Новости
Последние статьи и обзоры
Выбор звуковой карты
-
Feras
Member
Щоб срач повернути в тему звукову. Свіженьке відео від Skylabs Audio - 7 Hi-Fi Lies That Are Costing You Money! (From a Dealer Who's Heard It All)
І ще одне відео, більш старе і контроверсійне для аудіофілів суб'єктивістів - The BIGGEST HI-FI SCAMS and Snake Oil of the Past 40 Years!
І ще одне відео, більш старе і контроверсійне для аудіофілів суб'єктивістів - The BIGGEST HI-FI SCAMS and Snake Oil of the Past 40 Years!
-
RoMiLiUs
Member
Сама головна брехня сучасного аудіо - це те що затички(вони ж IEM) безпечні для слуху навіть на помірній гучності. На фоні цього всі кабелі і тп езотеріка просто тухне. Люди навіть не усвідомлюють як нищать свій слух ковровим бомбардуванням)Feras: ↑ 21.07.2026 21:237 Hi-Fi Lies That Are Costing You Money! (From a Dealer Who's Heard It All)
Передбачу тут пости - Слухаю з народження, чую 50кгц) Ну-ну)
-
Hotspur
Member
ми про досвід чи бла бла бла ? он досвідRadio Bay: ↑ 21.07.2026 21:14Думал ты умнее
-
Filabatya
Member
RoMiLiUs
А повнорозмірні закриті?
А повнорозмірні закриті?
-
RoMiLiUs
Member
Для мене взагалі всі навушники не варті уваги як явище, тому я в цілому не сприймаю їх як якісне джерело відтворення звуку. Але затички - це окрема дрянь
Останній раз слухав ще десь на 1-2 курсі КПІ.
А, ще раз слухав, коли подарували якісь модняві навушники Sonus Faber Pryme повнорозмірні. Золотаві такі. Тут же злив на OLX
-
S0N1C
Member
Feras
чел почав крінжово з конденсаторів
після такого вступу прям треба себе пересилити дивитися далі
кажу як людина яка трохи замінила конденсаторів у цьому житті
RoMiLiUs
затичкам вже скільки років, поки наче ще ніхто не оглох, влітку затичкам взагалі немає альтернативи на вулиці
чел почав крінжово з конденсаторів
кажу як людина яка трохи замінила конденсаторів у цьому житті
- спойлер
RoMiLiUs
затичкам вже скільки років, поки наче ще ніхто не оглох, влітку затичкам взагалі немає альтернативи на вулиці
-
RoMiLiUs
Member
Де я написав хоть слово, що від них глохнуть?S0N1C: ↑ 21.07.2026 23:09затичкам вже скільки років, поки наче ще ніхто не оглох, влітку затичкам взагалі немає альтернативи на вулиці
Відправлено через 40 секунд:
Тут кожному своє.S0N1C: ↑ 21.07.2026 23:09влітку затичкам взагалі немає альтернативи на вулиці
-
S0N1C
Member
ну а як це читати?RoMiLiUs: ↑ 21.07.2026 21:35 Сама головна брехня сучасного аудіо - це те що затички(вони ж IEM) безпечні для слуху навіть на помірній гучності.
-
RoMiLiUs
Member
Саме так, як я написав. Втрата гостроти слуху та/або чутливості до певних діапазонів частот != глухоті. Причому це процесс розмазаний у часі на роки. Людина просто цього не відчуває на довгій дистанції.S0N1C: ↑ 21.07.2026 23:10ну а як це читати?
Не варто за мене додумувати те, чого я не писав.
Последний раз редактировалось RoMiLiUs 21.07.2026 23:16, всего редактировалось 1 раз.
-
S0N1C
Member
ну не повна втрата слуху, а частково, я це розумію як глохнути 
Відправлено через 4 хвилини 11 секунд:
процес на роки - ще є такий як старіння
і діапазони частот втрачають при цьому і без затичок 
Відправлено через 1 хвилину 35 секунд:
а в наши часи, затички ще і зберегти можуть слух, якщо десь поряд шось дуже вибухне
Відправлено через 1 хвилину 49 секунд:
ну або навпаки, коли не почуєш жужужу
Відправлено через 4 хвилини 11 секунд:
процес на роки - ще є такий як старіння
Відправлено через 1 хвилину 35 секунд:
а в наши часи, затички ще і зберегти можуть слух, якщо десь поряд шось дуже вибухне
Відправлено через 1 хвилину 49 секунд:
ну або навпаки, коли не почуєш жужужу
-
feson
Member
Hotspur: ↑ 21.07.2026 20:26Доречі - про казки.....USB-С кабель Toocki куплений на аліку довжиною 50см.S0N1C: ↑ 21.07.2026 15:08 спільнота в якій прижилися "аудіо" кабелі для живлення апаратури, USB, HDMI і т.п. і т.д. - грош ціна всім цим оглядам і враженнямбудуть розказувати казки шоб виправдати те що купили або хочуть купити
Весь такий на погляд добрячий. У нейлоновій оплітці. Чорний....і телефон добре заряджає.....![]()
При користуванні з цапою цикає (звук як статичний розряд) то в лівому то в обох каналах з різними інтервалами часу десь 2-7 разів за хвилину.
Цапа - звичайний юсб свисток з аліку на Ct7601 та ES9018km.
Причому у RMAA все міряється добре. Типу все - ОК. Але цикає....
Коли музика не грає - не цикає....(так що це не живлення).
При включенні тонкого 15см кабеля USB-С що йшов у комплекті - не цикає.
Раніше я про таке тільки читав в інтернетах - але ось так на власні вуха перший раз стикаюся......
Отправлено спустя 3 минуты 58 секунд:
От і розкажи мені S0N1C - що треба купувати кращій USB-С кабель....чи то цапа не краща до кабелю.....
-
S0N1C
Member
я не розумію шо таке "цикає", запиши вихід цього "свистка" і подивися в аудасіті якомусь є там це циканье чи ні...
Відправлено через 2 хвилини 12 секунд:
а то це вже нагадує палювання за привидами
а то це вже нагадує палювання за привидами
- спойлер
-
feson
Member
А то я вже хотів лізти Ct7601 пропаювати або може живлення посилювати.....х.з.....
Хоча міркую що зникаючі пакети потокового USB Audio таким чином не повернути.....
От Вам і КАЗКИ про цифрові USB-С кабеля......
Хоча міркую що зникаючі пакети потокового USB Audio таким чином не повернути.....
От Вам і КАЗКИ про цифрові USB-С кабеля......
-
S0N1C
Member
доречі юсб буває глюче при підключенні в передні порти, особливо якщо це старе добре USB 2 без екранування
-
feson
Member
Цикає - такий звук як розряд статичного електричства. Коротке та сухе клацання.....S0N1C: ↑ 21.07.2026 23:44 я не розумію шо таке "цикає", запиши вихід цього "свистка" і подивися в аудасіті якомусь є там це циканье чи ні...
а то це вже нагадує палювання за привидами![]()
- спойлер
-
Hotspur
Member
бувае брак без жартів. буває погана модель. опір можеш поміряти кабеля ? падіння напруги ?feson: ↑ 21.07.2026 23:41Доречі - про казки.....USB-С кабель Toocki куплений на аліку довжиною 50см.
Весь такий на погляд добрячий. У нейлоновій оплітці. Чорний....і телефон добре заряджає.....
При користуванні з цапою цикає (звук як статичний розряд) то в лівому то в обох каналах з різними інтервалами часу десь 2-7 разів за хвилину.
Цапа - звичайний юсб свисток з аліку на Ct7601 та ES9018km.
Причому у RMAA все міряється добре. Типу все - ОК. Але цикає....
Коли музика не грає - не цикає....(так що це не живлення).
При включенні тонкого 15см кабеля USB-С що йшов у комплекті - не цикає.
Раніше я про таке тільки читав в інтернетах - але ось так на власні вуха перший раз стикаюся......
Отправлено спустя 3 минуты 58 секунд:
От і розкажи мені S0N1C - що треба купувати кращій USB-С кабель....чи то цапа не краща до кабелю....
Відправлено через 1 хвилину 1 секунду:
ми вже розбирали, це не казки е різниця. просто нормальний 7-10 доларівfeson: ↑ 21.07.2026 23:45От Вам і КАЗКИ про цифрові USB-С кабеля.....
-
S0N1C
Member
але кращий кабель може тільки усунути явно виражені проблеми, а не покарщити звук, і це дійсно не десятки баксів навіть 
-
feson
Member
Все підключалося до одного порту ПК. USB 2 - в карту. Інші цапи та кабеля USB A-B - наприклад штатний від Ifi Zen Air не цикали ніколи.
Так що тут карта и порт USB 2 ні до чого.....
Так що тут карта и порт USB 2 ні до чого.....
-
Hotspur
Member
такS0N1C: ↑ 21.07.2026 23:51 але кращий кабель може тільки усунути явно виражені проблеми, а не покарщити звук, і це дійсно не десятки баксів навіть![]()
-
S0N1C
Member
і майже впевнений шо то були проблеми зі старим юсб 2.0 портом десь на морді системиника, де він в середені підключений до мат плати звичайним неекранованим пласким шлейфом з колодкою, шось таке було в мене на NAS де спереду стоїть дофіга ХДД і юсб звуковуха переодично "відвалювалася" - починала хріпіти раз в місяць десь