Системы воздушного охлаждения + FAQ. Выбор, обсуждение

Все связанное с охлаждением и шумопонижением
Відповісти
Автор
Повідомлення
poulk
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена выбору а так же обсуждению различных вопросов связанных с системами воздушного охлаждения.

Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.

Зображення

Похожие темы:
Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение
СВО (вода) вопросы, проблемы и их решения, советы

Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Востаннє редагувалось 10.11.2011 13:51 користувачем EvGaS, всього редагувалось 38 разів.
daesz
Member

Повідомлення

https://www.tomshardware.com/pc-compone ... ond-review
спойлер
Зображення

Для людей не знайомих з брендом - це ті самі китайці які зробили ось це :
спойлер
daesz
Member

Повідомлення

Не тільки нові кулери, але ще й нові пропелери та корпуси, залишу тільки тут щоб не дабл-тріплпостити у всіх 3 темах :
Vlaad13
Member

Повідомлення

Хтось може скинути тести нового АК 620 з плоскими трубками? Як воно значно краще стало чи як?
MSiAventador
Member

Повідомлення

Як виготовляють кулери DeepCool
daesz
Member

Повідомлення

MSiAventador
:up: люблю такі відео, минулого року схоже було у дебауера із заводу паверколору :)
МОНАХ
Member

Повідомлення

► ... Так-с, хлопці, питання лічених днів :) - можуть підігнати по дуже смачній ціні 9950х, а я поки не вкурюю чи зможу таке приборкати "повітрям" в стоковому/"заводському" (без розгону) режимі роботи? І якщо надія на це є, то - що саме можна подивитися? :D Бо розглядаю сходу екземпляри на 250-300ВТ зйому, але щось "шелест кукурудзи тут чую я" - :D як би за милу душу "кукурузніком" ненароком не стати...

► Все якось несподівано відбувається і я банально не встигаю, власне, "курити" детальні "мануали" по темі; точно знаю вже, що гарна дво-вежа може покрити стоковий режим 9900х - саме на цей процессор я і "облизувався", тому трохи зазделегіть підготувався, а от що до 9950х, то без "води", напевно, то буде як мустанг у стійлі - сенсу ніякого в тому, щоб радуватись, що він у мене є, але не кататися на ньому...

► P.S. ...А, так, бюджет: до 6000-6500 грн.. До цієї цінової межі в першу чергу (із реальних по функціоналу) дивлюся Noctua і be quiet! в рамках 230-270Вт, але ж - не знаю...

► Р.P.S. ;) Десь пізніше у відповідному треді зроблю пост із запитом-подробицями по підбору комплектації - там і про охолодження в т.ч. поясню, але, бачу, що поки доведеться визначатись з "процом", а далі вже підбиратися-радитись по всьому іншому...
fesq
Junior

Повідомлення

Доброго дня. Треба бюджетний охлад на 7500ф.
feniks_tm
Member

Повідомлення

fesq: 01.07.2025 20:52 Доброго дня. Треба бюджетний охлад на 7500ф.
ID-Cooling 214/224
BolKunz
Junior

Повідомлення

Приветствую
У меня есть кулер be quiet! Pure Rock первой ревизии только с креплением для интел, для амд вообще нет никаких элементов.
Подскажите, есть ли какие то сторонние крепления или универсальные наборы для ам4/ам5 для этого кулера?
Я тупо спросил в чате жпт и он выдал ссылку на вот такое крепление https://elmir.ua/cpu_cooling/installati ... om#reviews
Это подойдет или нет?
МОНАХ
Member

Повідомлення

МОНАХ: 26.06.2025 15:37 ► ... Так-с, хлопці, питання лічених днів :) - можуть підігнати по дуже смачній ціні 9950х, а я поки не вкурюю чи зможу таке приборкати "повітрям" в стоковому/"заводському" (без розгону) режимі роботи?
► Ціна виявилась надто "смачною" і я подавився "жабою". Благо, що розглядав і куди більш оптимальний варіант з 9 9900х, який в результаті і взяв.
► А от з охладом на нього я, що називається, махнув не дивлячись - саме те, що точно справиться: Noctua NH-D15 G2, благо корпус дозволяє втиснути туди ще більший "баняк" за потреби...
► У будь-якому випадку :laugh: підпорку під відеокарту для підпору радіаторів процесорного кулера - я уже так і так замовив, але по охладу мене стопорнули вже не тільки наші камради, але й мої постачальники - тільки під замовлення і по не встановленій ціні, а там - до 8000грн. набігає і, чесно кажучи, напевно - ну його до біса, раз вже так сталося, то саме провидіння веліло докинути бюджет на оперативну пам'ять, а охлад розглянути в рази менш маркетований, повертаючись в рамки першочергового бюджету до 6000 грн..
► В першу чергу радили глянути двовежеві DeepCool-и і Thermalright-и. Я від себе ще приглянувся до Cooler Master-а і Arctic-а (be quiet!-и, скоріше за все, вилітають з розгляду... хоча, може я неправильні огляди дивився). З цього всього поки створився такий список:
• Deepcool AK620;
• Deepcool Assassin IV;
• Thermalright Phantom Spirit 120 SE;
• Cooler Master MasterAir MA824...
• ... а по Arctic-ах, в процесі, навіть не знаю чи варто щось дивитись, на фоні...
► Схиляюсь до Deepcool AK620 і Cooler Master MasterAir MA824, але - ... не переконався геть ні в чому на 100%... Можливо будуть якісь ще альтернативи? Або - що з наведеного краще таки взяти? Шум вентиляторів не дуже турбує - корпус досить зашумлений буде, а те, що по вентиляції - буде достатньо глушитись робочим столом-коробкою... аби гарантовано з запасом знімав 200-230Вт.
oversteve
Member

Повідомлення

МОНАХ: 10.07.2025 00:33 • Thermalright Phantom Spirit 120 SE;
якщо не горить по часу, або можете взяти в Україні по ок ціні, то цілком норм варіант, ну а якщо немає часу чекати, то цей буде троха дорожче, але напевно найкраще із "бюджетного"
https://hotline.ua/ua/computer-kulery-i ... 720-black/
МОНАХ
Member

Повідомлення

► Дякую, oversteve. А він (Thermalright Phantom Spirit 120 SE) не надто "пузатий" по "підошві"? Я мало що знайшов по тестах його на останніх Райзенах...
► ID-COOLING - теж розглядав як потенційний варіант, але він у мене по ходу діла загубився десь ще гірше, ніж Arctic. Але - треба вивчати його.
... Та - вже не горить
► ... :lol: : мені корпус - блоканули днів на 10-14 (під замовлення і відгрузку з Європи); кругом є в наявності моделі, які мені потрібні, але - тільки з боковим склом (навіть буває по два в прайсі - в білому і чорному виконаннях), що дорожче і мені ну геть нафіг і близько не потрібні. А чисто-"гроби", що мені потрібні - ... дійшло до того, що на Розетці спочатку спонукали самому в пункті видачі платити на своє ім'я мито за ввоз, а тепер - ще й паспорт потрібен, щоб в тій же Варшаві дали добро на відгрузку товару! Й-йа - в ах... просто АХ!, в якому веселому настрої! з цього всього. :laugh: Решта "шаражок" онлайн-магазинів - виключно по предоплаті, хоча б в 150 грн. ... Поки знайшов хоч якихось більш-менш адекватів в цьому напрямку, але потрібно зачекати... та й не факт, ЩО ще привезуть.
nochnik89
Member

Повідомлення

Отправлено спустя 1 минуту 3 секунды:
MSiAventador
хех, коллега. Да мы мыслим одинаково получается ) скинул сюда такое же видео
man1242
Member

Повідомлення

На днях встановив на свою башту артік р12 так він на 1906 обертах видає 37дбце за умов що мікрофоном тикати у вентилятора під час роботи на макс обертах :lamer: я спочатку не повірив але і температура камня впала з 76 до 72 :think: рідний діпкул з коробки був гучний вище 1300 обертів а тут таке.
ShmiT
Member

Повідомлення

Всім привіт, порадьте вентиль на заміну штатному в bq dark rock 4, там 135 по замовчуванню, скоб додаткових не маю, читав в темі про вибір ветиля для БП що савили Silent Wings 4 120 на 135мм кріплення через їх резинові рухомі втулки, чи вийде його на скобу почепити чи які є варіанти? Дякую!
The_Rusik
Member

Повідомлення

Есть корпус Jonsbo C6
Стоит два (вдув и выдув) вентилятора be quiet pure wings 3 140мм. Обороты от 700 до 1050 (от температуры).
На процессоре (5600g) установлен id-cooling is55, обороты от 900 до 1400 (так же от температуры).
Температуры процессора в играх поднимается до 70 градусов.
Видеокарта 1660 супер греется где-то до 65 градусов.
Так вот вопрос, как можно снизить шум (так как в играх слышно немного вентиляторы и видеокарту (сильнее)) и температуры в данном корпусе?
Думал заменить слим вентилятор на процессоре на стандартный, но до блока питания сейчас 25мм, а если поставлю стандартный, то останется всего 10мм, и думаю не будет ли только хуже.
Или второй вариант, купить такой же слим вентилятор (id-cooling 120x15) и поставить на вдруг спереди почти на против процессора.
Почему такой же, просто больше нет разъемов на плате, а так смогу к процессору на один разъем повесить и настроить на такие же обороты.
Или есть третий вариант, без замены корпуса и охлада?
marvin1111
Member

Повідомлення

The_Rusik: 26.08.2025 20:40 Есть корпус Jonsbo C6
Стоит два (вдув и выдув) вентилятора be quiet pure wings 3 140мм. Обороты от 700 до 1050 (от температуры).
На процессоре (5600g) установлен id-cooling is55, обороты от 900 до 1400 (так же от температуры).
Температуры процессора в играх поднимается до 70 градусов.
Видеокарта 1660 супер греется где-то до 65 градусов.
Так вот вопрос, как можно снизить шум (так как в играх слышно немного вентиляторы и видеокарту (сильнее)) и температуры в данном корпусе?
Думал заменить слим вентилятор на процессоре на стандартный, но до блока питания сейчас 25мм, а если поставлю стандартный, то останется всего 10мм, и думаю не будет ли только хуже.
Или второй вариант, купить такой же слим вентилятор (id-cooling 120x15) и поставить на вдруг спереди почти на против процессора.
Почему такой же, просто больше нет разъемов на плате, а так смогу к процессору на один разъем повесить и настроить на такие же обороты.
Или есть третий вариант, без замены корпуса и охлада?
поиграйся с оборотами вентиляторов на видеокарте, условно что бы прогревалась в играх до ~75 градусов, будет заметно тише :)
DriverFirst
Member

Повідомлення

Доброго часу, шановні оверклокери. По трохи збираю свою бюджетну убер обчислювальню машину на райзен 5 4500. Коли тестів пам'ять мемтестом, то зробив висновок, шо боксовий вєртухайчік - той ше сачок. Температури підіймалися на проц і майже до 70 градусів. Вирішив пошукати щось більш ефективніше з башт. Обирав між Zalman CNPS9X Optima та Scythe Kotetsu Mark II (SCKTT-2100). Звичайно б/в. Scythe десь 750 грн. Zalman десь 650 грн. Обрав (SCKTT-2100). Як вважаєте нормальний охлаждун я обрав, чи десь промазав? Я його тільки замовив. Ще не бачив. B-)
Striker
Member

Повідомлення

Доброго дня, думаю взяти такий корпус з комплектними кулерами х2 140 мм та х1 120 мм.
https://telemart.ua/products/cougar-uni ... -bp-white/
Проблема в тому, що материнка звичайна і sys_fan тільки один. Якщо я візьму звичайний розгалужувач, впишусь в 1А, підключу всі 3 вентиля 2-х різних типів (приблизно 1250 об/хв 120-ка і 900 об/хв 140-ки), то чи буде воно нормально працювати? Здогадуюсь, що при однаковій напрузі 120-ка буде умовно 800 об., а дві 140-ки десь 600 об. А в віндовсі буде показувати невідомо що, але то неважливо, я виставлю оберти по відчуттям.
Avenger80
Member

Повідомлення

Striker: 28.09.2025 14:59Проблема в тому, що материнка звичайна і sys_fan тільки один.
Та не может быть, что только один разъём.
Відповісти