Вы же в курсе что при инфляции в 20% беспроцентные рассрочки буквально дают вам экономят деньги?Hells Angels: ↑ 10.08.2026 20:37читаємо уважно, платоспроможність це заплатити за товар відразу, а не платити 1/10 кожен місяць.
Новости
Последние статьи и обзоры
Відеокарта AMD Radeon RX 9070 XT стала беззаперечним лідером за популярністю серед читачів PC Games Hardware
-
erkins007
Member
-
Filabatya
Member
Головний мінус оплати частинами, що вони сумуються в місяць, якщо їх дофіга набрати 
-
ArmagedoonZergs
Member
Тільки якщоerkins007: ↑ 11.08.2026 00:12Вы же в курсе что при инфляции в 20% беспроцентные рассрочки буквально дают вам экономят деньги?Hells Angels: ↑ 10.08.2026 20:37читаємо уважно, платоспроможність це заплатити за товар відразу, а не платити 1/10 кожен місяць.
1. Отримуєш зп в валюті
2. Міняєш валюту на чорному ринку а не по нбу-міжбанку.
3. Якось обходиш і пояснюєш банкам звідки ти кеш приніс.
У інших випадках вигоди там ніякої нема.
-
Delorian
Member
не вижу 1080ti в списке, шляпа какая-то.
P.s: 7900хтх ванлав
P.s: 7900хтх ванлав
-
kabostebeztak
Member
дааа, бо з мфг такий афігєнний інпут лаг)))warp37: ↑ 10.08.2026 15:48 Карта несомненно хорошая. Но всё равно выбирая между доплатой и покупкой RTX 5070 Ti и RX 9070 XT, я бы доплатил за технологии.
Как-никак, GeForce 50 - это ощутимо полезные технологии и производительность, а Radeon 9000 - просто производительность.
-
Nouriel
Member
виходить шо тільки у нас хомяки наярюють на нвідію, а за бугром люди думають хоч і гроші мають 
-
FastBullet
Member
Ну если не сильно тупить , то можно всю сумму положить под проценты на ОВГЗ на тот же срок что и кредит и получить доход небольшой )ArmagedoonZergs: ↑ 11.08.2026 00:19Тільки якщоerkins007: ↑ 11.08.2026 00:12
Вы же в курсе что при инфляции в 20% беспроцентные рассрочки буквально дают вам экономят деньги?
1. Отримуєш зп в валюті
А если взять у Cairo миллиард на год под ноль процентов , то можно выйти в плюс где-то на 150-200 млн грн и даже если доллар прыгнет до 150 за доллар , то все равно остаешься в плюсе как минимум на 1 лям баксов ))
Ну и есть еще вариант взять иены, там их Нацбанк установил ставку 0 % (хотя сейчас то ли устанвил то ли хочет установить 1%) и вложить даже в казначейские бумаги фрс )) тоже в плюсе останешься ))
Відправлено через 3 хвилини 8 секунд:
erkins007: ↑ 11.08.2026 00:12Вы же в курсе что при инфляции в 20% беспроцентные рассрочки буквально дают вам экономят деньги?Hells Angels: ↑ 10.08.2026 20:37читаємо уважно, платоспроможність це заплатити за товар відразу, а не платити 1/10 кожен місяць.
Но только там цена завышена обычно на 120% ) а так да 0%
И это я еще не считал реальную себестоимость и скорость амортизации
-
ArmagedoonZergs
Member
Ти прикалуєшся чи що?FastBullet: ↑ 11.08.2026 02:23Ну если не сильно тупить , то можно всю сумму положить под проценты на ОВГЗ на тот же срок что и кредит и получить доход небольшой )ArmagedoonZergs: ↑ 11.08.2026 00:19
Тільки якщо
1. Отримуєш зп в валюті
А если взять у Cairo миллиард на год под ноль процентов , то можно выйти в плюс где-то на 150-200 млн грн и даже если доллар прыгнет до 150 за доллар , то все равно остаешься в плюсе как минимум на 1 лям баксов ))
Ну и есть еще вариант взять иены, там их Нацбанк установил ставку 0 % (хотя сейчас то ли устанвил то ли хочет установить 1%) и вложить даже в казначейские бумаги фрс )) тоже в плюсе останешься ))
Відправлено через 3 хвилини 8 секунд:erkins007: ↑ 11.08.2026 00:12
Вы же в курсе что при инфляции в 20% беспроцентные рассрочки буквально дают вам экономят деньги?![]()
![]()
![]()
![]()
Но только там цена завышена обычно на 120% ) а так да 0%и твои 20% инфляции
![]()
![]()
![]()
И это я еще не считал реальную себестоимость и скорость амортизации![]()
% по ОВДП виплачуються з .... да бум тсс із нових виданих овдп.
Це буквально схема МММ.
Я не знаю яким треба бути дегенератом (і це ще мяко сказано) щоб вкладати в овдп кошти більші чим ти згодний в будь який момент безповротно втратити.
А брати для овдп кредити - це д у р к а.
-
erkins007
Member
Ну ладно экономику в вузе вы прогуливали, но банальная логика тоже у вас не работает?ArmagedoonZergs: ↑ 11.08.2026 00:19Тільки якщоerkins007: ↑ 11.08.2026 00:12
Вы же в курсе что при инфляции в 20% беспроцентные рассрочки буквально дают вам экономят деньги?
1. Отримуєш зп в валюті
Ещё раз, если процентная ставка по кредиту меньше инфляции покупать вещи в кредит выгоднее чем за нал. Если иначе наоборот.
Я уже молчу что у вас пункты вообще левые. Какая валюта? Какие объяснения? Вы или отвечали не глядя или несёте отборный бред
Отправлено спустя 1 минуту 22 секунды:
Естественно это всё работает если цена одинаковая при покупке за нал или в рассрочку. В общем это банальная арифметикаFastBullet: ↑ 11.08.2026 02:23Но только там цена завышена обычно на 120% ) а так да 0%
-
firestarter256
Member
erkins007
Ну я свою покупал через кредит и как то не заметно для моего кармана карта оплатилась! Что то 250 на месяц списывалось, с мои тратами это было не заметно
Ну я свою покупал через кредит и как то не заметно для моего кармана карта оплатилась! Что то 250 на месяц списывалось, с мои тратами это было не заметно
-
Striker
Member
А ми ще дивуємося чого деякі сидять на калькуляторах 10+річної давнини. Бо вони купують тільки за нал.
- спойлер
- І тільки після обміну валюти.
-
Геральт
Active Member
Так все правильно. Жити треба на наявні засоби, а не в кредит (безвідсотковий, угуStriker: ↑ 11.08.2026 07:05 А ми ще дивуємося чого деякі сидять на калькуляторах 10+річної давнини. Бо вони купують тільки за нал.![]()
- спойлер
- І тільки після обміну валюти.
-
Sanьka
Member
Ну перш за все:Геральт: ↑ 11.08.2026 07:14Жити треба на наявні засоби, а не в кредит (безвідсотковий, угу )
Жити треба не повчаючи інших "як треба жити" , ага
-
Striker
Member
Якщо вважати 0.01% в міс відсотками, то тоді ок.Геральт: ↑ 11.08.2026 07:14безвідсотковий, угу
Відправлено через 2 хвилини 33 секунди:
Я маю на рахунках значно більше, ніж купую оплатами частинами і витрачаю в кредит. Я живу на наявні засоби чи як?Геральт: ↑ 11.08.2026 07:14Жити треба на наявні засоби, а не в кредит
Я ж кажу - ліс дрімучий.
-
Геральт
Active Member
Гроші на рахунку - трохи мої, а трохи банку
Гроші в кишені - повністю мої.

Гроші в кишені - повністю мої.
В кредит, звісно. В совку рахунки в 1 прекрасний момент заморозили. В нас надра банк був.
-
erkins007
Member
Нужно чтобы сумма вашего долга не превышала сумму ваших накопления.Геральт: ↑ 11.08.2026 07:14Жити треба на наявні засоби, а не в кредит
Совершенно верно. Особенно щас.Геральт: ↑ 11.08.2026 07:53Гроші на рахунку - трохи мої, а трохи банку
Я даже больше скажу даже если брать тот же финмон(банковский внутренний, а не обязательный который от 400к), то шансы что банк решит тебя забанить куда выше когда у тебя на счету +100к, чем когда у тебя -100к.
Я с 18 года стабильно держу на балансе минус, просто каждый месяц его закрывая и ни разу не столкнулся с тем что "докажите откуда деньги" даже в периоды когда официальных доходов не было совсем.
Товарищ же чуть ли не справку от проктолога в банк отсылал чтобы ему его деньги вернули.
-
Striker
Member
По-темі. Ті, хто купили умовно рік тому в кредит по нормальним цінам (відеокарту, пам'ять, ssd) - зараз можна сказати в плюсі. А хто збирав нал до цього часу - в великій сра.. 
-
Геральт
Active Member
Ті, хто купить в кредит зараз, будуть в плюсі через рік?Striker: ↑ 11.08.2026 08:33 По-темі. Ті, хто купили умовно рік тому в кредит по нормальним цінам (відеокарту, пам'ять, ssd) - зараз можна сказати в плюсі. А хто збирав нал до цього часу - в великій сра..![]()
Ті, хто збирав $/ойро, будуть у великій... бо будуть мати низько ліквідний кеш, замість ліквідного SSD
-
unique-neon
Member
А також нацбанк рандомно обмежує зняття коштів, перекази, і всяке таке. Особливо перед обвалами гривні.Yurius: ↑ 10.08.2026 20:34Ну хочаб тому що зараз такі часи цікаві,що спати ти лягав однією людиною ,а зранку проснувся з заблокованими рахунками виконавчою службою .... я утрирую звичайно ,але посил такий.dead_rat: ↑ 10.08.2026 20:29А чого? Банку ваші 5к$ це не гроші
Приклади життя з укр банками сьогодні:
- щоб купити валюти на 400к грн, 4 дні знімай по 100к
- відкрив тато рахунок в ПУМБ, перевів йому 20к на проживання, його рахунок заблоковано
- хочеш зняти більше 400к за місяць - пояснюй нащо тобі твої гроші
- хочеш завести валюту з одного банку в інший - знімаєш по еквіваленту 100к грн в одному банку банку (ті ж обмеження що вище), а в другому банку пояснюй звідки гроші
-...
-
Enjthesilence
Member
тобі відомі ціни, які будуть через рік?Геральт: ↑ 11.08.2026 08:52 Ті, хто купить в кредит зараз, будуть в плюсі через рік?