Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Ответить
Автор
Member

власні серверні проци Епл будуть готові вже цього року

https://wccftech.com/apple-mass-produci ... hallenges/
Последний раз редактировалось yuriy_dd 14.01.2026 00:20, всего редактировалось 1 раз.
AntonyKandaurov
Member

yuriy_dd: 13.01.2026 23:34
Alexsandr: 12.01.2026 08:59Кстати, как там результаты в Cinebench 2026?
Alexsandr: 12.01.2026 12:15 ще не бачив
Пошукайте. 50% кудись зникли
глянув - AMD Ryzen AI Max+ 395 - 465, М4 - 692 - перевага +50% у М4 - зберігається, спіть спокійно

https://www.cpu-monkey.com/en/compare_c ... cpu_40_gpu
Ну що, абіженка, готовий знову мастити вічко і читати як твою брехню маніпулятивну викривають? Я думаю готовий ;)
Ти, звісно, великий молодець, знайшов сайт де переважно м4 макс кращий ніж райзен 395+ макс. Але твоя голова не вміє хоч не писати брєдятіну маніпулятивну типу 50+% переваги. Один тест, в твоєму ж посиланні, сайнбенч р26 показує результат м4 мах в 692 бали, а ось райзен 395+ макс набрав 465. Але ж ти не вмієш рахувати, а оці сіпію манкі порахували що результат райзена гірший на 33% , в сайнбенч р24 райзен гірший на 34% відсотка. Дійсно, в папугах є відставання, але ж якого біса ти чешеш про 50+% переваги, ти брехливе створіння? :rotate: В жодному тесті немає такої цифри, просто немає, а твоя брехня розрахована на те що типу ніхто не буде дивитись в посилання :laugh:
А ось де твій бог обгризаний отримує за обидві щічки так це тест iGpu single precision де відстає від райзена на 43% що майже дорівнює твоїм сакральним 50+%, але ж я порядна людина і напишу що майже на половину кращий, майже.
P.s. може ти там на 100%впевнений що у мене не вистачає знань в чомусь, чи працюю я не погроміздом а десь кручу гайки на заводі, але я маю достатньо знань і вмінь читати твої опуси і я тебе ловлю на твоїй маніпулятивній брехні якої ти вже насрав на 81 сторінку і досі не можеш зупинитись. Тож читай, ковтай, і далі роби вид що мене немає, тєрпілка ;)
waryag
Member

Alexsandr: 13.01.2026 16:59Там и температуры интересны.
а потолок кажется около 500вт вообще заявлен изготовителем. Инженеры же не дураки когда озвучивали?
Это все агенты интел! Если бы не их саботаж, настоящие инженеры эпл уже бы давно довели потребление маков до нуля, а то и начали бы генерировать электрику! :rotate:
yuriy_dd
Member

знову знижеи на MacBook Air М4 до $600
Pick up Apple's MacBook Air at up to $600 off, with prices as low as $599
https://appleinsider.com/articles/26/01 ... low-as-599
dext
Member

yuriy_dd: 13.01.2026 08:06і розробкою займається
Повторю запит: наведіть його репо на github, щоб довести його авторитет серед розробників, інакше він нульовий :dontknow:
серйозно? це стосується всіх, чи лише мене?
В першу чергу вас, бо ви тут "емейзінгом" розкидуєтесь, коли вас просят надати докази в реальних задачах - постійно жонглюєте бенчмарками/синтетикой
Ост тут https://www.reddit.com/r/MiniPCs/commen ... s_fast_as/
M4 ледь перемагає 3970X 5+ річного віку в симуляції з 10 ядрами - де недосяжний прогрес "емейзінгу"? :dontknow:
напевно тому - що в кого є гроші - мають собі легкий ноут щоб брати з собою (може і не один) і потужний десктоп на робочому місці
для ноута - багато памяті не потрібно, бо щось важке на ньому не запускають і не горбляться
Мені система на nuc13 pro (64ГБ RAM, 5+TB Storage, повноцінна заміна десктопу для блекаутівб, ~3W idle) обійшлася трохи більше $1000 свого часу - який одноразовий "емейзінг", без можливості апгрейду можна купити за такі кошти?
за $1000 можна купити 32 Гб у Епл, але не М3 а М4
Скільки терабайтів Storage, з можливістью апгрейду? :rotate:
запускати LLM
Навіщо мені це? В мене 10+ років проста задача: запуск кількох VM, збірка прошивок android/wrt, де яблуко нічого не може дати за розумні кошти
AntonyKandaurov
Member

dext: 14.01.2026 10:54Ост тут https://www.reddit.com/r/MiniPCs/commen ... s_fast_as/
M4 ледь перемагає 3970X 5+ річного віку в симуляції з 10 ядрами - де недосяжний прогрес "емейзінгу"?
Зараз почнеться:
- ви рівняєте ноутбучний проц і HEDT;
- м4 їсть мало, 3970х їсть багато, прогресу немає;
- а от в сайнбенчі...
- а от в фотожабі...
- а от мій код працює швидше...
І т.д. :laugh:
AntonyKandaurov
Member

Geekbench scores are not a good indication of x86 performance at all. The test heavily favours the apple silicon. Each test does not fully max out an x86 chip, tests are run in bursts to favour mobile CPU’s so they can burst then cool down. X86 apps tend to be less optimized since newer chips are always releasing so programmers have no incentive to optimize code. On apple silicon, battery life forces optimization to get the performance you see.
Абіженка, маю надію що тобі вистачить знань і вмінь зрозуміти що тут написано :rotate:
yuriy_dd
Member

dext: 14.01.2026 10:54Повторю запит: наведіть його репо на github
ще раз відповідаю - якщо ви не тупий ви можете це знайти самостійно
і ще одне питання - а ви свій комерційний код теж на публічний гітхаб викладаєте? чи у вас такого нема :lol: :lol:
dext: 14.01.2026 10:54щоб довести його авторитет серед розробників, інакше він нульовий
людина заробляє що має можливість витрачати десятки тисяч доларів в місяць на нову техніку її тестування
dext: 14.01.2026 10:54M4 ледь перемагає 3970X
10 потоків чотири сильних шість слабких проти 20 потоків 10 потужних ядер плюс HТ
ви реально не бачите прогресу?
dext: 14.01.2026 10:54Скільки терабайтів Storage, з можливістью апгрейду?
якщо ви не тупий то ви можете знайти відповідь на це питання самостійно
підказка багато TB4/5 портів
AntonyKandaurov
Member

yuriy_dd: 14.01.2026 11:4710 потоків чотири сильних шість слабких проти 20 потоків 10 потужних ядер плюс HТ
Так там зен2 18 року розливу, твій аплє силікон мав би його взувати не виходячи із споживання 10вт. :laugh:
AntonyKandaurov
Member

Тут тільки топікстартер, але він продовжує цього не помічати :lol:
0F
Member

yuriy_dd: 14.01.2026 11:47 і ще одне питання - а ви свій комерційний код теж на публічний гітхаб викладаєте? чи у вас такого нема :lol: :lol:
Невіглас не знає, що більшість опенсорсного коду пишеться програмістами на зарплаті корпорацій.
waryag
Member

dext: 14.01.2026 10:54Скільки терабайтів Storage, з можливістью апгрейду? :rotate:
Повний набір бенчів можно накатити на базовий мак з 8/256! А більшого Юрію і не потрібно!
yuriy_dd
Member

0F: 14.01.2026 11:59більшість опенсорсного коду
якицсь невіглас придумав що він open-source пише :lol: :lol:
waryag: 14.01.2026 12:03на базовий мак з 8/256!
базовий вже 16
waryag
Member

yuriy_dd: 14.01.2026 11:4710 потоків чотири сильних шість слабких проти 20 потоків 10 потужних ядер плюс HТ
28 млрд. транзисторів на свіжих 3нм зі свіжими эплівськими оптимизаціями проти ~24 млрд на старих 7 и древніх 12нм на архітектурі -3 покоління від актуальної.
yuriy_dd
Member

waryag: 14.01.2026 12:1328 млрд. транзисторів на свіжих 3нм зі свіжими эплівськими оптимизаціями проти ~24 млрд на старих 7 и древніх 12нм на архітектурі -3 покоління від актуальної.
нема вже як захищати x86
почали транзистори рахувати :lol: :lol:
waryag
Member

yuriy_dd: 14.01.2026 12:16нема вже як захищати x86
почали транзистори рахувати :lol: :lol:
Транзисторний бюджет це реальний об'єктивний параметр, що впливає на продуктивність і не залежить від версії ОС, бенчмарку і т.п. Не бачу причин його ігнорувати.

Коли новий і жирніший чип випереджає більш старий - це очікуваний результат. А коли навпаки - цікаво дивитися, що пішло не так чи куди розробники чипу зарили потенційну перевагу.
yuriy_dd
Member

waryag: 14.01.2026 12:34Транзисторний бюджет це реальний об'єктивний параметр, що впливає на продуктивність
в загальному архітектура АРМ більш проста за x86 і вимагає менше транзисторів
а ви зможете пояснити чому у М4 більше транзисторів? підказка - транзистори йдуть не тільки на ядра
AntonyKandaurov
Member

Топікстартер на 81 сторінці зрозумів що у нього епл силікон - це SoC. На 162 сторінці може ще щось зміниться.
dext
Member

yuriy_dd: 14.01.2026 11:47 ще раз відповідаю - якщо ви не тупий ви можете це знайти самостійно
тобто черговий яблучний "авторитет", відомий лише вам? передбачувано
і ще одне питання - а ви свій комерційний код теж на публічний гітхаб викладаєте? чи у вас такого нема :lol: :lol:
профілі на github показують в тому числі активність в приватних репо, не обов'язково кодити публічно
людина заробляє що має можливість витрачати десятки тисяч доларів в місяць на нову техніку її тестування
ось ми і дійшли до істини: він свій час витрачає на роботу язиком / огляди, на корисну розробку - нічого :rotate:
10 потоків чотири сильних шість слабких проти 20 потоків 10 потужних ядер плюс HТ
не бачу, бо тест робили на 10 потоках тредріпера, а не всіх, то де ж прогрес? :dontknow:
плюс є тест Однопотоку, де зійти на слабкі ядра вже не вийде, то де ж прогрес?
якщо ви не тупий то ви можете знайти відповідь на це питання самостійно
підказка багато TB4/5 портів
зовнішне підключення USB/TB не є надійним ані з точки зору живлення, ані з точки зору передачі даних, і займає місце.

тож скільки нирок буде коштувати опція з 5+TB Storage від яблука? :rotate:

Відправлено через 12 хвилин 19 секунд:
AntonyKandaurov: 14.01.2026 11:35 - ви рівняєте ноутбучний проц і HEDT;
питання вочевидь не до вас особисто, але хто заважає яблуку випускати HEDT? :rotate:
- м4 їсть мало, 3970х їсть багато, прогресу немає;
він до цього не дочитав, але якщо номінальний tdp скоректувати на кількість ядер в тесті, то з урахуванням кратної різниці в тех. процесі (3нм проти 7нм) - "емейзінг" виявиться маркетинговим пшиком, плюс зазначений Однопотік
а от мій код працює швидше...
від людини, яка не знає, як працюють сучасні ЦП з кешем/RAM :rotate:
Ответить