Останні статті і огляди
Новини
Выбор роутера
-
temporar
Member
Ко мне в село завели гигабит. Ровтер у меня получается rtn10e, служил верой и правдой без каких-либо проблем. Пришла пора похоже с ним прощаться. Может кто продает Гигабитный, либо посоветуйте какой лучше. Мне по лан порту в комп надо гигабит, а по вайфай мне 150мб хватит за глаза. И чтоб мозги сильно не выжигало, много электричества не потребляло, такие требования, в общем. Посоветовали мне TP-LINK Archer A64. Я пока смотрел, туда сюда, вышел на TP-LINK Archer AX23. Я не знаю нужен ли он мне вообще, не хочется поскупится и купить не то или не купить то, что пригодится потом, технологии новые там, все дела. Говорят асус ещё, мне цена=качество надо
Отправлено спустя 38 минут 38 секунд:
ладно, читать умею, там раньше всё писали
Отправлено спустя 2 часа 41 минуту 9 секунд:
Ребята, а че вы про Mikrotik hAP ax lite можете сказать? Я всегда пользовался 2.4 сетью, никогда не надо была другая, частный дом
Отправлено спустя 38 минут 38 секунд:
ладно, читать умею, там раньше всё писали
Отправлено спустя 2 часа 41 минуту 9 секунд:
Ребята, а че вы про Mikrotik hAP ax lite можете сказать? Я всегда пользовался 2.4 сетью, никогда не надо была другая, частный дом
-
artko
Member
при його ціні не бачу навіщо воно треба, в порівнянні з тим же asus rt-ax53u. Ну може вам потрібна саме RouterOS - тоді так. Але традиційно у мікротіків можуть бути проблеми з бездротовою мережею. (саме таким не користувався, але інші моделі не вразили собою в плані wi-fi).temporar: ↑ 28.11.2023 17:27 Ребята, а че вы про Mikrotik hAP ax lite можете сказать? Я всегда пользовался 2.4 сетью, никогда не надо была другая, частный дом
-
temporar
Member
он на косарь дешевле асуса получаетсяartko: ↑ 28.11.2023 17:42при його ціні не бачу навіщо воно треба, в порівнянні з тим же asus rt-ax53u. Ну може вам потрібна саме RouterOS - тоді так. Але традиційно у мікротіків можуть бути проблеми з бездротовою мережею. (саме таким не користувався, але інші моделі не вразили собою в плані wi-fi).temporar: ↑ 28.11.2023 17:27 Ребята, а че вы про Mikrotik hAP ax lite можете сказать? Я всегда пользовался 2.4 сетью, никогда не надо была другая, частный дом
-
artko
Member
все ж меньша там різница. влаштовує? беріть. як роутер 100% буде працювати добре. як ві-фі ап - дивлячись, як вам пощастить. З мікротіками раніше працювали?
-
temporar
Member
в телемарте 1350 микротик этот, в розетке самый дешевый AX1800U 2300, получается да, меньшая )artko: ↑ 28.11.2023 17:56 все ж меньша там різница. влаштовує? беріть. як роутер 100% буде працювати добре. як ві-фі ап - дивлячись, як вам пощастить.
Просто мне как бы вай фай тоже нужен, мой рт-н10е до туалета как раз доставал в 2,4 режиме, чтоб худо-бедно ютуб смотреть 360р на моем фирменном айфон se. А если это доставать не будет? впрочем то же самое можно и про асус сказать, но моя старая модель доставала
-
artko
Member
Moyo - асус 1966грн.
Беріть мікрот, поділітесь враженнями
Беріть мікрот, поділітесь враженнями
-
temporar
Member
первый раз вообще слышу про микротики. Знаю только, что в Прибалтике у них совсем беда, хуже Польши, а тут электроника.. Чтоб не получилось как с современным мотоциклом "Минск" у Батьки, где из белорусского только надпись
Отправлено спустя 1 минуту 7 секунд:
в смысле, вот https://www.moyo.ua/marshrutizator_asus ... 24413.html
Отправлено спустя 1 минуту 7 секунд:
в смысле, вот https://www.moyo.ua/marshrutizator_asus ... 24413.html
-
artko
Member
цікаво.
мені дає 1966грн
https://www.moyo.ua/ua/marshrutizator_a ... gn=routers
якщо жодного разу не налаштовували, то у вас буде цікавий досвід вони дуже відрізняються за ідеологіюєю налаштуваннь (якщо полізти за усіма можливостями).
як роутер - чудові прилади, працюють дуже гарно.
мікротік - там свій софт, мотоцикл мінск не той приклад.
мені дає 1966грн
якщо жодного разу не налаштовували, то у вас буде цікавий досвід вони дуже відрізняються за ідеологіюєю налаштуваннь (якщо полізти за усіма можливостями).
-
temporar
Member
Видимо за 2300 это 16 месяцев рассрочки. Я просто не хочу интересного опыта, я хочу подключить и всё, там не так? Ну вот приедет он мине, я его в сеть и ванпорт изернет воткнул, зашел имя изменил, пароль изменил, галочку автоматически поставил и работаю, не?artko: ↑ 28.11.2023 18:12 цікаво.
мені дає 1966грн
-
artko
Member
В загальному випадку їх QuickSet так, дасть вам необхідний робочиій мінімум налаштувань. Якщо трохи знаете, як налаштовувати роутери - розберетесь. А повний їх інтерфейс виглядає незвично.
-
Ekz0rcyst
Member
temporar
Mikrotik через їхній QuickSet налаштовується доже просто, - в одному вікні зібрані всі базові налаштунки. Тобто за пару кліків можна виконати базове налаштування. Інша справа, що функціонал RouterOS набагато, набагато ширший ніж в TP-Link/Asus/Інший типовий роутер.
Думаю для типового, пересічного користувача дивитись на роутери Mikrotik треба з позиції, - поставив, налаштував та забув, але якщо раптом через певний проміжок часу потрібно буде щось налаштувати або реалізувати щось що виходить за межі звичайної "роздачі інтернет по дому", то прошивку в роутері міняти не потрібно буде, бо все необхідне вже є.
Mikrotik через їхній QuickSet налаштовується доже просто, - в одному вікні зібрані всі базові налаштунки. Тобто за пару кліків можна виконати базове налаштування. Інша справа, що функціонал RouterOS набагато, набагато ширший ніж в TP-Link/Asus/Інший типовий роутер.
Думаю для типового, пересічного користувача дивитись на роутери Mikrotik треба з позиції, - поставив, налаштував та забув, але якщо раптом через певний проміжок часу потрібно буде щось налаштувати або реалізувати щось що виходить за межі звичайної "роздачі інтернет по дому", то прошивку в роутері міняти не потрібно буде, бо все необхідне вже є.
-
AndP
Member
подключил я купленный карман от ORICO, к роутеру, всё работает. Если у кого есть толковые ссылки, киньте пожалуйста, что бы всё это дело настроить и расшарить по домашней сети. Сетка тоже еще не настроена . Хочется что бы в будущем, был доступ к этому ЖД с 2 компов (подключение по вит паре), ТВ (подключен вит парой), монитору (подключение ВиФи) и смартфоны. Спасибо.
Відправлено через 4 хвилини 35 секунд:
Забыл указать, если это меняет ход настроек, роутер Nighthawk AX5 RAX30.
-
artko
Member
тримайтеAndP: ↑ 29.11.2023 14:54 подключил я купленный карман от ORICO, к роутеру, всё работает. Если у кого есть толковые ссылки, киньте пожалуйста, что бы всё это дело настроить и расшарить по домашней сети. Сетка тоже еще не настроена . Хочется что бы в будущем, был доступ к этому ЖД с 2 компов (подключение по вит паре), ТВ (подключен вит парой), монитору (подключение ВиФи) и смартфоны. Спасибо.
https://www.downloads.netgear.com/files ... _UM_EN.pdf
-
temporar
Member
Мне ребята, что провели гигабит в мое село пояснили, что гигабит это 100+мбит (sic!). Говорили, может пока людей немного максимум 600мбит увижу. Нормально прогревают
-
odessitmws
Member
temporar
гигабит это гигабит, у меня самый дешевенький 900+ есть
гигабит это гигабит, у меня самый дешевенький 900+ есть
-
Tesseract
Member
Цілком можливо, що на все село завели 10 Гбіт. Відповідно потім їх будуть ділити між абонентами. Але в оптиці дуже багато залежить від обладнання на обох кінцях каналу. Якщо буде великий попит на інтернет, то провайдер може проапгрейдити лінію до 100 Гбіт чи більше.
-
Ekz0rcyst
Member
odessitmws
Звичайно гігабіт це гігабіт і ніяк інакше. Мені цікаво яке формулювання краще "від 100 Мбіт/сек" чи "до 1000 Мбіт/сек"?
Ну на спідтесті і у мене показує гігос, але коли справа доходить до реальних задач то не скрізь така швидкість, що насправді логічно. Це в жодному разі не виправдання "слів провайдера" в пості вище від пана temporar. Це я до того що спідтест геть не показник всього й вся, від нього можна лишень відштовхуватись для оцінки швидкості.
Відправлено через 12 хвилин 44 секунди:
Tesseract
До ворожки не ходи затягли село PON-ом, ONU-шки гігабітні, і якщо нормально побудували мережу (по сигналу) то там буде гігабіт. В праймтайм до певних ресурсів буде просідати швидкість але не так критично щоб були проблеми і головне це навряд проблема на стороні провайдера.
В більшості випадків з якими я стикався проблеми на стороні звичайних користувачів які "зекономили" на роутері, ну і не забуваємо про клієнтське обладнання.
Звичайно гігабіт це гігабіт і ніяк інакше. Мені цікаво яке формулювання краще "від 100 Мбіт/сек" чи "до 1000 Мбіт/сек"?
Ну на спідтесті і у мене показує гігос, але коли справа доходить до реальних задач то не скрізь така швидкість, що насправді логічно. Це в жодному разі не виправдання "слів провайдера" в пості вище від пана temporar. Це я до того що спідтест геть не показник всього й вся, від нього можна лишень відштовхуватись для оцінки швидкості.
Tesseract
До ворожки не ходи затягли село PON-ом, ONU-шки гігабітні, і якщо нормально побудували мережу (по сигналу) то там буде гігабіт. В праймтайм до певних ресурсів буде просідати швидкість але не так критично щоб були проблеми і головне це навряд проблема на стороні провайдера.
В більшості випадків з якими я стикався проблеми на стороні звичайних користувачів які "зекономили" на роутері, ну і не забуваємо про клієнтське обладнання.
-
Tesseract
Member
В принципі згоден. В пікові години не кожен відеохостинг навіть 10 Мбіт може віддати. І тут уже від провайдера нічого не залежить. Хоч 100 Гбіт собі підключи, але відео буде гальмувати, якщо воно на такому хостингу.
-
temporar
Member
Именно так, до 1000мбит написано на сайте )Ekz0rcyst: ↑ 29.11.2023 17:56 odessitmws
Поном онушки гигабитные, всё так
-
AndP
Member
Спасибо. Вы очень помогли.