Відеокарта AMD Radeon RX 9070 XT стала беззаперечним лідером за популярністю серед читачів PC Games Hardware

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Sanьka
Member

Повідомлення

Yurius: 10.08.2026 19:51У 8к ,як Касатка?
Звичайні 4к
Мені до його рівня як до неба :gigi:
warp37
Member

Повідомлення

Sanьka: 10.08.2026 19:02
warp37: 10.08.2026 17:38Не виростуть, а вже ростуть. На monomarket узяв PRIME 29 серпня за 71999 гривень, найдешевші коштували десь від ~68000 гривень.
Короче замовив тільки що в 5080 Асус Прайм :up:
Не зміг терпіти ці пекельні борошна.
Раціональне рішення. Упевнитися у цьому зможете найближчими тижнями.

Карта тиха, холодна, гарна.
erkins007
Member

Повідомлення

Patruletz: 10.08.2026 19:04середньостатистичний мужик котрий стоїть біля станка на заводі стільки заробляє за місяць
не знаю, у меня за полчаса работы по установке унитаза 2к взяли. За сборку мебели за два часа работы 6к.
Так что если у вас руки растут откуда нужно заработать вы сможете.
Sanьka
Member

Повідомлення

warp37: 10.08.2026 19:54Упевнитися у цьому зможете найближчими тижнями.
Та достатньо зайти на Хотлайн і подивитись криву цін. Там жах :(
warp37
Member

Повідомлення

Patruletz: 10.08.2026 19:04
warp37: 10.08.2026 18:19А у чому проблема? 70000 гривень - це не такі вже великі кошти
ага, середньостатистичний мужик котрий стоїть біля станка на заводі стільки заробляє за місяць
warp37: 10.08.2026 18:19Мені не шкода декілька тисяч доларів віддати за апгрейд, бо я людина економна
платоспроможність підміняти словом економний якось дивно, не здається? :think:
Я з зарплатою менше 30000 гривень на місяць можу собі купити комплектуючі може не рівня RTX 5090 при нинішній ціні, але можу. Питання часу і бажання. Бо економний і цілеспрямований - звідти з'являється і платоспроможність на такі речі.
lmatthew_666l
Junior

Повідомлення

warp37: 10.08.2026 15:59
byaka: 10.08.2026 15:50
Потримайте мiй Path tracing :D
Вiдколи це вiдеокарта яка не тягне сучасну графiку стала найкращим выбором?
А що там той PT дає? Мені цікаво, як людині, яка перейшла з мобільної RTX 4090 на десктопну RTX 5080 два тижні тому. DOOM: The Dark Ages і Resident Evil: Requiem я звичайно протестував. Є - ну є, тягне - добре.

Ось Multi Frame Generation - гарна технологія. Навіть DLSS 5 додасть мейкап на обличчях, який видно.

РТ - то така демка, щоб показати, що GeForce 50 - це не просто GeForce 40 Remastered, а ще там RT-ядра набагато потужніші.
MFG який дропає low1%? Та хіба що якщо без нього фпс не нижче 140, бо тоді з MFG low1 падає до 60 і і це буде ще грабельно. Все що нижче то не плавність, а шалена затримка непомітна для ока, але так відчутна при керуванні!
А от DLSS, в особливості DLAA замість згладжування, та майбутня Neural Texture Compression. З недоліків в сторону нвідіа можна назвати занапто велику кількість CU на один блок, через що вони часто простоюють і в порівнянні з сучасними аналогами amd відверто причмокують, як по тій самій причині 3060 причмокує у 1080ti, хоча по характеристикам вони ідентичні окрім саме кількості конвеєрів які керують потоковими процесорами
warp37
Member

Повідомлення

lmatthew_666l: 10.08.2026 20:07
warp37: 10.08.2026 15:59

А що там той PT дає? Мені цікаво, як людині, яка перейшла з мобільної RTX 4090 на десктопну RTX 5080 два тижні тому. DOOM: The Dark Ages і Resident Evil: Requiem я звичайно протестував. Є - ну є, тягне - добре.

Ось Multi Frame Generation - гарна технологія. Навіть DLSS 5 додасть мейкап на обличчях, який видно.

РТ - то така демка, щоб показати, що GeForce 50 - це не просто GeForce 40 Remastered, а ще там RT-ядра набагато потужніші.
MFG який дропає low1%? Та хіба що якщо без нього фпс не нижче 140, бо тоді з MFG low1 падає до 60 і і це буде ще грабельно. Все що нижче то не плавність, а шалена затримка непомітна для ока, але так відчутна при керуванні!
А от DLSS, в особливості DLAA замість згладжування, та майбутня Neural Texture Compression. З недоліків в сторону нвідіа можна назвати занапто велику кількість CU на один блок, через що вони часто простоюють і в порівнянні з сучасними аналогами amd відверто причмокують, як по тій самій причині 3060 причмокує у 1080ti, хоча по характеристикам вони ідентичні окрім саме кількості конвеєрів які керують потоковими процесорами
Щодо MFG, я честно кажучи, затримку не відчуваю навіть у режимі 20х3 (серйозно, я спеціально особисто для себе тестував режими від Х6 до Х2 при 60 FPS, де Х6 - це статери і блексріни через випадіння кадрів). Але я граю виключно на геймпаді (на мишці 20х3 - це дуже погано) і досить толерантний щодо затримок.

Хоча інші мультигенерації і при більш високому базовому фреймрейті - це жах.

Та й люблю я дуже DLAA, там без FG взагалі нічого робити.
Hells Angels
Member

Повідомлення

warp37: 10.08.2026 20:05звідти з'являється і платоспроможність
платоспроможність це не розстрочка, це прийти і притулити карточку до терміналу де списується не кредитний кеш :gigi:
Patruletz
Member

Повідомлення

Sanьka: 10.08.2026 19:55а достатньо зайти на Хотлайн і подивитись криву цін. Там жах
ціни ше виростуть, дивлячись на те що прайс на память не стабілізувавсь
warp37
Member

Повідомлення

Hells Angels: 10.08.2026 20:17
warp37: 10.08.2026 20:05звідти з'являється і платоспроможність
платоспроможність це не розстрочка, це прийти і притулити карточку до терміналу де списується не кредитний кеш :gigi:
Можна й так. Але я б зараз був би обережним з тим, щоб на одному банківському рахунку знаходилася сума, якої вистачає на ігровий ПК вище середнього.

Це я серйозно і без жартів.
Patruletz
Member

Повідомлення

warp37: 10.08.2026 20:05Бо економний
коли людина економна, то вона ще прораховує доцільність купівлі ;)
Striker
Member

Повідомлення

Я тільки зимою відбив половину компа за рахунок виплат енергетикам за відновлення енергосистеми. Висновок - треба більше працювати і менше грати. :gigi: А зараз замість літньої відпустки аж на 3 тижні, в яку хотів добити KCD 2 і почати Експедицію 33, пішов на нову роботу з більшою на 50% зарплатою. В моєму випадку потужний комп провокує мене більше заробляти, щоб відбити покупку. :lol:
p.s. моя RX 9070 XT вже за оф. ціною 52к замість 40к минулого літа. Але більше всього доставляє Nvidia - RTX 5050 за 22-23к грн. :facepalm:
warp37
Member

Повідомлення

Patruletz: 10.08.2026 20:21
warp37: 10.08.2026 20:05Бо економний
коли людина економна, то вона ще прораховує доцільність купівлі ;)
Доцільність я під сумнів не ставлю, коли знаю що купую річ, яка мені треба для 4K, якою я користуюся постійно, тисячі годин. Тим паче, знаю, що після виходу нової, я зможу її продати і зекономити на наступній. Це працює для усіх відеокарт нижче RTX 5090.

Тому у випадку відеокарти - доцільно. А за той самий смартфон я і 30000 не віддам, бо не бачу доцільності. :)

Я навіть свій Xbox Series S за 11000 вважаю недоцільним. :rotate:
dead_rat
Member

Повідомлення

warp37: 10.08.2026 20:20
Hells Angels: 10.08.2026 20:17
Можна й так. Але я б зараз був би обережним з тим, щоб на одному банківському рахунку знаходилася сума, якої вистачає на ігровий ПК вище середнього.

А чого? Банку ваші 5к$ це не гроші
Yurius
Member

Повідомлення

dead_rat: 10.08.2026 20:29А чого? Банку ваші 5к$ це не гроші
Ну хочаб тому що зараз такі часи цікаві,що спати ти лягав однією людиною ,а зранку проснувся з заблокованими рахунками виконавчою службою .... я утрирую звичайно ,але посил такий.
Striker
Member

Повідомлення

Hells Angels: 10.08.2026 20:17платоспроможність це не розстрочка, це прийти і притулити карточку до терміналу де списується не кредитний кеш
Фігню пишете. В мене десь близько 500к кред лімітів, у дружини десь 400к. Тільки і робимо, що купуємо все в розстрочку. Бо так просто вигідніше, коли вся інша сума лежить в ОВДП під %.
warp37
Member

Повідомлення

dead_rat: 10.08.2026 20:29
warp37: 10.08.2026 20:20

А чого? Банку ваші 5к$ це не гроші
Жертви фінансового моніторингу можуть розказати багато не дуже приємних речей про те, як виводити кошти з заблокованого рахунку. Я через це також проходив, тому з тих пір депозити, облігації і операційні кошти тримаю у межах встановленого собі ліміту на одну банківську установу, а частину - взагалі готівкою у іноземній валюті.

Тому я більше довіряю кредитній карті з великим лімітом на розстрочку, борг по якій я буду частинами закривати згідно договору.
Востаннє редагувалось 10.08.2026 20:39 користувачем warp37, всього редагувалось 2 разів.
Striker
Member

Повідомлення

warp37: 10.08.2026 20:20Можна й так. Але я б зараз був би обережним з тим, щоб на одному банківському рахунку знаходилася сума, якої вистачає на ігровий ПК вище середнього.
:lol:
dead_rat
Member

Повідомлення

Yurius: 10.08.2026 20:34
dead_rat: 10.08.2026 20:29А чого? Банку ваші 5к$ це не гроші
Ну хочаб тому що зараз такі часи цікаві,що спати ти лягав однією людиною ,а зранку проснувся з заблокованими рахунками виконавчою службою .... я утрирую звичайно ,але посил такий.
Окей, згоден, бо це я якось провтикав
Hells Angels
Member

Повідомлення

Striker: 10.08.2026 20:34Фігню пишете. В мене десь близько 500к кред лімітів, у дружини десь 400к. Тільки і робимо, що купуємо все в розстрочку. Бо так просто вигідніше, коли вся інша сума лежить в ОВДП під %.
читаємо уважно, платоспроможність це заплатити за товар відразу, а не платити 1/10 кожен місяць.
Відповісти