
там зібраних підписаних немає, вони збираються самостійно
Ну как нет )) есть )) я же готовую скачивал - прям целый абзац есть про это и линк )) ниже скриншот вот с гитхаба - if you are not interested….

Отправлено спустя 2 минуты 4 секунды:
AFU_power: 29.06.2025 15:44 vdemeshko
Включал , но там где то эффект до 5-15% для исходящего трафика от роутера по снижению нагрузки на проц судя по той инфе что читал на форуме Open WRT.
Вложения
IMG_2237.jpeg
AFU_power
Member

vdemeshko: 29.06.2025 16:56
AFU_power: 29.06.2025 03:46

там зібраних підписаних немає, вони збираються самостійно
Ну как нет )) есть )) я же готовую скачивал - прям целый абзац есть про это и линк )) ниже скриншот вот с гитхаба - if you are not interested….

Отправлено спустя 2 минуты 4 секунды:
AFU_power: 29.06.2025 15:44 vdemeshko
Включал , но там где то эффект до 5-15% для исходящего трафика от роутера по снижению нагрузки на проц судя по той инфе что читал на форуме Open WRT.
Там по посиланню непідписані, він не може викласти підписаний образ, бо скрипт качає останню прошиву лінксіса і вирізає з неї підпис, юристи лінксіса не забаряться з позовом якщо на гіті буде підписана
спойлер
Screenshot_20250629_173720_Firefox.png
Screenshot_20250629_173732_Firefox.png
Screenshot_20250629_174021_Firefox.png
vdemeshko
Member

Ну в общем у меня вот эта из ссылки installer signed и подошла - там две их(согласно мануала для прошивки версии выше номера билда что указан нужна signed - вот ее там скачал и использовал.)
Вот из той ссылки что на скриншоте - на версию 1.1.4 если проскролить и ассеты глянуть. Мы же про промежуточный образ говорим, который подготавливает UBI лейаут разделов ? Потом я заливал вторым обычный sysupgrade image

PS
Ее нужно только один раз первый заливать - потом только при апгрейде версий просто sysupgrade image (это инфа для остальных кто читать будет и делать на всякий случай).

PPS
Про WED проценты что писал ранее имелось ввиду от тех , что в мониторинге аля htop - допустим было 50-60% загрузки и потенциально будет 40%+ в тех же условиях но с WED

Отправлено спустя 2 часа 7 минут 7 секунд:
ааа.. понял то наверно недоскролил до linksys E8450 c версией скрипта 1.1.4 )) там ниже проскролить надо было до нужного роутера...
спойлер
IMG_2238.jpeg
Screenshot_346.png
Screenshot_347.png
Screenshot_348.png
uncle joseph
Junior

Попросили вибрати роутер для однокімнатної квартири для двох пенсіонерів та внука, де буде три смарти і десктоп. І що ж вибрати за недорого і щоб працювало стабільно? Тут на форумі панацея - Linksys з OLX, на відомому форумі з боліт - Keenetik просто ідеал, але якщо не підходить ні те ні інше, бо потрібно з магазину з гарантією, ну а м@цк@льське совість не дозволяє... "Моя справа адмін" каже, що Xiaomi зроблені з гівна та палок після впровадження санкцій на Huawei, оскільки використовують лише доступні комплектуючі (китайські), щоб в разі накладення санкцій і на них, так само не лажанутись. От і вибирай чи ASUS, який боготворить Адмін (а це буде початкова модель), Mikrotik за прийнятну вартість дасть тільки Wi-Fi 2,4 803.11 n і не думаю що суперналаштовуваний він потрібний для моїх знайомих. Flint дорогий і зовсім не та категорія. Залишається TP-Link, наприклад навіть старезна але з хорошою дальністю Archer С80, або ж якийсь AX23 чи, навіть, AX53. А в конкурентів за 1800-2000-2500 вибір дуже скромний. Виходить вибір без вибору... Що порекомендуєте, порадьте щось до 2500грн (краще дешевше) з інтернет магазинів і щоб стабільно на 1-кімнатну квартиру 500Мб/с роздавало? Дякую!

Отправлено спустя 8 минут 25 секунд:
Не хочу стати другим сектантом віри TP-Link, але вони дійсно в мейстримі необізнаних користувачів у нас, в Польщі чи за кордоном дуже поширені. Бачив теж звідки бере Crumd заяви про поширеність 60-70% TP-Link серед користувачів, ось:
Forbes - https://forbes.ua/news/ssha-mozhut-zabo ... 2024-25678
TWSJ - https://www.wsj.com/politics/national-s ... s-7d7507e6
Економічна правда - https://epravda.com.ua/biznes/u-ssha-mo ... ci-801046/
65% роутерів американців це TP-Link, це стверджує теж і Amazon. Хоча, по правді, в США крім тих що і у нас теж продають такі цікаві роутери, які ми можемо побачити хіба на картинці, а не на прилавках наших магазинів.
vdemeshko
Member

uncle joseph
Що порекомендуєте, порадьте щось до 2500грн (краще дешевше) з інтернет магазинів і щоб стабільно на 1-кімнатну квартиру 500Мб/с роздавало? Дякую!
Зачем TP Link ? Есть же роутеры от их бывших коллег - Cudy WR3000H тут на месте с гарантией и легким переходом на Open WRT при необходимости (причем сам производитель помогает желающим переходной прошивкой). Цена 2200-2500 у нас в рознице с гарантией. Асус по скидкам AXU58 тоже вот в районе 2600 грн. Но это Broadcom платформа со всеми вытекающими. При всех плюшках в виде 4 ядерного ARM (хоть и ARMv7) и 512мб оперативки - это тупиковая фактически платформа до сторонних прошивок.
Gold_Star
Member

Плюсану за цю модель. На перспективу матимете WAN 2.5 Гбіт (з його залізом легко роздасть таку швидкість по повітрю) і перехід на опенврт в разі якщо виробник перестане випускати оновлення.

Вітаю, vdemeshko, на вас манагери тплінка поклали око :gigi:

Отправлено спустя 3 минуты 19 секунд:
uncle joseph: 29.06.2025 20:32"Моя справа адмін" каже, що Xiaomi зроблені з гівна та палок після впровадження санкцій на Huawei, оскільки використовують лише доступні комплектуючі (китайські), щоб в разі накладення санкцій і на них, так само не лажанутись. От і вибирай чи ASUS, який боготворить Адмін
Ну так він боготворить не бюджетні асуси, а ті які йдуть вище 10к грн.
EvgeniyK86
Member

"Моя справа адмін" щось мені він не подобається, порівнює роутери по функціоналу не звертаючи уваги на ціну і виходить що дешевий роутер з гівна і палок, а асус хороший. Але якщо взяти за однакову ціну то думаю асус не краще буде, ще й по функціоналу бідніше.
Хоча може я помиляюсь?
Gold_Star
Member

EvgeniyK86
В нього гівно та палки находяться там, де на його думку не додали оперативної пам'яті чи термопрокладки йому не сподобалися. Так він захейтив (заслужено) сяомі BE3600, сказавши що китайці нічого не вміють, а потім дивиться на BE6500 Pro і десять раз говорить які китайці молодці :rotate:
uncle joseph
Junior

EvgeniyK86: 29.06.2025 21:40 "Моя справа адмін" щось мені він не подобається...
Власне що він якось не безпристрасно хвалить Asus наче у нього або "віра не дозволяє", або є якась вигода. Розказує про різні моделі роутерів по ціні від Asus, Xiaomi, Tp-Link, ніби і "прежує" які там антени, які проци - все цікаво та пізнавально, а потім як ляпне, що от TP-Link AX53 та AX55 поганий, бо там от такі характеристики, а от ASUS AX56U прийнятний а ASUS TUF Gaming AX3000 хороший, глянеш по магазинах їхню вартість, то AX56U вже ніде немає (по Hotline в одного продавця та й той уцінений за 5800грн), а TUF AX3000 4000-4600грн. А який бабульці та дідулькові купити, теж геймерський TUF і як їм пояснити що він їм потрібен? Аналогів бюджетний не пропонує, порівнюючи роутери з майже подвійною різницею в ціні. Якось необ'єктивно трохи...
crumd
Member

vdemeshko: Cudy WR3000H тут на месте с гарантией
Cudy на форке опенврт - в Украине пока не выстрелил. Более того, есть отзывы о плохой совместимости со старыми клиентами - приходится понижать уровень wifi роутера до АС и даже до N.
ТП-Линк - это бренд который работает всегда и везде.
uncle joseph
Junior

Gold_Star vdemeshko EvgeniyK86
Та от не хочеться ніби бути теж мережею ботнету, але Mercusys та Cudy кажуть теж якесь коріння мають від TP-Link (як їх в народі називають, що це TP-Link для бідних), Xiaomi чи Ruijie теж Китай-Китай, а знову ж в старої Tenda і вибору немає, тож мій вибір невеликий:
ASUS RT-AX1800U - 2300грн
ASUS RT-AX58U - 2600грн
Xiaomi AC1200 - 1100грн
Xiaomi AX3200 - 2100грн
Ruijie RG-EW1200G PRO - 2600грн (для мене "темна конячка", яку рекомендує їх провайдер, але тут ціна вже як і ASUS)
Перейти на "темну сторону" і взяти хвалений у відгуках Archer C64, C80 або AX12 за 1300-1600грн.
Або порадьте щось під 500Мб/с типу AC чи на виріст з AX. Дякую вам!
strang
Member

ну як так,
спочатку
uncle joseph: 29.06.2025 22:36Та от не хочеться ніби бути теж мережею ботнету
uncle joseph: 29.06.2025 20:32Forbes - https://forbes.ua/news/ssha-mozhut-zabo ... 2024-25678
TWSJ - https://www.wsj.com/politics/national-s ... s-7d7507e6
Економічна правда - https://epravda.com.ua/biznes/u-ssha-mo ... ci-801046/
а потім
uncle joseph: 29.06.2025 22:36Перейти на "темну сторону" і взяти хвалений у відгуках Archer C64, C80 або AX12
:insane:

візміть шось шо можна перешити на альтернативну прошивку
EvgeniyK86
Member

uncle joseph
Чому оминув xiami ax3000t? Можна прошити оврт якщо узяти потрібну ревізію
vdemeshko
Member

uncle joseph
Я бы брал либо Cudy WR3000H либо ASUS AX58U из того что перечислили.. AC роутеров для 500Мбит тарифа хватит при условии что у него есть гигабитные порты. Archer C64 смысла брать нет - крайне урезанная модель по железу. Если хотите Xiaomi то берите AX3000T. Mercusys тоже есть удачные модели по железу что бы перейти на OpenWRT - но они наверно выше вашего бюджета по цене будут так как это старшие модели в линейке.
uncle joseph
Junior

Ось що нарив по згаданих моделях:
CPU RAM ROM
Archer C64 TP1900BN (MT7626), 1*1,2Ггц 64Mb ?
Archer C80 TP1900BN (MT7626), 1*1,2Гц 64Mb ?
Archer AX53 IPQ0518 512МБ 128Mb
ASUS AX1800U MT7621AT, 2*800MHz 256Mb 128Mb
ASUS RT-AX58U BCM6750, 3*1,5MHz 512Mb 256Mb
Ruijie RG-EW1200G MT7621, 2*880MHz 128Mb 128Mb
Xiaomi AX3200 MT7622BV, 2*1,3MHz 256Mb 128Mb
Якщо прошивати на OpenWRT, то тут жоден не підходить, але чи потрібно взагалі це, враховуючи потреби тих, хто ним користуватиметься...
vdemeshko
Member

Как это не подходит? ASUS AX1800 как и его аналог TP Link AX23 по железу с MT7621 прекрасно поддерживаются Open WRT(Ruijie кстати на этой же платформе - вполне возможно так же поддерживается). Но какой смысл переплачивать за такую начинку если идентичный по сути по железу EDUP 2960S на Али по 18$ были на распродаже вот неделю назад :) AX3200 Xiaomi это чуть урезанный аналог Linksys E8450 по железу (MT7622) и тоже подходит под прошивку , хотя тут лучше последний будут так как больше оперативки в 2 раза. Просто какой смысл брать ASUS AX1800 или TP Link AX23 за цену того же Cudy WR3000H , который на уровень лучше по железу и так же поддерживается Open WRT. Аналог этого Cudy по железу является Xiaomi AX3000T при условии его правильной версии на MTK.
Последний раз редактировалось vdemeshko 29.06.2025 23:06, всего редактировалось 1 раз.
uncle joseph
Junior

strang: 29.06.2025 22:43 ну як так,
Та, власне, я до того, що купа народу користується і якось живуть з тими TP-Link, серіальчики свої дивляться, в FB флудять і більшого їм і не треба.
Тут виходить потрібно буде добре так докинути до вартості, але що дасть цей OpenWRT бабі з дідом та внучку?

Отправлено спустя 3 минуты 32 секунды:
vdemeshko: 29.06.2025 23:00 Как это не подходит?
Читав, що для OpenWRT потрібно крім підтримуваного проца MTK ще й достатньо RAM та ROM, а тут хіба не маловато буде, радять мінімум 512 і 128.
vdemeshko
Member

uncle joseph: 29.06.2025 23:05
strang: 29.06.2025 22:43 ну як так,
Та, власне, я до того, що купа народу користується і якось живуть з тими TP-Link, серіальчики свої дивляться, в FB флудять і більшого їм і не треба.
Тут виходить потрібно буде добре так докинути до вартості, але що дасть цей OpenWRT бабі з дідом та внучку?
Ну так если цель сэкономить то берите Xiaomi AX3000T. Я думаю на месте доступны еще модели на MTK - если дата выпуска до 2025.04 то проблем не должно быть. Ну и переход на Open WRT будет бонусом к вполне современной начинке по железу у него.
PS
Те кто советуют 512 RAM под Open WRT слышали звон да не знают по ком он. Это касается роутеров стандарта AX на платформе Qualcomm (причем там может быть в притык местами 512). На Mediatek прекрасно хватает 256mb. (А для AC стандарта и 128мб). ROM конечно иметь побольше желательно вне зависимости от платформы. 128мб - достаточно. 16мб минимально что бы поставить базовую прошивку. На 32мб уже что то поместится из пакетов дополнительных , но чаще встречаются 16, 128 и больше. 32мб модель уже редкость.
Последний раз редактировалось vdemeshko 29.06.2025 23:18, всего редактировалось 1 раз.
Ответить