Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Відповісти
Автор
Повідомлення
leshk
Junior

Повідомлення

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Востаннє редагувалось 02.06.2015 19:00 користувачем gehka3, всього редагувалось 2 разів.
Filabatya
Member

Повідомлення

яка ціна такий і звук і те що хтось чогось не чує не міняє цього факту. там жостка конкуренція за кожну соточку рітейла в них в нижніх і середніх цінових діапазонах, особливо в чіфаї. халяви нема( Кожен рік покращений продукт, як ноутбучному чи мобільному сегменті(самгунг клав на це) :gigi:
я маю на увазі вузьке коло нових р2р девайсів середнього діапазону(500-1500) і конкуренцію в дельта сігмі топовій по чіпу зараз, ви вже весь ринок описуєте, який мені ніщеброду не дуже цікавий, через вартість обслуговування девайсів і їх високий рітейл(якщо комплектом складати: цап, усь з комутацією, окремий лінійник, зовнішній клок чи ізолятор юсб) Але комплектом, зараза, завжди краще, якщо ні, то ціна за аналогічний по звуку комбайн летить в космос)
спойлер
Виросту з сонарних штанців, можливо поміняю свою читацьку думку :weep:
Востаннє редагувалось 21.07.2026 12:48 користувачем Filabatya, всього редагувалось 19 разів.
Radio Bay
Member

Повідомлення

Filabatya: 21.07.2026 12:25яка ціна такий і звук і те що хтось чогось не чує не міняє цього факту
От тут не згоден. Не буду розписувати.
Ostin
Member

Повідомлення

Filabatya: 21.07.2026 12:25яка ціна такий і звук
Це працює при порівнянні однотипних девайсів. Коли починаються якісь лампи чи резистори, там вже може бути рух "не туди". Типу лампа за сотку взагалі комусь може бути гіршою за 30-баксовий донгл. Або навпаки, грати краще, ніж 300-баксові транзистори.
А от в рамках внутрішніх лінійок, виробник старається чітко витримувати межі, це так. Бо інакше щось дешеве "з'їсть" щось дороге, а це погано для бізнесу.
Тому в загальному тезу можна прийняти як належне - грає на гроші. Але нюанси є.
Radio Bay
Member

Повідомлення

Ostin: 21.07.2026 12:31Це працює при порівнянні однотипних девайсів. Коли починаються якісь лампи чи резистори, там вже може бути рух "не туди".
Зміна одного компонента змінює все. Гроші? Так, це бізнес. Ризиковий, на мою думку.
Приклад: Sylvaya Bad Boy 40-х років
StTechnik
Member

Повідомлення

Radio Bay: 21.07.2026 12:18Одразу скажу, я за звук, а не за те, щоб доводити, що мій цап найліпший.
Прекрасно и полностью согласен. Но объясни мне (и не только мне) - каким образом по рассказу чужого незнакомого человека, который тут напишет например что "Звук - ачпуитительный и лучше может быть только Колыбельная Мамы в детстве" - ты поймешь о чем он говорит. Звук - это ОЧЕНЬ субъективное чувство. Я даже не говорю что он меняется с возрастом. Люди перестают слышать верхний диапазон или слышат его намного хуже. Так вот. Какие образом ты по рассказу тут чужого незнакомого человека поймешь какой там звук? Он к сожалению не сможет послушать ничего твоими ушами, даже если ты ему их по почте пришлешь.
Я вижу единственный вариант - повторять весь сетап от и до в каком то шоуруме и делать собственные выводы. Но так мало кто будет заморачиваться. Даже ты не будешь.
Поэтому все это про звук - сугубо индивидуальная история, как и цвет и вкус. Люди берут себе вещи сугубо ДЛЯ СЕБЯ. Как правило - им начхать на мнение кого то в случае если лично им нравится все. Звука это касается в первую очередь.
Как то так.
S0N1C
Member

Повідомлення

StTechnik: 21.07.2026 14:29 повторять весь сетап от и до в каком то шоуруме и делать собственные выводы
а потім повторити вдома і не почути того шо чув там :rotate:
StTechnik
Member

Повідомлення

S0N1C: 21.07.2026 14:35а потім повторити вдома і не почути того шо чув там
Ну что бы повторить дома - то уже надо купить. ) Но в целом - да. Согласен. Основная мысль была в том что это вообще сугубо индивидуальная история.
Ostin
Member

Повідомлення

StTechnik: 21.07.2026 14:38это вообще сугубо индивидуальная история
Не зовсім. Я десь раніше писав про це. Є технічний рівень виконання. ТТХ і все таке. Є використані матеріали (чіпи, пайка, провідники). Є специфікації, як воно має поводитись. Ті ж самі популярні в середовищі вимірювальні графіки. І це доволі об'єктивно, насправді. І я впевнений, взявши якийсь дорогий пристрій без огляду (наприклад, аудіоплеєр цінового рівня 3к+), десь 99% населення будуть від нього в захваті. Якщо ж звузити вибірку до аудіофілів, то відсоток задоволених зменшиться, звісно, бо ці люди мають деяке своє специфічне бачення звуку. Але задоволених буде все одно дуже багато.
А от у відриві від циферок, заяви про "співає як мама, ноги йдуть танцювати" - так, це виключно суб'єктивні речі. І вони можуть повторитись з тобою, а можуть і не повторитись.
Але і це частково вирішується спільнотою. Тобто дивишся ти якогось самурая, чи читаєш його. І от він каже - це гарна річ. Ти пробуєш - і воно гарне. Ти перечитуєш\передивлюєшся його огляд - і можеш скорелювати його з своїм баченням. І маєш базу. Потім перевіряєш іншу річ - і воно не таке гарне, але частково погляди збігаються. І ти вже знаєш, що автору заходить більше, ніж тобі. А ще корисно, якщо інші люди в спільноті дають фідбек і ти його легко накладаєш на свою філософію.
Тому ДО першого разу - це все всліпу. Але всього кілька порівнянь в реальності - і можна робити певні висновки. Я так цілком успішно фільтрую огляди на ютубі, відразу оминаючи "емоційні" або "драйвові" девайси деяких оглядачів, бо розумію, що це буде для мене) Або фільтрую огляди поціновувачів "м'якенького" звуку)
Але всі вони корисні в певній мірі, якщо ти вже трохи знайомий з їх баченням.
StTechnik
Member

Повідомлення

Ostin: 21.07.2026 14:49Тому ДО першого разу - це все всліпу
Так я и говорю именно о "первом разе". И скорее всего о последнем. Мы прекрасно отдаем себе отчет, что если человек говорит о допустим Marantz или NAD, или что то подобное - мы понимаем о чем речь. Там фирменный подчерк, характер звучания и все эта эзотерика. Но если мы говорим о сортах китайского поделия с Алика (не о FiiO - они вроде вырвались в норм сегмент о котором стоит говорить как о чем то отдельном) - то что там мы поймем? Ничего. Там одних названий сейчас больше двух десятков. Максимум что мы можем там понять - какая микросхема ЦАПА и какие оперционники стоят. А они - бац - и почти везде одинаковые.
Ну и тем более что я зацепился именно за фразу где ЗВУК - все, а всякие графики, микросхемы, и прочее - вообще не важно. Вот звук именно как колебания волн в пространстве - мы тут на форуме и не услышим. :D
S0N1C
Member

Повідомлення

спільнота в якій прижилися "аудіо" кабелі для живлення апаратури, USB, HDMI і т.п. і т.д. - грош ціна всім цим оглядам і враженням :shuffle: будуть розказувати казки шоб виправдати те що купили або хочуть купити
MSiAventador
Member

Повідомлення

Візьмемо 2 бюджетних підсилювача в класі Д з однаковими ТТХ та АЧХ , але один з них "ганФет" 2026 року, а інший старіший , скажімо 10 и річної давнини.
По замірам (повільних тонів, бо як інакше) вони мають бути однакові але по-факту грають ...
Може індустрія 50 років клала на дорогі сучасні методики тестування...
Scoffer
Member

Повідомлення

MSiAventador: 21.07.2026 16:01з однаковими ТТХ
З однаковими ттх будуть однаковими.
Мінімальний мінімум для однаковості - THD, IMD, Damping Factor, Slew Rate, Crosstalk, Frequency response, Phase response
Нічого дорогого в цих тестах немає, вся пачка робиться за один прогін.
Але якщо всі робити і вказувати в ттх, то як тоді продавати дороге аудіофільне гівно, ти про це подумав?)
vdemeshko
Member

Повідомлення

Filabatya
яка ціна такий і звук і те що хтось чогось не чує не міняє цього факту
тут есть нюансы )) вот это "чудо" я поискам видел у нас на месте по 32-33К грн предлагают :D ну мой поинт что цена не обязательно коррелируется с "качеством" - это тот момент когда Fiio K13 R2R примерно на порядок лучше по замерам при в двое меньшей цене почти :gigi:
спойлер
Screenshot_578.png
Radio Bay
Member

Повідомлення

StTechnik: 21.07.2026 14:59Мы прекрасно отдаем себе отчет
Мы — это манипуляция в духе соловьиного помета. От петушатник :) :) :)
Hotspur
Member

Повідомлення

S0N1C: 21.07.2026 15:08 спільнота в якій прижилися "аудіо" кабелі для живлення апаратури, USB, HDMI і т.п. і т.д. - грош ціна всім цим оглядам і враженням :shuffle: будуть розказувати казки шоб виправдати те що купили або хочуть купити
так. абсолютно згоден

Відправлено через 2 хвилини 2 секунди:
vdemeshko: 21.07.2026 17:24что цена не обязательно коррелируется с "качеством"
на жаль. чіп аудіоман про це роками знімає відео
Radio Bay
Member

Повідомлення

Hotspur: 21.07.2026 20:24так. абсолютно згоден
Увага, властного досвіду у них нема. Тільки теорії. Згоден він :) :) :) :)

Відправлено через 4 хвилини 44 секунди:
От так і будуються міфи о звуці. Блаболами
StTechnik
Member

Повідомлення

Radio Bay
Ты свой борзометр прикрой тихонько. Ты тут особо никто и звать тебя никак. Так что будь потише и жизнь может быть станет получше. С тебя итак тут пол форума тихонько ржет, просто вида не показывает из приличия.
Radio Bay
Member

Повідомлення

StTechnik: 21.07.2026 20:35С тебя итак тут пол форума тихонько ржет
Поржи, назови себя половиной. вообще, похоже, это рашн ботяра, приёмчики :) :) :) :)
Hotspur
Member

Повідомлення

Radio Bay: 21.07.2026 20:34От так і будуються міфи о звуці. Блаболами
чіп аудіоман з 1970х слухае. не розводь флуд

Відправлено через 5 хвилин 29 секунд:
https://www.youtube.com/@cheapaudioman/videos він HI FI купляє довше ніж люди в цій темі живуть
Radio Bay
Member

Повідомлення

Hotspur: 21.07.2026 20:57він HI FI купляє довше ніж люди в цій темі живуть
Думал ты умнее
Відповісти