Ну а тягнути тести де написана споживаєма потужність всього ноутбука це верх невігластва, ще скажи що 261вт то зжер лише один процесор
Новини
Останні статті і огляди
Прогрес ARM процесорів
-
AntonyKandaurov
Member
Ну 120 вт жере в прайм95 і 103вт в середньому в сайнбенчі, ну дійсно даєш стресстест який скоріше тестує охолодження в ноуті аніж продуктивність і тикає Юра пальцями "ось- ось, воно гріється і тормозить, а чудовий м4 працює від святого духа і заміняє холодильник"
Ну а тягнути тести де написана споживаєма потужність всього ноутбука це верх невігластва, ще скажи що 261вт то зжер лише один процесор
-
AntonyKandaurov
Member
У тебе немає знань, що ти сперечаєшся, якщо людина тобі розписала як у нього працює а ти поліз "навіщо конфігурувати". Дійсно, нащо брати ноут із НХ процом ? Питання риторичне бо ти ж абіженка і ігноруєш мене, хоч як тєрпіла розгортаєш мої повідомлення і читаєш їхyuriy_dd: ↑ 12.01.2026 21:31а що так що довелось самому щось там конфігурувати? невже інжинери що зробили проц/ноут - не змогли?
-
Евгений King
Member
А ви на форум оверів зайшли чи домохазяйок.yuriy_dd: ↑ 12.01.2026 21:31а що так що довелось самому щось там конфігурувати? невже інжинери що зробили проц/ноут - не змогли?Евгений King: ↑ 12.01.2026 19:40Я знаю шо мій ноут з цим процом -30 по курві бустить 5.3Ггц, не перегрівається, і лишається в рамках 54Вт
Андервольт CPU/GPU це формат розгону, знижуємо вольтаж, знижується температура, ростуть буст частоти.
Юрій, що ви конкретно на нашому форумі забули, якщо ви не маєте уявлення таких базових речей, і що ви в біса від нас хочете.
MACоводи - це вам на форум домохазяйок, але вас і там заклюють, бо у вас базовий бюджетний AIR, котрий давно вже не в моді.
-
Евгений King
Member
Воно ре розуміє, нічого, взагалі.AntonyKandaurov: ↑ 12.01.2026 21:58У тебе немає знань, що ти сперечаєшся, якщо людина тобі розписала як у нього працює а ти поліз "навіщо конфігурувати". Дійсно, нащо брати ноут із НХ процом ? Питання риторичне бо ти ж абіженка і ігноруєш мене, хоч як тєрпіла розгортаєш мої повідомлення і читаєш їхyuriy_dd: ↑ 12.01.2026 21:31а що так що довелось самому щось там конфігурувати? невже інжинери що зробили проц/ноут - не змогли?![]()
Треба пробувати його дружно ігнорувати.
Але ля, як же важко ігнорувати цей шмат троля.
PS: я б з радістю відмовився вд HX проца, мені б і 8/16 за очі з 64Мб кешу ( вологі фантазії). Та горевиробники до 5070ti пхають тільки топ рішення 16/32 amd або 24 ядра інтел.
PSPS: зате не дорого, в ціну Юриного - "MacBook Pro 14" M5 16/512GB 2025" взяв собі непоганий Asus
-
AntonyKandaurov
Member
Його хоча б можна притиснути і мати більш менш результат. Я свій 5600h можу лише через UXTU притиснути лімітом температури, на все інше він не реагує. Хоча заміна термопасти на фазовий перехід зробила найбільший буст по температурах, тому я проц не обмежую. Для моєї ріденької пласкої двухтрубочки на два крутилятора дуже пристойно пристойно працює, тьху-тьху-тьхуЕвгений King: ↑ 12.01.2026 22:06я б з радістю відмовився вд HX проца, мені б і 8/16 за очі з 64Мб кешу ( вологі фантазії). Та горевиробники до 5070ti пхають тільки топ рішення 16/32 amd або 24 ядра інтел.
-
AntonyKandaurov
Member
Я його так дістав що він сам мене в ігнор кинув. Стало тяжко читати повідомлення і дивитись дружині в очі розповідаючи від чого він такий злийЕвгений King: ↑ 12.01.2026 22:06Треба пробувати його дружно ігнорувати.
-
Grava
Member
Це у деяких мажорських ноутах екстремальний пресет з такими лімітами, не дефолтний режим. Що цікаво він притягнув саме такі результати, а не 99% інших ноутів з лімітом в 55вт.Евгений King: ↑ 12.01.2026 17:04120Вт - це де так наливають?
-
yuriy_dd
Member
я в курсі, але я за стабільністьЕвгений King: ↑ 12.01.2026 22:01Андервольт CPU/GPU це формат розгону
-
yuriy_dd
Member
перше що знайшов Гугл. Ви ж нічого не змогли.Grava: ↑ 12.01.2026 22:27Що цікаво він притягнув саме такі результати, а не 99% інших ноутів з лімітом в 55вт.
-
AntonyKandaurov
Member
yuriy_dd: ↑ 12.01.2026 22:27я в курсі, але я за стабільність
Doubleyuriy_dd: ↑ 12.01.2026 22:29перше що знайшов Гугл. Ви ж нічого не змогли.
-
yuriy_dd
Member
це ж легко перевіряється - графік розряду при постійному навантаженіRoMiLiUs: ↑ 12.01.2026 18:41коли останні 5-10% тягнуть довше аніж спуск від 50 до 10
і маки і смарти - я всюди спостерігав рівну пряму
-
yuriy_dd
Member
на каналі Alex Ziskind - є тести порівняння швидкості компіляції якщо вам в принципі цікавоdext: ↑ 12.01.2026 16:05мова про практичні задачі як от компіляція, де "емейзінга" не видно?
-
yuriy_dd
Member
повторю заритання:tornadox: ↑ 12.01.2026 12:2430+ років досвіду з БД" - дав "професійне питання" про SQL оптимізацію з OFFSET, стверджуючи що "індекси не допоможуть". Базове питання яке легко розв'язується composite index + cursor pagination. Інші учасники форуму одразу ж вказали на його некомпетентність.
how to optimize execution of such sql on PostgreSQL: SELECT * FROM Table WHERE Field1 IN (..) ORDER BY Field2 LIMIT 100 OFFSET 1000000
pages can be accessed randomly
keyset pagination is not sufficient by itself, because it only supports next / previous navigation
with random page access:
There is no way to make this fast on PostgreSQL for large offsets.
This is not a PostgreSQL limitation — it’s a mathematical / algorithmic one.
так от щоб оцінити мою компетентність - я придумав як такий тип запитів зробити щоб він працював швидко, дуже швидко
-
dext
Member
До чого мені черговий "ютубер", який не займається фактичною розробкою, а лише накручує перегляди на свій канал?yuriy_dd: ↑ 12.01.2026 22:42 на каналі Alex Ziskind - є тести порівняння швидкості компіляції якщо вам в принципі цікаво
На кожет потік gcc/clang/msvc компіляції важкого С++/java поекту (як от прошивки android) потрібно 1.5-2Гб RAM - де яблуку взагалі нічгого не світить через неадакеатні ціни на RAM, навіть за поточних реалій ШІ-епідемії, бо це іміджевий, одноразовий продукт без можливості розширення RAM/CPU/GPU/SSD/HDD
Компіляція android легко виїдає 64ГБ+ RAM, щоб робити це на яблуку - потрібно продати нирки всіх найближчих родичів
-
Grava
Member
Так по вашому "першому" посиланню написано що споживання 55вт, що будемо робити? А оті 2 тести це екстремальні профілі роботи а не дефолт. Судячи з пошуку м4 може споживати 70вт, але у вас весь ноут споживає 25вт, що будемо робити? Чи може все не настільки просто як у першому посиланню гугла?yuriy_dd: ↑ 12.01.2026 22:29Ви ж нічого не змогли
-
yuriy_dd
Member
він один з найкращих, і розробкою займаєтьсяdext: ↑ 12.01.2026 23:46До чого мені черговий "ютубер", який не займається фактичною розробкою, а лише накручує перегляди на свій канал?
дивились на швидкість компіляції?
проци М мають недосяжну швидкість роботи памяті. На конкуруючих х86 - ви в принципі такого не отримаєте за будь які гроші. За це і ціна, ви згідні що кращий продукт коштує дорожче?dext: ↑ 12.01.2026 23:46де яблуку взагалі нічгого не світить через неадакеатні ціни на RAM
крім того брендові ноути ціна на память не дуже й дешевша, але швидкість сильно гірша
-
yuriy_dd
Member
треба поцікавитисьGrava: ↑ 13.01.2026 06:11Так по вашому "першому" посиланню написано що споживання 55вт, що будемо робити?
а також тестом 7z для представленого проца
-
dext
Member
розробкою чого, надайте посилання на його github репозиторій, бо щось мені підказує, що "розробляє" він лише мізки тих, хто його дивитьсяyuriy_dd: ↑ 13.01.2026 08:06 він один з найкращих, і розробкою займається
дивились на швидкість компіляції?
якщо задачі потрібно 32+ГБ, а ваш "емейзінг" M1 має лише 8 то не важливо, з якою недосяжною для x86 швидкістю він не може це робитипроци М мають недосяжну швидкість роботи памяті. На конкуруючих х86 - ви в принципі такого не отримаєте за будь які гроші. За це і ціна, ви згідні що кращий продукт коштує дорожче?
крім того брендові ноути ціна на память не дуже й дешевша, але швидкість сильно гірша
-
yuriy_dd
Member
якщо вас дійсно це цікавить - у вас має бути достатньо знань щоб знайти це самостійноdext: ↑ 13.01.2026 10:30надайте посилання на його github репозиторій,
конкретно в мене М4 на 16, для моїх задач достатньоdext: ↑ 13.01.2026 10:30якщо задачі потрібно 32+ГБ, а ваш "емейзінг" M1 має лише 8 то не важливо, з якою недосяжною для x86 швидкістю він не може це робити
М3 Ультра має до 512 можна використовувати для запуску великих LLM - коштує копійки у порівнянні з аналогічним рішенням на x86
-
Alexsandr
Member
в тестах с GPU?yuriy_dd: ↑ 12.01.2026 16:12 швидко глянув - 8940hx в багатопотокових тестах споживання порядку 100-120 Вт. Що будемо робити?