Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Відповісти
Автор
Повідомлення
leshk
Junior

Повідомлення

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Востаннє редагувалось 02.06.2015 19:00 користувачем gehka3, всього редагувалось 2 разів.
Filabatya
Member

Повідомлення

Напевно довго ацетоном працювали :beer:
QFlash
Member

Повідомлення

Filabatya: 17.07.2026 20:22Напевно довго ацетоном працювали
Трохи є.
Я драний хімік.
Не хочу з цим питанням звязуватись.
Я знаю як повинно бути і як має працювати апарат. Це головне.
Якось.
Так якщо кислота попаде на посадкове місце мікрохи - то без ацетону не промиєш.
Це все лірика. :D
S0N1C
Member

Повідомлення

більшість флюсів норм змиваються і ізопропіловим спиртом, є такі що взагалі не треба змивати, або можна змивати водою
Z440_User
Member

Повідомлення

Підкинули малому мікрофон для "стрімерів-подкастерів" всяких. Спробував на нього зробити запис того що грає у мене на місці прослуховування.
Зловив момент коли вдома нікого не було і швиденько накидав різних треків через нього.

Вихідні дані:
- Трикутник АС-АС= 4.75метрів; АС-слухач=4.72; висота стелі 2.8м; дерев'яна підлога, стеля гіпсокартон+дранка за ним; стіни цегляні штукатурені.
- Мікрофон Nor-Tec streaming microphone Model: 104744/3213101 решітка знята, встановлено приблизно на місці голови слухача (може трошки нижче).
- АС Fisher STE-1150
- підсилювач: preamp Optonica SO-9100 + poweramp Optonica SX-9100. Темброблок: НЧ "0", ВЧ "+2"
- Джерела сигналу: Вініл та ПК з Creative X-Fi Titanium (режим типу bit-perfect. Player (hardware out+hardware volume fader) -> low level sound system ALSA (passthrough to driver) -> driver snd_ctxfi -> DSP CA20K2 (all effects not available in Linux) -> DAC -> Front Out.

Біда яка з'ясувалася потім, бо писав швиденько поки домашні не з'явилися, слухав що вийшло вже потім.
1.) Мікрофон сильно басить (мабуть для того, типу щоб на стрімах голос був потужніший)
2.) Пише фактично 16/48, хоч і виставлено 24/96

Отже, треки збережені в 24/48 (в скобках пишу джерело та формат відтворення):
Radio Bay: 17.07.2026 16:23 Моторхеада дай
Спеціально для тебе ось ця роздача
1. Motörhead - Ace of Spades (24/96 -> player Audacious -> X-FI Titanium)

Ну і трошки різних жанрів з вінілу :rotate:

Металолом:
2. Avantasia - I Don’t Believe In Your Love (Вініл 2008р -> ГЗМ-005 -> Електроніка ЕП-017)
3. Helloween - Paint a New World (Вініл 2007р -> Goldring E4 -> Естонія ЕП-010)
4. Kreator - Krushers of the World (Вініл 2026р -> Goldring E4 -> Естонія ЕП-010)

Трошки інших жанрів:
5. Pink Floyd - фрагмент з вінілу The Wall (вініл 1979р (1 прес USA) -> ГЗМ-005 -> Електроніка ЕП-017). Флойди мікрофон в кліпінг загнали + на початку щось ноут підвис на якому робив запис :-/
6. Sting - Englishman in New York (вініл ссср -> Goldring E4 -> Естонія ЕП-010)

Оркестрова музика:
7. Martin Hoffmann Orchester International - Wies euch gefallt (Вініл 1977р -> ГЗМ-005 -> Електроніка ЕП-017)
8. Martin Hoffmann Orchester International - Herzlich willkommen (Вініл 1977р -> ГЗМ-005 -> Електроніка ЕП-017)
9. Martin Hoffmann Orchester International - Bitte zahlen (Вініл 1977р -> ГЗМ-005 -> Електроніка ЕП-017)

Ну і спроба порівняти X-Fi Titanium VS Vinyl:
10. Avantasia - Let the Storm Descend upon You (Вініл 2016р -> Goldring E4 -> Естонія ЕП-010 vs Hi-Res 24/44 -> X-FI) Грало одночасно на ПК та вінілі, я просто клацав туди-сюди селектор входів на преампі. Першим грав вініл.

Коротше, для нормального запису треба нормальний мікрофон. Доступною мені халявою оце мабуть найкращій варіант запису :laugh:

Готовий ловити помідори :tomat:
Radio Bay
Member

Повідомлення

QFlash: 17.07.2026 16:32Ти дивився його інші відео
Пффффффффффффффффффффф, я що и буду досліджувати усе лайно, що ти сюди кидаєш? :)
Filabatya: 17.07.2026 19:38Закусувати треба, навіть в день народження
У ДН можна занюхувати :super:

Відправлено через 3 хвилини 50 секунд:
Z440_User: 18.07.2026 00:531. Motörhead - Ace of Spades (24/96 -> player Audacious -> X-FI Titanium)
Вдаваться в подробности не буду, 2:30. Скажу сразу, на Моторах наваливает норм :)

Відправлено через 7 хвилин 55 секунд:
Z440_User: 18.07.2026 00:533. Helloween - Paint a New World (Вініл 2007р -> Goldring E4 -> Естонія ЕП-010)
Каша, вынос вух

Тут чётко

Одесаксабель рулить, колись ты його викинеш та прозріэш :)

Відправлено через 4 години 28 хвилин 50 секунд:
Грає, як ковду зверху накинули. 15 м межблока від компа? Ню-ню
Відповісти