Вибір роутера

Локальные сети и Интернет
Відповісти
Автор
Повідомлення
Smok
Member

Повідомлення

vdemeshko: 25.06.2025 12:58
Smok: 25.06.2025 12:56

прибиває 2 стіни + ~10 метрів по подвір'ю, не треба фантазії тут писати свої
У Вас есть уже такой ? Тогда расскажите впечатления ? Так как на форуме OpenWRT и Reddit говорят что слабый вай фай. У Вас какая версия ? Тот что в Польше от датского оператора или какой вариант ?
в мене вже давно T0 версія, хотів взяти flint чи mx4300, але натрапив на цей zyxel, підкупив sfp порт та можливість втикнути оптику напряму, але зараз так і не користуюсь sfp, підключено 2 провайдери + 4g модем як proxy
антени в корпусі закріплені під кутом, тож треба правильно позіціонувати його, або стоячи, або висячи на стіні (і на стіні вони все одно будуть під кутом :( )
антени - це, для мене, єдина значна відмінність від флінта
вцілому по силі wifi великих відмінностей від netgear AX3200 (або його брата Belink AX3200) не помітив
більше, нажаль, в цьому будинку ніяких роутерів не ставив

до того ж для мене немає проблеми пікд.чити та вивести ipex-sma кудись назовні, в разі якщо не буде вистачати wifi

Відправлено через 4 хвилини 28 секунд:
T0 - це звичайна, не оператрська версія, але прошивати все одно довелось розбираючи роутер
vdemeshko
Member

Повідомлення

Gold_Star: 25.06.2025 13:10
vdemeshko: 25.06.2025 12:51Ну 250 злотых примерно 30 евро на глаз и доставка может еще 5 евро.
250 злотих це вже не 30 євро, а гривень так 2900 :gigi: +250 доставка +ще точку доступа нормальну. На фоні флінта по акції вже не так заманчиво :D

Отправлено спустя 4 минуты 7 секунд:
vdemeshko: 25.06.2025 12:51У T56 говорят совсем слабенький фай фай - что то как раз на такую площадь и будет приемлемо.
Враховуючи європейські норми по максимально дозволеним 16 dbm то цей роутер саме під такі умови зроблений. Які він стіни може пробивати, напевно з газоблоків :rotate:
там при первой покупке 20 злотых скидки купон вроде идет. так что примерно доставку покроет. Но если нужно покрыть большую площадь то нужно наверно или два таких брать или что то как точку доступа (хотя если есть дома что то уже подходящее - можно заюзать тоже). Но по факту все равно дешевле но менее массовый вариант все таки.

Отправлено спустя 3 минуты 18 секунд:
Smok: 25.06.2025 13:16в мене вже давно T0 версія
а ну тот вариант что я пишу он без оптики - T1, но с 2х2.5Гбит портами + 3х1Гбит.. для операторских с конца апреля или мая этого года появился вариант прошивки без разборки просто через sftp - но там нюанс что бы правильная версия прошивки шла. Ну да возможно про слабый вай фай еще имели ввиду его покрытие из за специфики антенн - не всем может подойти он так как по разному расположение на входе кабеля от провайдера.
Smok
Member

Повідомлення

Gold_Star: 25.06.2025 13:10 250 злотих це вже не 30 євро, а гривень так 2900 :gigi: +250 доставка +ще точку доступа нормальну. На фоні флінта по акції вже не так заманчиво :D
я його взяв за ~2100 з доставкою, і час від часу бачив з нормальною ціною в продажу, зараз не відслідковую
це БВ в гарному стані
якщо побачу flint за таку ціну - візьму по приколу, для порівняння,
але не думаю що на флінт колись буде така ціна, скоріше я на proxmox поставлю openwrt і виведу пару wifi свистків під різні мережі
vdemeshko
Member

Повідомлення

Smok: 25.06.2025 13:34
Gold_Star: 25.06.2025 13:10 250 злотих це вже не 30 євро, а гривень так 2900 :gigi: +250 доставка +ще точку доступа нормальну. На фоні флінта по акції вже не так заманчиво :D
я його взяв за ~2100 з доставкою, і час від часу бачив з нормальною ціною в продажу, зараз не відслідковую
це БВ в гарному стані
якщо побачу flint за таку ціну - візьму по приколу, для порівняння,
але не думаю що на флінт колись буде така ціна, скоріше я на proxmox поставлю openwrt і виведу пару wifi свистків під різні мережі
в конце прошлого года они были дешевле и больше вариантов было.. сейчас чуть дороже стали. Но Ваш вариант с оптикой и по такой цене безусловно интересней (если есть возможность прошить самостоятельно с разборкой).
crumd
Member

Повідомлення

Ra1n: За задумом маркетологів Tp-link треба було купити їх роутер та два повторювача OneMesh.
А что там за революция? Чел купил 3 роутера Линксис в одной коробке?
Такие коробки есть и у ТП-Линк. Или взять 3 коробки soho роутеров с EasyMesh.
Gold_Star
Member

Повідомлення

crumd: 25.06.2025 13:52Такие коробки есть и у ТП-Линк. Или взять 3 коробки soho роутеров с EasyMesh.
спойлер
vdemeshko
Member

Повідомлення

crumd: 25.06.2025 13:52
Ra1n: За задумом маркетологів Tp-link треба було купити їх роутер та два повторювача OneMesh.
А что там за революция? Чел купил 3 роутера Линксис в одной коробке?
Такие коробки есть и у ТП-Линк. Или взять 3 коробки soho роутеров с EasyMesh.
x3 девайса в домашней сети с дырами безопасности в прошивках и потенциальных целей для ботнета в место одного :gigi: не ну если там железка поддреживается OpenWRT то просто "дорохо бохато" отдать за посредственные железки под перепрошивку... :shuffle:
crumd
Member

Повідомлення

vdemeshko: x3 девайса в домашней сети с дырами безопасности в прошивках и потенциальных целей для ботнета в место одного
Пока что местная команда тплинкфобов и продаванов хлама с olx нашла одно упоминание пары 20-летних роутеров ТП-Линк с незакрытой уязвимостью из-за EoL. При этом роутеры продолжают исправно работать несмотря на почтенный возраст. Современные ботнеты в основном состоят из роутеров Микротик и роутеров с опенврт.
Bruno Banani
Member

Повідомлення

crumd
Дефективный, ты когда дашь ссылки на источники своей статистики, что вся планета земля использует твои недо-роутеры тп линк? А, трепло?
Gold_Star
Member

Повідомлення

crumd: 26.06.2025 12:31Современные ботнеты в основном состоят из роутеров Микротик и роутеров с опенврт.
Так і сказали на радіоринку?
Bruno Banani
Member

Повідомлення

Gold_Star: 26.06.2025 12:48
crumd: 26.06.2025 12:31Современные ботнеты в основном состоят из роутеров Микротик и роутеров с опенврт.
Так і сказали на радіоринку?

Лариса из мясного отдела передала
Gold_Star
Member

Повідомлення

Bruno Banani: 26.06.2025 12:49Лариса из мясного отдела передала
Існує думка що цей шкєт ставив людям тплінки з переклеєним логотипом Мікротік
Royter
Member

Повідомлення

Впорос может кто знает есть еще резон юзать xiaomi 3G перепрошитый в кинектик версии 4.2.4
И второй роутер ASUS RT-AX56U как думаете? хотя уже мерлин не поддерживает.
vdemeshko
Member

Повідомлення

crumd: 26.06.2025 12:31
vdemeshko: x3 девайса в домашней сети с дырами безопасности в прошивках и потенциальных целей для ботнета в место одного
Пока что местная команда тплинкфобов и продаванов хлама с olx нашла одно упоминание пары 20-летних роутеров ТП-Линк с незакрытой уязвимостью из-за EoL. При этом роутеры продолжают исправно работать несмотря на почтенный возраст. Современные ботнеты в основном состоят из роутеров Микротик и роутеров с опенврт.
Прийдется пройтись ссаными тряпками по таким высказываниям…
https://itc.ua/news/hakery-zarazyly-tys ... oj-modely/
20 летние роутры стандарта WiFi6 :lol: но на счет EOL я тут согласен - у этого бренда он может стать спустя 1 год после выхода на рынок :lol:

Отправлено спустя 6 минут 51 секунду:
Royter: 26.06.2025 16:41 Впорос может кто знает есть еще резон юзать xiaomi 3G перепрошитый в кинектик версии 4.2.4
И второй роутер ASUS RT-AX56U как думаете? хотя уже мерлин не поддерживает.
Дык Mi Router 3G (V1 у Вас ?) прекрасно шьется под OpenWRT (сам недавно в закромах нашел такой роутер и прошил его) - нафейхуа там прошивка от кинетика нужна ему ? В целом гигабит с аппаратным офлоад тянет без проблем. По WiFi 5гГц до 600Мбит с AC стандартом. Для тарифа до 500Мбит с головой по вай фай. Для гигабитного тарифа - по лан его выдает без проблем тоже, но по вай фай уже как написал выше примерно его возможности. А вот ASUS этот на броадкоме и там печальная поддержка сторонними прошивками свежих моделей AX стандарта.
AFU_power
Member

Повідомлення

vdemeshko: 25.06.2025 00:33
AFU_power: 24.06.2025 20:00 Яка різниця між Linksys 8450 і Linksys Arena Pro 6(e8452), чи це одне те саме?
это комплект из двух E8450... (2ка в конце стандартное обозначение у Linksys mesh комплекта). Если у нас на Olx смотрел то скорее всего там где я свой взял :)
Я теж там сьогодні замовив, буду пробувати опенврт накатувати
crumd
Member

Повідомлення

vdemeshko: Прийдется пройтись ссаными тряпками по таким высказываниям…
Единственный кейс среди сотни моделей роутеров линеек AC/AX/BE. Который закрыт больше 3-х лет назад.
Сколько за это время выстроено ботнетов на дырявых Микротиках и роутерах с опенврт?
AFU_power
Member

Повідомлення

Вкину слідом за тплінк амбасадором прохолодну, як Archer AX12 збісився і поклав локалку. Є локалка, в ній головний роутер на OpenWRT, купа пристроїв (30+ штук), та чотири точки доступу, два WR840N v5 і v6, Netis N5, Archer AX12. Короче, 840і давно уже перешиті на опенврт, бо на стоці були глючноваті, нетіс працює чудово в режимі точки доступу, ніколи не зависає, Archer ax12 час от часу викидає коники, так як він щей роутер на реалтеку, кастомів ноль цілих хрін десятих, щось йому зайшов заскок вчора, він залишаючись в режимі точки доступу з якогось дива ввімкнув DHCP сервер (ніяких перевтикань роутера по живленню не було, просто ребут основного роутера опенврт), і цим всім поклав Інтернет половині локальної мережі, тільки на другий сброс до заводських він розчехлився і перестав роздавати адреси в режимі точки доступу.
Gold_Star
Member

Повідомлення

crumd: 26.06.2025 22:20Сколько за это время выстроено ботнетов на дырявых Микротиках и роутерах с опенврт?
Б'юсь об заклад що ти ні разу не тримав в руках Мікротік
Tesseract
Member

Повідомлення

AFU_power: 26.06.2025 22:33Archer ax12 час от часу викидає коники, так як він щей роутер на реалтеку, кастомів ноль цілих хрін десятих, щось йому зайшов заскок вчора, він залишаючись в режимі точки доступу з якогось дива ввімкнув DHCP сервер (ніяких перевтикань роутера по живленню не було, просто ребут основного роутера опенврт), і цим всім поклав Інтернет половині локальної мережі, тільки на другий сброс до заводських він розчехлився і перестав роздавати адреси в режимі точки доступу.
У мене була така ж ситуація, з туполінком. Через ці та інші приколи, я закинув його на шафу. Але якби довелося далі з ним жити, то на головному роутері варто було б зайти в Інтерфейси > Lan > Сервер DHCP > Розширені налаштування, і поставити галку Примусово. Без цієї галки головний сервак вимикав свій DHCP, коли бачив спам від туполінка. А з нею дуже ймовірно, що у головного сервака DHCP працюватиме швидше, і він встигатиме роздати правильні налаштування.
Востаннє редагувалось 26.06.2025 23:50 користувачем Tesseract, всього редагувалось 1 раз.
AFU_power
Member

Повідомлення

Tesseract: 26.06.2025 23:46
AFU_power: 26.06.2025 22:33Archer ax12 час от часу викидає коники, так як він щей роутер на реалтеку, кастомів ноль цілих хрін десятих, щось йому зайшов заскок вчора, він залишаючись в режимі точки доступу з якогось дива ввімкнув DHCP сервер (ніяких перевтикань роутера по живленню не було, просто ребут основного роутера опенврт), і цим всім поклав Інтернет половині локальної мережі, тільки на другий сброс до заводських він розчехлився і перестав роздавати адреси в режимі точки доступу.
У мене була така ж ситуація, з туполінком. Через ці та інші приколи, я закинув його на шафу. Але якби довелося далі з ним жити, то на головному роутері варто було б зайти в Інтерфейси > Lan > Сервер DHCP > Розширені налаштування, і поставити галку Примусово. Не знаю як у туполінка реалізований режим точки доступу, і чому він вмикає свій DHCP. Але дуже ймовірно, що у головного сервака він працюватиме швидше, і головний сервак встигатиме роздати правильні налаштування.
Ставив, головний сервак почав в логах сипати wrong server ID. Тплінк з ним нарівні встигав розсипати адреси))
Відповісти