Новини
Останні статті і огляди
Выбор звуковой карты
-
Filabatya
Member
Напевно довго ацетоном працювали 
-
QFlash
Member
Трохи є.Filabatya: ↑ 17.07.2026 20:22Напевно довго ацетоном працювали
Я драний хімік.
Не хочу з цим питанням звязуватись.
Я знаю як повинно бути і як має працювати апарат. Це головне.
Якось.
Так якщо кислота попаде на посадкове місце мікрохи - то без ацетону не промиєш.
Це все лірика.
-
S0N1C
Member
більшість флюсів норм змиваються і ізопропіловим спиртом, є такі що взагалі не треба змивати, або можна змивати водою
-
Z440_User
Member
Підкинули малому мікрофон для "стрімерів-подкастерів" всяких. Спробував на нього зробити запис того що грає у мене на місці прослуховування.
Зловив момент коли вдома нікого не було і швиденько накидав різних треків через нього.
Вихідні дані:
- Трикутник АС-АС= 4.75метрів; АС-слухач=4.72; висота стелі 2.8м; дерев'яна підлога, стеля гіпсокартон+дранка за ним; стіни цегляні штукатурені.
- Мікрофон Nor-Tec streaming microphone Model: 104744/3213101 решітка знята, встановлено приблизно на місці голови слухача (може трошки нижче).
- АС Fisher STE-1150
- підсилювач: preamp Optonica SO-9100 + poweramp Optonica SX-9100. Темброблок: НЧ "0", ВЧ "+2"
- Джерела сигналу: Вініл та ПК з Creative X-Fi Titanium (режим типу bit-perfect. Player (hardware out+hardware volume fader) -> low level sound system ALSA (passthrough to driver) -> driver snd_ctxfi -> DSP CA20K2 (all effects not available in Linux) -> DAC -> Front Out.
Біда яка з'ясувалася потім, бо писав швиденько поки домашні не з'явилися, слухав що вийшло вже потім.
1.) Мікрофон сильно басить (мабуть для того, типу щоб на стрімах голос був потужніший)
2.) Пише фактично 16/48, хоч і виставлено 24/96
Отже, треки збережені в 24/48 (в скобках пишу джерело та формат відтворення):
1. Motörhead - Ace of Spades (24/96 -> player Audacious -> X-FI Titanium)
Ну і трошки різних жанрів з вінілу
Металолом:
2. Avantasia - I Don’t Believe In Your Love (Вініл 2008р -> ГЗМ-005 -> Електроніка ЕП-017)
3. Helloween - Paint a New World (Вініл 2007р -> Goldring E4 -> Естонія ЕП-010)
4. Kreator - Krushers of the World (Вініл 2026р -> Goldring E4 -> Естонія ЕП-010)
Трошки інших жанрів:
5. Pink Floyd - фрагмент з вінілу The Wall (вініл 1979р (1 прес USA) -> ГЗМ-005 -> Електроніка ЕП-017). Флойди мікрофон в кліпінг загнали + на початку щось ноут підвис на якому робив запис
6. Sting - Englishman in New York (вініл ссср -> Goldring E4 -> Естонія ЕП-010)
Оркестрова музика:
7. Martin Hoffmann Orchester International - Wies euch gefallt (Вініл 1977р -> ГЗМ-005 -> Електроніка ЕП-017)
8. Martin Hoffmann Orchester International - Herzlich willkommen (Вініл 1977р -> ГЗМ-005 -> Електроніка ЕП-017)
9. Martin Hoffmann Orchester International - Bitte zahlen (Вініл 1977р -> ГЗМ-005 -> Електроніка ЕП-017)
Ну і спроба порівняти X-Fi Titanium VS Vinyl:
10. Avantasia - Let the Storm Descend upon You (Вініл 2016р -> Goldring E4 -> Естонія ЕП-010 vs Hi-Res 24/44 -> X-FI) Грало одночасно на ПК та вінілі, я просто клацав туди-сюди селектор входів на преампі. Першим грав вініл.
Коротше, для нормального запису треба нормальний мікрофон. Доступною мені халявою оце мабуть найкращій варіант запису
Готовий ловити помідори
Зловив момент коли вдома нікого не було і швиденько накидав різних треків через нього.
Вихідні дані:
- Трикутник АС-АС= 4.75метрів; АС-слухач=4.72; висота стелі 2.8м; дерев'яна підлога, стеля гіпсокартон+дранка за ним; стіни цегляні штукатурені.
- Мікрофон Nor-Tec streaming microphone Model: 104744/3213101 решітка знята, встановлено приблизно на місці голови слухача (може трошки нижче).
- АС Fisher STE-1150
- підсилювач: preamp Optonica SO-9100 + poweramp Optonica SX-9100. Темброблок: НЧ "0", ВЧ "+2"
- Джерела сигналу: Вініл та ПК з Creative X-Fi Titanium (режим типу bit-perfect. Player (hardware out+hardware volume fader) -> low level sound system ALSA (passthrough to driver) -> driver snd_ctxfi -> DSP CA20K2 (all effects not available in Linux) -> DAC -> Front Out.
Біда яка з'ясувалася потім, бо писав швиденько поки домашні не з'явилися, слухав що вийшло вже потім.
1.) Мікрофон сильно басить (мабуть для того, типу щоб на стрімах голос був потужніший)
2.) Пише фактично 16/48, хоч і виставлено 24/96
Отже, треки збережені в 24/48 (в скобках пишу джерело та формат відтворення):
Спеціально для тебе ось ця роздачаRadio Bay: ↑ 17.07.2026 16:23 Моторхеада дай
1. Motörhead - Ace of Spades (24/96 -> player Audacious -> X-FI Titanium)
Ну і трошки різних жанрів з вінілу
Металолом:
2. Avantasia - I Don’t Believe In Your Love (Вініл 2008р -> ГЗМ-005 -> Електроніка ЕП-017)
3. Helloween - Paint a New World (Вініл 2007р -> Goldring E4 -> Естонія ЕП-010)
4. Kreator - Krushers of the World (Вініл 2026р -> Goldring E4 -> Естонія ЕП-010)
Трошки інших жанрів:
5. Pink Floyd - фрагмент з вінілу The Wall (вініл 1979р (1 прес USA) -> ГЗМ-005 -> Електроніка ЕП-017). Флойди мікрофон в кліпінг загнали + на початку щось ноут підвис на якому робив запис
6. Sting - Englishman in New York (вініл ссср -> Goldring E4 -> Естонія ЕП-010)
Оркестрова музика:
7. Martin Hoffmann Orchester International - Wies euch gefallt (Вініл 1977р -> ГЗМ-005 -> Електроніка ЕП-017)
8. Martin Hoffmann Orchester International - Herzlich willkommen (Вініл 1977р -> ГЗМ-005 -> Електроніка ЕП-017)
9. Martin Hoffmann Orchester International - Bitte zahlen (Вініл 1977р -> ГЗМ-005 -> Електроніка ЕП-017)
Ну і спроба порівняти X-Fi Titanium VS Vinyl:
10. Avantasia - Let the Storm Descend upon You (Вініл 2016р -> Goldring E4 -> Естонія ЕП-010 vs Hi-Res 24/44 -> X-FI) Грало одночасно на ПК та вінілі, я просто клацав туди-сюди селектор входів на преампі. Першим грав вініл.
Коротше, для нормального запису треба нормальний мікрофон. Доступною мені халявою оце мабуть найкращій варіант запису
Готовий ловити помідори
-
Radio Bay
Member
Пффффффффффффффффффффф, я що и буду досліджувати усе лайно, що ти сюди кидаєш?QFlash: ↑ 17.07.2026 16:32Ти дивився його інші відео
У ДН можна занюхуватиFilabatya: ↑ 17.07.2026 19:38Закусувати треба, навіть в день народження
Відправлено через 3 хвилини 50 секунд:
Вдаваться в подробности не буду, 2:30. Скажу сразу, на Моторах наваливает нормZ440_User: ↑ 18.07.2026 00:531. Motörhead - Ace of Spades (24/96 -> player Audacious -> X-FI Titanium)
Відправлено через 7 хвилин 55 секунд:
Каша, вынос вухZ440_User: ↑ 18.07.2026 00:533. Helloween - Paint a New World (Вініл 2007р -> Goldring E4 -> Естонія ЕП-010)
Тут чётко
Одесаксабель рулить, колись ты його викинеш та прозріэш
Відправлено через 4 години 28 хвилин 50 секунд:
Грає, як ковду зверху накинули. 15 м межблока від компа? Ню-ню
-
QFlash
Member
Нащо Ти ту хирню пишеш.Radio Bay: ↑ 18.07.2026 07:09Одесаксабель рулить, колись ты його викинеш та прозріэш
Достатньо мідного провідника і все буде працювати чітко. Звісно якщо кабель зроблено зі шлаку то таке не годиться.
Одеса дуже хороші кабелі робить.
Відправлено через 2 хвилини 13 секунд:
Так і буде хриново грати.Radio Bay: ↑ 18.07.2026 07:09Грає, як ковду зверху накинули. 15 м межблока від компа? Ню-ню
Потрібне налаштування. Зробиш як Mac - прозрієш
-
Radio Bay
Member
Я вже давно прозрів, піди у салон, послухай, як повинна "виглялядати" музикаQFlash: ↑ 18.07.2026 08:45Зробиш як Mac - прозрієш
На встрійці та Романтиці ти багато налаштуєшQFlash: ↑ 18.07.2026 08:45Потрібне налаштування
Відправлено через 28 хвилин 56 секунд:
До речі, найефективніший метод подолання великих відстаней при комутації — стрімери. Наприклад
-
QFlash
Member
Так, сучасні аудіокарти набагато краще працюють будь-якого Amplifier/Radio Bay: ↑ 18.07.2026 09:19На встрійці та Романтиці ти багато налаштуєш
Тільки вони не вміють гучно + тонкорекція відсутня.
То ще треба постаратись щоб хринову встрійку зробити.
-
Radio Bay
Member
Капець, написав, у цитатник. Взагалі не розумє про що пише, що таке звук та звідки беретсяQFlash: ↑ 18.07.2026 09:34сучасні аудіокарти набагато краще працюють будь-якого Amplifier
-
QFlash
Member
Radio Bay

Відправлено через 18 хвилин 14 секунд:
Ось драний Raчок.
Нормальні графіки - достатньо для налаштувань інтегрального Amplifier/
Які проблеми? Ти що збираєшся слухати -96dB?
Відправлено через 18 хвилин 14 секунд:
Ось драний Raчок.
Нормальні графіки - достатньо для налаштувань інтегрального Amplifier/
Які проблеми? Ти що збираєшся слухати -96dB?
-
Radio Bay
Member
В тебе одна проблема — відсутність досвіду, особливо досвіду порівняння. Тому ти живеш у цілком фантазійному світі, в якому, наприклад, всі встрійки однаково гарно грають. Якісь незрозумілі та нікому не потрібні графіки постиш. Досвід у аудіо базується не на графиках, читані форумів, відосиках, а на особистому досвіді та порівняннях. В мене він є, в тебе немаQFlash: ↑ 18.07.2026 10:30Які проблеми?
-
QFlash
Member
Radio Bay
Науковий підхід включає графічні характеристики. Читай даташити.
Відправлено через 9 хвилин 37 секунд:
Вони чудово підходять для налаштувань Amplifier/
Науковий підхід включає графічні характеристики. Читай даташити.
Відправлено через 9 хвилин 37 секунд:
Ні, не грають і грати не будуть. Вони не вміють тонкорекції. У них не працює графік-контроль.Radio Bay: ↑ 18.07.2026 10:46Тому ти живеш у цілком фантазійному світі, в якому, наприклад, всі встрійки однаково гарно грають.
Вони чудово підходять для налаштувань Amplifier/
-
Radio Bay
Member
Лайно твій науковий підхід. Любі наукові дослідження передбачають практичну частину досліджень, а в тебе її немає. Тому це не науковий підхід, а нікчемні фантазії. Люба теорія підтверджується практикою. Ото тоді і залишається читати даташити. Це як робити висновок о сексі по просмотру ПorнохабаQFlash: ↑ 18.07.2026 10:50Науковий підхід включає графічні характеристики. Читай даташити
До речі, Z440_User мав сміливість записати свій тракт та виклисти. Респект, є що обговорити. В мене є думки, як там можна це поліпшити. Викажу, якщо у Z440_User буде бажання. Я свій теж викладав. Запиши своє. Прямо на мобілу, це просто
Відправлено через 8 хвилин 16 секунд:
Якщо узагальнити, увесь наш життевий досвід базуеться на практичних порівнянных, поміркий над цим
-
QFlash
Member
Ні, на мобілу не вийде. Я не знаю чому, але воно дуже погано пише Iphone7+ та Iphone13 (у жінки).Radio Bay: ↑ 18.07.2026 11:16Запиши своє. Прямо на мобілу, це просто
Потрібен мікрофон (не петличка а нормальний мікрофон). Якось вкуплю і запишу.
-
Z440_User
Member
Radio Bay: ↑ 18.07.2026 07:09Вдаваться в подробности не буду, 2:30. Скажу сразу, на Моторах наваливает нормZ440_User: ↑ 18.07.2026 00:531. Motörhead - Ace of Spades (24/96 -> player Audacious -> X-FI Titanium)![]()
Одесаксабель рулить, колись ты його викинеш та прозріэш
Так і запишемо, бо цей блок твоїх повідомлень відноситься до 15метрів мікрофоного кабелю від Одеса-кабель, якими у мене ПК прив'язаний до аудіосистеми.Грає, як ковду зверху накинули. 15 м межблока від компа? Ню-ню
Все інше - міжблоки по 0,5-1,5метри. Бо апарат стоїть в аудіо-тумбі кучкою.
Це комп хрін зна де та присраний до "кучки" ще одним джерелом сигналу.
Запис робив на дивані ноутбуком жінки + Type-C кабель від телефону щоб мікрофона того підключити. Він по USB Type-C конектиться.
Мені запис не подобається, воно не так грає в живу. Мікрофон бубніжа насипав що капець...
Але з наявного - це мабуть найкраще що можу з мікрофонами в наявності.
Окремо купувати ті якими народ для ютубчика пише - нафік надо. А взяти теж немає в кого.
Рівень запису можу налаштувати щоб не було кліпінгу, а от рівень гучності - ні. Я не бачу чи йде перевантаження мікрофона гучністю, чи ні, чи валить його ВЧ діапазоном, а може НЧ його вже під плинтуса загнали...
Коротше, як воно грає вживу мені подобається і чудово.
Я не ютубер відосики знімати, тому нафік треба
-
QFlash
Member
Те саме в мене. Ну незнаю чому так. Вродє нормальний тєлєфон - а таку фігню пише.Z440_User: ↑ 18.07.2026 11:27Мені запис не подобається, воно не так грає в живу. Мікрофон бубніжа насипав що капець...
Так мікрофони дорогі. От що мені заради одного запису витрачати кошти на дурний мікрофон?
Відосів не знімаю.
-
S0N1C
Member
я думаю шо якщо ти не якийсь там спец зі студією, то норм записати звичайним мікрофоном шось склдадно і це як по кам ріпу оцінювати кінотеатр 
-
Z440_User
Member
Цікаво.Radio Bay: ↑ 18.07.2026 11:16 В мене є думки, як там можна це поліпшити. Викажу, якщо у Z440_User буде бажання.
О, я пропустив. Теж цікаво.Radio Bay: ↑ 18.07.2026 11:16 Я свій теж викладав.
Відправлено через 8 хвилин 20 секунд:
S0N1C, я гурта писав колись свого.
Але, наприклад, запис ударних то запис в декілька мікрофонів, різних, бо треба і вч, і нч, і мідбас. Бо є бас бочка, томи, робочий, тарілки.
Але як писався, то був аналог і я бачив та чув кожен мікрофон окремо. Можна було підкрутити.
Що там робить мікрофон в мобілці, чи найдешевша блогерська петличка, чи отой стрімерський мікрофон до того як я побачу його в "рекордері" - хрін його зна. Це запис в сліпу.
І це тільки технічний момент, а ще є інші члени родини, тож я ловив момент коли в хаті нікого немає і бігом-бігом накидати різного, а потім вже послухаю що вийшло
-
Radio Bay
Member
Для загального розуміння піде й так, але потрібно чітко вибрати місце. От приклад запису на мобілу та важливість позиціонування. Саб ще Adam Sub7, цап AudioGD D77 Full upgrade. Поки телефон не сдвинув лупашить норм. Вчись та харе ліпити голимі отмазки, якось куплю - це ніколиQFlash: ↑ 18.07.2026 11:20не петличка
- Поки не сбвинув лупашить норм на мій вух, мені все зрозуміло, старий Huawei P9, мікрофон такий собі там, так що не вигадуй дурню про мікрофони
Згоден, подобається і подобається, я свою думку виказав. На мою думку, "ефект ковдри" частково можно зняти поліпшеням комуутації. Припущення, а далі тільки практика. Можу тобі заслати на тест Oyaide Explorer та якихось мажблоків, обговоримо у лічку, щоб хайпа не було, пошта з тебе найдншевший варіант отримати властний досвід, а не фантазіїZ440_User: ↑ 18.07.2026 11:27Я не ютубер відосики знімати, тому нафік треба
- спойлер
-
Лопатки якісь блатні, пайка і тільки пайка, гвинти у дупу

Якійсь межблок наколупаємо, може два

-
QFlash
Member
Ось ще записав примітивний графік розового шуму Arta/
Видно що поличка 40-100Hz піднята порівняно з поличкою 100-400Hz На звукових композиціях саме область 40Hz максимально піднята - резонанс.
Ромашківська акустика не витягне крощого.
Програма Decibel X на телєфоні.
Регулятори НЧ, ВЧ в положені +2dB/
Видно що поличка 40-100Hz піднята порівняно з поличкою 100-400Hz На звукових композиціях саме область 40Hz максимально піднята - резонанс.
Ромашківська акустика не витягне крощого.
Програма Decibel X на телєфоні.
Регулятори НЧ, ВЧ в положені +2dB/
Востаннє редагувалось 18.07.2026 12:04 користувачем QFlash, всього редагувалось 2 разів.