Системы воздушного охлаждения + FAQ. Выбор, обсуждение

Все связанное с охлаждением и шумопонижением
Відповісти
Автор
Повідомлення
poulk
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена выбору а так же обсуждению различных вопросов связанных с системами воздушного охлаждения.

Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.

Зображення

Похожие темы:
Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение
СВО (вода) вопросы, проблемы и их решения, советы

Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Востаннє редагувалось 10.11.2011 13:51 користувачем EvGaS, всього редагувалось 38 разів.
lowskill
Junior

Повідомлення

Entar: 07.01.2025 13:53
oversteve: 07.01.2025 13:12 у вас неправильне розуміння ноунейм, залман +- такий самий дешевий сегмент, як джонсбо, ід кулінг, термалрайт і т.п.
От я й хочу зрозуміти, що почому. В мене мало досвіду, і можливо він неревелантний, але. Коли я ставив діпкул гаммакс 300 на ам4, я потратив майже годину на те, щоб подивитися декілька відео на ютубі на тему того, як же його встановити так щоб нічого не виламати і не погнути. І він відверто погано відводив тепло від мого 5600х, мені навіть довелося андервольтити його на -0.1 і не користуватися рво щоб температури не піднімалися вище 83.
Залман 9-й за 1200 грн - в ньому був повний набір кріплень на всі випадки життя, зручні, винтові. Я потратив на його встановлення 10 хвилин. Можливо (це не точно) краще прилягання до кришки проце забезпечує кращий тепловідвід, бо навіть після розгону і підвищення тпд проца температури нижче.

oversteve: 07.01.2025 13:12 насправді зараз крім термалрайту багато інших бюджетних контор підтягнулися і шось та й роблять в такому ціновому сегменті, та й у нас термалрайту офіційно немає, але є ід кулінг зі схожими конфігами і цінами
От я хочу зрозуміти, чи немає якихось підводних каменів? Тобто одне з двох. Або всі ті люди які купують щось крім айдікулінг і аналогів - дурні настільки успішні що їм взагалі не принципово, потратити на СО 1000 грн або 4500, або все-таки якась різниця є.
Особисто я хочу купуючи таку річ, її:
1. Легко встановити, комплектними засобами
2. Бути впевненим що якість виконання пластини що притискається до цпу - на висоті, і із-за її кривизни не погіршується тепловідбір.
3. Бажано - щоб кулер на СО не стане шуміти/дрижчати через рік-два і його не доведеться міняти.
4. Щоб вказана розсіювана потужність відповідала реальній з похибкою не більш ніж 20%.
Все достаточно просто, тот же Термалрайт выпустил модели, которые стоят дешевле 2к, по эффективности для современных камней на голову выше условных народных Гаммаксов, установка 10 минут и не нужно обороты в каждой непонятной ситуации кочегарить до 1500+ в виду 2-секционной конструкции и, как следствие, более адекватной реакции на моментальное повышение температуры
Entar
Member

Повідомлення

lowskill: 08.01.2025 01:21
Entar: 07.01.2025 13:53 Особисто я хочу купуючи таку річ, її:
1. Легко встановити, комплектними засобами
2. Бути впевненим що якість виконання пластини що притискається до цпу - на висоті, і із-за її кривизни не погіршується тепловідбір.
3. Бажано - щоб кулер на СО не стане шуміти/дрижчати через рік-два і його не доведеться міняти.
4. Щоб вказана розсіювана потужність відповідала реальній з похибкою не більш ніж 20%.
Все достаточно просто, тот же Термалрайт выпустил модели, которые стоят дешевле 2к, по эффективности для современных камней на голову выше условных народных Гаммаксов, установка 10 минут и не нужно обороты в каждой непонятной ситуации кочегарить до 1500+ в виду 2-секционной конструкции и, как следствие, более адекватной реакции на моментальное повышение температуры
И они подходят под все вышеупомянутые мной критерии? Т.е. качественная вещь, долбаться с ними не надо, куллера надежные тихие долговечные, прижимная пластина медная качественная?
lowskill
Junior

Повідомлення

Entar: 08.01.2025 01:32И они подходят под все вышеупомянутые мной критерии? Т.е. качественная вещь, долбаться с ними не надо, куллера надежные тихие долговечные, прижимная пластина медная качественная?
Вполне. Дальше уже начинается субъективная оценка: эстетический вид(башня достаточно громоздкая), с mATX платами невозможность или неудобство установки высокой оперативки и т.д. Как и с любыми другими комплектующими, каждый под свои капризы выбирает :rolleyes:
Entar
Member

Повідомлення

lowskill: 08.01.2025 02:09 Вполне. Дальше уже начинается субъективная оценка: эстетический вид(башня достаточно громоздкая), с mATX платами невозможность или неудобство установки высокой оперативки и т.д. Как и с любыми другими комплектующими, каждый под свои капризы выбирает :rolleyes:
Мне эстетические предпочтения башни то такое, особенно если бывают версии с ржб, лишь бы не пришлось наждачкой или чем-то еще тереть пластину чтобы она лучше прилегала к крышке проца (читал такое в какой-то теме когда-то, для меня это трешак полный)
lowskill
Junior

Повідомлення

Entar: 08.01.2025 02:23
lowskill: 08.01.2025 02:09 Вполне. Дальше уже начинается субъективная оценка: эстетический вид(башня достаточно громоздкая), с mATX платами невозможность или неудобство установки высокой оперативки и т.д. Как и с любыми другими комплектующими, каждый под свои капризы выбирает :rolleyes:
Мне эстетические предпочтения башни то такое, особенно если бывают версии с ржб, лишь бы не пришлось наждачкой или чем-то еще тереть пластину чтобы она лучше прилегала к крышке проца (читал такое в какой-то теме когда-то, для меня это трешак полный)
Для этого существует термопаста :shuffle:
Да и у современных радиаторов, дороже 400грн, такое встретить - достаточно редкое явление.
daesz
Member

Повідомлення

Hells Angels: 07.01.2025 13:23 когда надо охладить проц в малом корпусе, то будешь пихать воду, а не лоупрофайл вентиль
Не завжди, х47/х53 в сфф комюніті чи не найпопулярніший вибір охолодження, вода навіть близько не знаходиться по кількості білдів з лоу профілями.

Відправлено через 2 хвилини 36 секунд:
Entar: 08.01.2025 02:23
Не купляйте бі кваєти - і не доведеться.
Hells Angels
Member

Повідомлення

daesz: 08.01.2025 02:54Не завжди, х47/х53 в сфф комюніті чи не найпопулярніший вибір охолодження, вода навіть близько не знаходиться по кількості білдів з лоу профілями.
в мене 50 на 50 поки що, але якщо прям збирати щось як Велка3, то доведеться LP ставити
спойлер
фантекс еволв ітх повітря
200п повітря
200п макс вода
200п в2 вода
daesz
Member

Повідомлення

Hells Angels: 08.01.2025 13:57
daesz: 08.01.2025 02:54Не завжди, х47/х53 в сфф комюніті чи не найпопулярніший вибір охолодження, вода навіть близько не знаходиться по кількості білдів з лоу профілями.
в мене 50 на 50 поки що, але якщо прям збирати щось як Велка3, то доведеться LP ставити
спойлер
фантекс еволв ітх повітря
200п повітря
200п макс вода
200п в2 вода
Мені велка 5 подобалась, але та версія в яку sfx/sfx-l поміщався, а вони зняли її з продажу, а нова версія підтримує тільки flex/1u блоки :/
І ще ціни у велки якісь космічні як для копусу із сталі, в таку ціну це має бути алюміній авіаційного стандарту з машинною обробкою (як і у всіх корпусів від 150$ і вверх).
Відповісти