Данная ветка посвящена выбору а так же обсуждению различных вопросов связанных с системами воздушного охлаждения.
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Похожие темы:
Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение
СВО (вода) вопросы, проблемы и их решения, советы
Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Останні статті і огляди
Новини
Системы воздушного охлаждения + FAQ. Выбор, обсуждение
-
lowskill
Junior
Все достаточно просто, тот же Термалрайт выпустил модели, которые стоят дешевле 2к, по эффективности для современных камней на голову выше условных народных Гаммаксов, установка 10 минут и не нужно обороты в каждой непонятной ситуации кочегарить до 1500+ в виду 2-секционной конструкции и, как следствие, более адекватной реакции на моментальное повышение температурыEntar: ↑ 07.01.2025 13:53От я й хочу зрозуміти, що почому. В мене мало досвіду, і можливо він неревелантний, але. Коли я ставив діпкул гаммакс 300 на ам4, я потратив майже годину на те, щоб подивитися декілька відео на ютубі на тему того, як же його встановити так щоб нічого не виламати і не погнути. І він відверто погано відводив тепло від мого 5600х, мені навіть довелося андервольтити його на -0.1 і не користуватися рво щоб температури не піднімалися вище 83.oversteve: ↑ 07.01.2025 13:12 у вас неправильне розуміння ноунейм, залман +- такий самий дешевий сегмент, як джонсбо, ід кулінг, термалрайт і т.п.
Залман 9-й за 1200 грн - в ньому був повний набір кріплень на всі випадки життя, зручні, винтові. Я потратив на його встановлення 10 хвилин. Можливо (це не точно) краще прилягання до кришки проце забезпечує кращий тепловідвід, бо навіть після розгону і підвищення тпд проца температури нижче.
От я хочу зрозуміти, чи немає якихось підводних каменів? Тобто одне з двох. Або всі ті люди які купують щось крім айдікулінг і аналогів - дурні настільки успішні що їм взагалі не принципово, потратити на СО 1000 грн або 4500, або все-таки якась різниця є.oversteve: ↑ 07.01.2025 13:12 насправді зараз крім термалрайту багато інших бюджетних контор підтягнулися і шось та й роблять в такому ціновому сегменті, та й у нас термалрайту офіційно немає, але є ід кулінг зі схожими конфігами і цінами
Особисто я хочу купуючи таку річ, її:
1. Легко встановити, комплектними засобами
2. Бути впевненим що якість виконання пластини що притискається до цпу - на висоті, і із-за її кривизни не погіршується тепловідбір.
3. Бажано - щоб кулер на СО не стане шуміти/дрижчати через рік-два і його не доведеться міняти.
4. Щоб вказана розсіювана потужність відповідала реальній з похибкою не більш ніж 20%.
-
Entar
Member
И они подходят под все вышеупомянутые мной критерии? Т.е. качественная вещь, долбаться с ними не надо, куллера надежные тихие долговечные, прижимная пластина медная качественная?lowskill: ↑ 08.01.2025 01:21Все достаточно просто, тот же Термалрайт выпустил модели, которые стоят дешевле 2к, по эффективности для современных камней на голову выше условных народных Гаммаксов, установка 10 минут и не нужно обороты в каждой непонятной ситуации кочегарить до 1500+ в виду 2-секционной конструкции и, как следствие, более адекватной реакции на моментальное повышение температурыEntar: ↑ 07.01.2025 13:53 Особисто я хочу купуючи таку річ, її:
1. Легко встановити, комплектними засобами
2. Бути впевненим що якість виконання пластини що притискається до цпу - на висоті, і із-за її кривизни не погіршується тепловідбір.
3. Бажано - щоб кулер на СО не стане шуміти/дрижчати через рік-два і його не доведеться міняти.
4. Щоб вказана розсіювана потужність відповідала реальній з похибкою не більш ніж 20%.
-
lowskill
Junior
Вполне. Дальше уже начинается субъективная оценка: эстетический вид(башня достаточно громоздкая), с mATX платами невозможность или неудобство установки высокой оперативки и т.д. Как и с любыми другими комплектующими, каждый под свои капризы выбираетEntar: ↑ 08.01.2025 01:32И они подходят под все вышеупомянутые мной критерии? Т.е. качественная вещь, долбаться с ними не надо, куллера надежные тихие долговечные, прижимная пластина медная качественная?
-
Entar
Member
Мне эстетические предпочтения башни то такое, особенно если бывают версии с ржб, лишь бы не пришлось наждачкой или чем-то еще тереть пластину чтобы она лучше прилегала к крышке проца (читал такое в какой-то теме когда-то, для меня это трешак полный)lowskill: ↑ 08.01.2025 02:09 Вполне. Дальше уже начинается субъективная оценка: эстетический вид(башня достаточно громоздкая), с mATX платами невозможность или неудобство установки высокой оперативки и т.д. Как и с любыми другими комплектующими, каждый под свои капризы выбирает
-
lowskill
Junior
Для этого существует термопастаEntar: ↑ 08.01.2025 02:23Мне эстетические предпочтения башни то такое, особенно если бывают версии с ржб, лишь бы не пришлось наждачкой или чем-то еще тереть пластину чтобы она лучше прилегала к крышке проца (читал такое в какой-то теме когда-то, для меня это трешак полный)lowskill: ↑ 08.01.2025 02:09 Вполне. Дальше уже начинается субъективная оценка: эстетический вид(башня достаточно громоздкая), с mATX платами невозможность или неудобство установки высокой оперативки и т.д. Как и с любыми другими комплектующими, каждый под свои капризы выбирает
Да и у современных радиаторов, дороже 400грн, такое встретить - достаточно редкое явление.
-
daesz
Member
Не завжди, х47/х53 в сфф комюніті чи не найпопулярніший вибір охолодження, вода навіть близько не знаходиться по кількості білдів з лоу профілями.Hells Angels: ↑ 07.01.2025 13:23 когда надо охладить проц в малом корпусе, то будешь пихать воду, а не лоупрофайл вентиль
Відправлено через 2 хвилини 36 секунд:
Не купляйте бі кваєти - і не доведеться.Entar: ↑ 08.01.2025 02:23Мне эстетические предпочтения башни то такое, особенно если бывают версии с ржб, лишь бы не пришлось наждачкой или чем-то еще тереть пластину чтобы она лучше прилегала к крышке проца (читал такое в какой-то теме когда-то, для меня это трешак полный)lowskill: ↑ 08.01.2025 02:09 Вполне. Дальше уже начинается субъективная оценка: эстетический вид(башня достаточно громоздкая), с mATX платами невозможность или неудобство установки высокой оперативки и т.д. Как и с любыми другими комплектующими, каждый под свои капризы выбирает
-
Hells Angels
Member
в мене 50 на 50 поки що, але якщо прям збирати щось як Велка3, то доведеться LP ставитиdaesz: ↑ 08.01.2025 02:54Не завжди, х47/х53 в сфф комюніті чи не найпопулярніший вибір охолодження, вода навіть близько не знаходиться по кількості білдів з лоу профілями.
- спойлер
- фантекс еволв ітх повітря
200п повітря
200п макс вода
200п в2 вода
-
daesz
Member
Мені велка 5 подобалась, але та версія в яку sfx/sfx-l поміщався, а вони зняли її з продажу, а нова версія підтримує тільки flex/1u блокиHells Angels: ↑ 08.01.2025 13:57в мене 50 на 50 поки що, але якщо прям збирати щось як Велка3, то доведеться LP ставитиdaesz: ↑ 08.01.2025 02:54Не завжди, х47/х53 в сфф комюніті чи не найпопулярніший вибір охолодження, вода навіть близько не знаходиться по кількості білдів з лоу профілями.
- спойлер
- фантекс еволв ітх повітря
200п повітря
200п макс вода
200п в2 вода
І ще ціни у велки якісь космічні як для копусу із сталі, в таку ціну це має бути алюміній авіаційного стандарту з машинною обробкою (як і у всіх корпусів від 150$ і вверх).