Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Ответить
Автор
Junior

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Последний раз редактировалось gehka3 02.06.2015 19:00, всего редактировалось 2 раза.
Radio Bay
Member

QFlash: 11.08.2026 15:55Те що викладають в Internet добре, але якщо брак, або ще яка дурня, кондери криві, чи посохли. Та куча всього
Та нова карта була, не вгадуй. Запам'ятай, заміри не повністю характеризують звук.
Не можна виміряти сцену, детальність, музикальність, панч і т.д.
QFlash
Member

Radio Bay: 11.08.2026 16:02Не можна виміряти сцену, детальність, музикальність, панч і т.д.
Так не можна і цього не роблять.
Достатньо вирівняти АЧХ, та налаштувати правильну роботу систем тонкорекції. (на amplifier звісно).
Підсилювач для навушників - це також amplifier тільки менш потужний.
А те що є "сцена, глибина і детальність" - психоакустика.
Я не буду давати посилання на рос. канали youtube де розказують про цю властивість АЧХ. Назва каналу "Невідома фізика" можеш пошукати.

Нові карточки биті бувають.
І якщо ти слухав тільки її в парі з poweramp - то я розумію чому так говориш. Немає там ніякої тонкорекції, якщо і є то вони мабуть криво працюють.
Radio Bay
Member

QFlash: 11.08.2026 16:05Так не можна і цього не роблять.
Достатньо вирівняти АЧХ, та налаштувати правильну роботу систем тонкорекції.
Так тож найважливіші характеристики тракту.
Але все це розумієш, коли стикаєшся з реальною технікою, здобудеш досвід порівняння.
Так як у тебе стоять колонки, загальної сцени не буде, бо є правила розташування акустики, а для цього треба експериментувати. У стерео це оптиамально рівностороній трикутник, а не так, як у тебе, а ти навіть цього не разумієш, а це ази, як 2х2 = 4

Изображение
Изображение

Відправлено через 17 хвилин 7 секунд:
QFlash: 11.08.2026 16:05Нові карточки биті бувають
Знов фантазії, це була нова студійна карта. До речі, гарний приклад — не використовувати студійну техніку в побуті.
QFlash
Member

Radio Bay: 11.08.2026 16:21Так тож найважливіші характеристики тракту.
Але все це розумієш, коли стикаєшся з реальною технікою, здобудеш досвід порівняння.
Так як у тебе стоять колонки, загальної сцени не буде, бо є правила розташування акустики, а для цього треба експериментувати. У стерео це оптиамально рівностороній трикутник, а не так, як у тебе, а ти навіть цього не разумієш, а це ази, як 2х2 = 4
Питань нема. Я знаю що не правильно розставив акустику.
І так. Найголовніше куди вкласти кошти при побудові Hi-Fi то це акустика.
Бо з часів золотої ери аудіо по акустиці найменше вдосконалень в технічному плані, а ціна залишилась високою (якісна АС - дійсно вартує).
Filabatya
Member

Radio Bay
В мене коли був 1 монік то було положення перше, зараз 2 і відповідно 2, то коли просто відсунутись назад вагомий приріст в ешелуванні сцени, але вужча стає трішки, проте в решті кімнати краще звучить ніж в рівносторонньому :shuffle:
Radio Bay
Member

QFlash: 11.08.2026 16:39 Найголовніше куди вкласти кошти при побудові Hi-Fi то це акустика.
Тут згоден, а грає не акустика, а тракт.
В мене Genelec 2.1, а Дженели це тобі не АС "Романтика". Зі встрійкою вони грають зовсім не цікаво, а ще якщо підключати їх електродами, як у тебе, то зовсім сум буде. Вони на все гарно реагують, тому все важливо, але тракт можна апать, а почати, звісно, з акустики. Це, зазвичай, сама коштовна річ
QFlash
Member

Ще дуже давно, в гуртожитку універа, напарник притащив якийсь муз-центр чи то Philips чи Fisher забув вже.
Ми його підключили до S-30, ті що з фазоінвертором, і поставили під ліжками по кутах кімнати.
Грало шикарно. :D
Якщо апарат може співати - то він має співати.
Filabatya
Member

Ви просто були молоді, в вас все співає, навіть фікус, коли накатите :laugh:
Radio Bay
Member

Filabatya: 11.08.2026 16:43В мене коли був 1 монік то було положення перше, зараз 2 і відповідно 2, то коли просто відсунутись назад вагомий приріст в ешелуванні сцени, але вужча стає трішки, проте в решті кімнати краще звучить ніж в рівносторонньому
Тут індівідуально, багато факторів вплівають, але рівностороній трикутнике - класика, а рекомендації виробників, це від PMC audio, у Genelec така ж схема

Відправлено через 2 хвилини 34 секунди:
https://www.google.com/search?q=genelec ... ws-wiz-img

Відправлено через 25 хвилин 37 секунд:
Вообще, главный враг правильного расположения акустики - бабы.
У меня знакомый работал в аудиосалоне и периодически они инсталяли домашние кинотеатры, я время от времени за компанию ездил поковыряться.
Там у Дженелов чёткие рекомендации по установке окружающего звука. Но сначала же делается проєкт, замеры, план. Кент всё разрисовал по науке. Приходит к заказчику показывает. Нет, говорит заказчик, так тыли ставить нельзя, там у жены фикус :D

Но со стерео конечно проще. С ДКТ там еще головняк с коммутацией тылов, если заранее не продумано и начинается головняк с прокладкой под плинтусами, а длина кабеля на пользу звуку не идёт, чем короче, тем лучше :D

Еще есть классика, на колонку поставить горшок с каким-нибудь растением :)

Відправлено через 6 хвилин 1 секунду:
Классика крутой студии
Изображение
Денелы, Нойманы, третие наверное Адамы
Ответить