Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
Dremjke
Member

Повідомлення

Derion: 21.02.2023 16:074k 144hz Nvidia Gsync Compatible 3070ti выставил Gsync 141 max fps, vert synch on в настройках Нвидия. Игры 60-141 кадров никаких разрыров. Картинка плавнее чем без гсинка.
Спасибо за ответ.
Derion: 21.02.2023 16:07советовал бы давно переходить на 2к. 4к еще рано и видюхи не позволяет, но 1080р точно прошлый век.
Согласен, к тому же выводу пришел.

Отправлено спустя 2 минуты 50 секунд:
The_Rusik: 21.02.2023 16:36Это как нужно себя не уважать, чтобы ради высокого фпс играть на минимальных настройках? Это же вырви глаз. Лучше играть с 60 фпс на высоких, чем на 120 фпс на низких.
Ты если не в теме, то лучше молчи, чтобы не показаться дураком.
А если по существу, то в онлайн-шутерах (кс го и та же колда) 60fps - это ни о чем и будет как раз вырвиглаз, ужасная реакция, ужасная стрельба и т.д. С включенными тенями тебе банально даже противника по углам рассмотреть будет сложно, по-этому в эти игры я играю на низких настройках, чтобы был максимальный фпс. В сингловых играх уже делаю упор на графику и стабильно лок в 60fps.
FusionSteel
Junior

Повідомлення

Paradox1306: 24.02.2023 12:03 m27q краще обійти стороною
Интересно, по какой причине вы это советуете?) 3-4 страницы назад я расписывал все фишечки этого монитора.
В данный момент все магазины, которые я мониторил (rozetka, comfy, allo) продают вторую ревизию монитора с нормальной RGB-раскладкой. За свою цену у него нет конкурентов сейчас на украинском рынке.
Paradox1306
Member

Повідомлення

FusionSteel: 24.02.2023 22:52
Paradox1306: 24.02.2023 12:03 m27q краще обійти стороною
Интересно, по какой причине вы это советуете?) 3-4 страницы назад я расписывал все фишечки этого монитора.
В данный момент все магазины, которые я мониторил (rozetka, comfy, allo) продают вторую ревизию монитора с нормальной RGB-раскладкой. За свою цену у него нет конкурентов сейчас на украинском рынке.
г5 на іпс йому конкурент, в ту саму ціну та і бу ринок хоч закачаєшся, недавно лижу 850 бачив за 10. а ось це вгадувати з нашими магазинами версії це ну в баню, постійно зіштовхувався з тим що пишуть одне, по телефону кажуть одне а приїзжає тобі "чудо"
kentuki
Junior

Повідомлення

Народ, є сенс брати 27 дюймів в 1080р. ? Очі від пікселізації не повилазять? З документами норм?
Що можете порадити середньобюджетне за цю ціну?
Paradox1306
Member

Повідомлення

kentuki: 24.02.2023 22:59 Народ, є сенс брати 27 дюймів в 1080р. ? Очі від пікселізації не повилазять? З документами норм?
повилазять. я собі купив дел 2к 27" за 6.4к по міцю, чого і вам раджу
FusionSteel
Junior

Повідомлення

Paradox1306
g5 13.5-14к грн стоит, m27q долго время стоял по 12.5, сейчас 13к.
+заводская эталонная калибровка цветов
+KVM (кому-то будет киллер-фичей)
+ субьективно, конечно, но самс кажется крупнее и не таким приятным на вид
ну а так да, один из конкурентов.
Я бы еще добавил Lenovo G27q-20 в этот список, но сейчас практически нигде не продается.
kentuki
Junior

Повідомлення

Paradox1306: 24.02.2023 23:00
kentuki: 24.02.2023 22:59 Народ, є сенс брати 27 дюймів в 1080р. ? Очі від пікселізації не повилазять? З документами норм?
Та блін, боюсь, щоб відеокарта потянула 2к, тому і дивився на 1080р. Яка взагалі відюха має бути для 2к, щоб просто фільми норм дивитися і ютуб на максимальній якості?
Signature
Member

Повідомлення

норм , я сиджу на відстані витянутої руки, все чудово. А скільки коштів є на монік?
Paradox1306
Member

Повідомлення

kentuki: 24.02.2023 23:05
Paradox1306: 24.02.2023 23:00
Та блін, боюсь, щоб відеокарта потянула 2к, тому і дивився на 1080р. Яка взагалі відюха має бути для 2к, щоб просто фільми норм дивитися і ютуб на максимальній якості?
юхд 620 від 8350ю тягне 2к монітор фільми дивитись і тд

Відправлено через 2 хвилини 44 секунди:
FusionSteel: 24.02.2023 23:01 Paradox1306
g5 13.5-14к грн стоит, m27q долго время стоял по 12.5, сейчас 13к.
+заводская эталонная калибровка цветов
+KVM (кому-то будет киллер-фичей)
+ субьективно, конечно, но самс кажется крупнее и не таким приятным на вид
ну а так да, один из конкурентов.
Я бы еще добавил Lenovo G27q-20 в этот список, но сейчас практически нигде не продается.
що квм кілерфіча? я можу і на делі за 2 копійки вибирати сорс з якого йде зображення
про ціни безглуздо говорити, пару тижнів назад г5 бачив за 12к тепер за 15 через ще тиждень за 13 і тд. але знову ж таки наголошу що є бу ринок і від максимально актуальний для моніторів
SergN
Member

Повідомлення

kentuki: 24.02.2023 22:59Народ, є сенс брати 27 дюймів в 1080р. ? Очі від пікселізації не повилазять? З документами норм?
Ні в якому разі, особливо для документів. Це знущання над очима саме пікселізацією.
kentuki: 24.02.2023 23:05Та блін, боюсь, щоб відеокарта потянула 2к, тому і дивився на 1080р. Яка взагалі відюха має бути для 2к, щоб просто фільми норм дивитися і ютуб на максимальній якості?
Будь-яка інтеграшка в проц умовно кажучи 5-річної давнини, але зрозуміло, що не через VGA. А через DP - і 4к не проблема.
kentuki
Junior

Повідомлення

SergN: 24.02.2023 23:46
kentuki: 24.02.2023 22:59Народ, є сенс брати 27 дюймів в 1080р. ? Очі від пікселізації не повилазять? З документами норм?
Ні в якому разі, особливо для документів. Це знущання над очима саме пікселізацією.
kentuki: 24.02.2023 23:05Та блін, боюсь, щоб відеокарта потянула 2к, тому і дивився на 1080р. Яка взагалі відюха має бути для 2к, щоб просто фільми норм дивитися і ютуб на максимальній якості?
Будь-яка інтеграшка в проц умовно кажучи 5-річної давнини, але зрозуміло, що не через VGA. А через DP - і 4к не проблема.
Якраз i5 зі встроєною, а також є ще одна на 1 гіг. Буду думати

Відправлено через 1 хвилину 5 секунд:
Signature: 24.02.2023 23:08
норм , я сиджу на відстані витянутої руки, все чудово. А скільки коштів є на монік?
Теж так думав, в магазинах здавалося б і нічого, як дивишся, але не знаю як будет коли більше 30 хв. посидиш
SergN
Member

Повідомлення

kentuki: 24.02.2023 23:54Якраз i5 зі встроєною
А материнка яка? Треба ще ж врахувати наявні відеовиходи на материнці.
Signature
Member

Повідомлення

kentuki ви ж не будите 27 діагональ впритул дивитись, щоб ті пікселі роздивлятись, звісно краще буде 4к, але там і ціна :-/
kentuki
Junior

Повідомлення

SergN: 24.02.2023 23:59
kentuki: 24.02.2023 23:54Якраз i5 зі встроєною
А материнка яка? Треба ще ж врахувати наявні відеовиходи на материнці.
Є DP на материнці, а також є відеокарта з dp та DVI
SergN
Member

Повідомлення

Signature: 25.02.2023 00:07ви ж не будите 27 діагональ впритул дивитись, щоб ті пікселі роздивлятись, звісно краще буде 4к, але там і ціна
Та ті пікселі на 27 fhd видно зовсім не впритул. Говорю, як людина, яка зробила свого часу помилку, купивши такий монік.
І так, краще переплатити за 4к, поставивши під себе зручне масштабування, але після цього дивитися на чисту картинку.
Kassatka
Member

Повідомлення

Я більше шести років просидів за 47-дюймовим 1080p і очі не повилазили, навпаки було дуже приємно і комфортно від великого екрана, що спробувавши його назад на маленький монік вже не хотілося. Як приємний бонус дуже зручно було малювати/обробляти растрову графіку, працюєш з підвищеною точністю, ніби 2x масштаб увімкнув. І з документами все норм було - Ms Word, текстові редактори, браузер, IDE програмування ганяв дуже багато. Звичайно, 4K для такої діагоналі куди краще, зараз перейшов на 50" 4K, а тоді на початку 2015 4K здавалися якимись захмарними наддорогими топами типу Micro LED зараз.
Не бачу нічого поганого в тому, щоб добре пригледівшись бачити попіксельну точність, навпаки зручно потрапляти кінчиком курсора точно в ціль. Не розумію, чому настільки популярна 27 діагональ для 2560x1440, якщо при ній очевидно все вийде досить дрібне і треба або зір напружувати, або масштабування вмикати. І тоді ніби ти заплатив за 2560x1440, а в тебе просто вкрали купу робочого простору. А при 32 діагоналі вийде ідеальний комфортний розмір пікселя, щоб при 100% масштабуванні набагато більше контенту вміщати, ніж на 1920x1080.
kentuki
Junior

Повідомлення

Kassatka: 25.02.2023 01:17
Я більше шести років просидів за 47-дюймовим 1080p і очі не повилазили, навпаки було дуже приємно і комфортно від великого екрана, що спробувавши його назад на маленький монік вже не хотілося. Як приємний бонус дуже зручно було малювати/обробляти растрову графіку, працюєш з підвищеною точністю, ніби 2x масштаб увімкнув. І з документами все норм було - Ms Word, текстові редактори, браузер, IDE програмування ганяв дуже багато. Звичайно, 4K для такої діагоналі куди краще, зараз перейшов на 50" 4K, а тоді на початку 2015 4K здавалися якимись захмарними наддорогими топами типу Micro LED зараз.
Не бачу нічого поганого в тому, щоб добре пригледівшись бачити попіксельну точність, навпаки зручно потрапляти кінчиком курсора точно в ціль. Не розумію, чому настільки популярна 27 діагональ для 2560x1440, якщо при ній очевидно все вийде досить дрібне і треба або зір напружувати, або масштабування вмикати. І тоді ніби ти заплатив за 2560x1440, а в тебе просто вкрали купу робочого простору. А при 32 діагоналі вийде ідеальний комфортний розмір пікселя, щоб при 100% масштабуванні набагато більше контенту вміщати, ніж на 1920x1080.
Дуже дякую за розгорнуту відповідь. Буду тоді всетаки дивитися на 27 в 1080р також, а не лише на 24
Krupik
Member

Повідомлення

kentuki
не беріть 27 1080р. Мій монітор 32" 1440p (масштаб 125%), користуюсь ним пару років, перед ним був 27" 1080р, ніби все тоді було ок. Але нещодавно я щось собі накрутив, що мені 32 завеликий і захотів знову спробувати 27. Взяв в товариша 27 1080р, покористувався кілька днів і це було жахливо, реально жахливо! Шрифти не чіткі, мило в іграх. Я не знаю як я кілька років тому юзав 27" 1080р, чи то просто не знав як воно має бути, чи може це через різницю у матрицях моніторів, мій був глянцевий ips, товариша матовий MVA. Зір у мене 80-90. Ось така от суб'єктивщина :)
yermolim
Junior

Повідомлення

kentuki: 25.02.2023 01:50 Дуже дякую за розгорнуту відповідь. Буду тоді всетаки дивитися на 27 в 1080р також, а не лише на 24
Я б вам не радив слухати ту людину. Якщо то не тролінг, то там ну дуже специфічні смаки, вимоги та умови використання.
Якраз для роботи з документами велика роздільна здатність дає найбільше плюсів. Бо різниця в якості відображення тексту між 4к і FullHD на тій самій діагоналі - небо і земля. Навіть 1440р значно кращий за FHD . І робочий простір тут взагалі ні до чого: розмір елементів інтерфейсу буде приблизно однаковий на 1080p зі 100% масштабом, 1440p зі 150% та 2160p з 200%, 10-11 вінда чудово справляється з масштабуванням. І при однаковому розмірі елементів якість і чіткість відображення тексту - небо і земля. Після переходу з 27 FullHD на 27 4К мої очі сказали мені величезне дякую. Займаюсь програмуванням, весь день на екрані текст: код, документація, технічні завдання, месенджери. На FullHD очі вилазили під кінець дня, на 4К взагалі очі не втомлюються (обидва монітори були LG, одного модельного року, IPS, 60Гц, flicker-free, однаково калібровані, тому справа точно саме в роздільній здатності). Якраз для фільмів чи ігор 4К не робить значної різниці (хоча для тих же CRPG, де багато тексту, також робить різницю), а от для роботи то маст хев. Воно варте кожної копійки переплати. Просто відкрийте однаковий текст на моніторі FHD і на своєму телефоні (якщо звісно він у вас не дуже старий з екраном 320х240 чи щось таке) в однаковому масштабі, піднесіть до монітору і порівняйте якість відображення саме тексту, і зрозумієте, про що я.
спойлер
Зображення
Отправлено спустя 24 минуты 29 секунд:
Звісно, можна купити більший монітор і поставити його далі, щоб пікселів не було видно, але тоді взагалі немає сенсу переплачувати за більший монітор, бо за полем зору він, в результаті, буде такий самим. Я вже таке проходив, коли брав 43" 4К спробувати у якості монітору. Якщо поставити його на відстані звичайного малого монітору - там піксель такий самий, як у 21.5 FHD, якщо відсунути подалі - враження такі самі, як на 27-28 4К, але саме робоче місце з 43" фізично займає значно більше місця у кімнаті у такому випадку (треба ширший стіл, або далі від стіни, якщо монітор на стіні на кронштейні).
спойлер
Зображення
У будь-якому разі, це все дуже індивідуально, і треба самому спробувати. Універсальної відповіді нема. Але в чому я точно певен, це що рекомендувати 27 FHD можуть лише ті люди, хто:
а) не бачив нічого краще
в) поставив монітор на іншому кінці кімнати
г) має серйозні проблеми з зором, але з релігійних причин не може одягнути окуляри
д) використовує ПК лише для іграшок/фільмів, а конфіг компа не тягне нічого вище за FHD
kentuki
Junior

Повідомлення

Всім дякую, більшість все таки проти 27 в 1080р. Щож, тоді або 27 в 2к, або 24 в fhd, буду дивитись. 24 дюйма за бюджет 4-6к хотілось би взяти, ну а 27 в 2к ще і не дивився, треба глянути скільки вартують
Відповісти