В этой теме выбираем звуковые карты
Пофилософствовать на тему звука можно там
Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Новости
Последние статьи и обзоры
Выбор звуковой карты
-
Radio Bay
Member
Та нова карта була, не вгадуй. Запам'ятай, заміри не повністю характеризують звук.QFlash: ↑ 11.08.2026 15:55Те що викладають в Internet добре, але якщо брак, або ще яка дурня, кондери криві, чи посохли. Та куча всього
Не можна виміряти сцену, детальність, музикальність, панч і т.д.
-
QFlash
Member
Так не можна і цього не роблять.Radio Bay: ↑ 11.08.2026 16:02Не можна виміряти сцену, детальність, музикальність, панч і т.д.
Достатньо вирівняти АЧХ, та налаштувати правильну роботу систем тонкорекції. (на amplifier звісно).
Підсилювач для навушників - це також amplifier тільки менш потужний.
А те що є "сцена, глибина і детальність" - психоакустика.
Я не буду давати посилання на рос. канали youtube де розказують про цю властивість АЧХ. Назва каналу "Невідома фізика" можеш пошукати.
Нові карточки биті бувають.
І якщо ти слухав тільки її в парі з poweramp - то я розумію чому так говориш. Немає там ніякої тонкорекції, якщо і є то вони мабуть криво працюють.
-
Radio Bay
Member
Так тож найважливіші характеристики тракту.QFlash: ↑ 11.08.2026 16:05Так не можна і цього не роблять.
Достатньо вирівняти АЧХ, та налаштувати правильну роботу систем тонкорекції.
Але все це розумієш, коли стикаєшся з реальною технікою, здобудеш досвід порівняння.
Так як у тебе стоять колонки, загальної сцени не буде, бо є правила розташування акустики, а для цього треба експериментувати. У стерео це оптиамально рівностороній трикутник, а не так, як у тебе, а ти навіть цього не разумієш, а це ази, як 2х2 = 4

Відправлено через 17 хвилин 7 секунд:
Знов фантазії, це була нова студійна карта. До речі, гарний приклад — не використовувати студійну техніку в побуті.QFlash: ↑ 11.08.2026 16:05Нові карточки биті бувають
-
QFlash
Member
Питань нема. Я знаю що не правильно розставив акустику.Radio Bay: ↑ 11.08.2026 16:21Так тож найважливіші характеристики тракту.
Але все це розумієш, коли стикаєшся з реальною технікою, здобудеш досвід порівняння.
Так як у тебе стоять колонки, загальної сцени не буде, бо є правила розташування акустики, а для цього треба експериментувати. У стерео це оптиамально рівностороній трикутник, а не так, як у тебе, а ти навіть цього не разумієш, а це ази, як 2х2 = 4
І так. Найголовніше куди вкласти кошти при побудові Hi-Fi то це акустика.
Бо з часів золотої ери аудіо по акустиці найменше вдосконалень в технічному плані, а ціна залишилась високою (якісна АС - дійсно вартує).
-
Filabatya
Member
Radio Bay
В мене коли був 1 монік то було положення перше, зараз 2 і відповідно 2, то коли просто відсунутись назад вагомий приріст в ешелуванні сцени, але вужча стає трішки, проте в решті кімнати краще звучить ніж в рівносторонньому
В мене коли був 1 монік то було положення перше, зараз 2 і відповідно 2, то коли просто відсунутись назад вагомий приріст в ешелуванні сцени, але вужча стає трішки, проте в решті кімнати краще звучить ніж в рівносторонньому
-
Radio Bay
Member
Тут згоден, а грає не акустика, а тракт.QFlash: ↑ 11.08.2026 16:39 Найголовніше куди вкласти кошти при побудові Hi-Fi то це акустика.
В мене Genelec 2.1, а Дженели це тобі не АС "Романтика". Зі встрійкою вони грають зовсім не цікаво, а ще якщо підключати їх електродами, як у тебе, то зовсім сум буде. Вони на все гарно реагують, тому все важливо, але тракт можна апать, а почати, звісно, з акустики. Це, зазвичай, сама коштовна річ
-
QFlash
Member
Ще дуже давно, в гуртожитку універа, напарник притащив якийсь муз-центр чи то Philips чи Fisher забув вже.
Ми його підключили до S-30, ті що з фазоінвертором, і поставили під ліжками по кутах кімнати.
Грало шикарно.
Якщо апарат може співати - то він має співати.
Ми його підключили до S-30, ті що з фазоінвертором, і поставили під ліжками по кутах кімнати.
Грало шикарно.
Якщо апарат може співати - то він має співати.
-
Filabatya
Member
Ви просто були молоді, в вас все співає, навіть фікус, коли накатите 
-
Radio Bay
Member
Тут індівідуально, багато факторів вплівають, але рівностороній трикутнике - класика, а рекомендації виробників, це від PMC audio, у Genelec така ж схемаFilabatya: ↑ 11.08.2026 16:43В мене коли був 1 монік то було положення перше, зараз 2 і відповідно 2, то коли просто відсунутись назад вагомий приріст в ешелуванні сцени, але вужча стає трішки, проте в решті кімнати краще звучить ніж в рівносторонньому
Відправлено через 2 хвилини 34 секунди:
https://www.google.com/search?q=genelec ... ws-wiz-img
Відправлено через 25 хвилин 37 секунд:
Вообще, главный враг правильного расположения акустики - бабы.
У меня знакомый работал в аудиосалоне и периодически они инсталяли домашние кинотеатры, я время от времени за компанию ездил поковыряться.
Там у Дженелов чёткие рекомендации по установке окружающего звука. Но сначала же делается проєкт, замеры, план. Кент всё разрисовал по науке. Приходит к заказчику показывает. Нет, говорит заказчик, так тыли ставить нельзя, там у жены фикус
Но со стерео конечно проще. С ДКТ там еще головняк с коммутацией тылов, если заранее не продумано и начинается головняк с прокладкой под плинтусами, а длина кабеля на пользу звуку не идёт, чем короче, тем лучше
Еще есть классика, на колонку поставить горшок с каким-нибудь растением
Відправлено через 6 хвилин 1 секунду:
- Классика крутой студии
-

Денелы, Нойманы, третие наверное Адамы